Sætninger, som skal dø

Karbonader eller krebinetter

I dag tror jeg, at det er et år siden, jeg smed min cykel på flyttevognen, kørte mod færgen og videre til Frederiksberg med alle mine ting. ET ÅR. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, men det var i hvert fald ikke det her.

På intet tidspunkt var jeg i tvivl om, at jeg nok skulle blive glad for min praktikplads, ligesom jeg var henrykt over, at jeg igen ville have bopæl i samme by som mine bedste veninder. Men København.. København var indbegrebet af alt det, jeg ikke kan lide: Kaos, minusgrader og ubekendte faktorer. (Jeg havde hørt om Vesterbro, Nørrebro og Østerbro og sådan, men jeg troede, at det var ligesom i Berlin, hvor der er 17 kilometer mellem bydelene, Frederiksberg var bare et grønt hul, jeg ikke kunne placere, og jeg tvivlede oprigtigt på, om jeg nogensinde ville opleve første arbejdsdag i lutter vildfarelse.)

Men så kom jeg herover, og jeg gik, og jeg gik, og der gik ikke meget mere end to uger, før jeg fejlfrit kom fra A til B. Jeg stoppede ret prompte med at savne bakkerne, jeg vænnede mig hurtigt til udtalen af biddler, selvom det er forkert, og efter et halvt år fandt jeg mig til rette på Amager, hvor jeg er nu, og jeg har helt ærligt ikke lyst til at skulle væk herfra.

Aarhusianere er stolte. Vi er stolte over vores by, og alle, der vover at tale byen ned, er bare lidt nogle ignoranter, fordi de endnu ikke har set, alle alle fejl og mangler blot er en del af charmen. Jeg troede aldrig, at jeg ville finde noget, der overgik Aarhus. Det ved jeg ikke helt, om jeg har, men jeg har i hvert fald fundet noget, der kommer tæt på, og jeg er ikke klar til at tage hjem endnu.

Om et halvt år er min praktik slut, og jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op. Uanset hvordan jeg vender og drejer det, har jeg ikke noget tag over hovedet, når den tid kommer. Min uddannelse er i Aarhus, jeg skal tilbage på skolebænken, og jeg synes egentlig ikke, at det der pendlerliv virker specielt tiltalende. Under alle omstændigheder har jeg brug for et job (eller i hvert fald brug for at tjene nogle penge), for jeg kan ikke klare mig på ren SU. I hvert fald ikke i København. Hvor jeg er nu, er de fleste af mine veninder. Det er også her, jeg kan mødes med Weemoed lige om snart på en eller anden kæderøgsbar, og det er nok også her, jeg har størst mulighed for at finde et job, når jeg en dag er forvist i dagpengeland.

Men Aarhus er for fanden Aarhus. Min søster og min mor er der, og jeg kan helt sikkert låne en sofa på ubestemt tid, hvis alt andet svigter. Journalisthøjskolen ligger 7 kilometer ud af Tour de Randersvej. Skoven er der. Vandet er der. Mine gamle veninder er der. Aarhus er det praktiske valg. København er der, hvor Hus Forbi-sælgere afpresser dig for penge, 12 kvadratmeter koster 5000 kroner om måneden, og du dagligt bliver svinet til på cykelstierne, men alligevel kan jeg ikke tage beslutningen HJÆLP.

megetflotfaktisk

27 kommentarer

 • Mette

  Kære Karo,
  Hvis du kommer hjem har vi 5(?!) års kaffe at indhente. Plus et par matador dvd’er jeg lånte inden du rejste til Afrika (ups). Kh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årh, kæreste Mette <3
   Dig har jeg godt nok tit tænkt på! Jeg kommer helt sikkert hjem før eller siden, uanset hvad skal vi have den kaffe. Ikk?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Du kan tro jeg tit har tænkt på dig også 🙂 Det skal vi da 100p! Skriv næste gang du er hjemme, så gør vi noget ved det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det lyder som en rigtig, rigtig dejlig plan!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du er i tvivl, er du ikke i tvivl, er det ikke sådan man siger? Der er mange gode argumenter for at flytte tilbage til Århus, men du tvivler stadig. Det tror jeg betyder, at du skal blive i København. Bliv til du ikke mærker den i København mere, så kan du altid komme hjem til Århus. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jo, det er vist sådan, man siger. Og det plejer vist også at holde meget godt stik. 🙂
   Tak for det, den tygger jeg lige lidt på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia S.

  Hej Karoline,
  Jeg overvejer at søge ind på journalisthøjskolen her til foråret, og da du jo som bekendt kom ind, tænkte jeg om du måske havde lyst til at skrive et indlæg om det? Gode råd, hvordan du forberedte dig eller sådan noget. (hvis der overhovedet vil give mening)
  Kh. Mia 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hej Mia 🙂
   Det er korrekt, ja :p Og jeg har overvejet at lave sådan et indlæg MANGE gange, men af en eller anden grund har jeg aldrig fået gjort noget ved det. Jeg prøver at få skriblet et eller andet ned…
   Jeg har i forvejen lidt liggende herinde, hvis du prøver at søge på ‘bunkerlivet’, skulle det gerne dukke op. Så har du i hvert fald lidt, indtil jeg får skrevet et rigtigt indlæg. Og mange gange held og lykke!
   Kh Karoline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tag hjem til Århus mens du læser. .. så kan du altid søge til København igen når du skal arbejde, hvis det der du får job.
  Tror du vil nyde at have netop de ting du giver Århus som plus, det du skriver lyder på mig som om Århus har flere pulser en København, lige nu.
  min erfaring er også at det rarest ikke at pendle for meget ved sit studium.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tjah, måske du har ret. Pendlerlife trækker i hvert fald væsentligt ned på KBH-siden. Men inde i mit hoved går regnskabet pt. i nul. Kan simpelthen ikke få øje på det altoverskyggende argument nogen steder. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige meget hvad du vælger kan du jo ændre det igen hvis nødvendigt

   PS du har en kæmpe reklame der gør at jeg ikke kan se hvad jeg skriver, først var den helt sort, nu kan jeg se det fra Karolines køkken….
   så den færdig og så kunne jeg se…. men det altså ikke sjovt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   ej, hvor øv 🙁 det undersøger jeg lige!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Måske kan det hjælpe dig at lave et reelt plus og minus skema til begge byer?så for du overblik over dine følelser.

   Heldigvis kan du lige meget hvad du beslutter ændre denne beslutning som livet ændre sig og dermed dine ønsker, du ikke stavnsbinde af det valg du træffer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved ikke, hvad der er det rigtige for dig, og jeg aner heller ikke, hvor meget 7. semester har ændret sig, siden jeg blev færdig på Journalisthøjskolen i 2011, men dengang gik det fint med at pendle, fordi jeg vidste, at det var for en kort periode og fordi det alligevel var begrænset, hvor meget vi skulle være på skolen det sidste år.
  Håber du finder den rigtige løsning for dig.
  P.S. Hils Kent the Corrector fra en gammel Femina-praktikant 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, det ved jeg heller ikke 😀 Jeg ved faktisk overhovedet ingenting om det sidste semester, men der er noget fornuft i at trøste sig med tanken om, at det bare er for en stund. Der er alligevel (heldigvis) en del, som efterhånden har klaret sig igennem på den måde.
   Tak for dit input, det er jeg super glad for. Og hahaha, the Corrector (nok verdens sødeste mand!) jeg lover at hilse mange mange gange!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Karoline. Been there, done that. Pendlerlivet fra København til Bunkeren fungerede fint nok for mig. Du er velkommen til at skrive til min mail, hvis det er 🙂 Facebooks minder fortalte mig lige, at det i de her dage er fem år siden, at jeg pakkede hele mit aarhusianske DMJX-liv i en trailer og kørte mod Østerbro. Vildt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hej Mette! Det er lige præcis sådan en håndsrækning, jeg har ledt efter. Føler, at jeg har så mange spørgsmål til det famøse pendlerliv, som jeg bliver nødt til at få svar på, før jeg kan beslutte mig for noget som helst. TAK. 🙂
   FEM ÅR. Wauw, jeg forestiller mig, at de er gået møj hurtigt. Hvad laver du herovre nu post-Bunkeren?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Skriv endelig til mig, så skal jeg nok hjælpe alt hvad jeg kan 🙂
   Ja, det var så mærkeligt at opdage – jeg er da stadig 22, ikke? Nåh? Okay, så… Jamen jeg er sådan en avis-dame inde i Indre By 🙂 det vil jeg også gerne fortælle mere om på mail.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   TAK MAND 🙂 Det gør jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Stay! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Nu må jeg pikle mig sammen, og kommenterer hermed i stedet for at snappe. Du skal da hjem til Aarhuuuus. Så gir jeg kaffe og du må lufte mit dyr (han ligner desværre ikke Olga så meget, eller Flæskefjæs,for den sags skyld, men sød er han)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg elsker jo alle hunde, må du vide. Ikke kun dem med flade, flæskede fjæse (selvom de er ret rare <3)
   argumentet om dig, kaffe og hundeluftning vejer ret tungt, må jeg sige, til trods for at du er lidt i undertal 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stay!! Århus er vidunderlig – I know – men jeg synes det er SÅ skønt, at du er (næsten) lige rundt om hjørnet! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årrrh.. ved du hvad, det synes jeg egentlig faktisk også. Og der er jo helt klart mere kaffe, vi skal have indhentet :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lovisen

  Et råd fra en halvgammel læser må være, man kan altid flytte hjem, men man flytter ikke altid ud… så søg eventyret i København, går det ikke, så er Århus og Mor der altid ♡♡♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Min erfaring er, at halvgamle læsere altid har nogle gode råd – og denne gang er vist ingen undtagelse. Det er en meget fin pointe, og tak for det. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sætninger, som skal dø