6 ting jeg savner ved Jylland

Franske horeunger #5


#1: Været på WestMarket og købt mad fra SMAG. Konstateret, at deres mad i det hele taget mangler smag. Til gengæld var filterkaffen og sneglen fra KHORN ganske anbefalelsesværdige. Desværre kom jeg lidt i karambolage med den kvinde, der sad bænket ved siden af mig, og hun udbrød ret uprovokeret “du kan bare sidde der, hvis du ellers fatter, hvad jeg siger!” Resten af selskabet (altså hendes) kiggede undskyldende på os og beklagede.

#2: Jeg begynder bedre at kunne forstå det der København er life state of mind, hvilket jeg ellers aldrig helt har fattet før. I onsdags var jeg ude på min sædvanlige gåtur efter arbejde, og pludselig kunne jeg fornemme, at der foregik nogle lidt usædvanlige ting foran mig. Der var en del brag, nogle utilfredse demonstranter, dobbelt så meget politi og en horde af journalister og fotografer, som fulgte optøjerne tæt. Jeg skulle tage en hurtig beslutning: enten måtte jeg gå alene gennem Assistentens Kirkegård, eller også skulle jeg vandre ind gennem demonstrationen – for hjem skulle jeg jo. Det blev sidstnævnte, og jeg oplevede gennemgangen som helt og aldeles ufarlig. Alligevel stormede jeg hjem og livestreamede slagets gang resten af aftenen, som var det Messias’ opstandelse. For en måned siden havde jeg nærmest været ligeglad.

#3: Af mindre flatterende ting jeg har bedrevet inden for det sidste døgn kan jeg nævne: forsøgt at spise en bussemand, klippet kønsbehåring med en køkkensaks (lykkedes ikke) og skåret i en selvdiagnosticeret ligtorn på min venstre lilletå (mislykkedes også).

#4: Faktisk har jeg også siddet med en pincet og plukket hår fra min brystvorte, men der var nærmest for meget usexyness i ovenstående, så jeg blev nødt til lige at splitte den op.

#5: Kent the Corrector (eller bare Kent, feminas korrekturlæser og eneste mand på redaktionen) og undertegnede havde i fredags en samtale om den danske kommatering. Kent er af den overbevisning, at kommareglerne begrænser folks sproglige kreativitet, hvilket jeg synes er et uhyre interessant synspunkt, som jeg aldrig tidligere har overvejet. Manden har jo ret. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har skriblet guldsætninger ned, som jeg har slettet igen, fordi min kommatering var helt fucked. Kent the Correctors råd: Brug kommaer vejledende. Dit budskab er det vigtigste. 

#6: Det er lidt gået op for mig, at jeg på mange måder har misforstået, hvordan man driver en blog. Argumentet for disse horeunger var jo netop, at det skulle være en opsamling af øjeblikke, som nødvendigvis skal nedfældes herinde, men ikke kan bære et helt indlæg i sig selv. Nu kan jeg blot konstatere, at ét enkelt af mine punkter er mere teksttunge end enkelte andre blogejeres samlede værker tilsammen. Hvis jeg var lidt bedre til at koge suppe på brugt bouillon, ville jeg jo nærmest udkomme hver dag!

#7: Forleden var Mads Christensen i Monopolet, og min lillesøster tippede mig efterfølgende om, at han havde udtalt sig i meget positive vendinger om Allers kvindelige ansatte, som generelt bare er meget attraktive (jeg giver manden ret. Ikke kun fordi jeg er vild med ham.) Nu er det så bare, at jeg tænker, at det næppe kan være en tilfældighed, at manden har haft sin ugentlige gang i huset i flere år, men han så vælger at slynge den kommentar ud, kun få uger efter jeg er begyndt på stedet. Den trekant kommer tættere på. 

#8: Venner. Det er 16 år siden, Sisse Marie vandt MGP med ordene baby, sig at du har brug for mig. 16 år. 

26 kommentarer

 • Daniella

  Du var den første jeg tænkte på, da Mads Christensen kom med den kommentar:-):-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ahaha, ååh.. Danilla. Det tager jeg ret meget som et kæmpe kompliment! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Som efterhånden (måske) gammel læser (altså, 32 år GAMMEL og har læst med i et par måneder…tæller nok ikke som gammel i alles optik, men er klart det længste blog-forhold jeg har haft) vover jeg mig nu ud i drop-a-comment-kunsten:

  KÆFT hvor er det fedt at finde noget på internettet, som er lige interessant at læse anytime.
  BEFRIENDE med korte / lange / morsomme / tunge tekster uden links til enten Ellos, webshops eller mad-prædikener af den langtidskogte-linser-og-glaserede-svinekæber-og-perfekt-formede-fuc****-lakridsmarengs-til-dessert-slags. (Måske jeg bare er havnet på de forkerte blogs indtil nu, men med 7 mdr.’s søvnunderskud har jeg sgutte meget tålmodighed – så må blog-sperimenterne vente til når jeg er retur på arbejde og alligevel skal stirre ind i en skærm det meste af dagen…)

  At det lige bliver til denne tekst, er simpelthen fordi at #3 er præcis hvad jeg har bedrevet af tilnærmelsesvis hygiejniske udskejelser indenfor de sidste 24 timer. Bussemanden var FYI ikke min egen, men min 5 mdr.’s datter, og indtaget var ikke umiddelbart frivilligt (smagte salt?). Ligtornen var bare (?) hård hud, og jeg forsøgte mig med kønsbehåringen, med hvad jeg senere erfarede var en venstrehåndssaks (hvordan fanden er den landet i vores husholdning?) uden synderlig kontrol og/eller succes <– indsæt evt. selv kommaer…

  Det er faktisk lidt rart at finde lighedspunkter med dit liv (selvom jeg sidder i hus-og-bebs-og-barn-og-ægtemand-til-op-over-begge-ører) når jeg nu synes, at du er én af de sejeste jeg aldrig har mødt (ser mærkeligt ud på skrift, men jeg håber det skinner igennem hvad jeg mener…)

  Så tak: tak for, at du skriver og deler og får mig til at grine og tænke og græde (er ultra-hormonel og generelt ikke så langt til tårer, det er altså ikke sådan at jeg knækker helt sammen..).

  Tak for dig og for at jeg må læse med i dit univers 🙂 Og undskyld for alle parenteserne – jeg har ikke hjerne til at flette mere tekst sammen lige nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Og det er jo en kunst, du tilsyneladende mestrer til perfektion! Faktisk er det nærmest en skam, at du ikke har blottet dine evner tidligere – men gode ting lader vente på sig, som man siger. 😉
   Jeg kan hverken specielt godt lide linser, Ellos eller marengs (men lakrids er jeg til gengæld helt nede med) så det kommer du sandsynligvis aldrig nogensinde til at støde på herinde (i hvert fald ikke sådan i ramme alvor) så nu håber jeg bare, at jeg kan blive ved med at skrive, så dit længste blog-forhold kan fortsætte. Det vil jeg nemlig rætti gerne have. 🙂
   Jeg kan heller ikke sætte kommaer i den sætning, men pris dig lykkelig for, at det bare var hård hud. Ligtorne lyder lidt ucharmerende, og de gør desuden ekstremt ondt, og de er ret svære at komme af med. Jeg er virkelig helt oprigtigt glad og oppe og flyve over den kommentar, og jeg er ret så sikker på, at jeg ikke er tilnærmelsesvis ligeså sej som dig. Det afgør din kommentar. Så tusind tak for dig – og få så noget søvn.
   KH Karo
   Ps. Voksenbussemænd smager også af salt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Please bliv ved med at skrive. Teksttunge indlæg er min favorit!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ingen grund til eventuelle bekymringer. 😉 Jeg tror slet ikke, at jeg kan finde ud af at begrænse mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker det her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Aaaw, det er simpelthen så pragtfuldt at høre. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Herlige horeunger, Karo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kent the Correcter har muligvis lige revolutioneret mit verdenssyn. Jeg mener, omg. Har ellers været hårdnakket tilhænger af det grammatiske komma i årevis, men det her åbner jo op for helt nye muligheder! Jeg har stadig mareridt om min folkeskolelærer, der opgivende måtte erkende, at hun ikke anede, hvad hun skulle lære os, takket været kommakrigen…

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maya

  Hahaha, du er så dejlig åbenhjertig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Niamh

  #4 & #6 fuck jeg elsker din blog!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  “Assistentens” kirkegård.
  Du er sød. Og så tydeligt ikke herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hehehehe, lige nu prøver jeg at spille kølig og sige, at jeg selvfølgelig godt vidste, at den hedder Assistens Kirkegård. For det vidste jeg godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jeg vidste ikke, det hedder Assistens….. har boet her 2,5 år og cykler forbi hver dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Assistent giver altså også bare bedre mening!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Punkt 3 og 4 kunne have haft deres eget indlæg! Åh, hvor de på samme tid forager og fortryller!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Tror du? ‘Proletarens guide til hygiejne’? 😉 Det havde næsten været for meget af det gode!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Du er jo genial <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor sjovt!
  Jeg tænkte på dig, da jeg hørte Mads C siger det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Haha, nuuurh. ❤ min reaktion var, at han sgu nok bare mente alle de modeller, som faktisk er derude.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 ting jeg savner ved Jylland