Den der menstruationskop... er den noget ved?

Karoline tester: Schwarzkopf Platinum Lightener (Silver Blonde L101)


Således blev det endnu engang tid til en ny omgang bundfarve til mine gråbrune rødder. Faktisk har det været ret presserende i et par uger nu, men fordi jeg helst vil føle mig blonde and on top på min ferie, har jeg udskudt hårfarvningen til 12 timer før afrejsedagen (sammen med farve af bryn, barbering diverse steder og alle de andre rutiner, der pludselig føles nødvendige før solferie.)

Eftersom den sidste hårfarve ikke var en ubetinget succes, og fordi det er ret kedeligt at anmelde den samme farve to gange, søgte jeg denne gang mod andre afværgende substanser. Denne gang Schwarzkopf, som jeg generelt har flere gode end tisgule erfaringer med. 

Eftersom det er sindssygt hype med silver, grey og ice toner i lyst hår, er der en del forskelligt at vælge imellem – da jeg sidst hjemmefarvede mit hår på fast basis, var der ikke så meget fokus på de kølige nuancer, hvilket betød, at farven for det meste altid fik et semi-gult skær, som kun var tiltagende ugerne efter farvningen. Det vil jeg helst gerne minimere, så jeg prøvede lykken med en Schwarzkopf Platinum Lightener (Silver Blonde L101), som lover en sølvblond, kølig farve samt en great hair feeling. 

Pris: 120 kroner i Matas. Men hold øje med tilbud, jeg fik den til cirka 70 kroner. 

Det får du: Pulver + blonderingsvæske. 2 breve med blå conditioner, hvor et enkelt lige præcis ikke er nok til hele håret. 

Der er rigelig farve til hele bunden, men hvis du er ude i en helfarve, bør du købe to pakker. 

Umiddelbare indtryk: Yes mand, der er noget Goddaw i den her farve! Allerede mens hårfarven bliver fordelt i mit hår, kan man se, at den arbejder, og der går ikke mange minutter, før hele min bund begynder at lysne. 

Svieskala 1-10: 1 1/2. Imponerende!

FLOT FØR

Endnu et. Baghovedet trænger også til en tur med trimmer. 

30 minutter ekstra: håret ser ud til at være tilpas lyst, men jeg kan se, at der er nogle steder, som har suget ekstra meget til sig. Heldigvis er der en lille smule farve tilbage i flasken, som jeg masserer ind for at give lidt ekstra. 

10 minutter efter… har håret trukket, hvad det kunne, og for at undgå skaldede pletter skyller jeg skidtet ud med shampoo – hvilket går nemt – og påfører den medfølgende hårkur. 

Resultat: Håret er MEGET lyst på en HELT tilpas lys måde. Men jeg kan på ingen måde få øje på silverskæret, som jeg ellers er blevet lovet. Det ligner en ganske almindelig afblegning, som med tiden også trækker gul farve. Jeg tænker, at det nok bliver tydeligt om et par uger, men den tid, den sorg. Med lidt blåshampoo + conditioner kan den værste krise fejes væk. 

And What Now? Lige nu har mit hår den perfekte base til en pastelfarve, så bliv ikke overrasket, hvis jeg render rundt med lyserøde lokker om en uges tid. 

Score: ?????????? ud af 6. 


Nu vil jeg smutte i Primark. KYS HERFRA. 

9 kommentarer

 • Anne

  Hej Karoline!

  Et lidt forsinket spørgsmål herfra:

  Jeg har flere gange fået lyse striber i bunden ved frisøren og efterfølgende selv brugt silver shampoo. Jeg overvejer dog at prøve lykken med hjemmefarvning ligesom dig, da jeg savner det mere lyse, sølvplatin look. Hvad vil du anbefale? At køre konservativt videre med frisøren eller tage en omgang hjemmefarvning? Og hvor slidt bliver dit hår af DIY?

  Og ellers tusind tak for en skøn blog og god dag til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hej Anne!
   Forsinkede spørgsmål er altid gode! 😀
   Her er, hvad jeg selv ville gøre: Få din frisør til at helfarve dit hår med den mest blonde farve, hun har. Få hende evt. til at fyre noget afblegning i, så bliver det lidt køligere i farven. Så har du det bedste fundament, vil jeg mene. Herfra kan du mere eller mindre passe farven selv ved at ordne bunden, når den trænger. En gang om året bliver du nok nødt til at gå til frisøren og få hende til at freshe det hele op. Fortsæt med silver shampoo, og køb evt. en toner (Jeg synes, at Revlons Color Creme er gode, og de er heller ikke så dyre.) Selvfølgelig bliver dit hår slidt af det, jeg tror ikke, at det kan undgås – bare sørg for god pleje og måske en omgang Olaplex i ny og næ. Held og løk mæ’ed – og tusind tak til dig. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Helt perfekt! 😀 Tusind tusind tak skal du have!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  ER DU OK I BARCALONA?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maya

  jeg er i næsegrus beundring over at du tør kaste dig ud i selvblonderingens ædle kunst, det kræver sgu mod!
  Har du nogensinde vervejet “københavns frisøskole”?
  de har flere afdelinger i kbh-området, og tager kun 150 kr for en bundfarve (100 kr ekstra for en kold toning så man undgår det tisgule skær)
  Jeg frekventerer dem regelmæssigt og er altså gået utilfreds derfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Haha, TAK! Jeg føler mig også ret modig, må jeg indrømme. 😉
   Det har jeg ikke overvejet, for jeg anede på ingen måde, at det kunne gøres til sådan en god pris. Fedt, det bliver mit projekt næste (eller næste!) gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I skal ikke tage den Primark der er sådan “tættest” på centrum osv (altså den her) – hvis det ikke er for sent altså. Jeg var der jo i forrige uge, og den ene der er bare ikke særligt stor, sammenlignet med hvad man ellers kan finde 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Tak, hehe. 😉 Vi var i den store i går, men den var desværre lukket pga. helligdag. Så for ikke at komme præcis samme sted to dage i træk havnede vi i den sølle i dag. I morgen tager vi revanche!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den der menstruationskop... er den noget ved?