Genmæle - første del

Ting, jeg bakser med i øjeblikket


At få styr på min mave. Bare fordi det kunne være ret smukt at spare lidt penge på toiletpapir og bruge dem på en ferie i stedet.

At få forberedt et oplæg til pårørendearrangementet på Risskov. Eller i det mindste bare komme på en eller andet åbning, som kan sætte mit selektivt funktionsdygtige snakketøj i gang. Hende, der holdt oplæg, da jeg selv var indlagt, havde lavet et powerpoint-show med korte overskrifter og fine billeder, men jeg kan med hundrede procents sikkerhed sige, at det ikke kommer til at ske. Måske jeg bare skal lægge op til en spørgerunde.

At overkomme det bureaukratiske aspekt af en flytning. Altså ikke underforstået at alt det praktiske er overstået, for jeg har ikke så meget som investeret i en flyttekasse endnu. Men alt det der med at opsige abonnementer, ændre i ens forsikringer, melde flytning x 2 (hvilket er teknisk umuligt, hvis man ikke har intentioner om at skifte læge. Tror jeg nok. Det er i hvert fald ikke gået igennem.) Findes det ikke en eller anden tjekliste for dummies, som flytter fra den ene ende af landet til den anden?

At få restitueret mine fusser ASAP, ellers bliver det en meget smertefuld flytteproces, jeg snart kan se frem til. Her i disse ferieperioder, hvor jeg ikke er tvunget til at sidde i et auditorium eller foran en skærm og skrive artikler, bruger jeg mange af mine dage på at gå lange ture. Det er sådan set fint nok, problemet er bare, at jeg er mester i forkert fodtøj. I sommers fik jeg betændelse og åbne sår i mine fødder, fordi jeg over ferien havde gået 20-40 kilometer dagligt i mine Birkenstocks (som jeg troede kunne klare alt, men jeg blev slemt overrasket.) Nu er den gal igen, og mine tæer, hæle og puder både banker, bløder og brokker sig. Jeg har brug for en fornuftig, men stadig flot, sko, og jeg er efterhånden klar til at gøre det til en investering.

At finde ud af, hvad jeg fremadrettet skal stille op med tunge vægte. I fredags stod jeg i prøverummet i Monki, hvilket på alle tænkelige måder var en nedslående oplevelse. Det var også lidt af en åbenbaring, for pludselig midt i no flex in’, no pumpin’, havde jeg gigantiske muskler over det hele. Altså, efter 2 års konsistent træning burde det ikke komme bag på mig, at mine biceps ville begynde at bule lidt, men det gjorde det altså alligevel. Og nu tror jeg altså ikke, at de behøver at blive større. Hvad gør man/jeg så? Køber en af Anne Bechs Guide til Gudindekrop og følger den i stedet?

At overkomme menneskemængden i København. Man vil med rette kunne argumentere for, at det var et relativt dristigt træk at vove sig ind på Falkoner Allé og Gammel Kongevej på en lørdag omkring middagstid. Så. Mange. Mennesker. (I min gåbane, hele tiden.) hvis det altid er så mange mennesker i byen, er jeg ikke sikker på, at vi er et godt match.

At gennemskue voksne og ældre mennesker i offentlig transport-regi, for umiddelbart tænker jeg, at de jo egentlig har haft et langt liv til at finde ud af, hvordan man gebærder sig i forbindelse med toge, busser og sådan, men af en eller anden grund er det altid gamle damer, som upåvirkede og frygtløse stormer ind i menneskemængden, som er ved at stige ud af linje C på Københavns Hovedbanegård. Modigt eller bare dumt.

At forstå DSB, for jeg vil så gerne holde af dem. Én ting er, at de har indført røgfri perroner, hvilket jeg egentlig har respekt nok for, selvom en cigarets levetid altid plejede at passe med togenes sædvanlige 5 minutters forsinkelse. De har også været så gavmilde at sælge mig Orange-billetter, så jeg har kunnet passere sundet for den beskedne sum af 90 kroner, men det retfærdiggør seriøst ikke, at man hverken kan købe kaffe på en tre timer lang strækning, udeblivelsen af bænke til aflastning af tung bagage på perronerne og den svigtende internetforbindelse, som gør det noget nær umuligt for mig at gennemstalke alle mine foretrukne blogs og instaprofiler. Please, DSB… der skal så lidt til, før det er rigtig godt.

34 kommentarer

 • Åh, det med at være tilflytter til København, det er altid lidt tvetydigt. Enten så ELSKER man det travle liv, hvor folk vader ind i hinanden, ellers så kan man ikke lide det.
  Jeg har nu boet herovre i mere end 2 år, og jeg må tilkende mig, at jeg savner Fynsland. Så er det heldigt, at man altid kan flytte igen. Og om ikke andet, så er det helt bestemt en oplevelse.
  Men jeg tror nu Frederiksberg bliver dejligt! Haven er i hvert fald smuk

  // http://www.jannifromtheblog.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det tror jeg på.. men jeg tror også, at jeg nok skal finde mig nogle gode gader, som ingen andre kender til. Så må vi lige gøre status om 18 måneder. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Karoline,

  Vil blot sige at du gør et virkelig godt stykke arbejde med din blog. Har læst den fra ende til anden (er færdig med eksamen, så har ret meget tid) og jeg er helt vild med din skrivestil og ikke mindst indhold. Jeg er tillige en stor Mirriam-fan, men du kommer helt klart op på linje med hende. Du skal blive ved med at skrive, for du gør det virkelig godt.

  Mange hilsner fra Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hej Katrine! Hvor er det dejligt at høre. Det er sådan nogle beskeder, der bare giver mig lyst til at blive ved og ved.
   Miriam er jo også herre dygtig, og selvom jeg ikke kan måle mig med hende, varmer det umanerligt med den sammenligning. Af hjertet tak. Kh Karo

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Nike free. Har kroniske smerter i knæ og hofter, og det er de eneste sko der kan afhjælpe det. Går ikke i andet – og så er det lige meget om jeg er iført kittel på arbejdet eller kjole en lørdag aften 😉 Og de giver hverken vabler eller noget andet. De kan tit fås til en ok pris på sportamore.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jeg har faktisk et par Nike Free, og det er rigtigt, de giver ikke vabler, men jeg nøjes med at træne i dem, for jeg synes, at sålen er lidt for tynd til gentagne lange gåture. Så det er nok meget individuelt, hvad der lige fungerer. Men tak for tippet, Nanna! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Sålen er noget tykkere på de nye modeller, har du prøvet dem? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Virkelig? Mine er fra 2011(!!!) så det taler jo for at give dem endnu et skud her 6 år senere. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Haha, jeg kender følelsen – træner stadig i ‘de gamle’ men bruger de nye til hverdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellers tjek Skechers. Jeg har problemer med knæ og akillesene og jeg kan ikke gå i andet og de er virkelig fine.
  De har butikker og også en hjemmeside 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ej, av! Det lyder som noget, der kan gøre rigtig ondt. 🙁
   Jeg er ret overbevist om, at de har en butik i Bruuns, så måske jeg kan nå at smutte forbi. Er der en speciel linje, jeg skal gå efter, eller er de alle kropsvenlige?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg skal til Sydafrika om 15 dage – havde da bestemt en idé om at mine Birkenstocks snildt kunne klare en 20-25 km om dagen. Super duper. Jeg smutter lige i Ecco 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   SKAL DU TIL SYDAFRIKA?! SNYYYYYYYYD! Hvorhenne i Sydafrika? Og hvor længe? Hvad skal du lave? Glæææææd dig!
   Og ja, få fat i nogle rigtige sko! Virkelig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Haha jaaaaa! Cape Town og Johannesburg, dog kun i 14 dage 😉 jeg skal faktisk bare på rundrejse, så jeg får forhåbentlig set lidt af det hele.
   Ja, det fornemmer jeg, haha! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvor er det fedt for dig, og hvor er jeg misundelig. Men pas godt på dig selv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie S.

  Jeg går også rigtig meget og kæmper med at finde sko, der er pæne og gode at gå 20km i… Indtil videre har jeg haft rigtig gode oplevelser med vinterstøvler fra mærket Geox og også vinterstøvler fra Ugg – ikke (virkelig ikke!) bamsestøvlerne, men deres læderstøvler. Sandaler/sommersko er sværere, synes jeg. Camper laver ofte gode såler men er ikke vild med deres design…. Hvilke mærker har du haft gode oplevelser med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Aaah! Fremragende, jeg sætter gang i noget støvleresearch. Jeg var på ingen måde klar over, at UGG lavede fodtøj, som ikke var bamset. Der kan man bare se!
   De eneste sko, jeg ikke selv har haft problemer med, er mine Reebok-sneakers (den her model: https://www.boscovs.com/wcsstore/boscovs/images/store/product/images/881462221475.jpg) – de holdt sindssygt længe, der er god støtte i dem, og så er de nok også lidt pænere end den gennemsnitlige vandresko (nok fordi, det ikke er en vandresko, hehe.)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie S.

   Glad for du kan bruge anbefalingerne 🙂 I kategorien vandresko har jeg kæmpet med at finde gode – de fleste er for tunge og hårde for mine fødder. Undtagelsen er Merrell – deres sandaler ikke ikke kønne, men de er virkelig gode at vandre i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Suk, det var desværre også det, jeg havde frygtet. Men når det igen bliver sandalvejr (og det må gerne være snart), tjekker jeg lige Merrell ud.
   Og velbekomme! Hvis du finder en god pris, må du meget gerne sige til!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie S.

   Og tak for linket, har ikke prøvet Reebok, så vil se om jeg kan finde et par på udsalg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Av. Falkoner allé kan vist tage pusten fra de fleste. Nu bor jeg selv på Frederiksberg, og jeg er sikker op du nok skal blive glad for det alligevel! Fx laver Kaffevaerket på smallegade cirka den bedste kaffe i verden, Vinbodegaen også på Smallegade er også lige til et 12-tal og Frederiksberg have+Søndermarken er altså Københavns smukkeste park, synes jeg. Og så er der selvfølgelig en masse andre sjove og skønne steder, som du nok også skal komme til at holde af. Bare ikke falkoner allé lørdag formiddag 😉 stort knus og velkommen til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er SÅ godt med de her tips og beroligende ord, og tak for det! Jeg er også fuldstændig overbevist om, at det bliver godt. Min ‘egen’ gade er ret stille, og jeg kommer til at være lige ved Frederiksberg Have, og den anden have med roser i (som jeg ikke husker navnet på, men jeg var der i går, og jeg var vild med det!) Kæmpe kram til dig, måske ses vi en dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Rosenhaven? Landbohøjskolens have? Don’t worry. Der er rigeligt med fine haver og parker. Og så har den nybyggede 3. etage på Frederiksberg Centret altid lækre ting i butikkerne. Der er både masser af hyggelige caféer, baressoer og Starbucks – og et væld af restauranter. Og så er det altså den reneste og roligste bydel (jf min helt egen erfaring) .

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Yes, ja! Lige præcis den have. Den var flot og meget rolig (og meget tæt på min kommende lejlighed.)
   Det er perfekt, jeg noterer mig det hele og glæder mig endnu mere!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mulle

  Hvis du leder efter et par gode sko til gåture, så køb et par rigtige vandresko, de er designet til at gå langt i, så der er noget mere støtte til foden i dem end i et par alm. sneaks ja de er dyre men jeg tror også det vil være givet godt ud. Og nu ved jeg godt at jeg lyder gammeldags men Ecco lever nogen der ikke ser helt hæslige og spejder-argie ud og som samtidigt er mega gode at gå i, jeg går selv kun i deres sandaler og de sidder godt til og gnaver ingen mærkelige steder.
  Hilsen en 18 årig med ankelproblemer som på en dårlig dag gør ondt af at træde på et muldvarpskud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er nærmest også der, jeg er i dag, og det er også på tide, at jeg får punget ud. Jeg har bare længe haft den fordom om vandresko, at de er tunge, giver vabler og er en evighed om at blive gået til. Nu vil jeg lige tjekke nogle flere Eccos ud – min nuværende model er i hvert fald ikke beregnet til lange ture! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Bare rolig ; du kan sagtens få Falkoner Alle/Gammel Kongevej nærmest for dig selv. Jeg bor 5 minutter derfra nede af Smallegade. Og tro mig, det er det skønneste, og mindst fortravlede og beskidte, område på de længde og breddegrader . Glæd dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er virkelig, virkelig dejligt at høre. Stedet virker skønt. Som mit eget Frederiksbjerg, bare lige 5 gange større.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror faktisk post dk (Undskyld nord) har sådan en flytte mappe med checkliste… fik da en for 3 år siden ved at spørge…

  Hmm dsb… er glad for det røgfri… men ja dsb…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Røgfri er A-OKAY. Men resten er utilgiveligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Prøverummene i Monki er altid en helt igennem nedslående oplevelse. Andre prøverum gør ligesom én pænere, men Monki understreger de mindre flatterende aspekter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Fuldstændig! Hvor bliver man pænere?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg synes H&Ms spejle har en god forskønnelseseffekt, men COS og Magasins undertøjsafdeling er de bedste steder, hvis man gerne vil føle sig pæn! Man behøver jo ikke købe noget, men bare hænge lidt ud, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er fremragende at have i baghånden, hvis jeg lige trænger til et boost en dag. Vigtigt, Cecilie! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genmæle - første del