Hvordan opfører man sig på en kirkegård?

Lommelinks #6 – HP-Galore

#1: Ja, vi var skuffede, da vi fandt ud af, at the Cursed Child jo egentlig ikke var en rigtig-rigtig Harry Potter-bog (selvom vi jo egentlig godt vidste det i forvejen.) Jeg vil ikke påstå, at følgende kan udfylde Rowling-hullet, og det skal man måske heller ikke, men i hvert fald er Harry Potter and the Methods of Rationality af Less Wrong enormt velfungerende fanfiction.
I stedet for at gifte sig med dumme Vernon, kastede Petunia sin kærlighed på en super brainy biokemiker. Harry er mega white and nerdy, interesserer sig for videnskab og science fiction, elsker at disputere, og så er han enormt irriterende. The Methods of Rationality er vanvittigt sjov, raffineret, intelligent og velskrevet på én og samme gang. Du kan både læse den online, men den er også at finde (gratis) som lydbog på iTunes.

#2: Det her er vildt. Og du bør ikke kun læse med for at blive forundret eller underholdt. Med lidt held bliver du klogere, og så er billederne dejlige at kigge på.
(Denne artikel er knap så munter, men det er igen Information, når de gør det godt. Jeg græd. Og græd. Og græd.)

#3: Muggle in the streets. Wizard in the sheets  eller I’d get sleazy with Ron Weasley – Det er sgu da for sjovt. Hvis jeg var typen, der brugte 100 kroner på vinyltrusser, var jeg totalt hoppet på dem her.

#4: Mere alvorligt kunne jeg dog virkelig godt finde på at købe disse træskeer til diverse madlavning og kagebagning. Jeg er ikke den store gør-det-selv-ørn (og jeg har heller ikke en af de der brændere, man altid fik lov til at lege med i folkeskolen) men jeg tænker, at projektet er meget nemt at gå til selv. Har du børn i den sløjddygtige alder (er der egentlig stadig sløjd på skoleskemaet nu til dags?) kan du jo sende poden afsted med noget bestillingsarbejde og en ske. Det havde jeg gjort.

#5: Når først de rigtige køkkenremedier er i hus, skal der selvfølgelig bages kage. Efter sigende var Hagrid ikke en specielt kompetent kok, men han skal have toppoint for indsatsen – og så selvfølgelig for hans legendariske Happee Birthdae-kage til Harry. Til min 25-års fødselsdag ønsker jeg mig en eksakt kopi af den, og jeg synes, at den her ligner et ret godt bud.

#6: Ingen lommelinks uden Buzzfeed! Sitet har – velsagtens som en form for public service – samlet 21 quizzer til folk, der stadig venter på deres Hogwartsbrev lige her – flere af dem er faktisk ret gode! (I får også lige 20 ting, I måske/måske ikke vidste om Harry Potter i forvejen.) — eller de her 31 posts af geniale fans (sjov! Og jeg skal nok stoppe nu.)

Der er flere lommelinks her, her, her, her og her

14 kommentarer

 • Line

  Har du nogensinde bestilt noget fra Etsy? Jeg har overvejet det flere gange, men de har så dårlige anmeldelser på trustpilot, at jeg ikke har turdet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ja, men kun en enkelt gang – det forløb imidlertid uden problemer. Min lillesøster har flere gange (også uden problemer, så vidt vides) og flere af mine veninder har også gode erfaringer derfra. 🙂
   Hvad får de kritik for på Trustpilot, kan du huske det? Jeg må indrømme, at jeg ikke er inde i Etsys buyers protection, men jeg tænker, at det er lidt op til den enkelte sælger at levere et ordentligt produkt. Eller?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nastassja

  Åh jeg elsker det! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Kender du podcasten Harry Pottcast? Ellers skal du tjekke den ud! Den er lavet af to danske piger, der begge er mega Harry Potter fans- og som hver uge diskuterer og analyserer kapitler i den første Harry Potter bog. Samtidig kommer med en masse spændende bonus-facts om karakterne og plottet 🙂 Den kan klart anbefales, hvis man er Harry-fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   JA! Den har jeg faktisk godt fået anbefalet, uden jeg så fik gjort mere ud af det – hvilket jo er ret dumt, kan jeg godt se nu. Men det er der gode råd for! Tænker faktisk, at jeg vil proppe den i ørerne lige NU. 😉 Tak, Nikoline!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • HVOR findes den?

   – A

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   iTunes eller standard Podcast-app. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bedste lommelink-liste ever!
  (Alle blogs inkluderet)
  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hæhæ, tak! Jeg er selv ret begejstret for den! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline I

  Jeg har for ti dage siden afleveret opgaven før optagelsesprøven til journalistuddannelsen på DMJX, hvor et af spørgsmålene gik på, hvilke to aktuelle journalistiske historier man gerne ville dække. Jeg havde et par dage inden læst den ‘ikke-så-muntre’-artikel fra Information, og skrev den på. Det er så stærkt et emne, så fint skrevet og bare virkelig rørende læsning. Artikler som den bekræfter mig bare i, at jeg inderligt gerne vil være en del af den journalistiske verden, når jeg efter lidt for meget elendig EkstraBladet-breaking kommer i tvivl…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Årh, hvor spændende! Ikke et dumt valg, synes jeg. 🙂 Krydser arme, ben og andre lemmer på dine vegne! Smid lige en heads up om udfaldet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline I

   Jeg er sgu kommet direkte ind! Med studiestart i februar 2018, meeeen det er ret uvæsentligt lige her i min lykkerus!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   For realz?!?! Shit, hvor er det sejt man! Kæmpe kæmpe kæmpe tillykke! Du bliver så glad for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan opfører man sig på en kirkegård?