Lommelinks #5

10 mål for det nye år


Nytårsaften er en ret fin ting. Fyrværkeri er flot, maden er som oftest god, og der er noget nærmest andægtigt over Dronningens nytårstale og Vær Velkommen Herrens år. De sidste år har jeg været hele listen igennem af diverse nytårskonstellationer; kæreste/parmiddage, Festen og Gæsten, Heaps, tøsemiddag, hægte på en anden fest-nytår, og sidste år var jeg i Berlin, hvor jeg stod med cigar og champagne ved Brandenburger Tor, da klokken blev 00.00.

I år har jeg besluttet mig for at afprøve en helt ny variant, og jeg har også på fornemmelsen, at den er ved at vinde indpas hos flere danskere. Varianten er en No Celebrate, og således hopper jeg i morgen aften på et tog til det nordligste Jylland, hvor jeg skal sidde ved vandet i min mors sommerhus og kukkelure – sandsynligvis mest på grantræer og klitter, for mennesker og festfyrværkeri skal man nok kigge langt efter.

Min makeuptaske får lov at blive i Aarhus, jeg har ikke været ude og investere i en sort nytårskjole (som jeg har 33 af i forvejen og aldrig kommer til at bruge igen), og vi skal ikke handle til nogen 3-retters menu. Jeg skal selvfølgelig stadig have god mad, så jeg har prøvet at tale et par lammesteaks lune, og der er sat risengrød over til risalamande part 2, for det er vi åbenbart ikke blevet trætte af endnu.

For at fortsætte stimen af nye ting har jeg også skriblet et par mål ned, kald dem bare forsætter, for det kommende år.

1. Lære at finde rundt i København, for det må simpelthen være den mindst logisk opbyggede by i hele verden.

2. Acceptere, at mine lår rører ved hinanden, når jeg går. Den overordnede hovedskrift må egentlig være ‘kropsaccept’, og det er nok noget, jeg ikke bliver færdig med i løbet af et år.

3. Stoppe med at sige ‘spa’. Ingen forstår alligevel referencen, og Knaldperlen måtte gerne blive i år 2013.

4. Turde at komme i fitness. 2016 har utvivlsomt været det år, hvor jeg har rykket mig mest mentalt og fysisk. Jeg bliver hele tiden mere robust og stærk, og det vil jeg gerne blive ved med. Desværre kan jeg ikke forestille mig noget, som er mere angstprovokerende end at rende rundt i et etableret træningscenter, men jeg ved også, at hvis jeg skal vlive ved med at udvikle mig, så må jeg komme mig over den angst.
(Hjælp!) Til sommer vil jeg gerne kunne dødløfte minimum 100 kg, og det kommer altså ikke til at ske ved at cykle rundt i Danmarks fladeste by.

5. Åbne op for mit hermetisk lukkede hjerte og generelt blive lidt mere åben på kærlighedsfronten. Jeg er næsten 50 procent sikker på, at mit livs kærlighed venter på mig i København, og hvis han står ved den samme metrostation som jeg, bliver jeg jo nødt til at invitere ham ud.

6. Sætte en stopper for mit tyggegummimisbrug. Det er lidt en ongoing joke, at jeg ved mere om tyggegummi end om mit eget følelsesliv. Men det er altså et problem, når jeg ofte har ondt i maven og popper det næste stykke i munden, selvom jeg er ved at få kvalme ved tanken. Desuden vil jeg gerne spare de mange tusinde kroner, for de kan helt sikkert bruges på en mere fornuftig måde.

7. Få færdiggjort mine 3 broderiprojekter. Da jeg var i behandling på Risskov, begyndte jeg at brodere, for det var ret vigtigt at have nogle stillesiddende aktiviteter at holde sig beskæftiget med. På det tidspunkt havde jeg ingen blog at fifle med – og heldigvis for det – så jeg broderede på livet løs. Som jeg fik det bedre og trykkede på play-knappen for mit liv igen, lagde jeg også nål og tråd fra mig. Jeg har både en ufærdig stempelkandevarmer, mobiltaske og makeupclutch liggende, og dem vil jeg gerne kunne tage i brug i det nye år.

8. Besøge samtlige burger/pommes-joints i Hovedstaden og få anbefalet de bedste af dem.

9. Droppe hverdagsstress. En fuld vasketøjskurv, nullermænd på gulvet, beskidt opvask og et tomt køleskab er cirka opskriften på ultimativ kaos. Og det er lidt dumt, for nullermænd har aldrig gjort mig fortræd, og jeg går i halvdirty tøj herhjemme hver dag.

10. Se mine veninder til kaffe eller mad mindst én gang om ugen.


43 kommentarer

 • Rutsje

  Cock’s and Cows – især salt & vinegar fries – mums!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mauritsen

  Det er slet ikke farligt at kigge forbi Spartan eller Snedkeriet, som er de to CFC bokse, der ligger i Aarhus. Jeg har selv trænet her i to et halvt år. Gør det endelig! Det er skide socialt og hyggeligt, og man skal ikke lade sig skræmme af store, brølende mænd – vi har også fået rigtig mange kvindelige medlemmer efterhånden. Så kommer 100 kg dødløft vældig hurtigt. Et rigtig godt nytår til dig og tusind tak for en altid læseværdig blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   WILL DO! 😉 Det bliver nok i Kopenhavn, men mon ikke det er godt det samme?
   Tak for tippet og det gigantiske kompliment, det er simpelthen så dejligt at hør. Rætti godt nytår til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Situationen er den, at jeg netop har ædt (ikke spist, nej) en burger fra det der Jagger, og det var vanvittigt frådern. Grillen, Haché og mange andre kan godt pakke sammen. God bøf, sprød salat og godt med snask. FAN!
  2017 bliver et fremragende burgerår. Jeg kan mærke det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Efter den beskrivelse kan jeg også mærke det. Lidt for tydeligt. Hvor er det irriterende at sidde klokken 11 om aftenen midt i Nordjyllands intethed og have en ustyrlig trang til burger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Burger anbefalinger;
  Yndlings sted Hache ved Nørreport.
  Ellers er cocks & cows også godt og greasy spoon! 🙂 Og rigtig godt nytår igen! 🙂 Håber du kommer dejligt ind i det nye år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Yes, jeg har just tilføjet dem alle til min burgerliste. 2017 bliver the shit.
   I lige måde til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Og jeg har fået flere tips til nye steder jeg slet ikke kendte i dit kommentarfelt! Hvis der er noget der er win, så er det da det!!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Haha! Det er nærmest som en forsinket julegave!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Google Maps er nemlig ikke en god løsning. En lille Krak i tasken (ja det er gammeldags) men det virker. Fordi det tvinger dig til at navigere selvstændigt.
  Det virkede for mig (tilflytter fra Næstved).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Tydeligvis ikke!
   Og jeg giver dig fuldstændig ret. Et fysisk kort er også fast inventar i min taske, når jeg er i udlandet, men jeg har ikke noget til København. Endnu, altså. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg elsker at brodere men laver kun ‘billeder’ med tekst i korssting. Hvordan laver du de andre ting? Broderer du i fri hånd eller hvad? Og på hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jaa! Fellow broderibedårer!
   Jeg køber hos Broderi Moderne i Aarhus. Hun er den sødeste dame i hele verden; og hun har alt inden for broderi. Jeg har flere af disse sæt: http://broderi-moderne.dk/webshop?catalogue_selected=141174_67580
   (Kan købes gennem webshop, tror jeg.) hun ligger i Aarhus, og jeg kom forbi med min clutch, og så sammensatte vi farverne sammen, så de passede til min stil. 🙂 Hvor køber du dit grej?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Den kender jeg ikke. Bor i Kbh, så må tjekke webshop. Jeg har en masse garn og køber mønstre på etsy eller hos subversivecrossstitch.com (tror jeg det hedder).
   Hvis du googler subversive Cross stitch finder du en masse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Etsy, selvfølgelig. Tak for det! Jeg fyrer lige et indlæg ud i dag med mærket, for der er vist lidt forskellige forhandlere, som ikke kun er i Aarhus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilføjelse til burger, som jeg kan se du allerede har fået tips til: Yoburger! På niveau med Gasoline og sååååå godt.

  Ift. rengøring er jeg totalt på din vogn og kan gå helt ned over støv og rod. Det hjælper dog lidt, når jeg tænker på min mors kloge ord: “rodet løber jo ingen steder” og “desværre” kan man jo så tænke….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Yoburger is noted. Jeg får så dejligt burgertravlt, og det passer mig helt fint.
   Haha, din mor har jo ret. Og faktisk er det jo hyggeligt at gøre rent og sådan, og derfor er det lidt ærgerligt, at man kan gøre det til en stressfaktor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Nej nej nej, skal vi stoppe med det?
  Jeg siger stadig SPA!
  Så mangler jeg et nyt udtryk…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvis du bliver ved med at sige det, Johanne, så tror jeg altså også, at jeg gør. Det rette synonym findes endnu ikke i mit vokabularium.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

   Jeg synes, at vi fortsætter! Der mangler et ordentligt alternativ, før jeg stopper

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Du har overbevist mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ved virkelig heller ikke hvad det er med Gråbrødre Torv… det må være en slags parallelsfære, som man en gang imellem er heldig at finde den hemmelige indgang til. Jeg har nu boet i Kbh i 13 år og jeg kan heller aldrig bare finde derhen, ligesom det ellers er muligt med alle andre steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jeg tror, at du har ret.
   Det er sågar så slemt, at Google Maps navigerer en 100 meter forbi destinationen. Måske er der nogen, som ikke ønsker, vi skal være der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hjemmebroderet make up-clutch? Tilgiv mig, men det lyder jo alt for mega hamrende cool! Det er altså en ret sej hobby at få med ud af sådan et helvedesforløb 🙂

  Knus, og godt 2017!
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er hamrende cool! Skal nok flashe den, når den er klar. Kæmpe godt nytår til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Må jeg ha’ lov med at komme en liiille anbefaling angående punkt 4? CrossFit Copenhagen. Gratis prøvetime. Prøv det. Køb et tilbud, læs det med småt og fyr den af. Hvis du ikke er bidt efter et par måneder, så drop det igen. Og ellers så se frem til mindst 100 kg dødløft. Kh. hende, der er vild med din blog og helt stolt dødløftede 108 i fin stil uden den krumme ryg forleden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   1. Hvor er du mega sej, mand! Kæmpe høj femmer din vej!
   2. Du fatter slet ikke, hvor hooked jeg er på crossfit på det tankemæssige plan. Jeg har endda vundet 2 måneders gratis træning til Crossfit Copenhagen, men jeg er SÅ bange for egen elendighed, og jeg frygter seriøst, at instruktørbæsterne vil grine af mig! (Det ved jeg godt, at de ikke gør, men…)
   3. TAK. Jeg er vild med dig. Godt nytår!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

   Jeg tilslutter mig! Crossfit Copenhagen er FANTASTISK uden lige. Jeg synes også det var vanvittigt angstprovokerende i starten, men der er sgu plads til alle, det er sjovt (ja, træning kan sgu være sjovt, I didn’t thought so either) og man kommer hurtigt i bedre form!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Du får den virkelig talt op, og jeg er vild med det. Har også hørt om flere, som normalt tilbad styrketræning, så prøvede crossfit, og de så sig aldrig tilbage.
   Jeg må afsted! Godt nytår til dig! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine P

  Ja, gasoline og jagger, men også Tommis burger joint og shake shack. Ooog blaabjerg & Madsen på Frederiksberg. Og vupti, craver jeg nu burger, pommes og masser af mayo

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Aaah, burger overload! ❤️ TAK!
   Ved du btw om Sokkelund stadig er noget ved? Deres fritter er nemlig begyndt at se lidt fesne ud. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Jeg <3 Sokkelund. Det må jeg bare sige. Pricy, men lækkert. Og der er altid spøjse, fine damer at studere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Én gang* -.-

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Perfekt! Så skal jeg forbi (alligevel!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne Emilie

   Sokkelund er good, men jeg bliver nødt til at tilføje en ny til din liste; Lo-Jo’s Social. Jeg var der i går, og OMG en himmelsk burger for slet ikke at snakke om deres fritter og onion rings. Mega anbefalings-værdigt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det har jeg slet ikke hørt om! Hvor er det guffeluf det her! tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Jeg har kun været der engang men var satme begejstret! Mums! Selvom det er pricey.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Til punkt 8:
  Du er nødt til at prøve Jagger på Istedgade samt Gasoline Grill ❤️
  De to allerbedste burgersteder i København!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   De er øverst på min liste nu! Tak for’ed, og rigtig godt nytår!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Jeg glæder mig allerede til nr.8 Hopper i øvrigt med på No celebrate. og mht nr 1, så fatter jeg ikke hvorfor jeg engang, da jeg flyttede til Kbh havde så svært ved at finde gråbrødre torv. Why? Men ligger det ikke også sådan lidt skjult?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det samme her. Pomfritter. ❤️
   Hahahahahahaha, det der, det er voldsomt sjovt og også lidt uhyggeligt! Mine københavnske veninder har døbt Grøbrødre Torv for Det Hemmelige Sted, fordi det på mystisk vis aldrig ligger det samme sted! Hvordan kan det lade sig gøre?!
   Og rigtig godt nytår til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lika

   Ja præcis Det ligger virkelig mystisk. Har flere gange fumlet rundt i området uden at finde det før til allersidst. Well, godt vi er flere Føler mig mindre dum nu. Og rigtig godt nytår til dig også

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lommelinks #5