Diverseposten #2 - eller var det Horeunger #9?

Fed og færdig (og femogtyve). 

Nu har jeg netop vinket farvel til min mor og søster, som har været her for at fejre kanelweekend med mig. Det har været helt fænomenalt, men jeg indrømmer også gerne, at jeg nu er klar til en intens stirrekonkurrence i selskab med min væg, som efterhånden har kaldt på mig i flere uger. Jeg er træt helt ind til knoglerne. Det der med at være sammen med mennesker i døgndrift, ikk’? Det er sgu for viderekommende.

Torsdag, som egentlig føles meget langt væk lige nu, startede godt ud med uventet fødselsdagssang og gaver. Desværre var mange ting bare ned ad bakke derfra. Og da jeg hoppede op på cyklen fra Amager mod Vesterbro stod regnen stadig ned i stride stænger, til trods for evigt pålidelige DMIs lovning om, at vejret ville tørre op hen på dagen. På det tidspunkt var jeg – mildest talt – meget, meget sur.

Fordi: 

 • Jeg var gennemblødt af skybrud, og den slags er enormt irriterende, når man er på vej et sted hen, der ikke er under ens dyne.
 • Jeg havde fået menstruation efter kun en uge uden en konstant blødning. Og denne gang gav den fuld gas.
 • Jeg havde, som afledt konsekvens af ovenstående, hamrende ondt i maven. Og den (maven altså) lignede noget højgravidt, som kæmpede en intens kamp med mine stramme, sorte bukser.
 • Min far havde tidligere på dagen skrevet til mig. Af underlige årsager er det meget nemmere at leve med, at han ikke er her, når han ikke er her, og når han pludselig skriver en ‘Kærlig hilsen far’-besked, river det op i alt den manglende kærlighed, der er helt generelt.

Taget i betragtning af at alt mit blod nok var løbet fra hoved til menstruationskop, er der ikke så meget at sige til, at mit humør mildest talt var iltert.

Det er heldigvis ved at være et par dage siden nu, og rent retrospektivt (og mindre anæmisk) kan jeg også konstatere, at min latente lunefuldhed ikke havde sin berettigelse. For det blev en god dag og aften til sidst. Maler vi i større strøg, må jeg også bare sige, at det sidste år har været et af de bedste i meget lang tid.

Så nu tager jeg dem.  25 fede ting, jeg har bedrevet i løbet af det forgangne år (ikke rangeret i fedhed.)

Jeg…

overgav mig til sushi efter at have boykottet lortet i flere år. Av, det smager godt.

fik en praktikplads på Femina.

… og formåede forleden at skrive en blog-agtig artikel for dem, som mere end en halv million danskere klikkede sig ind på (og mere end 8000 kommenterede).

flyttede til København, og København er totalt nice. (Jeg forstår københavnere, der elsker København. Og jyder, som aldrig rejser hjem.)

blev inviteret på ARCH (men kunne desværre ikke komme.)

endte på en arbejdsplads med seriøst god kantine, sodavandsautomat, kage om onsdagen og morgenmad om fredagen. (Og et kontor med garanti for bland selv-slik minimum en gang om ugen.)

… og selvfølgelig også en arbejdsplads, som også er Mads Christensens.

opfandt en coping-strategi for, hvordan man mentalt håndterer ulidelige mennesker på en hensigtsmæssig måde.

fik så slem influenza, at jeg ikke kunne stå oprejst i 5 døgn. Det i sig selv var ikke specielt fedt, men det har betydet, at jeg siden dag ikke har følt stress over at sommetider at lave ingenting. Faktisk gav den influenza mig mit liv tilbage.

har fået bugt med mine ligtorne på lilletæerne og inflammationen i mine trædepuder, og pludselig kan jeg gå lange ture igen uden at dø.

blev anbefalet af Miriam. Det var min største drøm i blogøjemed, og den gik fandme i opfyldelse.

mødte Miriam. Og Frank.

havde succes med at stå på hænder.

blev tippet om en app, der oplyser dig om offentlige toiletters beliggenhed.

installerede jeg Jodel, som jeg til enhver en tid vil anbefale folk, hvis de ikke har held med Tinder.

flyttede væk fra min far, og han opdagede det ikke engang.

anskaffede mig to tatoveringer, jeg havde drømt om i lang tid.

erkendte, at ingen seng er ligeså god som din egen, men derfor skader det ikke at crashe andres i ny og næ.

rykkede til Amager hos en herlig kvinde på 56, hvilket har fået mig til at overveje, om jeg måske i virkeligheden selv er 56.

accepterede, at mine fødder nok mere er en størrelse 42 end 41, og mine knyster fra gymnasietiden er allerede skrumpet ind til halv størrelse.

holdt nytår i en morgenkåbe i Nordjylland, hvormed det gik op for mig, hvor befriende det er at være nået til det punkt, hvor jeg ikke længere er bange for at gå glip af noget.

startede på min My Name is Earl-liste. (Uddybning er på vej, men kort fortalt går det ud på at sige undskyld til alle de mennesker, jeg ikke har behandlet ordentligt. Tro det eller ej, men listen er lang.)

udskiftede 50 procent af mit sukkerfri tyggegummi med kage og chokolade.

betragtede på afstand, hvordan min lillebror på 22 er blevet bil- og lejlighedsejer. Det er åbenbart ikke kun kærlighed, han kan få mig til at mærke fysisk i mit hjerte. Det er også stolthed.

fik min menstruation igen (og er allerede blevet forbandet træt af den. Derfor er der kun én ting at sige/ét spørgsmål, som pludselig bliver meget presserende: Findes der andre midler end P-piller, som kan få den væk igen? Seriøst spørgsmål.)

hvid-kaffe-har-foedselsdag

53 kommentarer

 • Anna

  Helt klart hormonspiral! Jeg har prøvet p-piller, minipiller, pessar og nu hormonspiralen. Jeg hoppede over på pessar fra p-piller gennem 12 år, fordi jeg ikke brød mig om at fylde mig selv med alle de hormoner mere. Det viste sig så, at jeg har endometriose og ekstreeemt smertefulde menstruationer og kraftige blødninger, og derfor fik sat en hormonspiral op som behandling. Det pisse smarte ved hormonspiralen er, at den nærmest ikke frigiver nogle hormoner, og er derfor slet ikke noget problem selvom man skulle være storryger eller ekstra udsat for blodpropper! Oveni det har jeg ikke haft min menstruation i 5 mdr, hvilket er pisse lækkert. Det er ingen garanti at menstruationen forsvinder helt, men det gør den ved størstedelen. Det eneste minus var smerten ved at få sat den op, men jeg tror mit var udover det sædvanlige pga arvæv fra endometriosen. Ellers har jeg hørt det skulle være til at holde ud! 🙂 Bare sørg for at blive henvist til en gynækolog, da jeg efterhånden har hørt så mange trælse historier, om læger der ikke fik sat den helt korrekt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er mega dejligt med alle jeres personlige erfaringer; det er så meget mere brugbart end en eller anden netdoktor-artikel, som hele tiden er på et teoretisk plan. Tak for det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Tillykke med forleden 🙂 Dejligt at høre året har været god ved dig 🙂

  Nu vi snakker Jodel – er det så der du har mødt ham du ser? 🙂 Jeg er lige kommet på i Århus for et par måneder siden og det er seriøst det mest grineren jeg længe har oplevet. Folk er så cool og sjove derinde – i hvert fald i Århus. Er de lige så sjove i kbh.? 😀 Anyways… har fået snap af en derinde der virker sindssygt sød (og har da også stalket mig frem til ham på facebook ;-)). Men ret grænseoverskridende at mødes med en fra Jodel, så ved ikke om jeg tør 😀 men mange virker til at bruge det til at møde nye mennesker. Bare apropos du nævner Jodel som en slags tinder ;-D

  Jeg havde i øvrigt kobberspiral i en del år, da jeg ikke vil have hormoner i min krop mere. Efter skift af p-piller og minipiller min krop slet ikke kunne tåle, tog jeg en beslutning om at det skulle være slut med hormoner. Jeg havde næsten ingen mens og ingen smerter med kobberspiralen. Den virkede super godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Thanxxx maaaann, det har nemlig været et dejligt år! :-*
   hehehe, du er skarp. Det er nemlig lige præcis Jodel. For at gøre en lang historie kort, så kommenterede jeg et opslag derinde, fordi jeg så mit snit til at søge om et værelse (jeg var selv halvvejs boligløs på det tidspunkt.) Så fordi kontakten startede ud som noget meget venskabs-agtigt, var der ikke det samme pres på noget som helst. Altså, Jodel er jo en LOL-app og ikke en datingapp, så det i sig selv tager trykket af kedlen.
   Man (=jeg) har nok lidt en ide om, at der er mange freaks derinde, hvilket der sikkert også er, men hey, vi er der jo også! Så min konklusion er: GO GO GO! MØD HAM! Det kan kun gå for langsomt! Og HUSK FOR GUDS SKYLD at opdatere mig på, hvordan det er gået. Good luck!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Hvor sejt!!! God historie 🙂 Og dejligt at høre hvordan sådan noget kan ske helt tilfældigt 🙂 Så bliver jeg vel næsten nødt til at prøve at kaste mig ud i det 😉
   Jeg tænker lidt som dig, men så igen, så synes jeg virkelig også der en masse derinde med en masse sunde og gode holdninger til ting og værdier. Virker det til i hvert fald 🙂 Om ikke andet er de mit daglige fix og bidrager til flere daglige højlydte grin, selv når jeg er alene 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hæ hæ 😉 tilfældighed er mit mantra.
   Jeg håber, at du har fået aftalt noget med ham (og at det går godt stadig!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Tillykke med dig, du ❤️
  Jeg kan også anbefale en hormonspiral! Har aldrig haft problemer med min menstruation, men nu kommer den hver fyrretyvende dag, og det er fint regelmæssigt og sundt og så videre.
  Er desuden begyndt at høre HP oplæst af Stephen Fry og har aldrig været lykkeligere, og så er jeg også sikker på at jeg er mindst 56. Det er min mor og vi vil alle de samme ting.
  Kram <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tusind tak, sødeste Sofie. <3
   Hvor er jeg uendeligt glad for, at du endelig har fået HP x Stephen Fry ind i dit liv. Seriøst, jeg tror, at den slags er bedre for sjælen end mindfulness/meditation/pomfritter til sammen. Han er simpelthen SÅ god til det!
   Og også tak for hormonspiral-tip, den kan vel snart erklære sig vinder. Hugs to you, my dearest granny. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  En hormonspiral, oh Lord, det er den bedste investering jeg har gjort mig længe!
  Den har taget alt hvad jeg havde af smerter – både i underlimet og migræne i forbindelse med menstruation. OG jeg bløder ikke. OG den var ikke så væmmelig at få sat på, som jeg havde regnet med. OG hormonerne bliver frigivet lokalt. Jeg har intet negativt at sige om den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Nej, man skulle nærmest tro, at du var betalt af industrien. 😀 Det lyder konge! And good on you! Den fører sgu, den hormonspiral…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med dagen! Sikke nogle (for det meste) dejlige ting på din liste. Det må være enormt hårdt med din far. Med chance for at overshare, så er min situation med min egen mors død på en måde nemmere at forholde sig til, kunne jeg forestille mig. Savnet til hende er stort, men rent og ukompliceret. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor svært det må være at mangle kærlighed fra én, der stadig er i live. Tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årh, mange mange tak, Tine. :-*
   Jeg synes ikke, at den er en overshare. Overhovedet. Er glad for, at du skriver det. Jeg tror ikke på, at man kan sammenligne de to (selv om jeg ofte kommer til det. Får nemlig tit dårlig samvittighed, når jeg skriver om min far, fordi det på en eller anden måde virker ‘forkælet’, at jeg kan fravælge ham, når andre uretmæssigt får revet deres elskede væk.) Så for at retfærdiggøre det, fortæller jeg mig selv, at der er tale om to forskellige slags sorg, og de er begge frygtelige og urimelige. Det gør mig ondt at høre med din mor.
   Kæmpe kram herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Forsinket tillykke med dagen søde Karoline. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tak, søde Michelle. Håber, at du og bebs har det godt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Udover lidt mor-datter uenighed om hvornår hun skal komme ud, så går det ganske fint. Kunne godt leve uden 3, trimester generne men det går. 😉 Håber du havde en dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke igen! Du er sgu sød, du er. Det synes Frank også. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg siger også minipiller! Så slipper man for at blive påvirket af hormoner, og jeg har måske menstruation to gange om året-agtigt. Min læge sagde i øvrigt, at det er en skrøne, at de skal tages på samme tidspunkt hver dag. Jeg tager dem bare når jeg vågner, uanset hvornår det så lige er på dagen, og det fungerer upåklageligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Sandt. Det lyder meget uoverskueligt. Jeg er desuden heller ikke dybt afhængig af præventionsdelen, det er mere blod-delen, som er essentiel. 🙂 Tak for det, Emma!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Tillykke med dagen!

  Jeg blev underligt glad over, at jeg ikke er den eneste hunkøn i hele verden der bruger sko i str. 40 og derover. Jeg er så også 1.82 høj, så det giver måske meget god mening at fødderne er tilpasset dét og så er i en str. 40-41 ca., but still! Hvad sker der for at alle bare har minifødder? Det føles knapt så elegant med plader i en størrelse 40/41 når andre kommer anstigende med den størrelse 36, 37, 38.. 😳

  Ps. Jeg indrømmer at jeg måske har lidt issues med de fødder der. 😂🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Aw, mænne, mænne tak Sara. 🙂
   Med 182 centimeter kunne du faktisk godt have en størrelse 44, uden nogen ville tænke nærmere over det. (Det bliver jeg nødt til at sige, ellers kan jeg ikke leve med mine sølle 174 og fødder så lange som mine ben…) Du skal absolut ikke have issues… jeg tror gudskelov, at vi er væk fra de dage, hvor fodstørrelse betød noget som helst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhr, søde du! Stort tillykke med de 25 år, hvor er det fedt at det har været et godt år; jeg tror kun det bliver bedre fra nu af!
  Håber du har fået stenet for vildt sammen med din væg; jeg kender virkelig godt følelsen af at samværet med andre mennesker kan tage overhånd. Men så er det godt at der findes vægge. Og strande, man kan gå på. Alene.
  PS: Jeg var altså ikke skidelykkelig for min hormonspiral, og hvis du går og er småskruk, så kan det godt være, at du skal vente lidt med sådan én… I så fald er løsningen dyr, og vi kan vist hurtigt blive enige om, at så fedt er det heller ikke at rende til gynækolog hele tiden… Men bortset fra det, har jeg kun hørt om folk der har været glade for de hormonspiraler, så jeg er muligvis undtagelsen, der bekræfter reglen.
  Nå, stort kram fra mig 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det tror jeg nærmest også… det sidste stykke tid har i hvert fald behandlet mig godt, og jeg bliver simpelthen nødt til at tro på, at kurven bare fortsætter med sit opsving. Det ville være atypisk, men jeg krydser fingre. 😉 Nu har jeg lige læst din besked, og jeg tror faktisk, at jeg vil smutte ned til Strandparken og fortsætte stirrekonkurrencen med nogle bølger. Du er for god, og tak fordi du lige gav mig den ide (og tak for alt muligt andet, det ved du.) Jeg håber, at du også får stirret lidt. Det fortjener du.
   og lige til sidst HA HA HA HA HA, det er fandme sjovt! Kæmpe kram herfra også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Du skriver SÅ fint, altså. “Kærlig hilsen far” kravler helt ind under huden på mig💔

  Tillykke med praktikplads! Og hormonspiral har jeg hørt. Ellers så få pseudotvillinger. Tak for dine fine ord som jeg alt for sjældent kommenterer, fordi jeg ikke kan finde ud af at kommentere i Bloglovin readeren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tusind tak, søde Ida – for det hele. 🙂 Pseudotvillinger er ikke en dårlig ide. Måske endda trillinger? Jeg er på, og timingen ville være herre god!
   Du er undskyldt. Bloglovin’ er også noget mærkeligt noget, som jeg heller ikke kan finde ud af. Også meget hyggeligere at have dig her!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Tillykke!!!
  Kunne godt bruge en guide til hvordan man tackler ulidelige mennesker. Eventuelt både i ordets oprindelige forstand og i overført betydning

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   TAK, Nete. 😀
   Ved du hvad, det er ikke verdens ringeste ide. Måske jeg helst vil guide til det i overført betydning – det andet er ret ligetil (især hvis man har en fodboldkarriere bag sig.)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne R

  Få fjernet livmoderen. Ej, nok kun et godt råd, hvis man er færdig med at få børn. Men jeg har ingen livmoder haft i fire år, og jeg elsker det. Er skabt til at leve uden menstruation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ja, jeg tror også lige, at jeg venter et par år, før jeg begynder at overveje det.
   Men hvis menstruation har redet dig som en mare, forstår jeg det virkelig godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hurra for dig. For din fødselsdag og alle de fede ting:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hæ, jaaa… elsker bare, at jeg stadig kan få lidt hurra, selvom min fødselsdag er long gone. Tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Genforening med sushi og the elderwand rocker – og at du overlevede influenzafesten i din krop var også ret godt egentlig; så fik du jo lov at runde de 25! 🙌🏻 Hu-mega-rra! 🎉
  Håber år 26 også får mindst ligeså mange gode punkter ❤️

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, you know it. 😀 Tusind tak for det. Det samme til dig – fødselsdag eller ej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina D

  Jeg siger også homonspiral. Jeg bløder ikke i 4 1/2 år med den(skal skiftes hver 5 år). Totalt optur (og så kan jeg godt lige holde de 30 sek smerte ud, som det tager at lægge den).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   4 1/2 år? Det er godt nok imponerende, synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kan virkelig anbefale hormonspiral! Jeg har det selv ret presset med at proppe hormoner ind i min krop, men med hormonspiralen er det nærmest en forsvindende lille mængde og kun lokalt, der bliver sendt ud hver måned. Der er selvfølgelig også en kobberspiral, med den passede ikke til mig, fordi den medfører større mens-smerter og kraftigere blødning… No thank you, har det vanvittigt nok i forvejen… 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Shit mand, hvem fanden vil byde sig selv sådan noget?!
   Hormonspiral er vist den førende kandidat lige nu. Det er godt at have noget at gå til lægen med. 😉 Tak for input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Stort tillykke, og tak for din blog!
  Kan du linke til din femina-artikel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  En graviditet får menstruation til at gå væk i 9 måneder + evt et par måneder til, hvis man er heldig. Kan dog ikke anbefales, hvis det udlukkende handler om at være træt af det månedlige….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg er faktisk så voldsomt skruk lige pt., at det ikke virker som en dårlig idé.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Mini-piller. Jeg pletblødte lidt engang imellem i starten, nu; nul og niks! Og tillykke med fødselsdagen – du er ikke den eneste, der er glad for at du blev anbefalet af Miriam.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tjek og tak. De lyder som en reel kandidat. 🙂
   Hihehe, nårh. Det er sødt sagt, synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Minipiller får også din menstruation til at gå væk. Og man skal ikke holde pause med dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Dem researcher jeg lige videre på. Det er noget med, at de skal tages ret sharp hver dag, ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge

  Hormonspiral

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg kan varmt anbefale en hormonspiral. Dine blødninger bliver færre og meget mindre i styrke.
  Kan slet ikke forstå, at det tog mig arevis, før jeg fik én.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det lyder som et godt bud. Tak, Lisa. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kim

   Stemmer i her. Kroppen tager en tre måneders tid om at vænne sig til den, hvor der kan komme uregelmæssige blødninger og lidt andre smågener, men derefter er der mulighed for fem år helt uden! Det er altså smart, hvis de generer dig. Og dosen af hormon er minimal

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det lyder jo nærmest som en perfekt løsning – min krop stener alligevel for hårdt lige nu (og har gjort det i en del år), så mon ikke den kan klare et par måneder før en eventuel stabilisering? 😉 Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Tillykke Karoline!
  Jeg er også blevet 25 denne sommer. Det er en god alder. Moden nok til, at man kan bestride et reelt ansvar, men også ung nok til, at det ikke gør så meget, hvis man ikke altid lever op til det ansvar.
  Og linker du ikke lige til den artikel? Den vil jeg gerne læse!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Diverseposten #2 - eller var det Horeunger #9?