Som vi taler ...

Jeg har fundet Danmarks (IMO) bedste hjemmeside.

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at jeg er fuldstændig forfalden til P1. Kanalen er så forbandet godt selskab, og så lærer den mig altid noget, jeg ikke vidste, jeg gerne ville vide. Et eksempel på sidstnævnte er, når morgenværterne ringer op til en superbegejstret naturvejleder, som fortæller energisk om en edderkop, han lige har opdaget, eller et træ, som endnu ikke har tabt sine blade (og hvorfor det er dejligt for alle træets beboere).

Naturvejledere er for optur (og jeg mindes stadig min pressetur til Fanø, hvor vi blev fulgt rundt af en meget, meget sød én af slagsen, som imidlertid var mere interesseret i vadehavets rige fugleliv, end han var i mig — hvilket jeg egentlig godt forstår).

Nu har jeg efterhånden gået i skole i et par måneder, og jeg har ikke sagt for meget, når jeg fortæller, at det har budt på rigtig meget internetoverspring af mere eller mindre konstruktiv art. Det mest værdifulde fund i den forbindelse har helt afgjort været siden fugleognatur.dk, hvis debatforum rummer så meget guld, at Danske Bank ville få erektion blot ved tanken.

Lad mig anbefale tre tråde bare for at komme godt i gang:

 1. Hvilke fugle danner par for livstid? 

  Bid her især mærke til den fabelagtige fortælling om den australske alfesmutter, og hvordan samtalen udvikler sig til en diskussion om dyrs følelsesliv (det.er.uvurderligt.)

 1. Artsbestemmelse (Eller ‘Gæt en lort – for voksne’)En mand har taget billeder af en masse lorte. Nu har han brug for hjælp. Detaljegraden er imponerende.
 1. Er dette larve af Smutugle (pronuba)?… som betyder, at jeg nu hungrer efter at finde en larve, jeg kan hjælpe på vej videre i livet. Seriøst, tjek det lige ud (ellers finder I aldrig ud af, hvor nuttet det ser ud, når en larve spiser æbler).

Jeg anerkender, at det nok ikke alle, der sætter specielt stor pris på det her tip (og sikkert også vil anfægte, at der er tale om Danmarks bedste hjemmeside) og det har jeg prøvet at tage højde for ved at finde fælles fodslag gennem et dansk kulturklenodie. Da jeg arbejdede på Femsen, lavede jeg nemlig en ret fin test, som jeg tror, mange har interesse i, nemlig: Hvilken mand fra Matador ville du blive forelsket i?

(Og der er altså ikke tale om betalt samarbejde. Det er udelukkende et oprigtigt ønske om en god weekend til jer alle).

29 kommentarer

 • Jeg ELSKER det! Fantastisk hjemmeside! For et par uger siden havde vi bioteknologi i skolen, men vi blev undervist af vores yndlingsnørd, der er uddannet biolog og elsker mos og fugle. Han kan nærmest ikke snakke om andet, men han gør det så passioneret, at jeg pludselig også finder fugle meget mere interessante, end jeg gjorde tidligere. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   JAAA, JEG ELSKER DET OGSÅ!
   Ved du, hvad jeg også elsker? Den slags undervisere. Seriøst, det er så fantastisk og vigtigt, når andre mennesker er SÅ begejstrede for noget, at den begejstring smitter af på andre (som umiddelbart ikke var interesserede). Giv ham et skulderklap fra mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  HAHAHA Du er seriøst den bedste Karoline!!! Det her har ført til så meget latter fra min side, at det endte med, at jeg måtte læse højt for min mand. Vi har udregnet hvor meget hans testikler ville veje hvis de udgjorde 20% af hans vægt 😳
  Slutteligt fik jeg testet min Matador mand (Hans Christian), hvortil min mand kommenterede, at det for engang skyld var en test med gode spørgsmål og svarmuligheder.
  Tak for dig og din alsidighed ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hahahaha, det er en helt perfekt konvertering! Hvor meget er vi ude i? – 15-20 kg? 😀 Jeg ser det for mig, og jeg tænker, at det nok er meget heldigt, at vores kroppe over tid har indrettet sig efter vores relativt seriemonogame adfærd. Alt andet havde fandme været upraktisk!
   For filan … det er mig, som takker! Hvor er det en dejlig ros at få med. Og tillykke m. mand (og Hans Christian!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Yaaas bitches, Oluf Larsen! Det må jo så betyde, at jeg er Kathrine, som jo er den ypperste #BossBitch i hele Matador. Alle tror altid, det er Agnes, men Kathrine er den virkelige vinder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Enig! Altså faktisk er der jo ret mange boooosssskvinder i den serie, men Kathrine gør det eddersparkeme godt!
   Og Agnes.. hmm.. nej. Men der er jeg også personligt farvet. Har aldrig været så vild med hendes personlighed, hvorfor jeg heller ikke i høj grad anerkender hendes professionelle indsats (ja, jeg er et dårligt menneske).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  testikler der udgøre op mod 20% af fuglens samlede vægt er altid interessant HA HA HA
  Og ja jeg snuppede selvfølgelig Svineavleren, da humør, også far-humor, er min drivkraft.
  Det var forøvrigt en test, der rammede hovedet på sømmet -Well Done!
  Min mand og jeg er rørende enige om, at humoren er limen i vores nu efterhånden 20årige GISP forhold.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Lige præcis den detalje bed jeg også ekstra meget mærke i. 20 PROCENT —- SERIØST? HAHAHAHAHA, DET ER PERFEKT.
   Og tillykke med den kære Oluf; både i testen og in real life. Ham må du være meget glad for (det ville jeg være).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Virkelig god test, må jeg sige. Jeg har faktisk ikke engang set Matador, så jeg ved ikke, om min mand er hot eller not, men det er Røde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tak!
   Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal forholde mig til, at du aldrig har set Matador, så i stedet siger jeg bare: Gør det. Du blir’ så glad for det.
   Og hvad angår Røde, så … han er nok en af de mænd, der formår at dele vandene 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fik Røde. Måske burde man snart gense den serie – den er og bliver lidt fantastisk.

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det har du nemlig ret i; så giv den gas .. tror heldigvis aldrig, man (=jeg) bliver træt af den. 🙂
   Hey, Røde! Rebel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super god hjemmeside ja 🙂 Her blev det til Christian Varnæs hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jaer, den kan sgu noget 😉
   Og tillykke med ham!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Kæreste Karoline, du bliver ved med at være en enigma. Og jeg elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg elsker dit ordbrug, kæreste S. Det er perfekt!
   Og tak, forresten – jeg tager det som et kompliment, haha 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Det er det også. Det allerbedste af slagsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Fugle og Natur er en vidunderlig hjemmeside, fuld af meganørdede mennesker (mænd 🙈), som tilsammen ved ALT om artsbestemmelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Vidunderlig, ja! Intet mindre 😀
   Hahahaha, du har virkelig meget ret, og det gør det kun endnu bedre – overvægten af mænd er heftig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Den her type indlæg er de bedste!!

  Grisehandler Oluf Larsen er åbenbart min udkårne <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   SYNES DU? Shit, en fremragende kommentar. TUSIND TAK, jeg er også selv vild mæ’ed. 😀
   Oluf Larsen – well done! Ham kan vi godt lide!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Sikke en vidunderlig hjemmeside! En eksplosion af information og nuttethed, hvor tit får man det!? Og Hans Christian, altid Hans Christian. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   JA JUBII! Seriøst, det gør mig rigtig glad, at andre kan se værdien i det. 😀
   Og tillykke med Hans Christian; han er sgu sådan en guttermand! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Ok, jeg fik Christian Varnæs og ved ikke lige, hvad jeg tænker om dét. Var Doktor Hansen en mulighed? Hvem fik du selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det skal du være glad for! Tillykke! 😀 Jeg kan ikke se mig fri for, at jeg har været stærkt biased, da jeg lavede testen, og Hans Christian er en af mine yndlingsmænd (som jeg selv fik!) Og nej, den kære Doktor var ikke en af mulighederne … men det burde han i grunden nok have været.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Hmmm, jeg er i hvert fald enorm vild med Doktor Hansen. Hans Christian kan i mine øjne nogle gange godt være lidt rigeligt vattet.
   (Ps. Har valgt ikke at kommentere på hjemmesiden. Jeg ved heller ikke helt, hvad jeg skal synes om den. Nok mest sød!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Sandt. Men så igen er det nok også bare enormt menneskeligt at være lidt vattet. Læg dertil den ekstra dimension, hvor vi medregner den tid og det miljø, han lever i. Ikke at det er en undskyldning, for han laver klare fejl (hostUllahost) men jeg synes, han er er godt menneske. 🙂
   Og i forhold til siden … heheh … det er okay, hvis den ikke er din kop te. Jeg kan stadig godt lide den. Og dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Ok, jeg overgiver mig, det er faktisk en god hjemmeside! Og jeg kan også godt lide dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   !!!!!!
   Jeg lyver ikke, når jeg siger, at den der kommentar lige gjorde min dag 7-8 gange bedre!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Som vi taler ...