Jeg har lagt en plan. Sådan da. 

Boligsøgning i faser

Efter 50+ ansøgninger, to svar og to afvisninger på to uger går man gennem en del stadier som boligsøgende (i hvert fald i København.) Følg med her. 

1. Man-skal-da-være-godt-dum-hvis-man-ikke-ansætter-mig-fasen (også kaldet Optimistfasen eller Naivisme) – Kvinde: Tjek! Arbejde: tjek! Økonomisk stabil: tjek! Rolig og ikke-festende: tjek! Husdyr: Ingen. (Desværre!) på papiret er jeg faktisk så perfekt, at potentielle udlejere bør dyste om min gunst.

2. Jeg-kan-da-godt-være-kollektivist-fasen (Pre-erkendelsen eller Går-den-så-går-den-fasen). Fællesspisning hver dag? Fælles madbudget? Hvis jeg kan dyrke holdsport, kan jeg vel også dyrke et fælles samliv. Nemt. 

3. Jeg-får-bare-en-madonnapiercing-fasen (Desperationsfasen). 20 kvadratmeter i Albertslund til 2K? Hvis Vestegnen har skabt Anders Matthesen og SUSPEKT, kan det ikke være helt slemt. 

4. 3500-for-6-kvadratmeter-virker-som-en rimelig-pris-fasen. Havregryn smager desuden dejligt. 

5. Ældre-herre-søger-selskabelig-logerende-fasen (også kendt som Noget-for-noget-fasen). Svend på 67 i Vanløse leder efter en kvindelig logerende – gerne studerende. Seng er stillet til rådighed. 

6. Bolig-er-faktisk-ret-overvurderet-fasen (Opgivelsesfasen) —- hjeeem til Åååååårhus, uuhhh åååååhhh….

Og så kom jeg ikke længere, for jeg har nemlig fået tilbudt et ganske skønt værelse i en ganske skøn lejlighed på Amager. Som jyde har man ikke helt et begreb om, hvad Amager er for en størrelse, for vi ved jo kun det, vi får serveret gennem medierne (= snuskede værtshuse, romalejre og Linse Kessler) men jeg har ret hurtigt kunnet forstå, at Amager byder på meget mere end det. Min veninde omtalte øen som Nordens Miami, og selvom det totalt meget var en joke, kan jeg godt lidt se, hvor hun kommer fra. I går, mens vejret var allerbedst, hoppede jeg på cyklen og drog vestpå, hvilket endte med en 3-timers tur forbi Strandparken (som jeg skal bo tæt ved), Amager Fælled, Ørestad, Fields og videre mod Sjællandsbroen tilbage mod fastlandet. Det var utvivlsomt den mest rolige og afstressende cykeltur, jeg har haft herovre, og jeg var ikke ved at blive kørt ned eller ind i én eneste gang. Frederiksberg er for dejlig, men jeg tænker, at Amager passer bedre til mit jydehjerte og den gamle kone, der bor inde i mig. 

Forresten leder jeg efter gode cykelruter i Kbh og omegn (helst omegn, faktisk) og jeg tænker, at de gerne må være fra 20-50 kilometer-ish. Så hvis I ligger inde med gode alternativer til Den Grønne Sti, vil jeg være yderst taknemmelig. 


Uselskabeligt Sydhavns-får. 

Miriam har skrevet et ræddi godt indlæg lige her. De fleste af jer har nok allerede læst det, men hvis ikke, så klik lige forbi. Det er egentlig ret simpelt. 

Næste indlæg

Jeg har lagt en plan. Sådan da.