Bag det perfekte profilbillede

6 ting jeg savner ved Jylland

 1. Min lejlighed. Godt nok blev mit lille domicil til sidst besudlet af dårlig energi fra stueetagen, men det var stadig min lejlighed. Når jeg kom hjem, så den ud, som jeg havde forladt den. Hvis der var rod, var det mit rod, og jeg behøvede kun at tage mit stemmebånd i brug, når jeg selv ville. På mange måder er det enormt fantastisk og hyggeligt at bo med en veninde, men det er også en daglig påmindelse om, hvor stor en enspænder kørt fast i sine egne rutiner, jeg er.
 2. Min lillesøster. Endnu engang en grund til at blive sur over, at jeg aldrig nogensinde fik besøg af en ugle til Skandiwartz. Det havde været så fedt med en transitnøgle direkte hjem til Laura.
 3. Følelsen af at høre til og være hjemme. Jeg er for længst kommet mig over fasen, hvor jeg har følt mig som en fortabt turist. København føles heller ikke længere som en eventyrslabyrint, hvor jeg hele tiden blev konfronteret med mytiske navne, jeg havde hørt om i medierne. (Guuuud, det er Jagtvej/Forum/Kastellet/Nordhavn/Valby Bakke etc.) Byen er allerede blevet mindre, og jeg har lært at finde rundt på rekordtid, men mentalt er jeg stadig på udebane og overarbejde.
 4. Ro. I storbyen kommer ét dyt aldrig alene.
 5. Skov og strand. Som det ufatteligt priviligerede menneske jeg er, boede jeg både tæt på bycentrum, stranden, Marselisborg, skovene og Mindeparken i Aarhus (det gør faktisk cirka alle aarhusianere.) Nu er det jo ikke, fordi jeg var sådan et zen-menneske, der dagligt gik ud i naturen og praktiserede digital detox, men det ville være meget rart at have muligheden, når livet er hårdt, og folk ikke kan lide mit nye opslag på Instagram. (Det gør så ondt, når jeg ikke får den anerkendelse, jeg har brug for.)
 6. Mennesketomme gader. Hvis jeg gik alene langs Frederiks Allé i Aarhus eller Skagensvej i Nordjylland, var det ikke fordi, jeg var på afveje. Der var bare ikke lige andre mennesker på det tidspunkt.

 

13 kommentarer

 • ja transitnøgle eller susepulver… det ville være godt…
  Er så glad for at være på landet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aarhus har så mange dejlige oaser! Men jeg er sikker på, at de også findes i København – du må på jagt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det har den nemlig. Jeg begynder at forstå Thomas Helmig.
   Min næste jagt bliver på Amager, kan jeg forstå. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline! Du skal en tur ud til Amager Strandpark. Elsker det sted, særligt uden for sæson. Sydamager naturreservat er også noget helt særligt – der er bl.a. en lang cykelsti langs vandet, hvor det føles som om, man har nået enden af verden. Og hvor man sjældent møder en levende sjæl. Selv på dage med solskin. Og så er der Kalvebod Fælled – med birkeskove, savannelignede landskab og en uendelig horisont.

  Amager is the place to go, når du trænger til ro og natur <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ja, det skal jeg da! Du får jo Amager til at lyde som Utopia, og jeg er helt og holdent vild med det. Faktisk lidt pinligt, at jeg slet ikke har været derude endnu – havde ingen anelse om birkeskove eller noget som helst andet, men hvor er det dejligt at høre. Tusind tak. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Second that! Jeg plejede at bo ret tæt på Amager strandpark, og jeg savner virkelig mine løbeture derude. Hvis du på et tidspunkt har fri på en hverdag, så tag derud og gå en tur om formiddagen. Det er helt fantastisk, og man møder ofte meget få mennesker (især på denne her årstid). – Det er jo bare med at hoppe på metroen eller cyklen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det lyder som en virkelig, virkelig god ide. Tak for at tale den så varm. Jeg skal derud, det er helt sikkert. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Ååååårh, savner også dig mega mega meget – og vores gåture, snakke og toiletbesøg Portkeys, floopowder inkl. pejse, koste (evt. Firebolt) og evnen til apparition er alle velkomne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   SO. MANY. POSSIBILITIES. ⚡️ Næste gang du taler med mutterfix, synes jeg, at du skal afpresse hende for DSB-penge (bare sig, at du fortæller Belgien, hvor Ludwig er..) SÅ meget savner jeg dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marselisborg parken er altid et must, på mine årlige svipture til Århus. Det er en oase, jeg misunder jer <3

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Fornuftigt! Der er hammer hyggeligt. Jeg misunder også lidt min tidligere Aarhus-tilværelse nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Du må ud at gå tur i Frb Have/Søndermarken.. Specielt fint når der er lidt flere blade på træerne. Eller sne. (Så er det bare så kooldt)
  Transitnøglen ville være fantastisk dog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ah ja, Søndermarken har jeg hørt gode sager om! Det må blive min næste quest. Gerne med sol og tørvejr for en gangs skyld.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bag det perfekte profilbillede