Blogopsamling

En storesøster og en ekskæreste

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillesøster, lillebror, Karoline, storesøster og Fatterfix ved Det Blå Ishus (som jeg også har skrevet om her.)

I dag er det søndag, hvilket betyder, at der er ret lang tid til på lørdag. Det kan godt ærgre mig lidt, for jeg kunne egentlig godt bruge lidt hjælp fra Mads og hans Monopol.
Tidligere i dag var jeg ude og blive søndagsluftet med min mor, og lige pludselig kunne jeg godt mærke på hende, at hun var ved at tage tilløb til at fortælle mig noget.

Det noget viste sig at handle om min storesøster. Og for at denne historie også skal give mening for jer, må jeg hellere briefe lidt på den front. Min storesøster og jeg har aldrig haft klodens tætteste søskendebånd, men det meste af tiden har vi haft det fint sammen.
Da mine forældre brød for et år siden, tog det meget hårdt på hende, og hun blev ked af det. Også meget mere end os andre. Det betød en masse konflikter, som ramte hele familien. Allerværst var det, da vi brugte sidste nytår sammen i Berlin, hvor min storesøster stak af på en tysk rasteplads en polaragtig dag i januar. Min mor og lillesøster var ved at bryde sammen, mens jeg kontaktede det tyske politi, så vores storesøster kunne blive efterlyst.

Efter 5 timer dukkede hun op igen, og det samme gjorde politiet. Vi sad alle på rastepladsen og græd. Undtagen min storesøster, som sad og grinte hånligt af os, for vi havde kun fået, hvad vi fortjente. Politiet sikrede sig, at vi kunne køre videre mod Danmark uden at være til fare for os selv, så det fik vi lov til. De næste mange timer sad jeg og stirrede som paralyseret på håndbremsen i min mors Toyota, fordi jeg var så angst for, at min søster ville trække i den og dræbe os alle på den tyske motorvej. Det er en af de længste dage i mit liv.

Da vi kom hjem, slettede jeg hende på Facebook.

Nu er vi tilbage til søndagsturen med min mor. Hun fortæller mig, at min storesøster og lillebror var i byen sammen for at fejre, at sneen faldt. Min søster havde en veninde med, som drak sig sanseløst beruset og væltede ustyrligt rundt.
På samme tid møder min søster min ekskæreste, og de to beslutter sig for at tage videre sammen (hvad det så betyder.) Min lillebror, nobel som han er, ender med at følge den sanseløse veninde – som han aldrig før har mødt – hjem i seng, fordi min søster er skredet MED MIN EKSKÆRESTE. 

Lige umiddelbart ved jeg ikke, hvad jeg skal tænke om det hele. For det første er jeg af den overbevisning, at man altid har sin venindes ryg, når man er i byen. Altid. Det eneste, som tilnærmelsesvist kan retfærdiggøre, at man ikke hjælper a girlfriend in need, er, at man har et knald med en fyr i sigte – og selv der bør man egentlig udskyde sine urlyster.

Min søster må vel gerne knalde med min ekskæreste. Hun kunne også godt finde på det. Faktisk har jeg væsentligt mere tiltro til hans dømmekraft end til hendes. Jeg vil bare gerne vide, hvis det er tilfældet, og de rent faktisk har hooket.
Så nu ligger jeg her i min søndagsseng og burde skrive praktikansøgninger, men jeg har meget mere lyst til at skrive en hey, hvem har du sidst knaldet med?-besked. Men skal jeg det? Og hvem af dem skal have den?

Slutteligt indfører jeg lige en gendrivelse til dem, som måtte mene, at dette er en udlevering af min storesøster. Tro mig, det er det ikke. Dette indlæg er rosenrødt sammenlignet med virkeligheden.

13 kommentarer

 • S

  Når min far var rigtig træt af mig og mine søskendes drama, kunne han godt finde på at joke med at tage fat i begge vores hoveder og klaske dem sammen (syg, men harmløs humor). Det ville være mit råd til dig. Jeg forstår ikke hvordan man kan efterlade en stiv veninde, selv for sex. Jeg forstår ikke hvordan man kan forråde en søster uanset hvor fucked forholdet er. Og jeg forstår ikke hvordan din eks kan have været sammen med hende, hvis han har det. Den eneste grund til du skulle kontakte nogle af dem var fordi svaret ville gøre noget godt for dig, men hvad ville du egentlig få ud af det? Og hvorfor fortæller din mor dig det i første omgang? Du kunne være lykkeligt uvidende uden at skulle trækkes med ind i en forfærdelig, om end episode af Gossip Girl. Jeg synes det er stærkt gjort du har taget afstand fra din søster. Jeg synes du skal holde fast i det og fokusere på fremtiden, i stedet. Hvis du begynder at spørge ind til det giver du hende en åbning, og du ved hvad man siger om djævlen og lille fingeren. Hun vil have dig i sin hule hånd og vide præcis hvor hun skal trykke næste gang, hun vil jorde dig. Hvis du endelig skal spørge nogle, synes jeg dog det er eksen, da han er den eneste du har haft et reelt forhold til af de to. Men hvad får du ud af det? Andet end at blive trukket ned på deres niveau? Keep your head up. Jeg håber det går bedre med praktik jagten. Klask i måsen til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg forstår det heller ikke. Noget af det. Men sådan er der så meget med min storesøster. 😉
   Det er i øvrigt en formidabel besked, du har fået skruet sammen der. Ingen andre skriver som dig! Jeg tager det til mig og lader være med at belemre min hjerne med det. Det er nok bedst sådan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Har lige genlæst “3 sexsamtykker jeg gerne trak tilbage” og hvis der her er tale om selv samme 2 meter høje ekskæreste, der dengang fik tiltusket sig et virkelig sorry knald med en alt for tyndsyg pige, er det vist ikke det største tab. Hverken af søs eller ekskæreste *vred smiley*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneaky – og godt husket. 😉 Det er den samme ekskæreste. MEN LIGE BORTSET FRA et par enkelte episoder er han altså en meget fin fyr. Tror jeg. Sådan husker jeg det i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kath

  Min søster har løjet og udnyttet os alle i familien de sidste mange år. I lange perioder har jeg ingen eller meget sparsom kontakt til hende. Så jeg forstår dig fuldt ud, og kender din smerte. Pas godt på din selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg ked af at høre. 🙁
   Jeg håber, at I måske kan finde ud af det. Og mange tak for det – det vil jeg gøre; jeg passer på mig selv og lader det passere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Kære Karoline, puha den er hård. Jeg har lyst til at skrive, at din søster er en dum strigle som bare skal give et møgfald men… der er noget med familie. For et par år siden var jeg selv i en lignende situation og afskar al kontakt. Dengang var jeg rasende og frustreret og vred og såret. I dag tænker jeg, at hun er en stakkel, som jeg burde kunne overskue og være i stue med, men det løb er kørt. Og det er jeg lidt ærgerlig over, for blod er tykkere end vand, og familie kan noget særligt. Så derfor bliver mit råd: ignorer det. Fokuser på nuet, på praktik og din fremtid og lad hende være. Du må ikke lade hendes problemer blive dine, og du skal ikke lade dig trække ind i hendes drama. Det er du for god til. Store kram herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Marie. Det er nok det bedste råd, jeg længe har fået. Man skulle næsten tro, at du kendte hele vores historie.
   Jeg er vildt ked af at høre, at du og din søster ikke fik redt trådene ud. Det må sgu have været noget tough shit, I har været igennem.
   Tak fordi du skrev og mindede mig om, hvad der er det rigtige at gøre. Jeg ignorerer det.
   Alt det bedste herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shit! Du er sej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Well.. Ja, så er det ligesom bare at finde ud af, hvilken grimasse der passer bedst ud af de 458 man har på lager 😮
  Jøsses.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Og så er det der igen 🙂
  Nå, nu er jeg så heldig at være med i monopolet og vil sige at din søster lyder til at have en (50) skrue(r) løs. Jeg ville lade den ligge, aldrig tale til hende igen. Skulle du sende en sms, ville jeg sende til ex´en, det lyder ikke som om du alligevel ville stole på hvad din søster svarede dig..
  MEN, kunne stadig være sjovt at høre det “rigtige” monopol, svare på dette dilemma 🙂

  Ps. elsker det familiebillede, sokker i sandaler og trassere rocker bare 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man kan sige meget om mit look, men i hvert fald er det gennemført 😀
   Tak, fordi du påtager dig rollen som monopolist. Jeg tror, at du har ret. Det er nok ikke min søster, jeg skulle hive fat i. Det ville også være ufatteligt akavet. Med al sandsynlighed er jeg blevet klogere inden weekenden – og hvis ikke, kan det være, at P4 får en mail fra mig. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogopsamling