Anorektiske arbejdstitler

Test: Er du en tumpe på de sociale medier?

Ofte bliver jeg ramt af tanken om, at der burde være en form for kørekort til sikker færdsel på sociale medier. Et sådant har jeg desværre ikke licens til at indføre eller udstede – til gengæld har jeg lavet en test, som måske kan guide dig og andre usikre sjæle på rette kurs.


1.  En sundhedsblogger lægger et billede op, hvor hun drikker en Coca Cola Zero spækket med aspartam og farvestoffer. Du..

a. Gør ingenting. Aspartam er alligevel ikke sundhedsskadeligt, og dybest set bestemmer folk selv, hvad de drikker. (10 point)

b. Føler dig snydt og bedraget. Hvis ikke man kan stole på sundhedsbloggere, hvem fanden så? Du skriver en kommentar, hvor du kalder hende hykler og informerer om, at hun lige har mistet en læser. (0 point)

c. Du spørger hende, hvor hun har købt sin sodavand, for den ser godt nok lækker ud. (5 point)

2. Du har tømmermænd og beslutter dig for at smutte forbi McDonalds efter proviant. Da du kommer hjem, opdager du, at de har glemt dine pomfritter. Det er 4. gang på en måned, du er sulten og irriteret. Hvad gør du?

a. Du skriver en anmeldelse på restaurantens officielle facebookside, hvor du beskriver din traumatiserende oplevelse, navnet på ekspedienten og antyder, at McDonalds’ medarbejdere er et trin bagude på evolutionsstigen. (O point)

b. Du spiser din Big Mac og får kontrol over dit blodsukker. Dagen efter skriver du en høflig besked privat frankeret til bestyreren, hvor du beskriver pommes-problematikken. (Han beklager og tilbyder kompensation.) (10 point)

c. Du begynder at græde og sender en snap til dine venner af den ensomme burger. (5 point)

3. En af dine faste blogs har det sidste stykke tid skrevet en del uinteressante og upersonlige indlæg, som du ikke har lyst til at læse. Hvad gør du?

a. Ingenting. (10 point)

b. Forfatter en kommentar, hvor du skriver, at hun har solgt ud, ikke længere er tro mod sig selv, og at du ikke længere vil læse med. (0 point)

c. Køber det ELLOS-tæppe og Daniel Wellington-ur, hun har lavet affiliate links til. (5 point)

4. Det er fredag aften, og du har glædet dig til at placere dine unger foran Disney Sjov, så du kan få en times ro. Desværre har DR signalproblemer, og de begynder at sende OBS i stedet for tegnefilm. Din rødvinsstund har pludselig udviklet sig til Ulvetime part 2. Hvordan klarer du dig ud af kniben?

a. Du ser dit snit til at glorificere dit offentlige omdømme, så du finder dit støvede spil Bezzerwisser frem, kalder ungerne til samling og knipser et billede til din Instagram. Just a regular friday night. (5 point)

b. Du skriver på DRs facebookside, hvor du anklager dem for at ødelægge dine børns fredag aften og fremadrettet nægter at betale licens. (0 point)

c. Du bunder rødvinen, tæller til ti og fyrer op for Teletubbies på Chromecasten. (10 point)

5. En stor instagrammer, som du følger, bliver tagget på et billede fra en mindre flatterende vinkel. Hvad gør du?

a. Liker. (10 point)

b. Skriver: er du gravid? (O point)

c. Skriver: har du ikke taget på? (0 point)

6. Du læser en blog, som melder sig uforstående over for begrebet pseudotvillinger; enten er man tvillinger, eller så er man ikke. Selv har du to små poder født med et års mellemrum, og du synes egentlig, at de er lidt tvillingeagtige. What’s your next move?

a. Du griner af indlægget og lægger ikke mere i det. (10 point)

b. Du skriver: Hvor vover du at antyde, at du er en bedre mor, fordi du har ægte tvilling! Magen til snobberi. Unfollow. (0 point)

c. Du spørger, hvad en pseudotvilling er. (5 point)

7. Du sidder på Facebook og støder på en banebrydende artikel om flygtninge og venligboere. Du…

a. Scroller gennem kommentarerne og laver en føler sig trist-tilkendegivelse. (5 point)

b. Klikker ind på artiklen, læser den og diskuterer den med dine venner, næste gang i ses. (10 point)

c. Du nøjes med at læse overskriften, farer arrigt til tastaturet og skriver en kommentar, hvori du erklærer dig enig med Hr. Hitlers teorier om herskerracen og kalder Venligboerne for landsforrædere. (0 point)

8. Du støder på et billede af en meget veltrænet pige på Instagram. Hvordan reagerer du?

a. Du stalker hendes profil, mens du fortærer en pose chips med dip.  (5 point)

b. Du smider et like og beslutter dig for at løbe en tur næste dag. Hvis det altså ikke regner. Eller er for varmt. (10 point)

c. Du tagger din veninde i billedets kommentarspor og tilføjer ordene ‘Ad, se lige hende her! Hun ligner en mand! Føj!’ (0 point)

9. Royal Copenhagen udlover et gavekort på 500.000 kroner + den komplette samling af Flora Danica. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Hvad gør du?

a. Gratis Flora Danica?! Du linker, deler og tagger dine 10 nærmeste venner. Når du ikke vinder, skriver du til RCs rigtige side og anklager dem for falsk markedsføring. (0 point)

b. Ingenting. (10 point)

c. Kontakter Royal Copenhagen og gør dem opmærksomme på det, men liker også det fake opslag bare for at være helgarderet. (5 point)

10. Dit selfiegame er on point, og på en halv time har du taget 37 yderst flatterende billeder af dig selv, som verden ikke må glip af. Hvad gør du?

a. Overvejer nøje, hvilket billede der skjuler din dobbelthage bedst og poster det på Instagram. (10 point)

b. Udvælger de 4 bedste og laver en collage. (5 point)

c. Laver en føljeton med identiske billeder de næste 2 uger med hashtagget #tbt. (0 point)

TÆL NU DINE POINT SAMMEN. 

0-59 point: Du er en tumpe.

60-99 point: Der er plads til forbedring, men du er garanteret stadig et fint menneske.

100 point: Tillykke! Du har styr på dit sociale shit!

Har du brug for lidt hjælp? Så husk min dummyguide til Google.

21 kommentarer

 • […] ikke om, at du er her. Mit bedste råd: Keep it low key, og smut eventuelt ind på tumpe-testen og tag ved […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og relativt flabet kommentar fra en læser, som ikke havde scoret fuldt hus i min dødsensalvorlige tumpequiz. Men i stedet for at fokusere på det halvironiske i at modtage en besked med knapt så pæne ord […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Test: Er du en tumpe på de sociale medier?: Bloggens første og eneste test, som folk (på nær én, men hun fik heller ikke mange point) tog vældig pænt imod. Jeg går gerne all in på endnu en test, for den her var ret grineren at lave. Jeg har overvejet noget Harry Potter-ish, men blev bremset af tekniske udfordringer. Hvis I har gode ideer, modtages de med kyshånd. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er da vidst lidt en tumpe på sociale medier 😀 eller de ting, jeg gør er ikke nok i antal til at nå tumpekategorien, men når man ser dem stående der så er det sgu slemt nok 😀 #ignorancewasbliss #notstødt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahahahaha… til gengæld skriver du pænt og sjovt, så du kan hermed frikendes. Bless you and your approach.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er eddermaeme et vildt kompliment! Tak til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og relativt flabet kommentar fra en læser, som ikke havde scoret fuldt hus i min dødsensalvorlige tumpequiz. Men i stedet for at fokusere på det halvironiske i at modtage en besked med knapt så pæne ord […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Pelc

  Jeg er så komplekst et menneske, så jeg gav mig jævnligt 7.5 point. Jeg føler mig unik og har et behov for at påpege, at jeg er for unik til dine tests!

  Men jeg fik 70 point, og jeg er sikkert kun et godt menneske nogen gange. Men til gengæld har jeg lakrids.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bag en vogn, når små børn har mere styr på tilværelsen end en selv. Så da jeg faldt over tumpe testen hos hvid kaffe, var jeg så lammet af egne mangler, at jeg ikke ture begive mig ud i at tælle […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tør slet ikke tælle point, tænk hvis jeg er en tumpe, kunne godt se mig selv trække tumpekortet og så stå der helt lammet over egen pludselig selvindsigt, orker ikke at være en tumpe, solen skinner og alt muligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha!
  Kommer helt til at savne, Vi Unge, Mix eller andre ungdomsblades quizzer 🙂 Heldigvis for mig scorede jeg top point, men KUN fordi jeg i nr. 8 ikke taggede min kæreste og svigerinde i et billede af en bodybuildermandedame, men sendte privat med “WTF! Jeg forstår det ikke”. I know dårlig stil. Men jeg FORSTÅR DET IKKE!
  Fatter dog heller ikke dem, der åbentlyst shamer på en andens profil. Så socialemediersocial er jeg trods alt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi Unge (L) Og tillykke med resultatet – mega godt gået! (Det mener jeg…)
   Bum. Ja, den er altså også lidt svær, for det er virkelig en hårfin balance. Hvornår bruger man et menneske som eksempel på et fænomen, og hvornår kommer man til at hænge vedkommende ud? Du får lidt syndsforladelse herfra. Undren er jo helt fair, især ift. noget så ekstremt som bodyfitness-atleter. Vi glemmer bare, at det er ekstremt, fordi det er blevet så normalt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg – tak for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Haha, dét er en god quiz!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du har netop læst et helt og aldeles fremragende indlæg, hvad gør du?

  A) Deler det på din facebook og opfodrer alle til at tage testen (10 point)
  B) Ingenting (5 point)
  C) Bliver dælens stødt og drøner mod kommentarfeltet – hvem tror hun lige at hun er?! (0 point)

  😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahahaha, jeg er vild med dig! Jeg sender dig lige 10 bonuspoint, for du har tydeligvis en exceptionel SoMe-forståelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • By all means! Det er OK at opdrage lidt på folk i en god sags tjeneste 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anorektiske arbejdstitler