Påske, din bitch

Blogger. Sådan bliver du likeable.

konge

Du synger Nik og Jay for dig selv, mens du skriver et blogindlæg. Jeg kan især anbefale alle de tracks, hvor de synger NEXUUUUUS, så det måske kan være en påmindelse om, at du skal huske også at skrive sætninger med et udsagsnled og et grundled. Du må også gerne eksperimentere lidt med indskudte sætninger og bisætninger; de gør bare dit sprog lidt sjovere. Lidt mindre selvsmagende. Mindre prætentiøst. Mindre. Som. Tavshed. Kun tavshed.

Du kalder ikke din blog for ‘din biks’. Hvis du skal kalde din blog for noget som helst andet end BLOG, så må det være BABY, for så snart ordet ‘biks’ er på banen, er det allerede gået businessgalt for dig, og der findes ikke noget mere ucharmerende end en blog, som mest af alt bare er forretning. Vi kan godt gennemskue det.

Du skriver ikke et indlæg med titlen ‘Min ærlige mening om Fie Laursen’. Det må du KUN gøre, hvis dit mål er at få en hel masse kliks fra læsere, som ikke nødvendigvis kommer tilbage. Følg med i mit næste ‘Blogger. Sådan får du kliks’.

Når en læser stiller et kritisk spørgsmål på Instagram til dit sponsorerede indlæg, svarer du ikke: “Det er LANGT over min arbejdstid nu”, for så har du faktisk lidt givet udtryk for, at #Baby < #Business. For det andet er det nedladende over for en af dine forhenværende læsere (nu= “kunder”), og for det tredje tænker jeg, at du er nødt til at ansætte en kommunikatør i dit bloggerfirma, så I bedre kan håndtere andet end rygklap fremadrettet.

Hvis du har modtaget et gratis produkt, som er lort, så skriver du, at det er lort; du skamroser ikke din nye guddommelige tandbørste/epilator/kaffemaskine/tandblegningspen. Véd du hvorfor? Fordi du har indflydelse, og folk, som stoler på dig, går faktisk ud og bruger penge på det lort, du anbefaler. Er du i tvivl om, hvordan en veleksekveret anmeldelse kan se ud, så lad mig genopfriske Miriam, som tester lortemascara.

Du må ikke sælge ud. Og måske endnu vigtigere: Du må ikke virke så overrasket, når læserne påpeger, at du måske har sagt ja til noget i pengekampens hede, du måske skulle have sagt nej til. Læsere er typisk klogere, end du selv er.

Du svarer folk, når de efterlader en kommentar til et indlæg, du har skrevet. Det er ret nemt at lave sådan en samlet “Jeg har læst hver og én af jeres kommentarer, og jeg sætter enorm stor pris på det hele”, men i virkeligheden svarer det lidt til, at du ignorerer mennesker, som taler til dig, fordi det er nemmere og hurtigere at holde sin kæft.

Næste indlæg

Påske, din bitch