Man bør tale pænt om sig selv, men...

Karoline tog til København: I gætter aldrig, hvad der skete!


I skrivende stund sidder jeg i en lejlighed i Vanløse. Jeg har fået lov til at flytte ind hos min gamle samleverinde, Anne, som jeg har boet sammen med i Aarhus i 5 år.
Desværre for mig, men fedt for hende, flyttede hun til Hovedstaden i foråret, og siden da har jeg været en eremit i mere end én forstand.

Egentlig er jeg kun i byen, fordi langt de fleste danske medier har adresse på Sjælland. Men jeg har taget mig selv den frihed at rydde min weekend for praktik og i stedet få ladet op i selskab med mine gamle veninder, som er herovre.

Mit forhold til København har aldrig været hjertevarmt, hvilket primært skyldes, at jeg altid har besøgt byen, når der har været koldt. Og når ens knogler gror iskrystaller, har man ikke specielt meget lyst til at rende rundt og suge indtryk til sig. Men byen har virkelig vist sig fra sin bedste side. Den planlagte hjemtur til Aarhus midt på ugen er ligeledes droppet, og jeg må indrømme, at jeg faktisk er begyndt at blive en lille smule lun på den sjællandske metropol.

I løbet af de sidste par dage har jeg…

… set Sillewho ude på RUC, og mit kluns og jeg blev ramt af akut fashion-mindreværd. Men jeg lever med mit middelmådige stiludtryk, og sort tøj og nylonstrømper har aldrig gjort nogen fortræd.

… været sammen med tre af mine bedste veninder.

… drukket to kopper kaffe på Christiania og konstateret, at den der Pusher Street altså stadig ryger videre i bedste velgående.

… været på Papirøen og spise duck fat fries, Fat Burger og æggewraps (som de selvfølgelig havde spicet op med en omgang koriander, bare fordi alle jo elsker den slags krydderurt.)

… undret mig over, at man skal trykke på en knap i S-togene for at få dørene til at åbne. Ikke fordi jeg har et problem med manuel betjening, men det virker en kende uhygiejnisk.

…  oplevet en positiv overraskelse over det generelle serviceniveau, som København ellers altid bliver hugget ned over. Medarbejderne i Netto hilser og holder nærmest øjenkontakt, og kebabmændene er så elskværdige, at jeg har lyst til at donere et ekstra overtræk til dem i drikkepenge.

… spist kebab og pommes hver dag.

… gået ture omkring en sø i Vanløse, som jeg ikke husker navnet på, men den er vanvittigt smuk – især omkring solnedgang. Desuden ligger der et lille cafeteria, som serverer guddommelige belgiske vafler og varm chokolade med flødeskum.

… haft min jomfruoplevelse med Rejsekortet (og gjort mere brug af offentlig transport på tre dage end de sidste tre år tilsammen.)

… leget turist, taget billeder af Lars Løkkes dørtelefon, cyklet i den københavnske trafik, fejlet i at udtale FarisMAGSgade, håbet på at støde ind i SKAM-William og mistet min orienteringssans mindst hver tredje time.

I morgen begynder en lang uge med Åbent Hus og forsamtaler hos de forskellige medier. (På et mere forklarende niveau svarer det lidt til Go Sees i ANTM, hvor man render rundt som en forvirret bi, føler sig lidt som bæ, mens man egentlig skal være bee.) Jeg håber, at jeg snart kan tjekke ind igen.

Københavnerkram KARO.

 

11 kommentarer

 • Hvis du har set mig RUC, gætter jeg på, at jeg har været iført en eller anden form for oversize beklædningsdel, der kunne skjule det faktum, at jeg ikke havde været i bad og havde voldsomt nedtur på over at være på 3KR på daværende tidspunkt.

  Jeg har dog ikke nedtur over, at jeg har fået æren af at være med i dit indlæg.

  Du ønskes held og lykke med praktikken, fra en der glæder sig uretfærdig meget over, at det ikke er hende selv (Y)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Solbriller, oversized coat og tracksuit. It was pretty awesome. Jeg lagde ikke mærke til det potentielt fedtede hår. Havde travlt med at være starstruck.
   Det bør du også glæde dig over. Hele det her system er jo ubarmhjertigt. OG 10000 TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • H

  Koriander er djævlens påfund, ellers lyder din kost lækker, mens du befinder dig i hovedstaden. Pøjpøj med praktiksøgen – go-see var den bedste sammenligning, for os der ikke færdes i journaliststudieverdenen, ser for mig stressede studerende løbe rundt med sorte portfolier og komme til at stå i kø ved alle mediekontorer!

  Alle slay point får du, hvis du ser/selfier den med William fra SKAM, helt serr.
  Han er i øvrigt i KBH, ifølge hans snapchat for en time siden, var han på Rådhuspladsen 😉 (ingen stalker-tendenser her… Følger bare med på snappen fra Aarhus haha)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  *Damhusssøen – mega gode vafler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvis du har lidt ekstra tid, så kom og besøg mit hood – Nørrebro ved Jægersborggade/Stefansgade. Her er så hyggeligt, hvis man kan lide berlinerstemning 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Uha, ja… Koriandermængden i de æggewraps dér er overvældende!

  kys, knus og kram fra søs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HAHA, jeg læste samleverinde som “samlerveninde”!! Kunne ellers være fedt.

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise S

  HAHA, elsker go see-sammenligningen! Du kommer til at rocke det megameget, bare husk at smize! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man bør tale pænt om sig selv, men...