Politik? Politik.

13 grunde til at du får dårlig betjening (AF MIG)

hvidkaffeservice

Her i sidste weekend tog jeg en virkelig tiltrængt alenetur til Aarhus. Sidste gang var jeg lidt uheldig med MolsLinjen, som smadrede ind i kajen, kort før jeg skulle have været med den (færgen altså). Denne gang var der styr på det hele, og da den værste kaffekø var ovre, besluttede jeg mig for at gå op og bestille en Triple Americano uden tanke for, at jeg snart skulle i seng. Til stor glæde opdagede jeg, at en af mine veninder fra Baresso-tiden stod bag baren, og hun inviterede mig straks om til hende, så jeg kunne jamme lidt med noget latte art (og allerede ved min første gæst, havde jeg fået min servicestemme tilbage. Alle jer, som har stået bag en kasse, I ved, hvad jeg snakker om.) Back in the days var jeg herre god til at lave alt muligt flot i mælkeskum. Til gengæld var jeg super duper dårlig til at levere god service til folk, jeg ikke mente fortjente min gode behandling. Med andre ord var jeg nok en forfærdelig ansat, eftersom ‘kunden altid har ret og skal behandles derefter’, er en præmis, jeg aldrig helt kunne køre med på. Og med de ord har jeg lavet en liste, som også kunne have heddet ‘13 TING DU SKAL HOLDE DIG FOR GOD TIL’… men.. jeg skal jo blive på min egen banehalvdel.

13 grunde til at du får dårlig betjening (AF MIG)

 1. Du ignorerer hilsner og høflighedsfraser. Når vi får øjenkontakt, og jeg smiler og siger hej, så må du gerne returnere den hilsen. Du skal ikke bare kigge på mig, som om jeg er dum. I så fald vil jeg antage, at du rent faktisk er dum, og jeg har tænkt mig at behandle dig derefter.
 2. Du taler i mobiltelefon, mens jeg prøver at tage imod din bestilling, hvorfor jeg ser det som min ret, at jeg sagtens kan vende ryggen til dig og først komme tilbage, når du har sagt undskyld.
 3. Du opfører dig bedrevidende. “I laver jo jeres cappuccino aaalt for varm. I Italien, som jo er én af de mest raffinerede kaffekulturer i verden, laver de den kun 50 grader varm”. Jeg ved det, og jeg er enig, men hvis du ikke snart klapper i, steamer jeg din mælk så længe, at her kommer til at lugte af risengrød og ødelagt laktose i hele biksen.
 4. Du brokker dig over priserne. Ja, det er helt klart mig, der har besluttet, at en stor IceBlend med Orangeknas skal koste 54 kroner, Ja, det er en sindssyg pris, og nej, den bliver ikke lavere, fordi du skælder mig ud.
 5. Du forventer det værste. Jeg plejer jo kun at drikke kaffe fra Great Coffee, så hvad kan du lave uden at ødelægge det helt?” Pas. Din mor?
 6. Du beder mig om at slukke for kirkeklokkerne. Bevares, det er irriterende at læse avis, mens den katolske kirke holder lørdagsbryllup, men ligner jeg Klokkeren fra Sct. Knud?
 7. Du lader din dårlige dag gå ud over mig. Eller måske du i virkeligheden bare er en dårlig person, men PLEASE lad være med at skælde mig ud, fordi jeg spørger, om du vil have kaffen to go. Det var ment som en service, ikke fordi jeg gerne ville have dig ud herfra. Det vil jeg til gengæld meget gerne nu.
 8. Du ligner en muggen røv. Måske du har Victoria Beckham-syndromet, men oddsene er små, så når jeg smiler til dig, så smiler du tilbage.
 9. Du beholder dit headset i ørerne eller samtaler med din veninde, mens du bliver serviceret. Faktisk har jeg tænkt mig at gå hen og smalltalke med min kollega, indtil du strammer op.
 10. Du er for kæk. Kammerat Bladfjeder, jeg er træt, jeg stinker af varm croissant, og jeg har stået her i 8 timer. Jeg oooooorker ikke, at du skal joke med mig i 5 minutter, før du er klar til at fortælle mig, at du bare skal have en lille filterkaffe. Og nej, du vil ikke have kvitteringen, det kan alligevel ikke trækkes fra i skat, I know.
 11. Du er laktoseintollerant, cøliaker eller nøddeallergiker, og du føler, at det er dit ansvar at fortælle mig, hvor latterligt det er, at vi ikke har mad, der passer din diæt. Prøv en anden tilgang.
 12. Du snyder foran i køen. I see you, and I don’t like you.
 13. Du står bagved en håndfuld af typerne beskrevet fra punkt 1-12. Og ja, undskyld. Det er ikke fair, at det skal gå ud over dig, men jeg kan ikke længere lide mennesker.

Næste indlæg

Politik? Politik.