Karbonader eller krebinetter

De sorte hår.

df8189e4-a803-4a9d-b955-dcd927f5d37e

Det har nok været en lun lørdag i juni måned, og jeg lyver ikke for meget, hvis jeg siger, at jeg på det tidspunkt var 13 år, og min gode veninde 14. Vi stod et sted i i Aarhusbugten med koldt havvand til navlerne, og vi havde smidt vores bikinitoppe, og det var lidt for grænseoverskridende til at være helt rart.

Min veninde kiggede på mig og sagde: “Karo, det ligner lidt, at du har to bumser på dine bryster.”

Jeg kiggede ned på mine stive brystvorter og gav hende ret. Men de var nok også meget pæne, som de hang der. Helt uberørte og uden sorte hår.

Da jeg var på den alder, var de sorte hår lidt af et happening. Der kom cirka et hver tredje måned, og så sad jeg der på mit lyserøde teenageværelse med Vi Unge-plakater og Linkin Park spillende i baggrunden med min pincet og pillede håret ud. Smed det på gulvet og HTML-kodede min profiltekst på arto (Brugernavn: blowed). Jeg var så glad, fordi sorte hår ikke var noget problem. Når min mor gik i gang med sin pincet, tog det lang tid, og det var nærmest en kropsscanningsproces, for de kunne gemme sig overalt.

Jeg blev nok lidt for glad lidt for tidligt, for i dag er alle mine hår på brystvorterne sorte (i hvert fald i det rigtige lys), min bikinilinje er ekspanderet, og da jeg i går kiggede på min mave i det rigtige lys for første gang i evigheder, kunne jeg også konstatere, at de 5 sorte hår havde fundet deres plads under min navle. Min kæbe får dem også. Det samme med min storetå.

På et tidspunkt havde jeg en veninde, som påstod, at hun aldrig havde haft et sort hår groende ud af sine bryster. Jeg vidste godt, at det ikke passede, og jeg gravede ikke yderligere i det, for jeg kunne egentlig godt forstå, hvis hun mente, at det var lidt pinligt. Faktisk synes jeg nok bare, at det er lidt synd for hende, hvis hun skal gå rundt resten af sit liv og være flov over sine sorte hår.

Der er mange ting, som kan gøre mig forlegen, og jeg bruger stadig alt for meget tankevirksomhed på at krumme tæer over ting, jeg gjorde for århundreder siden. Her er et lille udpluk (som jeg håber, at jeg snart kan slippe):

1. Som barn havde jeg en bedste veninde, og vi havde opfundet et univers, vi kaldte B-land. Hvis andre spurgte, hvad det betød, svarede vi Barbieland, men i virkeligheden stod b’et for BOLLE. Hvis jeg siger, at vi brugte lang tid på at ligge ovenpå hinanden i øverste køje og tantekysse, så har jeg ikke sagt for meget. (Faktisk tværtimod.. mens jeg skriver det her, er jeg så flov, at jeg ikke kan få mig selv til at skrive det færdigt. Brug jeres fantasi til at fylde bollehullerne ud.)
2. Mit første kys var med en fyr, som var 10 år ældre end mig. Jeg kunne slet ikke finde ud af at kontrollere mit mundvand, og på et tidspunkt slap vi hovederne fra hinanden, hvorefter jeg kunne nyde synet af mit savl, der hang fra begge hans mundvige.
3. Min bedste folkeskoleven havde nogle meget trælse toiletter i sit hjem (sådan nogle, hvor man skulle trække i en snor, I ved) som ikke altid virkede. Det gjorde de heller ikke den dag, jeg akut fik maveproblemer og brugte 30 minutter i helvede på det lille das. Da jeg kom ud derfra (sikkert både svedende og grædende) stødte jeg på hans mor, som informerede mig om, at vandet var koblet fra toilettet, så lige nu kunne det altså ikke skylle ud. Det vidste jeg godt, og det skulle hun også snart finde ud af, at jeg gjorde.
4. Eller dengang jeg sad med tændt webcam og chattede med en fyr på MSN, mens jeg drak en nisseøl, som jeg havde revet mærkatet af på, så det lignede en ægte alkohol-øl. Seje teenagere er nemlig dem, der drikker onsdag eftermiddag klokken 14.47.
5. Som 7-årig kiggede jeg en dag min bedste venindes arbejdsløse far i øjnene og sagde: “Jeg synes ikke, at du du laver ikke andet end at skælde ud, ryge cigaretter og læse tekst-TV.”
Hvis jeg kunne rejse tilbage i tiden, ikk’…

Og der er mange mange flere, hvor de kommer fra. Min pointe? Den er selvfølgelig, at alle mennesker har skidt i bukserne, og hvis de siger, at de ikke har, så lyver de. Det samme gælder for de sorte hår.

48 kommentarer

 • Elis

  Åh ja, de sorte hår på brystvorterne kender jeg ALT til!! Men Hey, er det ikke OK normalt? Uden at man behøver at PCO eller andre sygdomme? 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er SÅ normalt! Vi får dem alle på et tidspunkt – og nogle af os får måske lidt flere! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pincet?

  TAK TAK TAK. Bare tak. Og så… Jamen… et pincet!? Fuck. Det må jo gøre crazy ondt – jeg forstår det ikke? Tager I det ud med PINCET!? Når jeg alligevel barberer ben og armhuler plejer jeg lige at tage dem med skraberen. Det er aldrig faldet mig ind det andet. Forklar? Det er jo ikke helt tynde og fine hår?! PINCET?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hej Pincet? Hahaha..
   Nu kan jeg kun tale på mine egne vegne, men det gør ikke spor ondt at fjerne de sorte hår med PINCET. tværtimod er det pinligt tilfredsstillende, fordi du hiver dem ud med roden… Uhm. Prøv det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Dem har jeg også!!! Og på armene, fingrene, mellem øjenbrynene og på tæerne. Jeez altså. Min kæreste har hår OVERALT – bortset fra mellem øjenbrynene, og de er alle sammen vældigt pæne. Verden er et uretfærdigt sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Haha, se det som dit personlige kendetegn <3 De er slet ikke så modbydelige, som man umiddelbart antager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • KK.

  Jeg har uendeligt mange….. må vel snart begynde at embrace dem…… Tak for et skønt oplæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det kan du roligt begynde på. I hvert fald kan du berolige dig med, at vi andre er i samme båd som dig, og det er egentlig ikke et forfærdeligt sted at være. 🙂 SELV TAK og også TAK til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  TAK! Her gik jeg og troede, jeg var alene i verden om at have sorte hår rundt om brystvorterne, under navlen, på storetæer og hage 😬 Hvor er det befriende, at du skriver så åbent om (også denne) detalje ved livet!
  Tak for en skøn blog 👏🏼😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Du er laaaaaangt fra at være alene om det – der sidder åbenbart nogle heldige freaks i kommentarfeltet, som aldrig har haft sorte hår (WHAT. THE.) men det er vist mere undtagelsen end reglen. 😀
   Og hey, det er hundrede procent mig, som takker! Hvor bliver jeg bare glad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg starter med det kedelige – jeg har aldrig haft et sort hår anywhere.

  Til gengæld har jeg gjort 600 andre pinlige/normale ting – jeg har skidt i bukserne i hvert fald tre gange, og en af gangene var på en festival i Spanien hvor jeg havde bare ben i nederdel. Jep.

  Min veninde og jeg havde også vores version af Bolleland da vi var små – og der blev gået til den! Vi er stadig rigtig gode venner, men det er først efter hun selv har fået børn, der er startet i børnehave, at vi har snakket om dengang. Og selvom det var helt normalt, er det stadig lidt weird at kigge hende i øjnene imens. 😀

  Sorte hår eller ej – du er virkelig sej (sikke jeg kan!), og det er altid rart at se et nyt indlæg fra dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Du er meget, meget heldig. Nyd det!
   HA HA, jeg ser det nærmest levende for mig – både lort på benene og dig og din veninde, der gennemlever nogle – ud fra et voksent og blufærdigt synspunkt – meget tåkrummende øjeblikke. Jeg beundrer jer for at kunne snakke om det, selv om det halter med øjenkontakten.
   Og tusind tak, Tine. Jeg er også ALTID glad for at komme forbi hos dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Heller ingen sorte hår her.. Men til gengæld til gengæld får jeg tilbagevendende et langt hår lige mellem brysterne .. Det er mystisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Mystisk.. og lidt sjovt! Du må have en helt gakket hårsæk, som ikke rigtigt kender resten af din krops naturlige pace. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Så sent som i eftermiddags, stod jeg i omklædningsrummet i fitness og spekulerede over prisen på permanent hårfjerning pga mindreværdskomplekser over de andres perfekte hårløse kroppe. Tak for reminderen om, at jeg sandsynligvis ikke er mere freak end dem, men blot mere doven 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   “Det der gør mig glad” = at jeg skrev det her indlæg. Seriøst! Du skal aldrig have mindreværdkomplekser over lidt kropsbehåring. Overvej lige, hvor stressende det egentlig må være at have travlt med at fjerne dem, før de overhovedet er kommet ud. Så ville vi jo ikke lave andet end at barbere kroppen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor befriende at læse. Jeg tror jeg kender til alle punkterne og de sorte hår. Og her gik man og troede at man var unik. ;-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tak!
   Du ER unik. Ingen har det samme sorte hår, som du har. Husk på det! :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker at du skriver om sorte hår! Det emne er aldrig berørt i perfekte blogland! Tak for det.
  Og jo, jeg har dem også. på brysterne. Hele vejen fra navlen og ned. og i mine modersmærker (Hvad sker der for det??). Og på storetæerne. og på overlæben. Men ingen på hagen endnu..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Haha, jeg har engang hørt noget om, at man skal skrive om ting, folk kan relatere til. Og sorte hår? Det ved vi alle (eller åbenbart ikke ALLE) hvad er. 😀
   Ah, ja. På modersmærkerne! Dem havde jeg lige glemt. Jeg har et meget stædigt et på inderlåret. Elsker det ikke ligefrem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Den der med de sorte hår ved brystvorterne, dem har jeg også. Og fjerner dem naturligvis stædigt med pincet, også selv om jeg ved det er ganske naturligt og almindeligt. Men, de fik mig til at føle mig som en freak for år tilbage. Eller faktisk var det nærmere Beverly Hills (af alle ting) der fik freak-tanken frem. Der er et afsnit hvor Brenda finder en knude i brystet, faren prøver at berolige hende med at sige det måske bare er et indgroet hår, hvortil hun flipper ud og siger noget med “hår, på mit bryst!! øhh nej!!” (frit fra hukommelsen, så på ingen måde et ordret citat, men meningen er ramt).
  Og, det fik mig til at tænke; jeg har nogle hår på brystet, og det er jo tydeligvis ikke normalt. Og dermed direkte videre til; jeg er tydeligvis ikke normal.
  Har heldigvis fundet ud af, for længe siden, at det altså er helt almindeligt med de der hår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Åh gud, det kan jeg egentlig godt forstå. Der var engang, hvor Beverly Hills bare var lige i øjet, men når man ser tilbage på det nu, er der altså nok nogle ting, man havde gjort anderledes i dag (eller også er det bare Brenda, der er lidt.. off.. eller også er det bare en naturlig reaktion for en teenagepige. Jeg ved det sgu ikke.)
   Men hvor er jeg glad for, at du er ved stadie Normal! Det er værd at fejre. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Seriøst du er så grinere, elsker at følge med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   HAHA, tak, du er da godt nok sød! :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette K

  Jeg er også med i klubben med de sorte hår. Det startede med et enkelt, nu er de, i flok, et fast punkt på dagsordenen i badet.

  Jeg sked desuden også i bukserne for halvandet år siden. Det var i den gode “jeg spiser ikke mad, jeg tygger tyggegummi” æra af mit liv. Jeg var sikker på det var en siver, og det var det bare slet ikke. Min daværende kæreste så det i mine øjne med det samme og han eksploderede af grin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   (Jeg har stadig til gode at svare dig, og jeg har SÅ dårlig samvittighed, men også en halv forklaring. Undskyld.)
   Du er meget mere diplomatisk end jeg er. Min pincet er fremme hver 14. dag, og det er et langt og håbløst projekt.
   Er du egentlig ovre den æra? Den havde jeg også, faktisk lyder det ret identisk.. jeg sked også i bukserne foran min ekskæreste, da vi var på vej ud af døren for at tage til fødselsdag. Enten var det pga. tyggegummi, eller også pga. de der piller, jeg skulle prøve, fordi jeg følte, at jeg havde forstoppelse af alt det mad, jeg ikke spiste. Åndssvage hjerner, hva’ Anette?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Akut Stress mave, angst samt bed om nøglen koncept i supermarkedet + kø hos kassen (ikke toilettet) = virkelig dårlig situation… jeg nåede det, stort set

  De sorte stride hår har jeg dog ikke, men de skal nok komme, min mor har dem.
  har dog en del hår på storetå, mystisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Åh nej, det er en grum situation. Jeg har vist selv prøvet noget lignende.. forfærdeligt sted at blive udsat for den slags. 🙁
   og JA, hvad sker der for hår på storetåen? Hvad pokker er meningen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Det med ikke at nå på toilettet skete for mig i sidste uge. Jeg havde dog lige født to dage i forvejen. De der stride hår kæmper jeg en forgæves kamp mod, og det er lidt ligesom ørkenspredning, det kan ikke tæmmes. Jeg synes der er noget uharmonisk/ urimeligt over den stigende mængde grå hår på hovedet og så de forbandede sorte hår ( foruden uren hud)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det forklarer jo en del (forestiller jeg mig.) Jeg håber, at systemet er lidt mere samarbejdsvilligt nu. Og kæmpe stort tillykke – ikke med de sorte hår eller den urene hud – men med din lille ny. Det lyder rigtig dejligt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Vi kalder dem heksehår i min familie! Dem har jeg haft et par stykker af, dog ikke sorte. Faktisk så lyse, at der kan gå en hel dag uden at jeg (eller min alt-seende-søster) lægger mærke til det, hvilket næsten er værre, for så ved man jo aldrig om folk har set dem eller ej, og man har ikke selv haft en jordisk chance for at kunne fjerne dem, som hvis de var sorte.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Men… er de så ikke bare almindelige hår, eller? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Jeg kan også ud af det blå have et kridhvidt to cm langt hår midt i panden. Det er SÅ mærkeligt. Gemmer det sig i en hårat springe fuldvoksentch ud? Eller er jeg bare blind i ugevis mens det hyggegror?
   Jeg har engang virkelig googlet på sorte hår på kvindekroppen (hvorfor – der må da være en forklaring!) og der er dukkede nilch op. Men nu vil dit indlæg da i det mindste dukke op, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Haha, hurra for mig – og dig! 😀
   Jeg kan ikke forklare de tekniske detaljer for dig, men jeg har fundet ud af, at Det Klassiske Sorte Hår udvikler sig fuldt, mens det stadig er INDE i hårsækken (jeg har nemlig prøvet at pille et ud) hvorfor det giver meget god mening, at man først opdager det, når det stikker 3 centimeter ud – det kommer nemlig på en gang. Så no worries, du er ikke blind!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sked i bukserne så sent som i sidste måned. Det var totalt lyn fra en klar himmel – jeg stod i min stue og kunne ikke engang nå ud på toilettet. Men sorte hår på brysterne har jeg faktisk endnu til gode. Til gengæld har jeg et rigtig stædigt, stift et på hagen. Det vokser skræmmende hurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er endnu en af de fabelagtige fordel ved at bo alene: Du kan skide i bukserne i stuen, og det er ikke verdens undergang.. meget mere noget a la ‘Hvad pokker.. det må jeg hellere lige få tørret af’.
   Og seriøst.. INGEN SORTE HÅR PÅ BRYSTERNE? Hvordan er det muligt? Du har jo helt mørkt hår? Nogle mennesker er bare heldigere end andre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skidt i bukserne, det har jeg sgu, men det med de sorte hår kan jeg altså ikke tilslutte mig. Og det på trods af mit ellers yderst mørke og stædige hår ovenpå hovedet. Jeg er ked af at ødelægge til bobbel. Kan trøste med, at jeg også havde bolleklubber med et par veninder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hvorfor er det nu lige, at du ødelægger min perfekte OG SOLIDARISKE illusion om, at vi alle har sorte hår? Det var så rart, mens det stod på. 🙁
   Jeg er trods alt glad for, at du er med på bolleklubs-tingen. Vi var fandme mere uartige som børn end som voksne. Foruroligende tanke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, de grumme sorte hår. Dem har jeg også engang løjet om. I tidernes morgen da jeg gik i gymnasiet og var kæreste med Morten. Mortens (der senere viste sig at være til sit eget køn) mor var sundhedsplejerske og guderne skal vide hvorfor, men en dag var de kommet ind på emnet. Og på hvor mega klamt og mærkeligt Morten syntes det var. Sundhedsplejerskemoren kunne så fortælle ham, at det var et ret normalt fænomen. Hvilket fik ham til at gå til mig (der lige som dig selvfølgelig fjernede dem, når jeg fik et) og spørge: “dem får du da ikke, vel, de her røv klamme sorte hår omkring brystvorten”. Så nej, det gjorde jeg NATURLIGVIS ikke…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • …her i huset går de i øvrigt under navnet mutanthår (= hår der er tykkere og mørkere end andre hår i pågældende område eller som befinder sig steder hvor der slet ikke burde være hår).

   Mænd har dem også, og jeg kan afsløre at det er en lille fetich of mine at fjerne dem fra min mands ryg 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Mutanthår? Det er et godt navn, for et eller andet sted må de jo være muterede 😉
   Her går de under heksehår, og jeg kan ikke helt huske hvorfor.
   Hæhæ, jeg kan afsløre, at du ikke er den eneste i verden med den fetich. Giver du den så også gas med bumser og hudorme? 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hahahaha, hvor er det en perfekt historie 😀
   Morten lyder ikke som verdens største tab, og det håber jeg, at du ved. <3 Jeg håber sådan set også for ham, at han har fået et mere afbalanceret forhold til sorte hår, eftersom jeg forestiller mig, at de optræder lidt hyppigere på mandekroppen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Det er sjovt hvordan nogle ting printer sig ind i hukommelsen.
  Jeg kan sagtens genkende 1.: jeg var mega flov helt indtil jeg blev voksen og fandt ud af at det er helt normalt.
  Og 3: da min venindes mor “skældte ud” over at vinduet ikke var blevet åbnet på toilettet…

  Men jeg kan altså kun huske at have tisset i bukserne. Og jeg har aldrig haft sorte hår andre steder end mellem benene. Beklager, det er ikke løgn. Til gengæld har jeg små hudflapper på brystvorterne og der er kommet mange her under min graviditet. Ret træls.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Har du også haft din egen variant af Bolleland? Hvor hyggeligt. Det er sikkert helt normalt, men når man ser tilbage på det med voksne øjne, så gør det bare lidt.. ondt.. 😀
   Hudflapper på brystvorterne? Det lyder vildt, men jeg har lidt svært ved at forestille mig det. Er det sådan nogle små.. udposninger, eller? Ved du, om det har et klinisk navn?
   Ps. Jeg vil ikke ødelægge din dag, men du vil på et givent tidspunkt i dit liv komme til at skide i bukserne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Ikke for at skuffe dig, men jeg har altså aldrig haft sorte hår på brysterne. Eller andre steder for den sags skyld. Mine hår er meget, MEGET lyse, hvilket på den anden side også betyder, at jeg nærmest ikke har nogen øjenbryn eller øjenvipper, så håber det kan skabe en balance i dit univers igen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Lidt af balancen har indfundet sig igen, men jeg begriber det til stadighed ikke. Hvordan kan du ikke have haft et eneste sort hår? Heller ikke engang på hagen? Lyver du for mig, eller hvad sker der? (det ligner ikke dig!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  FUCK…jeg har aldrig haft et sort hår, men de hvide/grå begynder nu at komme overalt 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   BUT HOW?! Du må jo være et genetisk vidunder! Jeg er paf.
   Og husk; gråt er flot! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karbonader eller krebinetter