Lommelinks #5

10 mål for det nye år


Nytårsaften er en ret fin ting. Fyrværkeri er flot, maden er som oftest god, og der er noget nærmest andægtigt over Dronningens nytårstale og Vær Velkommen Herrens år. De sidste år har jeg været hele listen igennem af diverse nytårskonstellationer; kæreste/parmiddage, Festen og Gæsten, Heaps, tøsemiddag, hægte på en anden fest-nytår, og sidste år var jeg i Berlin, hvor jeg stod med cigar og champagne ved Brandenburger Tor, da klokken blev 00.00.

I år har jeg besluttet mig for at afprøve en helt ny variant, og jeg har også på fornemmelsen, at den er ved at vinde indpas hos flere danskere. Varianten er en No Celebrate, og således hopper jeg i morgen aften på et tog til det nordligste Jylland, hvor jeg skal sidde ved vandet i min mors sommerhus og kukkelure – sandsynligvis mest på grantræer og klitter, for mennesker og festfyrværkeri skal man nok kigge langt efter.

Min makeuptaske får lov at blive i Aarhus, jeg har ikke været ude og investere i en sort nytårskjole (som jeg har 33 af i forvejen og aldrig kommer til at bruge igen), og vi skal ikke handle til nogen 3-retters menu. Jeg skal selvfølgelig stadig have god mad, så jeg har prøvet at tale et par lammesteaks lune, og der er sat risengrød over til risalamande part 2, for det er vi åbenbart ikke blevet trætte af endnu.

For at fortsætte stimen af nye ting har jeg også skriblet et par mål ned, kald dem bare forsætter, for det kommende år.

1. Lære at finde rundt i København, for det må simpelthen være den mindst logisk opbyggede by i hele verden.

2. Acceptere, at mine lår rører ved hinanden, når jeg går. Den overordnede hovedskrift må egentlig være ‘kropsaccept’, og det er nok noget, jeg ikke bliver færdig med i løbet af et år.

3. Stoppe med at sige ‘spa’. Ingen forstår alligevel referencen, og Knaldperlen måtte gerne blive i år 2013.

4. Turde at komme i fitness. 2016 har utvivlsomt været det år, hvor jeg har rykket mig mest mentalt og fysisk. Jeg bliver hele tiden mere robust og stærk, og det vil jeg gerne blive ved med. Desværre kan jeg ikke forestille mig noget, som er mere angstprovokerende end at rende rundt i et etableret træningscenter, men jeg ved også, at hvis jeg skal vlive ved med at udvikle mig, så må jeg komme mig over den angst.
(Hjælp!) Til sommer vil jeg gerne kunne dødløfte minimum 100 kg, og det kommer altså ikke til at ske ved at cykle rundt i Danmarks fladeste by.

5. Åbne op for mit hermetisk lukkede hjerte og generelt blive lidt mere åben på kærlighedsfronten. Jeg er næsten 50 procent sikker på, at mit livs kærlighed venter på mig i København, og hvis han står ved den samme metrostation som jeg, bliver jeg jo nødt til at invitere ham ud.

6. Sætte en stopper for mit tyggegummimisbrug. Det er lidt en ongoing joke, at jeg ved mere om tyggegummi end om mit eget følelsesliv. Men det er altså et problem, når jeg ofte har ondt i maven og popper det næste stykke i munden, selvom jeg er ved at få kvalme ved tanken. Desuden vil jeg gerne spare de mange tusinde kroner, for de kan helt sikkert bruges på en mere fornuftig måde.

7. Få færdiggjort mine 3 broderiprojekter. Da jeg var i behandling på Risskov, begyndte jeg at brodere, for det var ret vigtigt at have nogle stillesiddende aktiviteter at holde sig beskæftiget med. På det tidspunkt havde jeg ingen blog at fifle med – og heldigvis for det – så jeg broderede på livet løs. Som jeg fik det bedre og trykkede på play-knappen for mit liv igen, lagde jeg også nål og tråd fra mig. Jeg har både en ufærdig stempelkandevarmer, mobiltaske og makeupclutch liggende, og dem vil jeg gerne kunne tage i brug i det nye år.

8. Besøge samtlige burger/pommes-joints i Hovedstaden og få anbefalet de bedste af dem.

9. Droppe hverdagsstress. En fuld vasketøjskurv, nullermænd på gulvet, beskidt opvask og et tomt køleskab er cirka opskriften på ultimativ kaos. Og det er lidt dumt, for nullermænd har aldrig gjort mig fortræd, og jeg går i halvdirty tøj herhjemme hver dag.

10. Se mine veninder til kaffe eller mad mindst én gang om ugen.


Næste indlæg

Lommelinks #5