Boligsøgning i faser

Karoline tester: Hårfarve (L’oreal Preference Infinia 10.21)

Nævn en hårfarve, og jeg har haft den. 

Jeg var vist kun 12 eller 13, da jeg fik helfarvet mit hår for første gang. I flere år havde jeg plaget min mor om at få lov, og hun sagde hver gang, at når jeg selv var i stand til at betale (behandling, udbedring af skade samt vedligeholdelse) kunne jeg give den ligeså meget gas, som jeg ville. Hun mente i øvrigt ikke, at jeg havde behov for at farve garnet. Jeg bed mest fast i førstnævnte, og da jeg fik mit første job, bookede jeg også en tid hos frisøren. Siden da har ingen set Karolines naturlige hårfarve (som vist bedst kan beskrives som grofthakket leverpostej – det vil sige den mørke, hjemmelavede variant.) 

I mange år skiftede min farve sammen med vinter- og sommertid. Når vejret var godt, var jeg afbleget, og når det var skidt, var jeg mørk på toppen. Det betyder ikke blot, at jeg har været gennem alle gule, orange, hvide, brune, gyldne og sorte nuancer i denne verden, det betyder også, at jeg en stor del af mit liv har haft så ødelagte lokker, at jeg har siddet i frisørstolen og grædt, fordi mit hår opførte sig som elastik og knækkede af som tørt pindebrænde. Andre gange har jeg bare grædt, fordi jeg begyndte at farve håret selv, og resultatet er aldrig nogensinde blevet fantastisk, men det har alligevel været bedre end patéfarvede udgroninger – for slet ikke at komme ind på de økonomiske fordele. 

Sidste år fik jeg den ide, at jeg skulle køre et mere au naturel-look, og det måtte være i følgeskab med en frisør. Men som bekendt har man et standpunkt, til man presses ud i et nyt, og således voldsmadrede jeg min frisørs fornemme og og hyppige indsats på en enkelt time, da jeg var i Edinburgh. Fælden klappede, og jeg er nu tilbage i den gode, gamle DIY-afblegningsrutine. 

Er der én ting, jeg alle dage har savnet, er det tests af hjemmehårfarver samt meget visuelle bevis på, hvordan de præsterer – eller ikke formår at præstere. Så det starter jeg sgu nu. Til anledningen havde jeg været forbi Matas på Vesterbro og købt en L’oreal Preference Infinia i farven 10.21 Stockholm – Extra Light Pearl Blonde med hjem. Jeg tænkte, at den virkede forholdsvist lys, men jeg blev klogere. 


Pris: 78 kroner. 

Det får du: Blonderingsvæske + creme, conditioner og en eller anden farvebevarende kur + sorte handsker. 

Det lover den: Op mod 8 toner lysere hår med et perlemorskær(???). 

Umiddelbart indtryk: Lækkert med en masse ekstra pleje til håret, som rækker længere end en enkelt hårvask. Dufter eller føles hverken ligeså krads som andre blonderinger – hvilket der også var en grund til…………


Horribelt før-billede. 


Endnu et. Stadig ikke flot. 

Hit me! Ok. Normalt med sådan noget afblegningshejs, har det en hvid/turkis skummende farve og konsistens, og lugten river lidt i næsen. Jeg vil ikke sige, at denne farve duftede dejligt, men den var ikke slem. Desuden var farven helt klar, og da den først var kommet i håret, begyndte alle alarmklokker at ringe: mit hår bliver ikke lyst. Nok. 

30 minutter senere…. skulle kemikalierne egentlig være skyllet ud, men jeg kunne ligesom se på det hele, at jeg hverken havde fået hvidt eller tisgult hår; det var snarere blevet til en lys, fransk lever. Faktisk sådan lidt naturligt. 

3 kvarter senere… vaskede jeg håret og forberedte mig på det værste. Umiddelbart så det ikke slemt ud, hvorfor jeg lagde mig til at sove (med vådt hår) og tænkte, at natten måtte gøre resten af tørrearbejdet. Nu kunne jeg ikke selv gøre mere. 

Resultatet? Jeg vågnede op, og noget af mit hår så mirakuløst unaturligt og lyst ud – mest det forreste, som i forvejen er bleget af solen. Resten… well.. det er ikke forfærdeligt, men det er heller ikke fantastisk – det er i hvert fald ikke extra light som lovet.

Græder jeg næsten? Nej, jeg har prøvet væsentligt værre. Og med noget silverkur bliver det sikkert også meget fint og køligt, som jeg gerne vil have det. 

Samlet vurdering 3 ud af 6 hjerter. Prisen taget i betragtning får man meget for pengene – til gengæld får man ikke helt den farve, man køber gennem indpakningen. Og det er altså lidt noget juks, synes jeg. Mit hår føles blødt og rart, men jeg prøver nok noget andet næste gang. 


Dagen efter. 


Blond Front. Med det rigtige filter kan alle se hvidhårede ud. 


Aldrig har Karoline set mere alvorlig ud hahahahahaha

19 kommentarer

 • Nanna

  Det er ikke en lysningsfarve. Det er en permenent hårfarve. Grunden til den lysner 1/2 toner i bunden, er pga beizen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg har os lige prøvet denne hårfarve 😬 men må sige at jeg Intet resultat fik.. jeg havde lidt mørkt hår og mit hår havde striber i forvejen 😞 så nej det var lidt spild af penge

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ja, det lyder da som et spild! 🙁 Øv! Hvilken farve er du ude efter at få?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeg er faktisk brunette, og jeg overvejer at bruge denne hårfarve.. Jeg har også været hele gavekortet igennem både hjemme og hos frisør. Jeg er oprindelig blondine men brunette igennem 13 år, og overvejer nu denne farve. Jeg tænker 1 forsøg bliver lysnet men ej flot, en god gang kur, og et par dage efter så en omgang mere for at lysne det mere..

  Måske det bliver lort men kan mærke jeg må prøve;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Uh, det lyder som et projekt lige efter mit hoved! Gør det! 😀
   Og hvis du har insta, vil du så ikke lige sende mig nogle opdateringer med? Så vil jeg være meget taknemmelig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg glæder mig allerede til næste gang. Er det lidt ledt, at jeg håber, du bliver nødt til at blive ved med at teste nye slags? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Haha, det gør jeg faktisk også lidt – åh, mit stakkels hår! 😀
   Og nej, ingenlunde ledt – det er da sjovest, hvis der kommer forskellige spillere på banen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg kan godt se din point. Men seriøst mit hår havde bare det flotteste røde hår med pink skær 😀
  Sys det svært. Savner bare den røde farve pænt meget. Nu den lidt mere kedelig. Æv 🙁
  Farver selv mit hår eller min far gør 😉
  Tak 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jeg kan sagtens se dilemmaet. 😀 Well. Prøv! Giv en melding på, hvad du ender med at gøre – bare ikke brug den her farve. Så tror jeg, at dit hår bliver meget, meget funky

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Wuhuuu! Lige et indlæg jeg skal bruge 🙂
  Sagen er den at mit hår er farvet rødt. Men førhen blev denne hårfarve mere pink i det.
  Min frisør sagde jeg kunne afblege det før jeg farver med den røde farve. Er den her måske god nok til det? 🙂 plejer kun at farve mit hår rødt. Så er helt ude af min komfort zone 😉 håber du kan hjælpe 😀 tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det korte svar er nej. 😀
   Følgende kommer udelukkende af doksa: Min klare erfaring er, at helt lyst hår er nemt at farve rødt. Men rødt hår er nemmest at farve rødt! Jeg ser det som en omvej at farve dit hår lyst for derefter at farve det rødt igen. Hvis du klatter noget hjemmefarve i afbleget hår, tænker jeg, at farven ret hurtigt vil begynde at falme, og at du så alligevel rammer det samme udgangspunkt. Hvis jeg var dig, ville jeg få min frisør til at fikse en flot, rød farve, som du selv kan vedligeholde efterfølgende (hvis du går i gang med at afblege dit hår, bliver du jo nærmest nødt til at gentage den procedure, HVER GANG du skal farve din bund fremadrettet, for at holde den samme tone – dvs. 2 x farve pr. gang.)
   Anyhow. Din frisør er selvfølgelig uddannet, og det giver også mening, men jeg synes godt nok, at det lyder unødigt omstændigt. Hellere spæde til med frisk rød farve lidt hyppigere end at smadre dit hår med afblegning. 🙂 Men… var det overhovedet det, du spurgte om? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg kan godt se din point med, at den ikke er så effektiv, men det er da ikke et dumt resultat?? Altså, sådan lidt mini-udgroning/semi-natural. Personligt kan jeg egentligt godt lide små udgroninger til meget blondt hår, så jeg er altså fan af din hårfarvning! Men ja, stadig en narrefisse indpakning 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Du har ret. Det er ikke helt dumt – nu. Men jeg bekymrer mig lidt for om et par uger, når mit hår har fået et par vaske, og farven så småt begynder at aftage. Så må jeg jo bare farve det på ny. 😉
   Hehe, ja. NOGLE kan snildt bære det ret overbevisende og lækkert – ved ikke umiddelbart, om jeg er en af dem, men tak! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Haha, grineren. Jeg har også selv være stor fan af hjemmefarvning (dog kun lyse striber, man er vel fra Jylland..) og elsker dit lille indlæg. Læste troligt hele vejen igennem og ventede i spænding på resultatet! Nu kan jeg jo ikke se det for real, for men altså umiddelbart ser det ok ud – også selvom det ikke er sølv og total-afblejet. Men den gode lilla shampoo fra Matas med damen uden på kan formentlig gøre underværker 🙂 Iøvrigt glæder jeg mig allerede til næste hjemmefarvnings-gennemgang!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Anne, du er en meget meget meget modig kvinde. Hjemmefarvede striber?! Det er altså sådan et projekt, der kræver is i maven! 😀 (har selv forsøgt et par gange, og det kommer sgu nok ikke til at ske igen…….)
   Tak for tip – jeg har lige fået et nyt lager hjem af alt muligt lilla/silver-grej – det skal jeg nok give en opdatering på sammen med næste hjemmefarvning (det bliver nok om en måneds tid!) stay tuned! PS. Elsker din hype

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Mine udgroninger er ca. samme farve som dine, mens resten af mit hår er mere karamelblond/brunt, men når jeg prøver at farve dem (med Garniers olia 10.0) bliver det i sin helhed ikke ret meget lysere UNDTAGEN UDGRONINGEN der bliver noget lysere end resten. Det er så frustrerende. Gør du noget bestemt for at undgå det?

  Og kan du anbefale en anden? Har gradvist farvet mit hår lysere med førnævnte hårfarve i 3 måneder uden at nå til det blonde endnu og det er jeg ved at være træt af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   OH THE STRUGGLE!
   Jeg kan ikke helt vurdere, om du helst vil have HELT BLONDT hår, eller om du egentlig helst vil køre videre med det karamelblonde – så nu prøver jeg at svare efter evne. Nu er jeg ikke frisør, men jeg har dæleme brugt mange timer i stolen, og min erfaring er, at farvet hår kan have meget svært ved at tage imod ny farve, hvis ikke man har ‘åbnet op’ for hårstråene (det mener jeg, at jeg engang fik fortalt.) Det kan måske forklare, hvorfor dit ‘eget’ hår tager bedre imod end det farvede. Derfor vil mit råd være: Tag til frisør og få lavet den farve, du gerne vil have. Brug derefter hjemmefarve til at vedligeholde bunden selv. Det kan man godt holde kørende et stykke tid, før man skal tilbage til frisøren og fyret en ordentlig, kvali-farve i, som kan blondere håret i dybden igen. (Jeg kan se, at Olia kommer i en lysere variant endnu: https://www.matas.dk/garnier-olia-super-blond-112) Desuden er Olia farve (så vidt jeg kan se) og ikke afblegning, hvorfor det bare ikke kan blive lyst-lyst-mega-lyst.
   Personligt har jeg gode erfaringer med den her til bunden: https://www.matas.dk/schwarzkopf-blonde-l1-extreme-strong. Kombineret med silvershampoo og en sølvmaske/behandling kan det blive ret pænt og køligt. 🙂 Håber, det var det, du spurgte om, hehe.
   (Næste gang skal jeg nok prøve denne: https://www.matas.dk/garnier-nutrisse-truly-blond-l?itc=raptor)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Yeeees, det var lige det jeg skulle bruge! Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvor fedt! 😀 velbekomme!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boligsøgning i faser