5 discountvarer, som sparker røv

Go’ stil: Trendsales


I dag skal det handle lidt om at handle online. Helt konkret om handel mellem to private parter på Trendsales. 

Indtil i torsdags var jeg jomfru på portalen, men efter at have konkluderet, at jeg ikke ville få brugt min Urban Decay-øjenskygge, kunne jeg ligeså godt prøve at sælge den. 

Derfor opretter jeg håbefuldt en annonce, og efterfølgende sker dette:

Torsdag: køber henvender sig med en pris, som jeg accepterer. Jeg spørger, om hun foretrækker TS-handel, men hun vil helst klare det over MobilePay, hvilket er helt OK. Vi udveksler numre og adresse, og jeg fortæller, at jeg afsender pakken, så snart pengene er overført. 

Fredag: køber skriver og spørger, hvor mange penge, vi aftalte. Jeg svarer, hvortil hun skriver, at hun overfører med det samme. Jeg smutter på posthuset og køber kuvert, så jeg kan afsende samme dag. Fredag midnat er pengene ikke overført. 

Lørdag: pengene er stadig ikke overført, så jeg skriver om formiddagen for at høre ad, og at jeg godt kan nå på posthuset før de lukker, så hun kan få pakken så hurtigt som muligt. På samme tid henvender to andre købere sig, som jeg venter med at svare, fordi øjenskyggen i princippet er solgt. 

Jeg modtager ikke svar fra køber. 

Søndag: jeg skriver til køber, at jeg antager, at hun er bakket ud af handlen, når hun hverken har givet lyd fra sig eller overført det aftalte beløb. Hun behøver derfor ikke at sende mig penge, idet jeg har modtaget bud fra anden køber smiley smiley god dag Vh Karoline (når man er lidt irriteret, prøver jeg altid at opveje det med høflighed.)

Herefter får jeg prompte svar tilbage, at hun mente, at det godt nok var meget hurtigt, jeg havde fundet en anden køber, og hun havde haft gang i flere handler de dage, så hun lidt havde mistet overblikket. 

Jeg giver hende ret: det var heldigt, at en anden køber hurtigt bød ind. Men jeg mener også, at hvis en aftale ikke bliver overholdt, og man ikke får svar, så kan man godt tillade sig at afbryde en handel på en ordentlig måde. 

But I could be wrong. Vil I ikke byde ind her? Først og fremmest: er den her situation en Trendsales Classic? Og er jeg urimelig eller hva’? 

25 kommentarer

 • Sille

  Hej karoline! Jeg har selv et brændende ønske om at søge ind på Journalisthøjskolen i Aarhus. Tænkte om du derfor har gode råd til hvordan man bedst muligt klarer optagelsenprøven og forbereder sig? Vil også gerne høre din begrundelse for, at du valgte at tage netop denne vej, og ikke journalistik på RUC, medievidenskab eller lign. 🙂 har selv overvejet medievidenskab også. Mvh Sille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sille. Det kan jeg godt forstå! Både uddannelsen og skolen er super nice. Jeg har både tænkt mig at lave et indlæg med gode råd til optagelsesprøven og et andet om selve uddannelsen. 🙂 Men det bedste tip nu og her: du bliver ikke vurderet på, om du kan det journalistiske håndværk, derimod om du er studieegnet, kan tænke logisk og kreativt. Alle redskaberne skal man jo lære på skolen, mens alt det andet er et nødvendigt fundament for at kunne klare sig og blive en dygtig journalist. Så du skal ikke hive dig i håret, hvis du ikke har styr på formalia eller opbygningen af en nyhedsartikel! 😉
   Jeg valgte DMJX (og ikke RUC eller SDU), fordi 1) den ligger i Aarhus og 2) jeg havde hørt, at det var den bedste journalistuddannelse (hvilket ikke er bekræftet, men bare tåbelig snobberi..) desuden har DMJX en meget praktisk tilgang til faget, hvilket var et stort plus for mig. Alting er bygget op omkring ‘learning by doing’. Det er enormt grænseoverskridende, fordi man halvdelen af tiden ikke aner, hvad man laver. Heldigvis går det for det meste godt.
   Medievidenskab har jeg aldrig selv overvejet, så jeg kan ikke fortælle så meget om det. Men hvis jeg husker korrekt, er Lasse fra sidseloglasse.dk uddannet i medievidenskab, så måske du kan trække på ham? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan sagtens forstå at du kunne blive i tvivl! Men du har kun udvist pli og høflighed – Det’ sgu da ikke i orden, at sige, at man vil overføre, og så bare ikke foretage sig noget! Håber du får det afsat either way. Marlene hepper fra sidelinjen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Må jeg tillade mig at være tildels uenig? Jeg kan godt se, irritationen i at man har en vare og en aftale og at man samtidig har andre der også er interesseret i at indgå en aftale om samme vare. At man tilmed ikke rigtig kan få fat på folk er lidt noget lort og kan typisk lugte lidt af fusk (SEND ALDRIG FØR PENGE ER OVERFØRT!), men jeg plejer altid, altid, altid at give folk weekenden over og så sende en reminder om mandagen, fordi der kan være sket så meget. Det er også bare, fordi jeg selv er distræt. Det gør jeg til gengæld kun, når det er weekend, hvilket er lidt plat af mig, for det burde vel gælde det samme uanset hvad dag på ugen det er. Men det er din vare, og du kan i princippet selv vælge hvem du sælger til og om det er den højest bydende, først til mølle etc, etc.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvfølgelig må du være delvist uenig. Det er kun rart med nuancer.
   Jeg har ikke selv overvejet weekendperspektivet, fordi jeg selv er typen, der bruger lørdag og søndag på at ‘get shit done’ og få samlet op på løse ender. Men der er vi jo nok forskellige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • P.s sidste morsomme oplevelse var at tømme akvarium og stille fiskene i en margretheskål på køkkenbordet…. hvorefter køber så aldrig kom! Arjmen – det er så irriterende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trendsales er legemliggørelsen af helvede på jord. Magter det virkelig ikke. Anekdote: skulle sælge afkoms gamle, slidte cykel og satte den på den blå avis for 100kr. Efterfølgende skulle jeg svare på spørgsmål om hvorvidt der var gear og om den var rusten etc. For 100kr?? Really? Ja gu fan*en er den rusten. Forærer nu alt gammelt ragelse til den lokale genbrugs eller nogle vi kender. Bliver for træt af senden hist og handlen pist og måle og veje og om igen. Så, Classic og du var ikke urimelig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahahaha, det er simpelthen så sjovt og tragisk på samme tid! Jeg har så svært ved at sætte mig ind i det. Tak for indsparket og et godt grin. Håber, at akvariekrisen løste sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Lover hermed begge dele <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Trendsales er helvedes forgård! (Min første kommentar herinde, wooo)
  (ja, det er mig med Olga 😉 )
  (hej hej)
  ()

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wuhu, keep ’em coming, din søde pige. Og giv lige Olga en milliard kys fra mig. Og lav nogle flere snapstorys med hende. Gerne hele tiden. Tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid Marie

  Jeg har altid herre gerne ville være den seje genbrugstype der fandt lækkert brugt tøj på nettet osv, men lige præcis scenarier som denne, gør at jeg aldrig rigtig orker at tage kampen op haha!;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha! Det er sjovt.
   Må jeg anbefale genbrugser i forstæderne? Der plejer at være genvinst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er jeg wirkelig glad for at høre. Min dårlige samvittighed er ved at gå væk igen. 😉
  Enig! Det minder lidt om eventkulturen på facebook, hvor et ‘jeg deltager’ faktisk betyder ‘jeg deltager, medmindre jeg ikke gør.’ SÅ frustrerende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Synes hundrede procent du har gjort det rigtige. Der er simpelthen ikke nået mere irriterende end når man holder en varer tilbage for en køber og de så ikke svarer – og andre potentielle købere så har fundet noget andet eller mistet interessen i mellemtiden. I havde jo aftalt at hun skulle overføre penge, så der synes jeg nu ikke hun kan tillade sig at være så længe om at svare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige min tanke! De der onlinehandler skal altså helst foregå lidt gelinde for alle parters skyld.
   Tak for dit input. I feel better. 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Det der er (desværre) trendsales i en nøddeskal.
  Selvfølgelig er der også (mange!) troværdige og søde sælgere/købere, men den der lidt laissez fair tilgang til kat byde på annoncerne er desværre ikke ny. Som garvet TS-er, vil jeg dog råde dig til ALTID at handle med TS-handel. Godt nok er der et lille gebyr, men skulle der opstå en tvist mellem dig og køber/sælger, træder Trendsales ind og refunderer beløbet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Surt. Det er da en øv-tendens.
   Jeg sætter kæmpe pris på dit råd om TS-handel, jeg blev nok lidt nærig i øjeblikket. Men det lader til, at det desværre er nødvendigt. Tak for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Det er totalt en TS-Classic, og en af grundene til, at jeg har nedlagt min TS-profil ☹️.
  Håber den anden køber er mere seriøs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg synes på ingen måde at din “håndtering af situationen” var urimelig 🙂 Jeg køber mere end jeg sælger (ups), så har ikke oplevet lignende. Men jeg synes helt klart godt, at hun kunne have prioriteret at melde ordentligt ud, hvis hun virkelig var interesseret.

  God søndag og tak for verdens sejeste blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er i hvert fald argument for at blive ved med at købe! Dem mangler vi sommetider. 😉
   Og tak for det, jeg er helt enig.
   OG endnu mere tak for dine monster pæne ord! God søndag til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg havde gjort præcis det samme som dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg synes ikke du er urimelig. Jeg synes det er helt fair. Du har givet hende rigeligt chancer og en mobile pay overførsel tager hvad.. 1 minut? Det er ikke noget med hun lige skal tænde computeren, finde NEM id frem eller noget. Helt fint fra din side hvis du spørger mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige min tanke. Og tak for dit input. Jeg var helt begynde at betvivle mine egne tumpeskills.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 discountvarer, som sparker røv