Familien uden juleplaner

Lommelinks #5

 

1/ I min konfirmandalder var YouTube et relativt nyt fænomen, og jeg var svært begejstret for mediets mange muligheder (primært videoer med søde dyr samlet på ét sted). Jeg bruger stort set ikke YouTube længere, men i går faldt jeg over det klip med optiske illusioner, og sådan noget er altså ret fascinerende. Nummer 1 vi lidt antiklimaks, ligesom kvindestemmen mangler en smule entusiasme og upbeatness, men fred være med det. (For flere timers underholdning, klik dig videre på de relaterede videoer. Det gjorde jeg. Og havnede på denne Reddit-tråd, hvor brugere melder om personlige erfaringer i det eviggyldige spørgsmål Which celebrity is a complete asshole?)

2/ Information og Politiken er havnet i en intellektuels kats kamp. Først skriver Information 21 ord, der skal dø (som jeg grinte af, for alle, som har haft Poul Thøis til samfundsøkonomi på Journalisthøjskolen, ved, at et neoliberalt incitament faktisk betragtes som en pisk i en keynesianers øjne. Thø(is)-hø.) Politiken svarer igen med 11 medietrends, der skal dø. Har Politiken fat i den lange ende?

3/ I var ret vilde med basic bitch. Euroman har lavet tilsvarende: Er du en basic bro? Test dig selv. Eller din kæretse. Eller læs den, mens du genkender typen.

4/ OK, flere af de her Dumbledore comics er simpelthen intet mindre end geniale. Husk at få hashtags med.

5/ Jeg føler slet ikke, at jeg takker Videnskab.dk nok for altid at servere fængende rubrikker på min facebookfeed, som jeg bare bliver nødt til at klikke mig ind og læse.
I disse kristelige tider blev jeg ret hooked på Hvor er beviset for, at Jesus har levet?
(Alternativt var jeg lidt imponeret over, at forskere har opdaget et nyt universelt ansigtsudtryk; the not face.)

6/ Min lillesøster gav mig to helt og aldeles fremragende julegaver i år. Den ene var nogle fine (og hjemmelavede!) pyntesnore til vinduet, forsynet med dødsregalierne og trækugler i varierende størrelser. Mest af alt ligner de en fusion mellem en babyrangle og en buttplug, men det er helt perfekt. Den anden gave var dette geniale billede af Hogwarts parret med Vincent van Goghs The Starry Night. Jeg er fan!

Dagens fact: P1 har lige lært mig, at permafrost rent faktisk bare betyder permanent frost. Når man tænker over det, er det jo ganske åbenlyst, men jeg var ikke klar over definitionen før i dag. Hvis vi tager Grønland som eksempel, er det et problem, hvis/når permafrosten smelter, fordi 1) de har bygget huse på permafrosten og 2) i jorden under permafrosten gemmer sig en hulans masse drivhusgasser, som slipper fri og sætter ekstra gang i den globale opvarmning.

 

 

Næste indlæg

Familien uden juleplaner