Franske horeunger #3

Karolines jagt efter et voksent menneskes hud

Ved tidligere lejlighed har jeg vist fået nævnt, at jeg langt fra er velsignet med en glat og funklende porcelænshud. Derfor anbefalede jeg Basiron, som jeg personligt har haft gode erfaringer med. I hvert fald har jeg ikke haft nogen seriøse bumseudbrud siden i sommers, og det er nærmest epokegørende for mig. Desværre hjælper Basiron ikke stort på hudorme, og dem har jeg stadig en hel del af. Og det vil så sige, at det faktisk har været meget værre. I efteråret investerede jeg nemlig i nogle hardcore drugs til mine tilstoppede porer, og det tip synes jeg, at jeg vil bringe videre.


Hvad er det så, du har kastet dig ud i? Salicylsyre. I sådan nogle små bøtter, der ligner, at de er blevet blandet af en fritidskemiker i en baggård. Og det er de givetvis også.

Hvordan virker det? Salicylsyre (eller BHA) er ret effektiv mod hudorme og fedtet hud, og hvis det her havde været en interviewsituation, havde jeg nok givet ordet videre nu. Pudderdåserne er nemlig meget bedre til at forklare, hvad det her syreshow går ud på.
Men jeg kan fortælle, hvordan det føles. Pre peel solution, som vist danner den mest optimale pH-værdi på din hud, får det hele til at prikke lidt. Bagefter påfører man selve syren, og først her begynder det hele at virke som en dårlig ide. Hele ens ansigt begynder at skrige efter hjælp, det svier, er ubehageligt og gør herre nas. Heldigvis skal man kun holde ud i 30-60 sekunder, hvorefter man kan skylle det af med vand. Til sidst bruger man neutralizeren, som sætter en fuldstændig stopper for helvedet. Efter behandlingen føles ens hud til gengæld ekstremt ren, sund og ikke-fedtet.

Men hvad så når jeg vågner dagen efter? Er jeg så ved at skifte ham i hovedet? Nej. Jeg har endnu ikke været ude i tilstande a la Samantha efter hendes kemiske peeling. Min hud rødmer lidt dagen efter, og den er ekstra taknemmelig for en klat fugtighedscreme, men bortset fra det ser man ganske tilforladelig ud.

Hvor køber man det, og kræver det, at jeg optager et forbrugslån? De tre små flasker kan købes på eBay, og heldigvis er prisen også yderst overkommelig. Jeg købte mit som et samlet sæt, men det kan jeg ikke længere finde. Pre Peel + Neutralizer kan købes her (52 kroner) og salicylsyren her (63 kroner).

Jeg kan se, at du har taget en 10 %-opløsning. Er der en god grund til det? Nej, tværtimod er det et udtryk for grundlæggende uvidenhed og mangelfuld research. Salicylsyre virker nemlig udmærket ved en koncentration på omkring 2 procent. Jeg ville derfor nok være lidt varsom med at kaste mig ud i 20’eren.

Vil jeg anbefale det? Ja, med det forbehold, at I ikke giver mig skylden, hvis jeres ansigt begynder at falde af. Min hud er overordnet blevet renere, omend mere rynket, i løbet af de sidste par måneder.

12 kommentarer

 • Luna

  Ang. Det med rynker, så er det sindssygt vigtigt at bruge solbeskyttelse alle dage, året rundt når man bruger kemisk peeling! Huden er langt mere lysfølsom og derfor modtagelig for sundhedsskadelige, og ældende, solstråler. Bare til info og hentet direkte fra pudderdåserne selv.

  The ordinary har også rigtig gode syreprodukter til meget gode penge (30-100 kr) og sender gratis ved køb over.. 100 kr ca.

  Har lige fundet din blog og nyder at bruge fredagen på sofaen med ‘dig’ 😉 – rigtig god weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er virkelig need to know, det der! Tak for tippet, min syrepeeling er faktisk lige blevet tømt i dag, så nu vil jeg nok gå på jagt hos The Ordinary. 😉
   PS. Totalt fedt, at du er her. Det gør mig monster glad! Dejlig weekend til dig også. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maya

  I følge pudderdåserne (og det link du har lagt op) skal man undgå salicylsyre i produkter der skal vaskes af igen, da man ellers kun opnår minimal effekt… Jeg bruger dåsernes t-zone peeling som jeg klart kan anbefale! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det ved jeg godt. Men jeg læser deres indlæg (og de produkter, de nævner) som rensegels og lignende, hvor koncentrationen er så lav, at det på ingen måde gør en forskel. En peel er så koncentreret, at du ville dø i hovedet, hvis den skulle blive siddende

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er selv vildt glad for pudderdåsernes egen linke, og hamstre altid tag 3 for 2 når magasin eller Matas har det! De er simpelthen så gode. Jeg har også overvejet at kaste mig ud i produkter fra The Ordinary. Jeg syntes det er så vildt du har kastet dig ud i at købe det på ebay, der er jeg nok lidt af en kylling. Jeg ville simpelthen være for bange for at nogle bare havde blandet tvivlsomme kemikalier sammen, og min hud ville falde af. (Altså det er jeg glad for din ikke gjorde!!!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Pudderdåsernes har virkelig også været tæt på min indkøbskurv mange gange. Tak for det, måske jeg hopper på deres linje, når jeg igen skal ud og investere i min hud. hehehe, jeg ved faktisk heller ikke lige, hvor mit mod kom fra, men det kunne godt betale sig denne gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Do it! 😉 ha ha. Ej, deres AHA serum + anti age creme er mine gå to produkter hver aften, og har reddet en min hud der før i tiden var en underlig blanding af porer der var lidt for store eller lidt for tilstoppet. Not pretty.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Godt, du insisterer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så længe man ikke lige smækker det på i rygepausen og flammere ens kranie, har jeg også kun hørt godt om metoden B-)

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Nu du nævner Pudderdåserne, så har jeg selv virkeligt gode erfaringer med den her: http://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/
  Bruger den 2 gange dagligt og det sidste år har min hud været praktisk talt problemfri! Den virker også aldeles herligt på kraveben/øverst på brystet, hvor jeg i perioder med meget træning oplever at få uren hud. Og så tænker jeg måske at den er lidt mere skånsom alt i alt. Den prikker i hvert fald ikke engang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Havde også håbet at min teenage hud ville være blevet i teenage årene – men nej 😛
  Er også glad for salicylsyre og kemisk peeling – så tænkte at jeg lige ville dele en side, som jeg er virkelig glad for 🙂 Det er lidt dyrere end det du har fundet, men knap så meget blandet-i-garagen agtigt 😀
  https://www.bravuralondon.com/collections/salicylic-acid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er et hårdt liv, hva’? haha, jeg synes, at Breaking Bad er et fremragende eksempel på, at uautoriseret og hjemmeblandet snildt kan være af høj kvalitet!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Franske horeunger #3