Post Barcelona Blues og 8 ting vi kan lære af Spanien

Kan man miste evnen til at blive forelsket?

img_1299Jeg snyder jer lige for et billede af min ekskæreste. Til gengæld får I et pragtfuldt citat af Liam-drengen med på vejen.

Jeg kan tydeligt huske, sidste gang jeg var forelsket. Det er snart 10 år siden. Jeg gik i 8.A på Viby Skole, og han gik i min parallelklasse. Min – på det tidspunkt – bedste veninde var også hans bedste veninde. En aften var hun og jeg alene hjemme, hvilket vi havde besluttet os at fejre ved at drikke os i hegnet med en blanding af rødvin, vodka, ouzo og panodiler (der var nemlig sodavandsfest på M/F Broen aka Ecstasyskibet samme nat.) Midt i vores vanvittige teenagerus ringede det på min venindes dør. Det var ham, hendes bedste ven. De havde åbenbart en aftale, som hun havde glemt at aflyse. Hun beklagede mange gange og inviterede ham med ind. Men han havde ikke lyst; os inde fra A-klassen havde nemlig ry for at være en flok dødbiddere af dimensioner. Hvordan hun alligevel fik ham overtalt til at komme ind, har jeg ingen anelse om – men både dengang og i dag, bilder jeg mig selv ind, at det var skæbnen, som førte ham ind i hendes stue den aften.
Hvad der efterfølgende skete, var bestemt ikke kønt. Jeg blev så bacardi, at jeg trængte ham op i en krog i køkkenet, knappede hans skjorte op og prøvede at slikke ham på hans nøgne overkrop (jeg er god til førstehåndsindtryk). Og min veninde og jeg nåede aldrig nogensinde i byen. I stedet brækkede jeg mig i Midttrafiks bybus og faldt i søvn med hovedet nede i toilettet, mens min veninde havde banket hovedet ind i badeværelsesfliserne og var besvimet ved siden af mig.

Det er helt afgjort ikke en af mine stolteste aftener, men det er nok en af de bedste. Dagen efter vågnede jeg op til en SMS på min telefon. Den var fra ham, og han ville bare høre, om jeg var okay. Herefter gik det hurtigt, og vi endte med at være kærester i et års tid. Jeg var så forelsket.

Det er ved at være en del år, en del flirts og en enkelt kæreste siden nu. Desværre må jeg erkende, at jeg ikke har været forelsket, siden jeg var sammen med min folkeskolekæreste. Jeg har haft flere crushs på forskellige fyre, og jeg nærede selvfølgelig også kærlige tanker for min sidste kæreste. Men det blev aldrig nogensinde den der hjerteskærende jeg kan ikke leve uden dig, og jeg har fuldstændig mistet appetitten-forelskelse, som jeg havde oplevet tidligere.

Den erkendelse er ikke rigtigt noget, jeg har brudt mit hoved tidligere. Men i løbet af det sidste halve års tid har jeg nærmest dagligt overvejet, om jeg mon har mistet evnen til at blive forelsket og forgabe mig i et andet menneske. Jeg synes egentlig, at der er en del søde fyre derude, og selvom jeg også kan hygge mig meget med dem og ikke kan udpege umiddelbare fejl og mangler, er det bare lidt, som om jeg aldrig bidder i.  Forstå mig ret; jeg ved godt, at det ikke er normalt at have fundet sit livs udkårne og far til sine børn, når man er 23. Men er det normalt ikke at have oplevet forelskelse i 10 år?

Det bliver jeg simpelthen nødt til at tro på, at det er. Alt andet er simpelthen for deprimerende.

Skriv en kommentar

 • […] Hvor mange gange i dit liv har du været rigtig forelsket? Sådan rigtig-rigtig forelsket? Det har jeg vist kun været to gange. Den første var Ali, som jeg var kærester med i et par måneder i 8. klasse, men det var mest noget bøvl. Umiddelbart derefter mødte jeg Christian, som jeg var håbløst forelsket i – og kærester med – til slutningen af 9. klasse. Siden da har jeg ikke oplevet forelskelse, og det har jeg også skrevet lidt om her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Det er ikke nogle specielt gode tips. De er heller ikke søde eller sjove. Men ikke desto mindre er det den taktik, jeg oftest kører. Det er bare først nu, jeg er blevet opmærksom på det. Måske var ham idioten i foråret kun sammen med en anden pige, fordi jeg selv var en idiot over for ham. Og måske er jeg bare svær at blive forelsket i, fordi jeg ikke selv bliver forelsket. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Det er ikke nogle specielt gode tips. De er heller ikke søde eller sjove. Men ikke desto mindre er det den taktik, jeg oftest kører. Det er bare først nu, jeg er blevet opmærksom på det. Måske var ham idioten i foråret kun sammen med en anden pige, fordi jeg selv var en idiot over for ham. Og måske er jeg bare svær at blive forelsket i, fordi jeg ikke selv bliver forelsket. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Kan man miste evnen til at blive forelsket? Jeg er tilbøjelig til at sige JA. I hvert fald er jeg stadig ufrivilligt ICE Queen på den front. Hopper snart over til min lillesøster, som er på kanten til at erklære sig selv aseksuel.  […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Bankede jeg hovedet ind i fliserne og besvimede? Du godeste gud… Allerede dengang var jeg classy over alle grænser, og havde helt klart styr på min brandert. Det er godt at generindre det minde, for det havde jeg fuldstændigt og aldeles glemt.
  Jeg faldt tilfældigt over din blog, fordi du havde kommenteret på en andens, og nu har jeg snart læst det hele. Så er mine stalkertendenser hermed indrømmet. Jeg håber ikke du korser dig og tænker, jeg er en taber uden lige.
  Kh K.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gør jeg slet ikke, altså korser mig. Jeg bruger selv alt for meget tid på at stalke.
   Jeg havde faktisk selv næsten glemt vores brandert, men der blev ved med at dukke flere ting op fra den aften – blandt andet at du besvimede. Kan huske din tunge vejrtrækning, og jeg var syko nervøs for dig, men hele min krop var som paralyseret af alkohol. Det var ikke classy, men det var eddermaeme godt. Kæmpe KH ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i dansk fra 9. klasse. Den omtalte dreng er i øvrigt min kære folkeskolekæreste, som også er min seneste forelskelse. Men intentionen med dette indlæg er ikke at vise, hvor håbløs en romantiker jeg er. Nej, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Post Barcelona Blues og 8 ting vi kan lære af Spanien