8 NERVEPIRRENDE FILM

Huller i hovedet

the amaze faze

the amaze faze

Jeg ved godt, at jeg ikke er helt og aldeles tabt bag en vogn. På samme tid er jeg heller ikke bleg for at indrømme, at havde jeg levet for flere tusinde år siden, havde det sgu nok ikke været mig, som opfandt hjulet, eller fandt ud af, at korn kunne males, blandes med vand, bages og spises. I dag forstår jeg – til trods for ihærdig indsats – stadig ikke, hvordan sorte huller fungerer, hvorfor tyngdekraften er så crazy, og hvad grunden er til, at børn elsker sommerfugle og mariehøner, når voksne nu godt ved, at vi bare skal kigge de bæster dybt i øjnene for at indse, at de er præcis ligeså klamme som alle andre kryb. Men altså.. alt det er der faktisk ingen, der forventer, at jeg ved. Det er straks værre, når det kommer til sådan nogle hverdagsting, hvor jeg finder ud af, at jeg har seriøse videnshuller.
For eksempel har jeg først lige fundet ud af…

at Iben vistnok var lesbisk. Det er der selvfølgelig ikke noget galt i, det bringer bare en hidtil ukendt dimension til Matador.

hvilket tidspunkt på dagen ‘middag’ dækker over. Skulle planlægge et interview, og kilden spurgte, om vi ikke kunne ringes ved omkring middagstid. Gudhjælpemig, det er jo midt i aftensmaden! tænkte jeg straks, men det er det åbenbart ikke. (Middag er klokken 12.)

hvad ‘vestenvind’ er. Blev nødt til at spørge min mor forleden, fordi jeg seriøst ikke kunne følge med i vores samtale længere. Vestenvind er, når vinden kommer FRA vest; ikke når den blæser MOD vest.

i samme meteorologiske afdeling har jeg også lige lært, at ‘højtryk’ og ‘lavtryk’ ikke bare siger noget om temperaturer og nedbør og sådan, men rent faktisk siger noget om – I gætter det aldrig – LUFTTRYKKET, hvorfor det faktisk giver god mening, at helbredet kan blive lidt forvirret, når luftmasserne skifter.

Jeg har stadig til gode at lære…

hvordan man koger ris. Her tænker jeg både på ris:vand-ratio, tilberedningstid og SKAL VANDET KOGE FØRST. (Til gengæld er jeg en haj til at koge kartofler. Hvis man koger dem, før man forfremmer dem til pommes, bliver de nemlig ekstra lækre.)

(… hvorfor man er ‘en haj til noget’. Det skal jeg lige huske at høre Omveje om.)

hvorfor man kan tale ind i en mikrofon og høre ens stemme komme ud af nogle højtalere. Prøv lige at se scenariet for jer. Se det, og prøv at forklar dit barn (eller en ven) hvordan den slags går til. You just can’t.

hvordan man tager bussen i København. På samme måde som offentlige cylelpumper er angstprovokerende for mig, har jeg det med hele busprocessen i hovedstaden. Sådan helt fra begyndelsen: hvor stiger vi ind? Kan man købe billetter? Med dankort? Hvis ja, hvor? Og hvordan kommer jeg ud igen? Bagi? I midten?
Jeg skal tage mig sammen.

Sidst, men ikke mindst! I Aarhus ved jeg nogenlunde godt, hvordan man rejser med bus. Til gengæld ved jeg ikke helt, hvor man skal rejse hen i Aarhus, hvis man skal turiste den. Næste weekend tager jeg til Smilets By m. Ledsager, som aldrig har været der, og jeg vil jo gerne vise ham byen fra sine bedste sider. Jeg er selv ret nem at gøre glad, hvad det angår, jeg skal bare være et sted med adgang til et toilet. Men til alle aarhusianere og andet godtfolk, som har gæstet byen: hvad er helt klart noget, man bare MÅ se… og spise?

Næste indlæg

8 NERVEPIRRENDE FILM