Fordrejning

Mænd, der giver mig lange løg

poesi på amager

poesi på amager

Ham, der spørger, om jeg ikke skal have et stykke kage, fordi det snart er bikini season. Gå din vej, eller jeg fucking spiser dig.

Ham, der – to uger efter Stephen Hawkings død – siger: “So … Hawkings died”. Og jeg svarer: “Yes, I know“, og idiotmanden ignorerer det faktum, at jeg tilsyneladende rent faktisk ikke har levet under en sten hele mit liv, men i stedet begynder et langt oplæg om, hvem Stephen Hawkings var. (Jeg ved ikke, om man kan opsummere det til ét begreb: mansplaining. Dét hader jeg i hvert fald virkelig meget).

Ham, der har et sort/hvid ‘en fotograf tog det her foto’-profilbillede på Facebook.

Ham, der kigger på mig, som om jeg er en kasteløs, når jeg snubler over mig selv på fortovet.

Ham, der snakker om, hvilke b-kendte jetset-typer hans familiemedlemmer omgiver sig med i privaten. (Det har også et ord, og jeg tror, det er namedropping.)

Ham, der taler om sine penge. Det må han kun, hvis 1) han er min bankmand eller 2) han sejler ligeså hårdt i sin privatøkonomi, som jeg selv gør.

Ham, der er aktiv på Instagram, men helt uden at være sjov og helt uden selvironi.

Ham, der ikke kan tage mig seriøst, fordi jeg arbejder på et – urgh – DAMEBLAD!
… Og forstå mig lige ret … han må hjertens gerne joke med, at jeg sidder og laver strikkeopskrifter (det tror de alle sammen sgu), ligesom jeg selv gerne må undskylde mine momentvise videnshuller med sætningen: “Hvad ved jeg, jeg arbejder bare på et dameblad!” (Eller! I den mere kuriøse ende af afdelingen… “Ja, jeg véd, jeg giver et killer blowjob. Men jeg skriver ligesom heller ikke om andet, vel”). MEN joken er altså kun sjov, hvis vi er enige om følgende præmisser:
1. Vi laver nogle killer interviews, og vi skriver om ting, som er VIGTIGE.
2. Jeg arbejder et sted, med så mange badass kvinder samlet i ét kontorlandskab, at jeg nærmest ikke troede, det var muligt at samle SÅ meget intelligens, humor og ambition på så lidt plads.
3. Ordet ‘dameblad’ bliver brugt som et skældsord, fordi vi beskæftiger os med emner, som kvinder typisk interesserer sig for. FORDI vi historisk har tradition for at se ned på alt det, kvinder går op i, er der blevet skabt en fejlagtig diskurs om, at alt, hvad DAMEblade skriver om, nødvendigvis må være uvæsentligt, fordummende og uden relevans.

(Så er jeg færdig).

Ham, der smasker og suger usandsynligt meget luft ind i svælget, når han spiser.

Ham, der ikke gider være min træningsmakker, fordi jeg ikke har en pik, hvorfor jeg nødvendigvis må ødelægge hans pace.

Ham, der går op i at holde sin LinkedIn-profil opdateret.

 

Næste indlæg

Fordrejning