3 sexsamtykker, jeg gerne trak tilbage

Ordenes magt over tissekonen


Det nemmeste, mest oplagte og clickbait-agtige havde egentlig været at kalde dette indlæg for Bryd Tabuet. Men det gider jeg ikke. Og det er der tre grunde til. For det første minder ordene mig i uhyggelig grad om de utallige pathos-hungrende indlæg på Aftenshowet, hvor en stakkels dansker har været udsat for noget ekstraordinært hårdt. For det andet synes jeg, at det efterhånden er blevet misbrugt så meget, at det er blevet en sproglig kliché. Og det er oftest sådan med klicheer, at de mister deres tiltænkte betydning. Den tredje grund er, at når man først har stadfæstet noget som et tabu, så vil det også blive det. Og det er der jo ingen grund til.

Egentlig synes jeg, at vi skal kunne tale om alt. Bevares, right place, right time-reglen gælder selvfølgelig stadig. Der er især én ting, som jeg føler, vi ikke snakker nok om: kvindelig onani. Hvor ofte har du fortalt dine veninder om, hvordan og hvor meget du onanerer? Hvad dine foretrukne remedie til orgasme er, og på hvilket måde du bedst kommer i mål? Mit bud må være, at det ikke er ret tit. Og på en eller anden måde giver det jo ingen mening. Onani er både rart, en ret fremragende overspringshandling, og jeg vil vove den påstand, at de fleste af os gør det. Problemet er bare, de ord vi har at gøre godt med.

Fyre har en pik. Fyre spiller pik. Og hvad med os piger? Vi onanerer bare. I bedste fald mastuberer vi. Så er der de forskellige navne for vores kønsorgan. En tissekone er noget, som børn har, en fisse er noget fyre siger, men ikke kan få, og kusse lyder bare mega klamt. På et tidspunkt så jeg et indslag i Nyhederne om, at Tidens Kvinder i Sverige havde indført ‘Gina’ som betegnelse for de kvindelige kønsorganer som et led i ligestillingsdebatten. Det medførte et meget forarget interview med eks-bloggeren Gina Jaqueline, som opfattede det som en fornærmelse mod hende og øvrige navnefæller. (Argument = ‘Jeg gider sgu da ikke associeres med en tissekone.’) Vi kan godt begynde at kalde punanien, vaginaen eller vores cunt for Karoline. Jeg er egentlig ligeglad. Men jeg tror bare, at der findes væsentlig bedre bud derude.

Så skal vi ikke prøve at snakke lidt mere om onani og under samme ombæring finde et pænere ord for tissekone?

Næste indlæg

3 sexsamtykker, jeg gerne trak tilbage