Go shorty, it's my birthday

Hvid kaffe trænger til lidt kærlighed


Tidligere i dag modtog jeg sådan en semi-tarvelig og relativt flabet kommentar fra en læser, som ikke havde scoret fuldt hus i min dødsensalvorlige tumpequiz. Men i stedet for at fokusere på det halvironiske i at modtage en besked med knapt så pæne ord til et blogindlæg, som netop opfordrede til en pæn tone online, vil jeg fokusere lidt på, hvad mennesker gør godt.

Selvom det måske ikke virker sådan, bliver jeg faktisk oftere glad og rørt over folk, end jeg bliver sur, forarget eller fortørnet. Problemet er bare, at det er så pokkers nemt at brokke sig, og jeg er altså en kæmpe sucker for convenience. Så for at rense luften lidt, vil jeg gerne kaste med lidt kærlighed og fremhæve eksempler fra det sidste døgn, hvor andre mennesker har været for nice.

Da ham hipster-fyren valgte at tage det som et kompliment, da jeg spurgte ham, om han gik på 1. semester, og det så rent faktisk viste sig, at han var underviser i fotojournalistik. Fuldskæg kan virkelig snyde.

eller da vi var ude og filme i går og overværede gamle mænd, som viste følelser, omsorg og sårbarhed over for hinanden. Mit hjerte gik seriøst i hundrede stykker, da 80-årige Ib fortalte, at hans bridgemakker gennem mange år, Verner på 97, ikke kunne holde til endnu en spillesæson.

og da folk, jeg ikke så ofte snakker med, gav sig tid til at ønske mig tillykke med fødselsdagen. Jeg bliver barnligt rørt.

eller da min studieveninde gav mig en fødselsdagsgave, som var så personlig og spot on, at man seriøst skulle tro, at hun havde kendt mig i evigheder.

eller når I kommenterer på min blog. Uanset hvad I skriver. Jeg ser det som et enormt skulderklap, at I er med, og når I viser, at I er det.

eller da en gudsbenådet gademusikant begyndte at spille foran Magasin i dag og gav alle de forbipasserende gåsehud – jeg var bare ked af, at jeg kun havde en 5’er i kontanter, og han havde ikke sat et skilt op omkring MobilePay.

og da Kvickly-ekspedienten pakkede mit nyindkøbte tyggegummilager i en plastikpose til mig, bare fordi ‘han lige havde lyst’.

Næste indlæg

Go shorty, it's my birthday