13 grunde til at du får dårlig betjening (AF MIG)

Jeg giver, for at I skal give.

Halløjsa 🙂 Så blev det jul! Og i forbindelse med julens komme har jeg selvfølgelig jammet lidt med nogle juleartikler på Femsen, og jeg har lært en masse om, hvorfor det der med gavegivning bare er så enormt besværligt og krævende. En af grundene er, ‘at man giver gaver for at få gaver’, og lidt det samme princip vil jeg gøre brug af her. Jeg har desværre ingen gaver, kun et par tips i ærmet, og til sidst har jeg tænkt mig at række armen ud til jer, for jeg har brug for en slags ekspertise, jeg ikke selv besidder.

FRA MIG TIL JER

 • Horze er egentlig en hestewebshop (med et meget flot navn), men det er faktisk også en sand guldgrube for flotte og billige støvler. Kortskaftede læderstøvler – eller Jodphurs – er ret fashion, har jeg hørt, og de har et gigantisk udvalg. Jeg har selv et flot, sort par derfra, og INGEN har gennemskuet, at det er en staldstøvle.
  Edit: Fuck, Horze.dk er åbenbart et affiliatelink, så jeg har lige fjernet det. Klik derind og find ‘Jodphurs’!
 • Hvis jeg siger kalkun, hvad siger I så? Måske enten ‘Thanksgiving and stuffing’ eller ‘mega tørt og smagløst stykke protein’, men sådan behøves det heldigvis ikke at være! Kalkunlår er noget af det mest delikate spise, man overhovedet kan komme i nærheden af, hvis bare man tilbereder det korrekt. Korrekt = i lang tid ved lav varme! Krydr med salt, peber plus det løse. Kan købes i LIDL til 29 kroner for 800-900 gram (svarer til to lækre lamselår.)
  Til de ikke-kødspisende kan jeg varmt anbefale LIDLs veganerkøderstatning. Jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal forklare, hvad det er, men jeg har fundet et billede af det her (det er dem i øverste højre hjørne.)
 • Vi fortsætter i afdelingen ‘Billige, men nice ting’, og endnu engang er det sko, der er i fokus. På webshoppen M and m kan man købe absurd billige mærkevaresneakers (og alt muligt andet.) Flotte adidas-sneaks til 237 kroner, anyone?
 • Jeg har bagt verdens labreste chokoladekage. Den blevet lavet på gefühl, hvorfor jeg ikke har de præcise mål klar, men I skal cirka bruge følgende: En pakke dadler, 100 gram smør, 2 spsk kakao, vanille, 1 tsk instantkaffe, lidt salt, 2 spsk mel/kokosfibre/mandelmel og lidt HUSK (eller et æg). Blend det hele sammen med en stavblender, hak nogle nødder og rør dem i dejen, put i et ovnfast fad og bag ved 190 grader i 20 minutter-ish. Hvis jeg var fan af is, ville jeg anbefale at spise is til.

 

HVAD JEG HAR BRUG FOR

 • Et husmoderråd for at undgå, at appelsiner går i fordærvelse. Hver jul laver jeg nellikeappelsiner, men de sidste par år har jeg oplevet, at mine orange frugter begynder at mugne efter en uges tid. Kan jeg undgå det?
 • På fredag skal jeg til Aller-julefrokost, og dresscode er RED CARPET. Problem: Jeg ejer ikke fint tøj. Derfor: Hvor finder jeg den perfekte julefrokostkjole? Mine krav er:
  Den skal være billig.
  Den skal gerne være rød.
  Den skal passe kropstype SBSR (Små Bryster, Stor Røv.)
  Den skal helst have en form for ærmer, men det er ikke et must.
  Den skal kunne være i min varetægt senest den 7. december.
  HJÆLP (gerne til en helt specifik kjole.)

Til sidst en lille gætteleg: Hvem ejer mon bilen? I får ét gæt.

hvidkaffebil

 

30 kommentarer

 • HIhi ang støvlerne, jeg har slået mig selv i hovedet over jeg ikke købte 2 par af mine ride støvler. … fordi de er så behagelige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hej kære du!
  Okay, jeg har set en kjole fra JDY som forhandles i ONLY som er perfekt til julefrokost – og koster 189’ish kr. Jeg kan ikke lige lure om det er denne (bare i sort og blå) eller ej, uanset minder snittet om! Så hvis du har tid til at smutte forbi en ONLY butik, så findes den i den smukkeste røde farve. Desuden synes jeg det snit er så fint til små bryster da det ikke bliver for vulgært. https://www.only.com/dk/da/on/womens-fashion/kjoler/velour-kjole-15150001.html?cgid=on-dresses&dwvar_colorPattern=15150001_Black

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   WAUW HVOR ER DEN FLOT! I al beskedenhed så tror jeg faktisk også, at snittet ville klæde mig! A, du er en vinder! TAK 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Årh det er jeg glad for – det er ikke dårligt sådan en onsdag! Lov lige billeder, hvis vi ender der 😁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det lover jeg – uanset hvad! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvorfor vil du ikke have affiliatelink? Jeg vil jo så gerne støtte din fantastiske blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Din kommentar i sig selv er da en gigantisk støtte, Camilla 😀 Så TAK!
   Men altså.. det er der flere grunde til. Først og fremmest har jeg en aftale med mit arbejde om, at jeg ikke laver spons, så længe jeg er der. Affiliate er lidt en gråzone, men jeg holder mig på den sikre side. Og for det andet er det absolut vigtigste for mig, at jeg fremstår troværdig, og den slags tager tid. Så egentlig vil jeg bare være sikker på, at folk tror på mig (og ikke pengene) når jeg anbefaler ting. Det hele kommer nok en dag, håber jeg. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Jeg havde aldrig i mit liv forestillet mig, at jeg skulle købe støvler i en hestebutik, men de var jo for flotte og billige til at lade være.
  Tak for tippet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg lover dig, at du ikke er den eneste, der har siddet med den følelse 😀 Men hvor er det fedt, jeg håber, at det bliver en stor støvlekærlighed!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  http://www.hottopic.com/product/harry-potter-marauders-map-dress/10749052.html?cgid=pop-culture-shop-by-license-harry-potter Jeg er ikke hundrede procent sikker på, den hører under kategorien galla, og den er helt sikkert ikke rød, MEN HALLO MARAUDERS MAP KJOLE.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det ligner sådan en sexy (and nerdy!) udklædningskjole, og jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om den 😀
   Skal vi ikke sige, at jeg gemmer den til min næste temafest? Så kan jeg også nå at bestille den hjem i ordentlig tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Bilen er Milena Penkowas, med mindre hun har overdraget den til sin hund. Har jeg så vundet en rådden appelsin med nelliker? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   BINGOOOOO! Haha, JA, det lyder som en passende gave. Lige i Milenas ånd! Hvis du er heldig, sender jeg en død laboratorierotte med som bonusgevinst. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hold da op… Milena Penkowa??? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   YAAAAS! DU HAR RAMT PLET! Man er ikke specielt overrasket, vel? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Tak for hintet ang. M and M Direct. Mit skeptiske jeg siger mig, det er for godt til at være sandt. Har du selv handlet der? De har OK anmeldelser på Trustpilot, men de har åbenbart ikke en danske returservice, så det er ret dyrt, hvis man får bestilt et par sko i forkert størrelse hjem.
  Der er ellers godt nok nogle lækre Adidas-sneaks, jeg næsten bliver nødt til at købe efter jul … Mere skeptisk er man da heller ikke, når det handler om billige sko O:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Velbekomme! Skulle det være en anden gang. 😉
   Jeg har ikke selv købt derfra (endnu) men jeg skal have de der Adidaser, når de har fået dem i min størrelse igen. Min lillesøster har købt sneakers derfra, og der har ikke været nogen problemer – men hun har vist heller ikke været ude i nogen retursituationer, som kan ødelægge alle gode indtryk.
   Jeg har selv været skeptisk, men så igen (ligesom dig) BILLIGE SKO!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • laura

   Hvis du ved hvilken størrelse, du sædvanligvis bruger ift. de forskellige mærker, så bør der ikke forekomme problemer. 🙂
   Jeg har selv købt adskillige par fra siden og har ikke haft brug for at returnere nogle af dem (y)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Uh. jeg værdsætter virkelig dine støvle- og sneakers-tips!
  Og ja, også tøj synes jeg er utroligt sjovt at kigge på, så jeg har lige hurtigt kigget efter røde, billige julefrokost-kjoler på Zalando. Har fundet tre bud:
  https://www.zalando.dk/wal-g-cocktailkjoler–festkjoler-red-wg021c04y-g11.html?selectedsizes=S%2CM%2C36%2C38 , https://www.zalando.dk/warehouse-chantilly-dress-cocktailkjoler–festkjoler-red-wa221c0c6-g11.html?selectedsizes=S,M,36,38 , https://www.zalando.dk/moves-cocktailkjoler–festkjoler-dry-rose-mod21c00c-g11.html?selectedsizes=S,M,36,38
  Aner jo ikke om nogen af dem falder i din smag, men synes da de lever nogenlunde op til dine krav 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   GODT! Jeg er også selv meget glad for dem 😀
   Kæft, hvor er du umådeligt sød, og det er godt nok også nogle fine kjoler. Jeg bliver måske bare lidt bekymret for, hvor gode de er til bloated tummy/flæskesteg og rødkåls-mave. Bum.. det er en svær afvejning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg aner ikke noget om appelsiner, men jeg ved, at H&M har gratis fragt og 25% på en enkelt vare med koden 4120 lige nu. Og de har et stort juletema. Ellers ved jeg ikke noget om julekomedie. Til gengæld tror jeg at det er Mads Christensens bil? Den er lidt drengerøvsagtig og du har tidligere sagt du er vild med ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Vigtigt! H&M! Tænk, dem havde jeg glemt! Og tak, du :-*
   Hæhæ.. det er et udmærket bud, men den kære Mads C ville aldrig køre i en Mazda (Ja, SÅ godt kender jeg ham, lol.)
   Du kan få et hint: Kig på nummerpladen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Hmm, Melina? Hende lægen der? Jeg havde hverken tjekket nummerplade eller hvilken slags bil, det var 😀
   Til gengæld har jeg i går købt vinterstøvler med svangstøtte – i en hestebutik. Tak for tip. På trods af jeg har redet femten år af mit liv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   YES YES YES 😀 Hende (ikke)-lægen, må det jo næsten være nu. 😉
   Velbekomme. Det varmer bare mit hjerte, at andre også kan få glæde af den slags. Og jeg håber, at du bliver glad for dine sko med svangstøtte. Den lyder solid – på hesteryg eller ej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved ikke, om du køber øko-appelsiner? Men det her må være det eneste sted, hvor rigelige mængder af gift og overfladebehandling forlænger levetiden. Hvis du ikke allerede gør det, så bind røde bånd om og hæng dem op, så de ikke ligger i en skål. Uden at jeg ved hvorfor forlænger det også levetiden. Og endelig: Hav et øje på, at de ikke hænger/ligger lige ovenpå en radiator ell. lign.

  Hvis du allerede gør alle 3 ting, melder jeg pas.

  Krams.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Mange ting går pludselig op i en højere enhed nu. Mine juleappelsiner plejer at være øko, placeret sammen på fade i vindueskarmen, som – tadaaaa! – er placeret oven på mine radiatorer. Så er der faktisk heller ikke noget at sige til, at det går galt. Tak, Linda!
   Julekram herfra også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har aldrig selv lavet de der appelsiner, men jeg mindes at min oldemor vaskede appelsinerne af i noget atamon (hedder det ikke det?!) inden, for at sørge for at bakterier mv. der kunne sidde på skrællen var væk og dermed skulle de vist holde bedre. ☺️🍊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det giver jo rigtig god mening, faktisk. Perfekt – tusind tak for tippet, Sara. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg kan desværre ikke svare på dine forespørgsler, men jeg har et andet godt råd, jeg gerne vil dele.

  Hvis man er i tvivl, om en avocado er moden, så kan man prøve at fjerne den lille dut, I ved nok. Hvis den er let at få af, og hullet er grønt, så er den moden. Hvis hullet er brunt, er avocadoen for gammel, og hvis hullet er blegt grønt, så er den ikke moden nok. Men man skal bruge den med det samme, når dutten er væk, for ellers bliver den muggen hurtigere. Virker godt ved lige at teste en enkelt i nettet og så købe det, hvis den består testen. Og man behøver heller ikke tage dutten af, man skal bare lige mærke, om den er let (men ikke for let) at få af.

  Nå, men jeg håber nogle andre kan hjælpe dig med ikke-avocadorelaterede problemer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Godt tip! Men hvad hvis avocadoen ikke består testen? Ligger den så bare ikke i nettet og rådner? 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

13 grunde til at du får dårlig betjening (AF MIG)