Den der menstruationskop… er den noget ved?

Det er med bævrende underlæbe og sitrende krop, at jeg skriver det her, for venner… enten har jeg sparket mit indre skridt til blods, eller også HAR JEG LIGE FÅET MIN MENSTRUATION IGEN!

Tankerækken fra toilettet gik nogenlunde således:

 1. Hvad pokker… hvad foregår der… det kan ikke være rigtigt… *tørrer en ekstra gang*.
 2. Den er sgu god nok.
 3. For helvede. Jeg er allerede træt af det.
 4. Har jeg nogen tamponer? Nej, det har jeg ikke. Jeg brugte den sidste til at proppe i munden og tage billeder af det.
 5. Skal jeg virkelig ned og købe tamponer nu? Jeg har lige handlet. Jeg gider ikke at købe tamponer som det ENESTE. Skal jeg camouflere dem med et par poser gulerødder og noget sodavand? Jeg håber, at det er en kvindelig ekspedient.
 6. Jeg har heller ingen smertestillende piller. Det skal jeg også have. Menstruation er for viderekommende, og jeg gider det ikke mere.
 7. NOooOOoO. Jeg skal til Barcelona i overmorgen… sut…
 8. Hvad nu hvis jeg havde tænkt mig at sove ude i nat? HVA’?
 9. Gad vide, om den der menstruationskop er noget ved. *Forlader badeværelset og går ind i seng for at researche på menstruationskop. Ligger her stadig. Stadig uden tampax.*

Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv. Mit hoved er ved at flyde over af uforløst fejringspotentiale, mens jeg også bare har lyst til at gå i fosterstilling med en plade Marabou for først at rejse mig om 5 dage igen. Eller hvor lang tid den slags nu tager. Jeg mangler virkelig en form for guide til, hvad man gør, når ens krop lige pludselig takker for god opførsel, og Tante Rød genopstår fra de døde. For det her føles vitterligt som første gang og som en indkørsel til noget helt, helt nyt.

Hvis det er den her effekt, Amager har på mig, så skal vi sgu nok få et fremragende forhold, os to.

69 thoughts on “Den der menstruationskop… er den noget ved?

 1. Tillykke (eller hvad man nu siger). Det er dejligt at vide, at ens krop virker Mht. menstrautionskoppen kan jeg kun sige; køb, køb! Jeg er så glad for min (selvom den tog lidt tid at vænne sig til).

  1. TUSIND TAK, KATRINE! Det er nemlig helt perfekt, skønt og alt det der på en gang (mens det også gør lidt nas.)
   Jeg har købt koppen nu. Første gang venter dog stadig. MEGET spændende.

 2. Ja! Den er! Køb køb køb! Er virkelig glad for min og allerede lettet over ikke at skulle købe og bruge tamponer igen. Hurra for miljø, økonomi og helbred!

  1. Oh yes, I did! Og jeg kaster mig ud i projektet en af de næste par dage. SÅ spændende! 😀
   PS. Helbred? Hvorfor egentlig det? Minimeret risiko for TSS, eller….?

   1. Ja, både TSS men også kemi. På trods af efterhånden meget fokus på kemifrie produkter (tamponer og bind), så er det ikke optimalt fortsat.

    Kan lige se i kommentarfeltet, at nogle nævner besvær med opdrætning og udtagning. Jeg kan anbefale “punch down” fold. Men min søster bruger den alm. golf, så prøv dig frem ☺️

 3. Under alle omstændigheder – også selv om det føles lidt voldsomt nu, så tillykke – stort tillykke.
  For det er stort. Og rigtigt, rigtigt godt i det store hele og på længere sigt.
  Knus til seje dig – det hele skal nok gå, ser det ud til – skridt for skridt, lidt efter lidt.

  1. Hvor bliver jeg ualmindeligt glad for sådan en besked, og jeg har læst den tre gange nu. Du har jo ret, og du siger det vigtige, som jeg nok lidt glemmer at have for øje. Tak for det, Anne.

 4. Tillykke!!! Eller hvad man nu siger i den situation 😀
  Jeg kan klart anbefale en menstruationskop. Jeg glemmer som regel helt, at det er den tid på måneden, når jeg bruger den, fordi den skal skiftes/tømmes så sjældent.
  Desuden slipper du også for at skulle overveje hele køb af bind/tamponer situationen nogensinde igen.

  1. Jeg har godtaget ‘tillykke’, for det var sgu lidt en fejringens dag. 😉
   Sandt. Shit, tamponer er jo dyre! Var lige i Normal i går, og 1,25 kroner pr. styk! Det er altså en del gennem én menstruation – for ikke at snakke gennem et menstruerende liv! Koppen er købt!

 5. Køb den kop lige med det samme. Det vil være det bedste, du længe har gjort. Det gør alt nemmere.
  Hvis man ikke er sart, har fobi for blod eller noget imod at kigge på sig selv med et spejl, når man sætter den op, så skal man nok hurtigt få styr på det.

 6. Whaaaaat, hvor er det vildt! Hurra for kroppens evne til at hele sig selv – den er sgu et mesterværk. Jeg ved intet om menstruationskopper, men jeg ved 100% at det som minimum skal fejres (og trøstes, for helt ærligt, så er det jo kamp nedern selvom det er for cool!) med endeløse mængder chokolade. You go girl! 😀

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Ja, den er sgu i sandhed fantastisk. Fortjener ikke al den hate, vi dagligt kaster på den. 😉
   TAAAAK skal du ha’ – jeg fejrede med lidt choko og nøddecreme. Og Iprener. Alt er ved det gamle!

 7. Tillykke!
  Min første menstruation efter fødslen af min datter blev modtaget på lidt samme måde. Men alt i alt er det jo et meget godt tegn at den kommer
  Til dit spørgsmål: menstruationskop er the shit! Jeg kan anbefale OrganiCup, som jeg har set på mit lokale apotek. Jeg er kæmpe fan! Det er meget nemmere end alt det bind- og tamponværk.

  1. MANGE TAK!
   Det er det helt sikkert. Menstruation er jo god og sund, men hvor er den også hammer irriterende. Men hvis koppen kan tage toppen af frustrationerne, så er jeg solgt.

 8. Tillykke altså! Jeg er meget tilfreds med koppen, da man blot behøver dén igennem en hel menstruationsperiode, i stedet for at skifte mellem bind/tampon/indlæg. Faktisk var jeg glad for den lige indtil min mor smed den ud, da hun ikke vidste hvad det var;) Dog tager det lige noget til at lære den at kende, for jeg kunne ofte “mærke” den, og det var ikke altid lige behageligt haha.

  1. Åh, de kære mødre, hahaha 😀
   Det er nemlig også det, jeg frygter lidt. At den konsekvent vil være lidt i vejen og lidt for mærkbar… men ja… det er nok den dersens teknik, man lige skal have grejet. Og tusind tak for det!

 9. Jeg var kæmpe fan af menstruationskoppen, men jeg har også hørt om folk, der får kyller ved tanken om, at man skal desinficere den i en gryde med kogende vand.

 10. Jeg har fået sådan en menstruationskop, og jeg synes, at idéen er genial. I praksis kræver den vist lidt øvelse. Altså, for at tale lige ud ad posen, så synes jeg, at den er pisse svær at få ud. Så meget, at jeg når at panikke lidt. Derfor er den blevet en weekendsaktivitet. For der er min mand i nærheden, hvis det skulle gå helt galt (det er det ikke gjort endnu). Men i hverdagen tør jeg ikke. Jeg forestiller mig at sidde på skolens toilet og sms’e min 67-årige kollega: “Lasse… jeg har lige brug for en hånd herude….” Så måske jeg bare skal træne lidt mere. Måske den bare kun vil ud, hvis man har vildt lange negle. Jeg lover at gi’ dig en tilbagemeldning, hvis jeg en dag får styr på teknikken;) Pøj pøj med det!

  1. HA HA HA HA HA, jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige, for jeg grinte simpelthen så meget, da jeg læste din kommentar første gang. Jeg er sikker på, at kære lille Lasse ville ELSKE at blive inviteret med ud på toilettet. Så lige på den front bør du nok ikke være bekymret. 😀
   Og 10000 tak for begge dele. Jeg hører MEGET gerne fra dig, når du gennemskuer det (det ved jeg, at du gør!) Du får også en pøj pøj med på vejen!

 11. Hahaha, du er så sjov. Se at få anskaffet dig en kop! Varme på maven, ekstreme mængder chokolade af sin yndlingsslags og en gåtur. Tillykke!

  1. Hi hi hi, jeg kan altså så godt lide dig, fordi det lidt er, som om du kender mig lidt for godt. Det var nemlig lige den kur, jeg havde brug for i går.
   Og mænne tusind gange tak for det. :-*

 12. 1. Ej ej ej, tillykke!!!
  2. JA ,der er noget ved menstruationskoppen. Jeg købte den for en måned siden efter mange års forundring og har således brugt den én gang. Jeg er så overbevist og synes, den er det fedeste! Ja, bevares, man skal lige greje den og lære den at kende. Med det sagt, så føles det seriøst som om, at man ikke har menstruation, for man ser den slet ikke. Man kan nærmest ikke mærke koppen, selv hvis man kniber til… Så fedt, så go for it.
  3. Jeg skal til Barcelona i morgen!

  1. 1. TAAAK MANNER 😀
   2. Hvis det føles, som om man ikke har det, er det lige det, jeg går efter. Lærte du det den første gang?
   3. WHAT! Small world. Så ses vi jo måske næsten?!

 13. Menstruationskop er genialt! Har brugt det i to år nu og det gør seriøst livet så meget nemmere. Man skal bare være forberedt på at det ikke føles sådan vildt rart når man tager den ud (vakuum…). Og hele tømme-situationen er også lidt underlig, men også lidt fascinerende. Gør det! Så skal du heller ikke tænke over om der hænger tampon-snor ud af bikinien på stranden i Barcelona.

  1. OH NO. Tamponsnoren. Den havde jeg glemt aaaaaalt om…. fuck, hvor jeg hader den klamme, lille, hvide snor. Der skal bare fyres op for den kop, og det kan kun gå for langsomt.

 14. Do it! Koppen er fantastisk! Man skal lige overbevise sig selv de første 6 måneder, hver gang den skal ud og op, om at man er gode veninder og enige om, at det skal fungere, men derefter er det udelukkende godt! Den ændrede mit syn på menstruation og mig selv helt vildt. Lige pludselig var det – og jeg – ikke det klammeste i verden, det var noget man kunne tale om og forholde sig til. Og så mærker jeg absolut intet til det – bortset fra morgen og aften hvor den tømmes. Derimellem er der ingen konfrontation med situationen down there. Held og lykke

  1. Det lyder da i grunden ret banebrydende. Og jeg giver dig ret. Bare det at den er kommet på markedet har skabt en helt anden åbenhed om, hvad gør I andre piger egentlig? Før snakkede man ikke så meget om bind vs. tampon (eller så er det bare gået min næse forbi…)
   Uanset – jeg har investeret i en nu, og så krydser jeg fingre!

 15. Ja den er! Hvis man er til at bruge tid på den (lets say 1 min) om morgenen for derefter først at tømme den om aftenen. Kæft det er lækkert ikke at skulle tænke på det hele dagen. Varm anbefaling herfra.

 16. JA JA JA til menstruationskop! Jeg har haft min i nu omkring 1.5 år og er simpelthen lykkelig for den. Det lyder fjollet, for det er jo ‘bare’ en menstruationskop, men det passer altså! Jeg mærker meget lidt til min menstruation i forhold til før. Man skal kunne tåle ‘beskidte’ fingre og have god tålmodig i starten i forhold til at lære at sætte den rigtigt og tage den ud på en god måde, men der er bare så mange plusser i forhold til andre metoder. Først og fremmest: så. meget. sundere! Min første kop passede mig i øvrigt dårligt, så jeg købte nr. 2 efter grundig vejledning. Måske du skulle starte med grundig vejledning og slippe for besværet 😉

  Tillykke med menstruationen!

  1. Tusind tak, Kirsten. Det er sgu ret fedt, er det!
   Tjah, man har vel haft værre ting end fingre oppe i sig, så lidt blodige hænder burde man vel nok kunne klare. Jeg har prøvet mig med en A’er, og regner med at give den et skud en af de næste par dage. Forhåbentlig bliver det også en lykkelig fortælling.

 17. Jeg vil gerne fejre lidt for det er sgu da for fedt: HURRAAAA for menstruation! Jeg venter selv på min. Ikke pga sygdom men pga de forbandede p-piller som jeg har taget i 9 år, hvilket jeg virkelig fortryder nu. Stoppede i januar fordi mig og min kæreste gerne ville lave en baby – har stadig ingen menstruation fået derfor ingen ægløsning og derfor ingen baby 🙁
  Mht menstruationskop så hører jeg næsten kun gode ting bortset fra at de kan danne vakuum og sidde sådan virkelig meget fast. Det var min søster der prøvede; koppen sad fast i over 20 timer og hun måtte til læge for at få den fjernet. Meeeen altså bortset fra det hører jeg kun gode ting!

  1. Wow, det lyder vildt. Jeg har aldrig prøvet sådan noget. Jeg plejer at tage fat i koppen og klemme langs siden, så den slipper og så tager jeg den ud. Meget nemt og smertefrit.

  2. Av, det lyder ikke rart. Overhovedet. Det må være forfærdeligt og frustrerende og gå at vente på. Jeg er sikker på, at den nok skal komme – også inden alt for længe. Kroppen kan tydeligvis de vildeste ting. 🙂
   Og vakuum-delen… det lyder heller ikke specielt rart. Satser på, at det ikke sker for os. Og tak, det er da mega hurra-agtigt!

 18. Kæmpe tillykke!! (håber at en gratulering er i orden)
  Med hensyn til koppen – jeg har brugt den i halvandet år, og regner ikke med at gå væk fra den! Havde en kort periode hvor jeg var nødt til at bruge bind/tamponer, og det var helvede. Koppen skal kun tømmes 1-2 gange i døgnet, og når man har den i, mærker man slet ikke til sin menstruation!
  Jeg købte min på organicup.dk, men man kan vist også få dem på apoteker rundt omkring. Det er i hvert fald en kæmpe anbefaling herfra.

  1. det er da SÅ meget i orden – og helt vildt mange gange tak! 😀
   Det der med 1-2 gange i døgnet er bare et vindende argument i sig selv. Og så gik man lige og troede, at menneskeheden peakede med tamponerne?! Oh, we were so wrong!

 19. Tillykke! Dejligt at du og din krop er blevet så gode vennet, at dét kan lade sig gøre igen 🙂
  Mht. koppeloppen (as we say), løp og kjøp! Jeg har haft en i 6-7 år efterhånden (altså, ikke den samme vel. Den skal nok skiftes hver 2-3. år (men det er stadig laaaangt billigere end månedlige indkøb af indlæg, tamponer osv.)) og det er simpelthen sådan en befrielse! Jeg glemmer det helt når det er. Og jeg har altså simpelthen aldrig haft vakuum-issues, så historier om den slags må du ikke lade dig skræmme af. Ned i Matas efter en OrganiCup, svup, og du er klar til Barcelona!

  1. Tusind tak, det ER altså ret fantastisk!
   Tjek, jeg løb afsted i dag, og ved du hvad så? Udsolgt, udsolgt, udsolgt. Måtte have min veninde afsted i Vanløse, for at finde en model A, som hun tager med os til Spanien – jeg er meget spændt nu!

 20. Kan kun sige det samme: En menstruationskop er en GENIAL opfindelse, på alle måder! Alle kvinder er forskellige, og det er m-kopperne også – der findes mange slags, ikke kun OrganiCup, så læs lidt om emnet, inden du køber. Efter jeg købte min første m-kop i 2010 blev jeg så begejstret, at jeg startede en webshop dedikeret til kopperne, Kopperiet.dk. Jeg tilbyder personlig anonym rådgivning, så hvis du er i tvivl om hvilken kop du skal vælge, så skriv endelig. Held og lykke med at finde “den rette”! ^_^

  1. Ej, hvor sejt! Tusind tak for det. Har allerede siddet inde på DIN side og set instruktionsvideoer. Så godt! 😉

 21. KØB!!! Men giv den flere chancer end du synes, det tager lige lidt tid at blive gode venner med den…..søg på foldemetoder og prøv dem af, indtil du rammer lige den, der er til dig (så du ikke kan mærke koppen og den er tæt)

 22. Nu er jeg gravid, så det er længe siden jeg har haft ‘gang’ i min kop, men vil klart anbefale den!
  Ja, det er noget mere ‘invasive’ end både tampon og bind, for man skal virkelig have gang i klør fem. Mht. vakuum, så ved jeg ikke om det virker for alle, men jeg bruger min bækkenbund til at skubbe den så langt nedad som muligt og så tager jeg altså fat om det nederste af selve koppen, i stedet for om stilken, og trykker og trækker den så ud. Det fjerner nemlig vakuumet ☺️.

  1. Wauw, vakuum og bækkenpower, det lyder altså temmelig teknisk. Måske det giver meget mere mening for mig, når jeg snart har hands on og blod på fingrene. 😉

 23. Hvis du ender med at opgive menstruationskoppen, så vil jeg gerne anbefale Aldis tamponer, der koster nærmest det halve af en pakke Tampax og er mindst lige så gode!

  1. Godt. Det havde faktisk været mit næste spørgsmål. Hvis Aldis har indføringshylster, er jeg på som et låg.

 24. Jeg græd og græd da min mens vendte tilbage efter 3,5 års strejke. Mest fordi jeg var glad, men også lidt fordi den latterlige del af min hjerne fortalte mig,at jeg nu havde fået det ultimative svar på, om jeg mon var blevet lidt kvabset igen. Men glæden ved tanken om en minimal mulighed for fremtidige babyer og at føle sig som en kvinde og ikke et barn længere trumfede heldigvis. Jeg var decideret stolt – det håber jeg at du også er. Det har krævet mod, styrke og en masse tvangstanke-kabale at komme dertil hvor du er nu – det skal fejres med en mens-kop!
  Hip hip!!!!!!!!

  1. Det er præcis de samme ting, der fylder her. Følelsen af ambivalens er total – men heldigvis er ens rationelle jeg så stærkt, at al fornuft godt kan trumfe. Den menstruation skal jo for pokker være der! Det betyder, at krop og hjerne er glade.
   Tusind tak, og mega sejt gået med dig også! :-* alt det bedste herfra.

 25. Hold.nu.kæft.
  Ikke nok med at vi deler en del af far-historikken, og vi senest også kunne dele “hvor Fuck er den mens henne” situation, så kan jeg med glæde sige: tillykke! Til dig og til mig!!!! Overvejede at sende dig et snap, men det er også lidt mærkeligt

  1. Det er fucking løgn, er det ikke?!?!?! 😀 hvor e det vildt!!!! Kæmpe tillykke, Louise! Hvor er det stort!

 26. Kop er nice, jeg har brugt dem i et aarti nu.
  Minuspunktet er at det nu er ren tortur hvis man bliver noedt til at bruge tamponer naar ens mens overrasker en naar man er langt vaek fra koppen og man ikke har en skid styr paa hvornaar ens mens burde komme og er for lazy til at bruge de der smarte apps.

  1. Det lyder altså som en vild opgradering!
   Jeg har købt koppen. Imidlertid er den ikke taget i brug endnu. Føler efterhånden, at jeg fortjener bedre efter alle jeres tilbagemeldinger. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *