Dagens tankehitliste

Som vi taler …

… befinder jeg mig i Århus, fordi jeg i går skulle til feedback på det journalistiske projekt, jeg har lavet de sidste 4-5 ugers tid. Cykelturen fra min mutti til Journalisthøjskolen involverer både Skåde Bakker og Ringgaden/Århus N (har jeg egentlig ikke sagt det her før, eller har jeg bare tænkt meget på det, fordi det er en håbløs tur?) hvilket betyder, at jeg altid har skiftetøj med i tasken, fordi jeg sveder, som en vild hest havde gjort det under #tørken2018. I går havde jeg imidlertid glemt en ekstra bluse, men jeg hang stadig den gennemsvedte t-shirt til tørre på en stol i det lokale, vi skulle feedbacke i. Set i bakspejlet ikke mit mest charmerende træk, men dén t-shirt glemte jeg altså også, og nu har jeg lidt ondt af den person, der en dag bliver tvunget til at have fysisk kontakt med den for at få den væk.

… tænker jeg meget på, hvordan min privatøkonomi ville se ud, hvis jeg brugte halvt så lang tid på at redde den, som jeg gør på at ødelægge mit hår. Tanken ramte mig helt konkret og ubarmhjertigt i forgårs, da jeg havde brugt 3-4 timer på at cykle rundt for at finde en Colorista Hairpaint i farven Beige Blonde (det lykkedes), og selv om farven faktisk også blev fin nok, kunne jeg ikke lade være med at tænke, at min hårprokrastination måske har taget overhånd. Nogle gange er det bare rart at projicere al sin energi over på noget, der ikke betyder det mindste, fordi andet virker for omfattende.

… gik jeg rundt i en times tid og troede, at jeg var blevet godt og grundigt inkontinent. Da jeg endelig fandt mig et toilet, kunne jeg konstatere, at jeg bare havde glemt, at jeg havde menstruation, og resten af dagen lugtede jeg seriøst af rusten jernstang.

… har jeg nærmest lige fundet ud af, at min far har inviteret min bror til at holde jul hos sig i Vejlegade, og jeg er faktisk dybt imponeret over, hvor nemt det er for den mand at styre udenom alle former for gængs samvittighed.

… (fordi han jo har tre styks ekstra børn, mig og mine to søskende, som ikke har fået en invitation). Men det efterlader os altså der, hvor min storesøster holder jul med sin kærestes familie, hvilket efterlader os der, hvor der er min mor, min lillesøster og undertegnede tilbage. Da min mor sagde det til mig i går, brugte jeg 10 minutter på at grine over det, fordi jeg ellers ikke vidste, hvordan jeg skulle håndtere, at vores julebord for blot få år siden var dækket op til 6+ mennesker, og nu er vi T.R.E (plus en hund, min mor vist skal passe <3 ). Så nu har jeg altså inviteret min søster, mor og Hund til jul i min lejlighed på Amager.

… arbejder jeg lidt på at komme ud af mit hoved, for sandheden er, at når jeg går for meget ind i det, bliver jeg træt af 1) Mig selv. Fordi jeg tænker og bekymrer mig for meget og 2) Verden og hvad fanden, man ellers skal lægge i det og 3) Menneskeheden, og hvad vi egentlig gør galt (og hvordan det går til, at babyer fødes som små kærlighedshungrende pacifister, og så snart de får en bevidsthed og smelter sammen med det etablerede (det, som vi har etableret), går det galt. Der findes selvfølgelig også gode, rare, aktivt pacifistiske voksne, ikk. Men der findes altså også det modsatte). I nat så jeg en dokumentar om næsehorn, og jeg begyndte at græde, for der er (var??) kun fem hvide næsehorn tilbage på kloden, og næsehorn er så blide, og jeg kan slet ikke overskue en verden uden dem, og især ikke når det skyldes, at det er os, som har dræbt dem.

12 kommentarer

 • J

  Næsehornet er faktisk et af verdens farligste dyr!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Farlig – i forhold til hvad? – mennesker? (som indtager pladsen som det suverænt farligste dyr nogensinde). Jeg har lige brugt fem minutter på at finde nogle valide kilder, der kan bakke op om, at næsehorn er meget farlige, men uden succes. Kan du hjælpe? 🙂 Og du er sikker på, du ikke mener flodheste?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

   Jeg men nok flodheste – pinligt – men næsehorn er meget hurtigere end man tror – så lidt farlige er de ihvertfald 🙂 Og blide er de helt sikkert ikke 🙂 🙂 🙂 Min google viste at mennesket ( står også overalt i Zoo) er verdens farligste dyr – sammen med myggen.Aj beklager for den lamme kommentar, både den ene og den anden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tjoooh … der er selvfølgelig forskel på de forskellige næsehorn, men de hvide af slagsen virkede faktisk ret chill og ufjendtlige. 🙂
   Og du skal slet ikke undskylde – jeg kunne sagtens have overset et eller andet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Tell me about that cykeltur….!!! Boede hos mine forældre på Ildervej og tog STX på Århus Akademi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Føj for den lede rødbede, den er slem! 🙁 Men Ildervej, altså! Jeg var der faktisk i går, og hold nu op, hvor er der bare dejligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • KAROLINE! Så du også den dokumentar – har fået en ny favoritlyd efter at have set den – den som små næsehornsunger udstøder 🦏❤️ Så freaking cute.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   GJORDE DU OGSÅ? Haha, hvor er det tilfældigt perfekt. 😀 Og JA! Men kan vi lige snakke om, hvor gennemførte de der næsehornsunger var i det hele taget? De ligner jo nuttede fabeldyr, man bare har lyst til at kramme; og deres små næser, som endnu ikke har horn. Hallo, men hvad sker der for det? Ah … jeg er forelsket!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De var nemlig fuldstændig fabelagtige – døde lidt over hvor kære de var og måtte også kalde min mand ind for at se dem 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   UDBRED KÆRLIGHEDEN TIL HVIDE NÆSEHORNSUNGER <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hahaha, du taler så ofte om den cykeltur!
  Jeg har altså endnu ikke embracet min kvindelighed (og heraf menstruation) så meget, at jeg ikke er ked af, den kommer lige op til, at min kæreste skal bo hos mig i tre dage. Apropos hvorfor det er upraktisk at bløde en gang om måneden.
  Desuden skal jeg holde jul med min mor og hendes kæreste for tredje år i træk. De sidste to år har været decideret forfærdelige (det har de sidste i hvert fald 15 år), så jeg er helt med dig på, at julen ikke kun samler men også splitter familier. BVDR!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Yes, jeg tænkte det nok 😀 (Jeg skal finde på noget bedre at gå op i …………..)
   Nu hvor du har fortalt om din jul, lover jeg, at jeg for nuværende ikke kommer til at brokke mig over min. Det lyder virkelig, virkelig ikke særligt opmuntrende, og det er jeg simpelthen så ked af at høre. Jeg håber på, den her bliver fin, men at det så snart vil give mening at kunne gøre noget andet. Det ville være SÅ fedt, hvis julen (igen) kunne blive sådan noget, der tænder lys i øjnene og gør en barnligt glad – det skal nok komme en dag, tænker jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens tankehitliste