3 sexsamtykker, jeg gerne trak tilbage

Ordenes magt over tissekonen


Det nemmeste, mest oplagte og clickbait-agtige havde egentlig været at kalde dette indlæg for Bryd Tabuet. Men det gider jeg ikke. Og det er der tre grunde til. For det første minder ordene mig i uhyggelig grad om de utallige pathos-hungrende indlæg på Aftenshowet, hvor en stakkels dansker har været udsat for noget ekstraordinært hårdt. For det andet synes jeg, at det efterhånden er blevet misbrugt så meget, at det er blevet en sproglig kliché. Og det er oftest sådan med klicheer, at de mister deres tiltænkte betydning. Den tredje grund er, at når man først har stadfæstet noget som et tabu, så vil det også blive det. Og det er der jo ingen grund til.

Egentlig synes jeg, at vi skal kunne tale om alt. Bevares, right place, right time-reglen gælder selvfølgelig stadig. Der er især én ting, som jeg føler, vi ikke snakker nok om: kvindelig onani. Hvor ofte har du fortalt dine veninder om, hvordan og hvor meget du onanerer? Hvad dine foretrukne remedie til orgasme er, og på hvilket måde du bedst kommer i mål? Mit bud må være, at det ikke er ret tit. Og på en eller anden måde giver det jo ingen mening. Onani er både rart, en ret fremragende overspringshandling, og jeg vil vove den påstand, at de fleste af os gør det. Problemet er bare, de ord vi har at gøre godt med.

Fyre har en pik. Fyre spiller pik. Og hvad med os piger? Vi onanerer bare. I bedste fald mastuberer vi. Så er der de forskellige navne for vores kønsorgan. En tissekone er noget, som børn har, en fisse er noget fyre siger, men ikke kan få, og kusse lyder bare mega klamt. På et tidspunkt så jeg et indslag i Nyhederne om, at Tidens Kvinder i Sverige havde indført ‘Gina’ som betegnelse for de kvindelige kønsorganer som et led i ligestillingsdebatten. Det medførte et meget forarget interview med eks-bloggeren Gina Jaqueline, som opfattede det som en fornærmelse mod hende og øvrige navnefæller. (Argument = ‘Jeg gider sgu da ikke associeres med en tissekone.’) Vi kan godt begynde at kalde punanien, vaginaen eller vores cunt for Karoline. Jeg er egentlig ligeglad. Men jeg tror bare, at der findes væsentlig bedre bud derude.

Så skal vi ikke prøve at snakke lidt mere om onani og under samme ombæring finde et pænere ord for tissekone?

9 kommentarer

 • […] jeg tidligere har givet udtryk for, er jeg af den overbevisning, at ord har en stor betydning for, hvordan vi opfatter og taler om […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt indlæg, for det er da temmelig underligt. F.eks. bliver jeg helt forfjamsket hvis jeg taler om onani. Selv med min kæreste. Så bliver det sådan lidt joker agtig. Og jeg er ellers normalt tiltaler af at man kan snakke om alt.
  Det må jeg øve mig lidt mere på 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, fuldstændig det samme her! Bare at fremstamme ordet ‘onani’ kan være hamrende svært – det er tåbeligt! Men ja, giv det endelig et skud. Det har jeg i hvert fald prøvet på den sidste uges tid. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har seriøst ikke tid for mig selv til at hilse på fifi?! :-/ Hvis jeg har prioriterer, jeg søvn eller seriekiggeri (til nød rigtig sex). FØK, jeg er blevet magelig!

  BTW. Har snart læst hele din blog, jeg havde tiden, kunne have onaneret istedet nogle af gangene, men gad det sgu ikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte, for jeg elsker seriøst alt ved den her kommentar! Der er intet galt med lidt magelighed, og rigtig sex trumfer (for det meste, men bestemt ikke altid) onani. 😉 Og hvis du ikke tog dig en tur halvvejs gennem min blog, så tager jeg det som et enormt skulderklap.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt, du kunne forstå den på trods af fejlagtig tegnsætning – har drukket for meget rødvin!
   Det var nemlig et indbygget kompliment 🙂 Har nydt hvert et lille ord i dine skriverier!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kender det. 😉 Og meget sofistikeret kompliment, forresten. Tusind tak for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  chacha (som i chaRchaR) kalder jeg den! Lyder lidt som en dans, lidt som noget noget sødt og lidt som noget frækt;)

  Ps hallå kan man ikke også følge dig på insta???
  Pps tak for din blog! er for vildt fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chacha er så afgjort ikke nogen dårligt ide. Fungerer det for dig? Du siger det uden at snuble over lydene? I så fald kunne jeg nok godt tage den til mig. 😉
   PS. Jo! Jeg hedder karolinemathildebum. Tror jeg.
   Pps. Velbekomme! Men mindst ligeså mange gange tak til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 sexsamtykker, jeg gerne trak tilbage