Jeg har det stramt med...

Leverpostejs- og Lokumentumaktivisme

Fra naturens side er jeg blevet velsignet med en ret lækker leverpostejshårfarve. Der er ganske givet mennesker, som bærer den med bravour, jeg er bare ikke et af dem. Nok derfor har jeg, siden jeg var 12, farvet mit hår. Efterhånden har jeg været hele farvepalletten igennem, men jeg faldt altid tilbage på det blonde look. Og der har jeg været ret stabilt de sidste mange år.

Men jeg var efterhånden ved at se ret udgroet og ulden ud. Jeg er bare ikke så heldig, at jeg kan rocke det casual leverpostejs/platinlook. Gid, jeg kunne. Det havde gjort mit liv så meget nemmere. Og billigere.

Så i dag var jeg til frisør i 3 dejlige timer ledsaget af kaffe, Femina og Se og Hør. Der var ikke et øje tørt. Nu er jeg fierce og fattig (ja, den er brugt, men den er også meget passende.)


Og så lige til noget helt andet af væsentligt mere alvorlig karakter. Har I hørt om de -mentumlydende grupper på Facebook, hvor Lokumentum og Offensimentum vistnok er de største? De har været en del i medierne, fordi de blandt andet har fungeret som fora for udveksling af nøgenbilleder. Jeg er medlem af Lokumentum (og jeg er vel cirka 10 år ældre end aldersgennemsnittet) og jeg må ærgerligt konstatere, at det er et mega ubehageligt sted at være. Da jeg kom ind i gruppen, sendte admin en besked rundt til medlemmerne om, at de var blevet infiltereret af journalister (lol, han havde selv godkendt mit medlemskab) så hvis de ville fortsætte med at sende juicy, forbudte billeder til hinanden, så skulle de gøre det i privatbeskeder. Hæderligt.

Jeg er ikke stødt på nøgenbilleder, men jeg er stødt på mange tilfælde, hvor folk hænger hinanden ud, og deres sprogbrug er decideret grimt, spydigt og nedladende. For det meste er det sikkert harmløst, og jeg kan da også selv huske mine egne tvivlsomme kommunikationsskills, da jeg selv begav mig rundt på Arto for en menneskealder siden.

Men i får faldt jeg over noget, som var mere alvorligt. En dreng havde oprettet en tråd, hvor han efterlyste en pige, som hedder Julie. Få minutter efter havde nogle brugere bidraget med link til pigens Facebookprofil. Tilfældigvis havde jeg tidligere på dagen læst denne artikel (og jeg opfordrer jer til at gøre det samme.)

Julie har anklaget sin stedfar for voldtægt. Han er blevet dømt skyldig, og det er selvom, Julie har trukket sin anklage tilbage med udsagnet om, at overgrebene aldrig har fundet sted.

Nu ville drengene på Lokumentum finde Julie, fordi hun er en stor sindssyg kælling and what not. De havde igangsat en offentlig domstol, erklæret Julie som den skyldige, og nu ville de finde hende.

Jeg var målløs. Det er jeg egentlig stadig. Og jeg ved heller ikke helt, hvad jeg gerne vil fortælle med det her. Men jeg synes, at  I skal læse artiklen, for jeg forudser, at det er en sag, som i allerhøjeste grad kommer til at køre i medierne den næste tid.

So. Be nice, og lad os prøve at undgå Jagten-lignende tilstande. God weeeeeekend. 🙂

7 kommentarer

 • Maya

  lige noget helt andet – Hvor bliver du farvet, i Århus? 🙂
  (mangler Se&hør hos min faste afblegnings-pusher!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Nu har det her ikke noget med dit indlæg at gøre, andet end jeg elsker din blog!

  Hvordan foregår jeres undervisning med feedback på dmjx? Jeg har selv været til åbent hus, men jeg fik ikke fornemmelsen af, om I tit afleverer små opgaver og så giver feedback indbyrdes/med lærere? 🙂 I så fald hvor tit? 🙂 Ved det er et lidt underligt spørgsmål, men min drømmeuddannelse er journalistuddannelsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så længe du har SÅ pæne ord med, er det fuldstændig underordnet. Ros er altid relevant. Tak!
   Vi bruger MEGET tid på at feedbacke (nærmest ligeså meget som på selve opgaven.) På en normal uge på 1. semester er der cirka én deadline på artikel + én feedbacksession. På 2. semester kan du regne med 2-3 deadlines på en uge (i hvert fald i starten, når man skal skrive nyheder.) Der bliver lavet feedback på ALT arbejde. Primært står de studerende for det, mens underviserne supplerer. Til større opgaver er feedbackdelen nærmest en lille mundtlig eksamen i sig selv. 🙂
   Sig endelig til, hvis der er andet, du vil vide. Ellers har jeg tænkt mig at skrive indlæg om både optagelsesprøven og selve studiet. Pøj pøj mæ’ed!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Vi snakkede meget om den tendens i samfundsfag, det var sindssygt spændende. Når den fjerde statsmagt bidrager til en femte: Fx nu her hvor vi hører om alle de klovne, og folk straks er klar på at tage ud og fange klovne, fordi der har været så meget om det i medierne. Selvfølgelig kan det aldrig være journalistikkens skyld, men ind i mellem er journalistikken med til at prikke til de mennesker, der typisk ville ty til selvtægt og skubbe dem over grænsen hvor man begynder at tage loven i egne hænder – og i de mest sørgelige tilfælde gøre sig selv til dommer for, hvad der er er rigtigt og forkert. Vi snakkede også rigtig meget om hele målet/midlet i den debat. Jeg tror, du på trods af at læse til journalistik, ville have elsket debatten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den diskussion ville jeg gerne have været en del af, for den er god, relevant og hammer spændende.
   Og det er lidt sjovt, for jeg talte faktisk med min far om klovnesagen forleden dag (i anledning af at de var blevet spottet i Aarhus.) Du må korrigere, hvis jeg tager fejl, men var det ikke MX, som begyndte at dække sagen, da de første klovne dukkede op i England/USA? Ud over den åbenlyse sensationsfaktor er det faktisk svært at argumentere for, at det var en historie, som skulle bringes i de danske medier. Altså, i bund og grund var den jo slet ikke relevant for os. Så ja, jeg er også af den overbevisning, at klovnene er en form for ikke-begivenhed, som udelukkende er blevet et fænomen herhjemme, fordi medierne har eksponeret dem så voldsomt.
   Tak, fordi du skriver. Det er altid hyggeligt. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Er nødt til at give dig den her, har brugt hele min fredag aften på at læse alle dine indlæg og du er jo intet mindre en genial!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har det stramt med...