Er Harry/Hermione-konstellationen en utopi?

Ondt i maven: En analyse


De sidste par dage har jeg haft ret ondt i maven.

Ikke ondt på den der måde, som når man har spist en hel pose hørfrø og tygget sig gennem to pakker tyggegummi i løbet af et par timer. Mere en følelse af en gigantisk maveknude, som forplanter sig i hele kroppen og lægger en dæmper min energi og  mit overskud.

Jeg har efterhånden lært, at når jeg får det på den måde, så er det fordi, der er ting, jeg ikke tager mig af. Det er ikke bare en følelse af ked af det-hed. Min umiddelbare taktik til at håndtere det, er stort set altid den samme: jeg bevæger mig fysisk væk fra problemerne. Og det er næsten i bogstaveligste forstand. Jeg begynder at gå, og jeg går til udmattethed og blødende fødder. Det er selvsagt ikke specielt konstruktivt, og det løser absolut ingenting – måske lige bortset fra D-vitaminmangel. Heldigvis er jeg blevet lidt bedre til at lade vandrestøvlerne stå og gå lidt mere pragmatisk til værks.

Det indebærer først og fremmest at finde ud af, hvor kæden er hoppet af. Derfor har jeg prøvet at grave lidt i mit hjerte for at finde ud af, hvad det egentlig er, der går mig sådan på.

 • I morgen skal jeg til eksamen, og jeg føler slet ikke, at jeg er forberedt.
 • Mine bedste veninder er i København, og jeg både savner og mangler dem.
 • Lige om lidt har jeg ingen penge, og jeg kan slet ikke lige overskue konsekvenserne af det.
 • Praktikjagten er mere eller mindre skudt i gang, og jeg er håbløst bagude. Mit journalistiske CV er lig nul, og jeg kan ikke engang finde ud af at formulere en fornuftig ‘Om mig’-tekst til min praktikhjemmeside.
 • Jeg er på akavet vinke-stadie med min far, som igen er faldet tilbage i sin jeg-er-da-ikke-far-rolle. Det måtte jo ske på et tidspunkt, det er bare en skam, at det kun varede et halvt år.
 • Grundlæggende har jeg en følelse af hverken at kunne elske eller at blive elsket ordentligt. Den følelse er kombineret med en tiltagende trang til at finde en sød fyr, jeg kan ligge i sengen og Netflixe med en hel søndag. Jeg er sågar begyndt at cykle bag velduftende mænd på min cykel, fordi jeg bliver helt kærlighedsliderlig af mandeparfume. (Lidt trist…)
 • Lige nu trænger både jeg og min lejlighed til hovedrengøring – vi er lidt på det stadie, hvor vi lugter om kap. Og min vasketøjskurv er proppet til randen. Og jeg har heller ikke fået handlet ind.

Heldigvis kan jeg lynhurtigt smutte i bad, og KIWI ligger kun fem minutter fra min lejlighed. Med lidt god vilje kan jeg også bruge det meste af aftenen og natten på at terpe. Men jeg kan ikke fremtrylle en journalistisk freelancekarriere på en måned. Jeg kan ikke forvandle min far til et ordentligt menneske. Og jeg kan heller ikke flytte til Hovedstaden – i hvert fald ikke lige nu.

Så jeg tror bare, at jeg går en tur.

 

 

25 kommentarer

 • […] mave gør ondt på den her hørfrø-agtige måde. Min lejlighed lugter af prut og brændt rødkål. Og så sner det. Men jeg har svært ved […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du skal bare vide, at jeg finder din skrivestil både enormt inspirerende, interessant og nytænkende. Jeg finder noget i din blog, som jeg ellers kun har oplevet at finde hos Blogsbjerg og Anne O’manne.
  Desuden nyder jeg lidt at læse om dine dage i Aarhus og på Journalisthøjskolen. Begge mine forældre er uddannet derfra og min fars firma-kompagnon er vist også ekstern lektor derude endnu. Jeg vile sådan ønske at jeg kunne hjælpe dig fremad, for jeg er helt sikker på at du har helt specielle journalistiske evner, som jeg gerne vil følge fremover.
  Og selvom jeg bor og er opvokset på Frederiksberg i Hovedstaden, så er jeg født i Århus og min elskede familie bor der. Hvor ville jeg gerne drikke en kop kaffe (hvad enten den bliver sort eller hvid) med dig nede ved vadestedet og få en god snak.
  Håber maven har det bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Eksamen er sikkert overstået, jeg håber, det gik godt.

  Jeg vil bare ønske dig kæmpe held og lykke med praktiksøgningen. Jeg stod i det for et halvt år siden, og det var beyond kaos – men det er det heldigvis for alle. Og når det er overstået, har man cirka samme “jeg-kan-klare-alt-i-verden-følelse”, som da man blev student. Det er fedt, og det skal nok lykkes for dig, når du er så velformuleret, som du er. Jeg havde heller ikke noget særligt på CV’et 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tror jeg på! Lige nu er det bare så svært at forestille sig, at man kan vende lykkelig og hel ud på den anden side. Men det husker du jo sikkert. 😉
   Hvor i verden er du havnet? Og tak for det, forresten. Det er virkelig sødt af dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Jeg er havnet på Børn&Unge, et fagblad i København 🙂 Jeg har hørt, at der er bedre sammenhæng mellem antal ansøgere og antal pladser i denne omgang, så det skal nok gå. Jeg krydser fingrer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder spændende. Godt gået!
   Tusind tak, det gør jeg sgu også. Nu venter vi bare i spænding på at se, hvilke pladser der bliver slået op. Den tid den sorg. :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  JEG elsker dig Karoline ❤️❤️❤️ Håber, at du har det bedre i dag ❤️❤️❤️ Kys, knus og kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eksamener er djævlens værk. Hvis du mangler inspiration til praktikhjemmeside, vil jeg foreslå dig at kigge på henrikhare.dk 🙂 Han landede Jyllandsposten sidste november, så noget må han kunne. Måske det også kan hjælpe dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tjekker den dygtige Henrik ud. 😉 Hvis han er havnet på JP, kan han næppe have fucket helt op. Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Blogger veninde 😉

  Jeg gad godt kunne give dig en krammer og forsikre dig om, at det nok skal gå. Jeg kan nikke genkende til den voksende knude i maven, ikke pga. samme livstumlerier, men som et medfølende bekymringsmenneske.
  Jeg håber, din eksamen er gået/går godt. Sender dig i hvert fald i læsende og skrivende stund den allerbedste karma.

  Stort knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsker titlen, altså!
   Du forstår slet ikke, hvor glad jeg bliver for sådan en besked. Min krop bliver til én stor myrepat. Tak, tak og tak, jeg tager imod karma og krammere med åbne arme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Øv, jeg sender en masse tanker og et virtuelt kram. Håber det hele snart bliver bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Du skulle have en kæmpe krammer. Livet sucks ind imellem og når det gør, er det skide svært at have følelsen af, at man står helt alene.
  Håber din eksamen går godt og så tag resten en ting af gangen, så skal det nok gå ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • It sure does. Men jeg krydser fingre for, at det bare er et par dages melankoli, som snart bliver afløst at noget møj bedre. Virtuelle kram hjælper på det. 😉 Tusind tak, Michelle – for det hele! God mandag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Tak fordi du er så ærlig om, hvordan du har det. Jeg læser selv journalistik og er også ok presset over al det praktikvirak. Og kan også nikke genkendende til flere af dine andre frustrationer. Det samler sig tit, ik? Altså, man er presset over studie, og så rammer det også ekstra hårdt, at man ikke har en kærlighed i sit liv, og så ligner lejligheden og en selv lort.. Jeg prøver altid at tænke på, at om få dage, eller en uge eller nogle timer, så ser det hele anderledes ud. Så får man støvsuget og vasket, og får læst de lektier, får en sød besked fra en god ven og får ro i tankerne om, om man er god nok. Og så ser det hele lidt lysere ud. Held og lykke i morgen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvis det ikke er ærligt, er det ikke godt. 😉
   Sofie, hvorfor i alverden har vi valgt et studie med sådan et helvedesforløb? Det er jo ultimativ selvtortur. Det er nok, som du peger på, at det lige nu nok er studiet, som gør alt det andet lidt mere træls, end det ellers ville være. Sikke en dum dynamik.
   Du blev lige en af de søde beskeder, og det er jeg mægtig glad for. I dag bliver en god dag. 🙂 PS. Hvorhenne læser du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Haha, jeg ved det simpelthen ikke og er selv tit i tvivl om det her studie er noget for mig… Men dejligt, jeg kunne hjælpe en smule 🙂 Håber humøret er godt stadig! Jeg læser på RUC 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender det godt. Det er skod. Jeg sender en krammer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvor ville jeg gerne gå med dig. Mange tanker og knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvis det kan være bare en smule trøst, så er du den bedste og mest velskrevne blogger, jeg har opdaget siden Miriamsblok. Jeg ønsker alt godt for dig og lidt mere solskin i morgen samt en masse held og lykke med eksamen! Livet er røv og nøgler nogle gange (lidt for tit), men jeg håber, at det snart vender lidt for dig. Mange kram herfra <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • En smule trøst?! Anne, du har lige reddet min dag. Det er nok noget nær det pæneste, jeg nogensinde har hørt. Af hele hjertet tak. Og ja, i morgen bliver god (i hvert fald efter eksamen.) det er jeg sikker på. Kæmpe kram

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Harry/Hermione-konstellationen en utopi?