Så bliv dog voksen, pigebarn

De episke nedture ved at være *ægte blogger*

aKa The Bloggle Struggle™️

Som den narrebloggerfisse jeg nu engang er, meddelte jeg engang for hundrede år siden (= 7 måneder), at jeg havde skrevet om de omsiggribende personlige nedture, udfordringer og kampe, *man* som blogger står overfor som følge af  beslutningen om at krænge sit liv ud til en masse fremmede mennesker, hvoraf de fleste ikke engang vil dig det godt (her taler jeg selvfølgelig stadig om ‘man’ – det vil sige ‘alle andre end undertegnede’). Ok, lang sætning. Nu har jeg omsider kvindet mig op, så her er listen over det hårde bloggerliv og de hårde bloggerproblemer.

Du får et forskruet forhold til tal, og du synes ikke længere, det er en smule sygt og surrealistisk, at 1045 mennesker følger dig på Instagram. 10K, så kan vi begynde at tale om det. #SwipeUpEllerDøSomEnTaber.

Du er genetisk uheldig, og rent survival of the fittest-mæssigt giver du ingen mening. I hvert fald findes der ikke den skavank, du ikke døjer med. Heldigvis kan et sponsoreret produkt altid afhjælpe de ubehagelige gener for en stund.

Du tager dig selv for seriøst – for hurtigt, så når du efter 2 uger som selvudnævnt blogger udtrykker ‘at dit domæne er i rivende udvikling’, så tror jeg ikke på dig. Men jeg er glad, hvis du tror på dig selv.

Du er givetvis hammerirriterende i virkeligheden. Men altså … hvad kom først? Hønen eller ægget?

Du vil for altid være stigmatiseret som værende egoistisk, navlepillende og ekshibitionistisk. Både af Nationen, den akademiske/kulturelle elite og af mænd helt generelt.

Du tror, at alle skal kunne lide dig. Og resultatet bliver så kantløst og beige, at ingen kan lide dig.

Du er plaget af konstante mindreværdskomplekser, fordi du ved, at din blog er lig med dig, summen af dine handlinger og din real life persona. Faldende læsertal vil derfor pr. definition betyde, at du:
1. Ikke længere er sjov.
2. Har mistet ‘magien’.
3. Lever et liv, der ikke længere er værd at følge med i.

(Løsning kan være digital detox. Skriv om det, når du er tilbage igen. Skriv også, hvordan du har lært, at Bloggen ikke er life).

Du mister glæden ved virkeligheden, fordi alt, der sker i dit liv, har blogpotentiale, og jeg kan forklare det ved hjælp af en sætning, som forhåbentlig vækker resonans: “That’s a good vending. Maybe vi can use that in another afsnit.”

Udskift bare “afsnit” med “indlæg”, så ved I, hvordan bloggere tænker.

Du skal altid være venlig og overskudsagtig, fordi din næste kan være en læser. (Min erfaring tilsiger mig imidlertid, at mange bloginfluenzere har overset det her punkt, og det er lidt en skam, synes jeg). And pardon my bitch-fjæs – måske ser jeg sur ud, men jeg opfører mig sgu som en putte.

Du er sandsynligvis kvinde – og selv om det er et helt håbløst udgangspunkt, er der hjælp at hente: Iklæd dig noget marineblåt tøj, skriv om magtstrukturer, politik og store tænkere, få din blog tilknyttet Berlingske, og kald dig selv meningsdanner i stedet.

14 kommentarer

 • Marie

  Sjovt! Du er sjov og skarp. Når (visse) bloggere skriver om ‘digital detox’, mindre forbrug og et fokus på det på ‘dybe’ frem for det ‘overfladiske’ (alternativt: det ‘uperfekte’, ‘uæstetiske’ ect), tænker jeg ofte, om de ikke selv kan se ironien, eller om de rent faktisk er i gang med at undergrave deres eget eksistensgrundlag..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Min empiri fortæller mig, at der er tale om sidstnævnte, men så længe der ikke er ironi (eller specielt meget selverkendelse) til stede, kan eksistensgrundlag være lige meget. Man ved jo slet ikke, man er ved at pille det ned. 😀
   Og virkelig, virkelig tak for de pæne ord – det er totalt dejligt at læse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Årh, jeg har spillet det spil, du så yndigt har brugt som baggrund for dit billede, en million gange som teenager!!! Men hvad hedder det????

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Bubble Struggle (get it?) Det ER også et fremragende spil!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hah – ja.

  Og du bliver nødt til at “afsløre” at du også er #totaluperfekt og samtidig virke pænt cool, lækker og likeabel i mens du er sårbar. Dét er bare svært at tage grædebilleder og være hot i mens! Men det skal du, og tvivle på om det var for meget eller lige tilpas til, du får ros for din smukke indre sjæl og ikke mister følgere på at være fór menneskelig.

  PS. Og hvis du er rigtigrigtig hip er du ikke bare “meningsdanner” men “influenzzzer”

  Jøsses 😀 Så længe jeg er håbløs, så’ der håb endnu, som Hustlerne sagde i 90’erne.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg tror netop, det er mest hipt (eller … i hvert fald mest prestige) at være meningsdanner frem for influencer, fordi influencer kommer af sådan noget blogging/instagram-noget, som ikke har intellektuel tyngde, du ved. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  JAAAA, hvor er det sandt og sygt sjovt! Elsker det! Og ELSKER dine indlæg! ☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   JUBIIII! Hvor er det fantastisk at læse. Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  *gnæg*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Hæ Hæ Spot On!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   mehehehe. Tak 😀 Det er ALTID beroligende at høre ovenpå et surt opstød!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det her indlæg er genialt, du er genial, din blog er genial!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er du skisme da også. Genial, altså! Tak! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så bliv dog voksen, pigebarn