2 1/2 dage i Aarhus

*Indsæt tekst om, hvor travl jeg har været*

Victoria Street, som til forveksling ligner Diagon Alley

Som den priviligerede og forkælede snyltermyg jeg er, blev jeg nødt til at lave en hurtig søgning på Google for at finde ud af, hvad det nu lige var, vi kæmpede for i mandags. (= det er primært noget med otte-timers-arbejdsdagen, som jeg personligt sætter enormt stor pris på. Tilsyneladende bare ikke nok.) Men i hvert fald gjorde den det muligt, at jeg kunne smutte fra Allerhuset lidt over middag d. 1. maj.

Timingen kunne stort set ikke være bedre. I søndags klokken lidt i midnat, en del timer forsinket, bar jeg min overfyldte kabinekuffert ind over dørtærsklen på Frederiksberg for første gang i velsagtens meget længe. Træt. Meget træt. Men lad mig sige det, som der er: Edinburgh var for sej – og er det formentlig stadig. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet, men det var i hvert fald slet ikke, hvad jeg endte med at få. Hele byen ligner nemlig én stor Harry Potter-landsby. Jeg havde forberedt mig på at sætte en dag af til min Rowling-tour, men det viste sig slet ikke at være tilfældigt. Hun var nemlig over det hele, og der lå små Potter-påskeæg let gemt rundt i hele byen. Med gadenavne som Elder Street og Dudleys Crescent og forstæder identiske med Privet Drive, var det umuligt at lade være med at muggledrømme og gruble over, hvor i højlandet Hogwarts mon ligger. (Højlandet er forresten højt. Vi havde regnet med bakker a la Himmelbjerget, hvilket viste sig ikke at være i overensstemmelse med virkeligheden.)

Primark skuffede endnu engang ikke, men eftersom jeg skulle begrænse min oppakning til en kabinetrolley, endte jeg med blot at købe praktiske fornødenheder (det vil sige en masse sorte sokker) og så selvfølgelig en Fantastiske Skabninger-tee til min samling af HP-merchandise, som er under evig udbygning.

På grund af den svækkede pund (og uventet et studieturslegat) endte turen også med at blive meget billigere, end jeg havde frygtet. Hver gang vi brugte 10 pund, slap vi med 85 kroner – modsat 106 – som man ellers har været vant til, og det føltes nærmest som penge sparet, hver gang dankortet blev trukket gennem en af deres terminaler. Dermed prøver jeg blot at sige: tag til Edinburgh. Og gør det gerne nu.

Et slot

Klogt

Virkelighedens Voldemort var måske en god mand

The Elephant House, hvor Rowling sad og skrev

Vi takker af med Primark

Som jeg fik givet udtryk for i mit sidste Aarhus-indlæg, var jeg blevet lidt småmisundelig på min lillesøsters blonde hår. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg det sidste halve års tid har haft det helt elendigt med mig selv. Også meget mere end jeg egentlig vil være ved. Det bunder meget dybere end mindreværdskomplekser over det leverpostejshår, jeg efterhånden havde fået, men nu har jeg i hvert fald afbleget garnet. Som forventet blev det mere gult end platin, og jeg var lidt ved at græde, da jeg hev håndklædet af mit kornfarvede garn. Selve hårfarvningen skete midt i en søvndrukken panikhandling (klokken 7 om morgenen på hjemrejsedagen i Edinburgh) – men nu er jeg altså alligevel gået hen og blevet ret glad for det. Om en sølvkur eller tre burde jeg være ret godt kørende igen, og så prøver jeg blot at fortrænge, hvilket forbandet Sisyfos-projekt jeg har kastet mig ud i.

Til sidst tillader jeg mig at tease for et kommende indlæg: jeg er stødt på et produkt i LIDL, I seriøst bør holde jer fra. 


16 kommentarer

 • […] lang tid siden teasede jeg for et ganske vederstyggeligt Lidl-produkt. Tanken var, at det skulle optræde i et […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder pissefedt – fedt pissesen! HP 4 the win.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Seriøst måske er vi soulmates, jeg har selv lige booket en tur til Edinburgh og er allerede begyndt at planlægge HP sightseeing.
  🙂 🙂 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det kunne dæleme være ret sejt, synes jeg. 😀 Uanset hvad må du have en fremragende Potter-tur. Du kommer til at være ret vild med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Du er simpelthen så smuk altså 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ej, stop altså. Det er virkelig for meget! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Harry Potter OG Ringenes Herre i én og samme by! Der må jeg altså hen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Præcis!!! Det tror jeg simpelthen, at du bliver nødt til. 😀 højlandet lignede seriøst vejen til Mordor!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Primark skuffede tilgengæld fælt i Berlin. Intet af Harry Potter udover nogle løbesokker. Jeg havde nu håbet på noget mere.
  Men udover det, så tror jeg, at jeg så dig i lufthavnen og metroen, og dit hår er pænt. Jeg tænkte i hvert fald ikke på gult! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Virkelig?! Hvor har jeg ondt af dig. Synes ellers, at Berlin normalt gør et ret godt stykke arbejde på den front.
   Aaw, det er dejligt at høre. Helt ærligt. Og hold nu op, en lille verden! (Beklager i øvrigt hvis jeg så sur ud. Mit hoved var ret træt.)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Det lyder som en fantastisk tur. Men. Du må altså ikke have det elendigt med dig selv. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det var det også – tager gerne afsted igen. 🙂
   Du er sød. Og du har også helt ret. Men det har jeg desværre ret meget. Skal bare lige finde ud af, hvordan jeg kommer videre herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Edinburgh er nemlig the shit! Også for meget andet end Harry Potter. Jeg er så forelsket i den by!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Meget, meget forståeligt! Kunne undertegnede også godt komme til at blive. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Du skriver så fint. Og så er jeg vild med din HP entusiasme. Er glad for at jeg har opdaget din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er totalt pænt sagt, Alberte. Er også glad for, at du fandt herind (og gav dig tid til at skrive.)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 1/2 dage i Aarhus