Politik? Politik.

13 grunde til at du får dårlig betjening (AF MIG)

hvidkaffeservice

Her i sidste weekend tog jeg en virkelig tiltrængt alenetur til Aarhus. Sidste gang var jeg lidt uheldig med MolsLinjen, som smadrede ind i kajen, kort før jeg skulle have været med den (færgen altså). Denne gang var der styr på det hele, og da den værste kaffekø var ovre, besluttede jeg mig for at gå op og bestille en Triple Americano uden tanke for, at jeg snart skulle i seng. Til stor glæde opdagede jeg, at en af mine veninder fra Baresso-tiden stod bag baren, og hun inviterede mig straks om til hende, så jeg kunne jamme lidt med noget latte art (og allerede ved min første gæst, havde jeg fået min servicestemme tilbage. Alle jer, som har stået bag en kasse, I ved, hvad jeg snakker om.) Back in the days var jeg herre god til at lave alt muligt flot i mælkeskum. Til gengæld var jeg super duper dårlig til at levere god service til folk, jeg ikke mente fortjente min gode behandling. Med andre ord var jeg nok en forfærdelig ansat, eftersom ‘kunden altid har ret og skal behandles derefter’, er en præmis, jeg aldrig helt kunne køre med på. Og med de ord har jeg lavet en liste, som også kunne have heddet ‘13 TING DU SKAL HOLDE DIG FOR GOD TIL’… men.. jeg skal jo blive på min egen banehalvdel.

13 grunde til at du får dårlig betjening (AF MIG)

 1. Du ignorerer hilsner og høflighedsfraser. Når vi får øjenkontakt, og jeg smiler og siger hej, så må du gerne returnere den hilsen. Du skal ikke bare kigge på mig, som om jeg er dum. I så fald vil jeg antage, at du rent faktisk er dum, og jeg har tænkt mig at behandle dig derefter.
 2. Du taler i mobiltelefon, mens jeg prøver at tage imod din bestilling, hvorfor jeg ser det som min ret, at jeg sagtens kan vende ryggen til dig og først komme tilbage, når du har sagt undskyld.
 3. Du opfører dig bedrevidende. “I laver jo jeres cappuccino aaalt for varm. I Italien, som jo er én af de mest raffinerede kaffekulturer i verden, laver de den kun 50 grader varm”. Jeg ved det, og jeg er enig, men hvis du ikke snart klapper i, steamer jeg din mælk så længe, at her kommer til at lugte af risengrød og ødelagt laktose i hele biksen.
 4. Du brokker dig over priserne. Ja, det er helt klart mig, der har besluttet, at en stor IceBlend med Orangeknas skal koste 54 kroner, Ja, det er en sindssyg pris, og nej, den bliver ikke lavere, fordi du skælder mig ud.
 5. Du forventer det værste. Jeg plejer jo kun at drikke kaffe fra Great Coffee, så hvad kan du lave uden at ødelægge det helt?” Pas. Din mor?
 6. Du beder mig om at slukke for kirkeklokkerne. Bevares, det er irriterende at læse avis, mens den katolske kirke holder lørdagsbryllup, men ligner jeg Klokkeren fra Sct. Knud?
 7. Du lader din dårlige dag gå ud over mig. Eller måske du i virkeligheden bare er en dårlig person, men PLEASE lad være med at skælde mig ud, fordi jeg spørger, om du vil have kaffen to go. Det var ment som en service, ikke fordi jeg gerne ville have dig ud herfra. Det vil jeg til gengæld meget gerne nu.
 8. Du ligner en muggen røv. Måske du har Victoria Beckham-syndromet, men oddsene er små, så når jeg smiler til dig, så smiler du tilbage.
 9. Du beholder dit headset i ørerne eller samtaler med din veninde, mens du bliver serviceret. Faktisk har jeg tænkt mig at gå hen og smalltalke med min kollega, indtil du strammer op.
 10. Du er for kæk. Kammerat Bladfjeder, jeg er træt, jeg stinker af varm croissant, og jeg har stået her i 8 timer. Jeg oooooorker ikke, at du skal joke med mig i 5 minutter, før du er klar til at fortælle mig, at du bare skal have en lille filterkaffe. Og nej, du vil ikke have kvitteringen, det kan alligevel ikke trækkes fra i skat, I know.
 11. Du er laktoseintollerant, cøliaker eller nøddeallergiker, og du føler, at det er dit ansvar at fortælle mig, hvor latterligt det er, at vi ikke har mad, der passer din diæt. Prøv en anden tilgang.
 12. Du snyder foran i køen. I see you, and I don’t like you.
 13. Du står bagved en håndfuld af typerne beskrevet fra punkt 1-12. Og ja, undskyld. Det er ikke fair, at det skal gå ud over dig, men jeg kan ikke længere lide mennesker.

40 kommentarer

 • Det er alt for godt det her! 🤣 Elsker hvad du skriver!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ok, jeg har ikke lige været indtjekket i en måneds tid, men ikke desto mindre gør det mig stadig hammerglad at møde ind til det her. TAK, Lotte!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Ps. Man fik også dårlig service hos mig hvis man var en røv 😂 åh jeg må fortælle dig noget sjovt om det en dag men vil ikke stå ved navn 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   FORTÆL FORTÆL! Kom med det! 😀😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hemmelig type

   Fik jeg aldrig skrevet det? Well.. mindes ellers at jeg fik skrevet det. Jeg trykkede nogle gange bare afbryd rigtig mange gange på dankort terminalen hvis kunden var irriterende eller ikke til stede (f.eks talte i tlf). Så blev jeg bare ved til de lagde på eller tog høretelefonerne af. 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   HA HA HA HA DET ER FANDME SJOVT

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Godt nok har jeg ikke stået hos Baresso, til gengæld har jeg stået mere end to år i Matas og jeg elsker elsker det her indlæg 😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg tror egentlig jeg må være en okay kunde det meste af tiden, men jeg har godt nok også selv brugt mange, mange timer bag både diske og kassebånd. Så servicestemmer og høflige “haha, ja det var sørme en innovativ, sjov joke”-grin kender jeg udmærket til.
  Den eneste jeg umiddelbart kan melde skyldig i er den med ørebøfferne. Hvis jeg har haft en hård dag og bare føler mig helt asocial, så kan jeg godt finde på at lade dem blive på med musik/podcast i. Dog letter jeg lige på bøffen, når der bliver talt til mig og svarer selvfølgelig pænt.

  Nu er jeg sygeplejerske i intensivpsykiatrien. Det er også en form for servicefag. Her bliver venlighed og faglige handlinger dog taget imod med alt fra kram til dødstrusler. Suk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg har lige tygget lidt på den, og jeg må altså indrømme, at det ville falde mig lidt svært at være totalt ‘heeeeej, hvad kan jeg gøre for dig? Dejligt! hav verdens bedste dag!’ til et menneske, som ikke engang vil bruge halvandet sekund på at skubbe ørebøfferne ned om halsen. Men måske er jeg også bare needy, hvad det angår.
   Say what? Dødstrusler? Nej, vel? Men hvordan i alverden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Ja du! Dødstrulser, eller det der er værre. Deciderede forsøg på vold mod os som personale. Det er en del af hverdagen. “Her er et glas vand til dig Olga” –> Olga kaster glas inkl. saftevand af fuld kraft efter en. Jamen selv tak.
   Jeg bilder mig ind at jeg er rimelig meget stamkunde i de butikker jeg nøjes mes at flytte ørebøffen. For 9 ud af ti gange hyggesnakker jeg og udveksler høflighedsfraser og smil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Shit, Olga has got sum izzues 🙁 Det er jeg egentlig ked af, at du skal lægge person til.
   HA, okay okay! Med stamkundestatus og smalltalk kan man tillade sig det meste. Du er tilgivet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er virkelig svær at stå på den anden side af disken hvis man bliver talt grimt til eller ignoreret (mobiltelefon) Det er uhøfligt, som om det er en ikke eksisterende person der står bag disken – fedt indlæg det her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Nemlig. Det er meget uhøfligt.
   At blive talt grimt til er bare decideret respektløst, og jeg forstår ikke, hvordan man kan få sig selv til det. Og tak, Mette 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Er du en af personerne på billedet øverst?
  Og som så mange andre er jeg nok også skyldig i et par på listen. Det er taget til efterretning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Så stærkt, du! 😀
   Hæ… ja! Jeg er hende til venstre (med øjenbrynene!) Da jeg lavede tegningen fik jeg lidt skæld ud over, at mit hår ikke var så langt i virkeligheden, som det lader til på billedet – men faktisk holder min hånd en klud, som kommer til at ligne nogle ekstra lokker. På en måde meget passende, eftersom kluden og jeg dengang var symbiotiske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg kan mærke en krimi. Klokkeren fra Baresso. Seriemorderen, der hang sine ofre i klokketårnet, som straf for deres synder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   … fordi hun ikke kunne klare mere crap fra mennesker.
   Det er en herre god ide. Jeg ser det for mig. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Eller også er det din forelskede stalker, der kommer på Baresso hver eneste dag, som ikke kan holde ud at se hvordan du bliver behandlet og forsøger at gøre sig værdig til din kærlighed #andtheplotthickens

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tak. Du har nu knækket koden til min dubutroman!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanne

  Jeg kender det alt for godt 😂 og på nogle punkter er min tolerancetærskel nok endda lavere.. hvis folk på en meget krævende måde siger at de “skal have”, kan jeg godt finde på at rette dem og sige “ja, så du vil gerne bede om..” (selvfølgelig med sevicestemmen) Og hvis de, når jeg kommer ned for at spørge til maden, kvitterer med at spørge efter mere sovs (eller what ever), svarer jeg som regel “ja selvfølgelig og siden du ikke svarer på mit spørgsmål, går jeg ud fra at alt er som det skal være 🙂🙂”. Men jeg har vist også været for længe i den branche 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Aaah, jeg kan mærke eksemplerne fysisk i min krop, og det er ikke rart! Du lyder, som jeg lød efter 5 år… det sidste var bare… surt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg får lidt dårlig samvittighed. Jeg har tit min mor i høretelefonerne, når jeg er i butikker. Beder hende som regel om lige at vente, men hun taler tit med alligevel. Også selvom jeg smiler og hilser og får øjenkontakt.
  Men. Også nummer 9. Skal også nok øve mig.
  Og.Jeg troede faktisk at ekspedienter ofte ikke orkede at sætte smilet på og det derfor ikke betød så meget om jeg lige havde en anden i røret?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe 😀 jeg kan kun tale for mig selv, men ift. headset hjalp det meget, hvis personen lige satte sin samtale på hold, sørgede for øjenkontakt og smil. Så langt så godt!
   Hmm… min egen tanke om en tag imod ordre-situation er, at jeg allerhelst vil gøre den så god og personlig som mulig. Hvis gæsten anerkendte mig som et menneske, vedkommende skulle have en samtale med, var det aldrig et problem at give god service og smile hele vejen igennem. På den med bliver smilet ikke noget, man orker, men noget man rigtig gerne vil. 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Love IT, man kender det alt for godt! Jeg har altid ment at man selvfølgelig er ansat som “tjener” men man ER ikke nogens tjener😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Helt korrekt. Chokerende mange mennesker kender ikke forskellen – og det er en skam, for den er væsentlig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  I HEAR YOU!!!! Jeg arbejder på espresso house, og laver altså stort set det samme som du har gjort på Baresso. Jeg kan nikkede genkendende til ALT på den liste. Sku vi også lige have på listen, at du generelt er rimelig træls hvis du skal havde din latte på koffienfri, halvandet shot, 53,5 grader, sojamælk, uden skum, 1 skud vanilje og togo. JA det godt med dig, jeg bruger bare 5 min. på din bestilling mens alle de andre venter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Haha, skal vi ikke sige 90 grader UDEN skum? Så begynder det at ligne et problem. 😀
   Jeg vil så sige, at jeg sagtens kan være med på “kreative” drikke, så længe ordren afgives med venlighed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, servicestemmen. Du glemmer den aldrig! Ikke at kunderne egentligt fortjener vores flinkeste stemme, sådan som de nogle gange behandler os. Der burde indføres værnepligt inden for kundeservice!

  Kram 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Helt enig. Alle burde stå ved en kasse minimum 3 måneder i løbet af deres ungdom. Hånden på hjertet, det ville gøre Danmark til et bedre sted.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Du rammer den så meget lige på kornet. Efter seks år i restaurationsbranchen kender jeg det alt for godt. Især punkt tre kunne få mig til at eksplodere :p
  Endnu et punkt kunne være, når folk skal til at betale og så tager sygesikringsbeviset frem med kommentaren ‘staten betaler’

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   NO WAY? Der er nogle, der gør det? Det er jo tåkrummende! HVORFOR.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

   Jeg aner det ikke, men folk skal virkelig stoppe med det. Har på fornemmelsen, at det er en ret sjov joke i Vestjylland, hvor min karriere i restaurationsbranchen startede. Men ikke engang derude, holder den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Den holder overhovedet ikke! Shit mand, at folk kan finde på det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Jeg må stå ved det, og indrømme at jeg er skyldig i både nr 2 og 9. Tak for et godt indspark!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oliver

  Selv i Tiger bliver “vil du have kvitteringen med in case dine billigt indkøbte Tiger-briller eller Tiger-elektronik går i stykker (for du har trods alt kastet 40-60 kr. efter noget Apple sælger for 100+ kr.)?” Affejet med “kan jeg trække det fra i skat? Hvis ikke så nej,”
  They are everywhere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  🙏 yaaas til denne her liste!
  Jeg må dog tilføje, jeg har været udsat for dårlig betjening på en cafe i København. Og den behandling må simpelthen tilskrives tjenerens dårlige opdragelse. For når man selv har været i den branche er min påstand altså, at man selv er en rimelig sød kunde 😇

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Helt og aldeles enig. Der er bare nogle ekspedienter, som ikke ved, hvordan ‘man’ opfører sig. Det var oprindeligt skrevet på som punkt, men endte alligevel med at slette det… jeg bliver så sur over elendig servive (fx når de to kasseekspedienter i føtex sidder og snakker med hinanden i stedet for at hilse på kunden) – så gider jeg altså ikke ønske dem en god dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Er mega meget og alt for ofte en 9’er 🙁
  UNDSKYLD! Skal nok prøve at forbedre mig! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Wuhu, hvor godt, Nina! 😀 Pøj pøj med projektet, jeg bakker hundrede procent op!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Politik? Politik.