Som vi taler ...

Jeg har fundet Danmarks (IMO) bedste hjemmeside.

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at jeg er fuldstændig forfalden til P1. Kanalen er så forbandet godt selskab, og så lærer den mig altid noget, jeg ikke vidste, jeg gerne ville vide. Et eksempel på sidstnævnte er, når morgenværterne ringer op til en superbegejstret naturvejleder, som fortæller energisk om en edderkop, han lige har opdaget, eller et træ, som endnu ikke har tabt sine blade (og hvorfor det er dejligt for alle træets beboere).

Naturvejledere er for optur (og jeg mindes stadig min pressetur til Fanø, hvor vi blev fulgt rundt af en meget, meget sød én af slagsen, som imidlertid var mere interesseret i vadehavets rige fugleliv, end han var i mig — hvilket jeg egentlig godt forstår).

Nu har jeg efterhånden gået i skole i et par måneder, og jeg har ikke sagt for meget, når jeg fortæller, at det har budt på rigtig meget internetoverspring af mere eller mindre konstruktiv art. Det mest værdifulde fund i den forbindelse har helt afgjort været siden fugleognatur.dk, hvis debatforum rummer så meget guld, at Danske Bank ville få erektion blot ved tanken.

Lad mig anbefale tre tråde bare for at komme godt i gang:

  1. Hvilke fugle danner par for livstid? 

    Bid her især mærke til den fabelagtige fortælling om den australske alfesmutter, og hvordan samtalen udvikler sig til en diskussion om dyrs følelsesliv (det.er.uvurderligt.)

  1. Artsbestemmelse (Eller ‘Gæt en lort – for voksne’)En mand har taget billeder af en masse lorte. Nu har han brug for hjælp. Detaljegraden er imponerende.
  1. Er dette larve af Smutugle (pronuba)?… som betyder, at jeg nu hungrer efter at finde en larve, jeg kan hjælpe på vej videre i livet. Seriøst, tjek det lige ud (ellers finder I aldrig ud af, hvor nuttet det ser ud, når en larve spiser æbler).

Jeg anerkender, at det nok ikke alle, der sætter specielt stor pris på det her tip (og sikkert også vil anfægte, at der er tale om Danmarks bedste hjemmeside) og det har jeg prøvet at tage højde for ved at finde fælles fodslag gennem et dansk kulturklenodie. Da jeg arbejdede på Femsen, lavede jeg nemlig en ret fin test, som jeg tror, mange har interesse i, nemlig: Hvilken mand fra Matador ville du blive forelsket i?

(Og der er altså ikke tale om betalt samarbejde. Det er udelukkende et oprigtigt ønske om en god weekend til jer alle).

Næste indlæg

Som vi taler ...