Jeg kan ikke finde ud af, om jeg har det for fedt eller helt forfærdeligt

Basic Bitch på budget

Jeg fik engang af vide, at en flytning er en af de mest stressende begivenheder i et menneskes liv – cirka på linje med skilsmisse, dødsfald og sygdom. Heldigvis er den for det meste ret tidsbegrænset, og stresset forsvinder nærmest det øjeblik, man kan begynde at pakke finde dine nipsting frem og placere dem i vindueskarmen i sit nye hjem. Det har jeg nok ret meget haft in mente de sidste par uger, at den der latente følelse af ubehag og rastløshed nok skulle forsvinde sammen med alt flytterodet. Det gjorde den også.

Jeg flyttede i går, og i morges var mit adrenalinniveau allerede faldet til et stadie, der gjorde det muligt, at jeg kunne sove til klokken 8.30, hvilket er tre timer længere, end det har været muligt den sidste måned.

Flyttekasserne er allerede væk, og mit værelse mangler kun en tur med støvsugeren, før jeg er tilfreds. Når jeg siger ’tilfreds’, er det til det punkt, hvor kurverne AMBITION og BUDGET rammer hinanden et sted på logaritmepapirerne, for hvor ville det bare være smukt, hvis mit værelse ikke lignede en fusionsgenre mellem et IKEA-katalog og det bedste fra Indretning for fattigrøve med et twist af Sku’-ha’-været-instagrammer. Men lad det nu være ligegyldigt, for jeg føler mig allerede ret godt tilpas.

Hermed en hurtig rundtur på mine 14 kvadratmeter på underskønne Amager.

Birkenstock, købt på tilbud til 150 kroner // Stor plante fra mit barndomshjem, gratis // Vægspejl, arvestykke fra farmor (vist egentlig min fars, men jeg tror, at han har glemt alt om det) // Gulvspejl fra IKEA, som MOVER-chaufføren ødelagde under flytningen.

IKEA-reoler + tøjstativ galore // Billede med guldramme, arvestykke fra mormor // 2 styks af verdens bedste appelsinsodavand, 2,50 (eksklusiv pant) fra SuperBrugsen.

Hogwartsbillede fra etsy // Askebæger med isbjørn fra genneren i Ålbæk // Lampe fra Netto – stablet på en gammel ølkasse fra bagagerumsmarkedet på Ingerslevs Boulevard.

Harry Potter-malebog fra ebay // spejl fra Kiwi <3 

Figurer fra Sydafrika (dernede har alle husholdninger de to figurer – en mand og en kvinde – stående. Ifølge gammel overtro bringer de stabilitet og velstand og/eller kærlighed.) // Krølle-Bølle fra min første kæreste, to kaktusser og et billede, der engang var af min onkel.

Bordet er fra DBA til 150 kroner, og maleriet med sælen har jeg stjålet fra min far (som selv har lånt det af en gammel ekskæreste). 

Lige nu er det ikke så presserende, men jeg mangler en loftslampe, og jeg har en opfattelse af, at det er en jungle – primært af grimme lamper – at navigere rundt i. Så hvis I har nogle gode steder, gode tips eller (endnu bedre) helt konkrete lampeforslag til mig, tager jeg imod med kyshånd.

23 kommentarer

 • S

  Hvor ser det lækkert og lyst ud og hvor har du virkelig brugt kvadratmeterne godt! Kunne du overtales til at ligge/lægge/whatever et overblik ud på snap, så man kan få en mere helhedsfornemmelse af værelset?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvor er du sød! Tak, mand! Jeg må indrømme, at her også er rart at være. Og jeg fikser en snappis, men måske bliver det først efter Espania. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte (med Egon, du ved!)

  Haha, jamen så har vi vel dannet en læskedriksklub, kan man sige:-) Og yes, vi kender hinanden, mig og Mie:-) Jeg er MEGET nysgerrig nu på din teori – så den tror jeg nok lige, vi skal have på bordet i private rammer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvor er det vildt! I’m so intrigued now, I can’t believe it. 😀
   Godt! Glæder mig til at lufte den – især hvis jeg har haft ret hele tiden! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Blot et lampeindspark fra én, der har 2 forgæves forsøg stående på loftet: Jo større diameter, jo mere pisseskævt hænger de; simpelthen fordi det er tæt på umuligt at få en stor genstand til at hænge fuldstændig lige, når det er en ledning, der er den afgørende faktor. Hvis man ikke har OCD er det ligemeget, men hvis man har, kan man på forbløffende kort tid blive et markant dårligere menneske af ting, der ikke er i vater.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Du kommer altid med nogle meget relevante indspark, synes jeg. På en eller anden måde giver det jo god mening, og jeg havde aldrig selv skænket det en tanke. Så tak for det, downsizing er mit nøgleord. Øv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte (med Egon, du ved!)

  Jeg tænker ligesom Mie også over om Superbrugsen virkelig har den bedste appelsinvand? Men nu er jeg i det hele taget også mere en rød sodavands kind of gal:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Årh, søde Charlotte (og søde Egon!) Hej med jer! 😀
   Hvis du prøver Coops gyldne dråber, er der en risiko for, at du aldrig vender tilbage til rød sodavand. Så prøv det lige! Og jeg mener… 8 kroner for 2 liter(!!!) er jo for vild en pris – især når produktet er så godt. Go go go! Og hils ham den lille og søde. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Kommer forbi dig og Egon med et par liter. Det her må prøves!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det lyder som noget, jeg hader at gå glip af. 🙁
   God fornøjelse til jer alle tre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte (med Egon, du ved!)

   Jeg hilser søde Egon og vil genoverveje appelsinsodavanden som et nyt indslag (jeg har levet af sodavand, siden jeg fødte – mine tænder jubler.) Og du er ALTID velkommen som medlem i læskedriksklubben. Måske endda æresmedlem

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte (med Egon, du ved!)

   Hov, og den tager goddammit ikke smileyer med – der var en stor smilende kindeblussende fætter tilsidst vil jeg altså lige tilføje!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sgu’ da SÅ fint! I like very much! Og så tænker jeg umiddelbart…lysekrone?! Med prismer. Oh yes! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Haha, du læser mig alt for godt! Gennem de sidste ti år har jeg haft lysekroner, men jeg smed 3 styks ud, da jeg flyttede sidst. 😀 Nu er det aaaaalt for fristende at investere i en ny. For filan, da…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Alt hvad jeg kan tænke er: Har SuperBrugsen virkelig verdens bedste appelsinvand?…
  Det ser hyggeligt ud – mere tjekket end JEG nogensinde har boet. Lamper er bare altid en udfordring, men jeg syntes, Ellos havde et fint udvalg, sidst jeg kiggede derinde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jeps. Du har faktisk fanget det vigtigste i teksten (seriøst). Coops appelsinvand er DEN BEDSTE. Utroligt velsmagende, læskende og billig, ikke mindst. Den smager dobbelt så godt som Fanta, Harboe og så videre, og så videre… giv den lige et skud, og vend så tilbage! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg skulle flytte (ufrivilligt) 2 gange på 7 måneder, grundet noget renovering, troede jeg ganske teatralsk, at det skulle tage livet af mig.
  Når man har brugt 10 år på, at samle alt verdens bras ind til sine 75 kvm er nedpakning topmålet af uoverskueligt.

  Men tillykke med indflytningen – det ser dejligt ud (:

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hep hey, I er her begge to! Hvor hyggeligt! 😀
   Bed til, at du aldrig skal flytte. Seriøst. Og tusind tak, det er dejligt at høre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder bundkaotisk – jeg synes absolut ikke en flytning er at kimse ad på mental plan, især ikke når den er akut. Så hurra for, at du er udover det nu – og hvor ser det dog dejligt ud 🙂 Elsker de små detaljer – hvad er et hjem uden en isbjørn og en eks-krøllebølle til at styre matriklen, når man er ude?

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ja, HURRA! Det møg er overstået, og hvor er det skønt.
   Lige præcis. Vi er totalt meget på bølgelængde. 😉 OG TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg er selv flyttet fra Århus til København for to år siden og da du skrev bagagerumsmarked på Ingerslevs Boulevard blev jeg lige trukket tilbage i minderne! Kbh er skøn, men det er Århus godt nok også! Og jeg har endnu til gode at finde lige så gode loppemarkeder herovre (selvom Flid-marked i Nørrebro hallen, som jeg tager til hver gang det er der, også er en stor succes!). Søstrene grene har nogle flotte lamper lige pt i sådan “støvet” lyserød, grøn og sort/grå så vidt jeg husker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Helt enig. Aarhus, og Frederiksbjerg i særdeleshed, kan sgu noget!
   Tak for tippet med Nørrebrohallen, det lyder som noget, jeg skal til. 🙂 Og yes! Støvet lyserød! Nu hvo du skriver det, er der ingen tvivl om, at det må være målet!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kan ikke finde ud af, om jeg har det for fedt eller helt forfærdeligt