Jeg forstår ikke... #14

Franske horeunger #6

#1: Efter to (seriøst gode) måneder med voksenarbejde har jeg måtte sande, at den der Work/life-balance, alle mennesker snakker om, kan være ret svær. For et par uger siden havde jeg et lille interview med Jon Lange, måske bedre kendt som Langenanden eller MMs bedre halvdel. Han var møj møj sød, og da interviewet er slut, og vi skal sige farvel, får jeg selvsikkert udbrudt HILS DERHJEMME!!! Jeg tror ikke, at han har den fjerneste ide om, hvem jeg er, og det havde nok heller ikke hjulpet på noget. Der var kortvarig tavshed, før han sagde øøøh, ja selvfølgelig 🙂 🙂 🙂 Jeg vælger at tro på, at jeg er nuttet og ikke bare ekstremt kikset. Så Mette Marie, hvis du har fået en hilsen fra en eller anden femina-type, så var det bare mig. 

#2: Jeg har stadig til gode at skrive et indlæg om, hvordan jeg på mange punkter er en sær, gammel mand. I sidste weekend var jeg helt gennemsmadret, så jeg besluttede mig for at cykle til Amager Strandpark for at dase og kigge på træer. Desværre havde mange andre fået samme ide. Derfor cyklede jeg videre til Kastrup, slog mig ned tæt ved lufthavnen og kiggede på fly, der landede og lettede. Venner, det kan virkelig anbefales, og det var meditativt på en helt uventet måde. 

#3: Hvis I af en eller anden grund ikke har fået læst Hitchhikers Guide to the Galaxy endnu, har jeg gravet mig frem til et (af mange) formidable citater fra bøgerne: It is a well known fact that those people who most want to rule people are, ipso facto, those least suited to do it. To summarize the summary: anyone who is capable of getting themselves made President should on no account be allowed to do the job. Kan vi ikke blive enige om, at han rammer ned I noget, som er ganske aktuelt?

#4: Jeg tænker fra tid til anden, at jeg sommetider kommer til at virke lidt hellig. Og for forstående. Og for over-overbærende. Det er jeg nok også sommetider, mens jeg i visse aspekter af livet kan have en meget lav tolerancetærskel. Det kunne fx være, når jeg er ude blandt mennesker. Forleden var jeg i føtex. Sådan en stor og rummelig en af slagsen med brede gange at boltre sig på. På samme tid var en dame ude og handle, og jeg sværger ved mit legeme, at hun gjorde mig mere sur, end jeg længe har været. I løbet af 45 sekunder formår hun at blokere 8 gange for min kurv og jeg. Da hun for niende gang går direkte ind foran mig, husker jeg, at jeg helt ordret tænker du er seriøst sat i verden for at ødelægge mit liv, hvorefter jeg accellererer og nærmest løber frontalt ind i hende (hun var væsentligt mindre end mig, så sandsynligheden for, at hun kom mest til skade, var klart størst.) Efter kollisionen kiggede hun skræmt på mig og stormede væk. Sikkert for at finde nogle andre at genere. 

#5: Apropos frustration over andre mennesker har jeg netop været på Fanø. Turen, udflugterne og maden i særdeleshed var faktisk super nice, men når det så er sagt, så oplevede jeg også mit første skænderi i et halvt år-agtigt. Sagen er den, at jeg i tre dage måtte lytte til spydige kommentarer fra voksne mennesker i forhold til min beslutning om ikke at drikke alkohol til hverdag. Midt over en tre retters menu på en fornem kro, får jeg smidt en kommentar i hovedet a la næ, voksne mennesker kan godt finde ud af at n.y.d.e god vin, mens sådan en som dig bare tyller vodka i hovedet i weekenderne for at drikke hjernen ud. Jeg nænnede ikke at fortælle, at sidst, jeg var fuld, var engang i 2016, fordi min frustration over voksne menneskers gruppepres med ét eksploderede ud over det hele. Jeg ved ikke helt, hvad jeg fik sagt, for jeg var meget sur. Stemningen ved bordet var godt nok ret ussel de efterfølgende par minutter, men jeg modtog en del mentale high fives for min reprimande, og resten af turen slap jeg for flere stikpiller. Ærligt talt er jeg stadig lidt rystet. Ikke én gang i løbet af mit unge voksenliv har jeg oplevet, at jævnaldrende har stillet spørgsmålstegn ved mit relative fravalg af alkohol, men efter 5 timer med 60+ mennesker hører jeg ikk om andet. What is up with that?

#6: Til alle jer, der lige har været til SUSPEKT-koncert og set Emil Simonsen smide sit kluns: han er min. Han gemmer sig bare, til jeg er klar. 


Ikke, at det har noget med resten at gøre, men det her er min lillesøsters “gamle” shoppingliste. 

PS. Jeg får snart besøg af min mor i et døgns tid. Vi skal ud og fange aftensmad og brunch. Hun er glutenallergiker og pesco/pollotar. Hvor tager vi hen?

24 kommentarer

 • Mette

  Sult har i denne uge deres weekendbrunch hele ugen, altså også i hverdagene 🙂
  Jeg skal selv derhen på fredag. Det er så hamrende lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Deres brunchbeskrivelse lyder også urimeligt lækker. Mutterfix kommer desværre ikke i påsken, men jeg kan selvfølgelig smutte uden hende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Tag forbi Møller Kaffe og Køkken på Nørrebrogade og spis brunch 🙂 Der er en masse forskelligt at vælge imellem og det hele smager godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ah, dejligt. Det har jeg også hørt godt om. Må lige undersøge det glutenfri sortiment.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise S

  Brunch: Sidecar på Nørrebro! Så mega lækkert! Man bestiller en ud af fire tallerkener (der tager højde for forskellige allergier/fravalg), og så er der derudover en meeega lækker kold buffet at gå amok i. Men husk at bestille bord, der er rift om pladserne i weekenden! (Bonus: ekstremt instavenligt spot til dit #bloggerlife 😉 mht. aftensmad er mit lidt ukreative bud Sticks ‘n’ Sushi. Prøv evt. den på toppen af Tivoli hotel – der får man en mega lækker udsigt over byen med i købet (og gynger, hvor man kan spise dessert!), og den er ikke dyrere end de almindelige restauranter i kæden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jeg vil SÅ gerne Sidecars brunch, men desværre er mutterfix på besøg i en hverdag, så det bliver nok uden hende. (Og pt. Har de 4 ugers ventetid på weekendbrunch, så deeeet…)
   Og det er i det hele taget herlige bud – tak for dem, Louise!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Jeg elsker #3!! HGTTG har bare så mange sandheder.

  Og for helvede til #5 Det er jo PINLIGT(!) at der overhovedet skal bemærkninger til der vedrører andres alkohol-forbrug. Med mindre det er fordi, det er for højt, og man forsøger at hjælpe folk der står ens hjerte nær. Hvad fanden er det for noget? Danmark, tag dig lige sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   JA! Når jeg trænger til et godt grin, sætter jeg mig ofte til at læse Adams quotes. Virker hver gang. 😉
   Enig, enig, enig. Det er frickin’ langt ude.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexandra

   Forresten til brunch delen så vil jeg klart anbefale Kalaset. Total yndlingsbrunchsted. De har vist udvidet med en veganer version.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Uh, Kalaset. Det ser hyggeligt ud – og relativt tæt på hjemme. Nice og tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  I kan tage på Hafnia i indre by – der er både glutenfri, veganerfis, men også æg, komælk osv, til dem der vil det 🙂 Ellers tror jeg granola på værnedamsvej også kan være et godt bud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Veganerfis. Tak! Jeg noterer Hafnia, det lyder ret læks. Med mælk og sådan…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker også at sidde i solskinnet foran et stort T-kryds i min del af Aalborg, som ligger foran bymidtens parkeringsplads. Der er egentlig masser af larm og ikke spor idylisk, men jeg er udpræget fan. Bare kigge på biler, cykler og folk der går til og fra Brugsen, legepladsen ved boligblokken og socialkontoret.
  Total hypnotiserende at se børnefamilier med bagerbrød, unge rødder på knallert, grønlænder-slænget og daglejemødre i hobetal med madpakker, mens jeg opdigter historier om dem hver især, lytter lydbog og drikker kaffe.

  – A, muligvis også sær gammel mand. Eller en creepy lurer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nr 3 det citat er da genialt…

  Den med vin, helt ærligt det har jeg også prøvet… den mere sære variant var en psykolog der mente det var sært at jeg ikke gik på druk tur og druknede mine dårlige oplevelser…. og denne anderledes opførsel skulle diskuteres mere end mine oplevelser… øh ville hun at jeg havde flere problemer? Har bare aldrig været vild med alkohol smag (eller effekt, jeg falder i søvn af det) og det altså ok ikke at ønske at drikke, mennesker der ikke kan acepteret dette tror jeg ikke vi behøver i vores liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det tror jeg da, at du har ret i. Og så håber jeg, at du fandt en anden psykolog, for det der lyder sært.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gjorde jeg, men noget sent da det var et gratis tilbud mens jeg studerede…. og jeg ikke turde stå uden… men ja ret sært. hun sagde det aldrig direkte men følgende citater fik mig til at føle det.
   “ja men du drikker jo ikke” (når jeg sagde jeg ikke kunne holde noget ud… som om det at drikke cementerede at man ikke kunne holde noget ud?) ofte efterfulgt af “hvorfor tager du ikke ud med de andre og får en øl?” (det skulle åbenbart gøre alt godt)
   jeg har det fint med dem jeg omgiver mig med nu (både behandler og andre) flere behandler har ROST mig for ikke at selvmedicinere 😀 og jeg kan dele et måltid med Hundeveninde mens hun får vin og jeg får cola (ikke at det er sundt jeg kan bare bedre lide det)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er selvfølgelig en hårfin balance. Selvmedicinering kan jo være ret risikabel, mens en øl med venner kan løsne op for mange ting. Jeg håber da, at hun mest har haft det sidste for øje – selvom man godt kan komme lidt i tvivl. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det håber man, men derfor skulle hun vel stadig respektere at jeg heler drak en cola….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er klart

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Brunch tager I på Sult – klart det bedste sted ever, også for glutenallergikere! Aftensmad kan jo nærmest være hvor som helst, der er så mange gode steder.. men Melee på Frederiksberg er et bud God weekend, tak for god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   SULT er så meget på min Bucket List – men de har vist kun den overdådige brunch i weekenden, og min muts kommer i hverdagen, så vi bliver nødt til at finde noget, som nok er en nedgradering. 🙁 MEN TAK, Louise. Og endnu mere tak for rosen, jeg blir’ så glad. Go’ weekend herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • McKenzie

  Punkt 5 er SO TRUE! Jeg er selv en 22 årig kvinde, jeg har fuldstændig lagt alkohol på hylden og det har varet 10 måneder nu. Men til hver eneste familiesamling, fester, sammenkoster blandt venner får jeg kommentarer som; “Ej, du kan vel godt bare drikke et glas vin”, “Du bliver kan jo barelade være med at drikke dig fuld”. Det er så frustrerende at det nærmest er kriminelt at fravælge alkohol.
  Seriøst high five til dig forat sige fra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Kæmpe femmer til dig også. Det lyder godt nok som nogle sindssygt tarvelige mennesker. Forhåbentligvis bliver det ikkenødvendigt, men hvis det sker igen, sender jeg dig lige en masse mod til at sige ordentligt fra over for det. De trænger nok bare til at få det sat lidt i perspektiv. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vi skulle lave en klub…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg forstår ikke... #14