IRL-FAQ: Når håret sympatistresser med ejermanden

Det viser sig, det har et navn: Listicles.

 • Jeg er begyndt på tetracyclin, sådan en skrap pillekur til huden, der gør mine læber smaddertørre. Det er ret surt, men på positivsiden har pillerne også dræbt al klamydia i min krop, hvis det altså var noget, jeg havde.
 • Har ikke den fjerneste ide om, hvem Jordyn Woods er, eller hvorfor hele verden tilsyneladende snakker om hende.
 • Her på fjerdedagen i min cyklus står det klart for mig, hvad der vil toppe på listen over ting, en fremtidig kæreste aldrig nogensinde må vide eller opleve: Hvordan det ser ud, når man om morgenen har lavet lort OG tømt menstruationskoppen på samme tid.
  (Ovenstående er en absurd klam sætning, og jeg beklager).
 • På en helt anden og væsentlig længere liste, nemlig den over situationer, der får mig til at fremstå ekstra socialt inkompetent, er når ekspedienter i tøjbutikker roser det tøj, jeg er ved at betale for. Forleden var jeg i H&M på Fisketorvet, hvor jeg havde fundet et par praktiske strømper, jeg ville købe. Personligt var jeg af den overbevisning, at det var en ganske almindelig og modeneutral sok, jeg havde valgt, men hende ekspedienten sagde alligevel: “Ej, de er superfede!”. I min livsverden er der to måder, hvorpå jeg kan respondere på en sådan ytring. Enten kan jeg sige “tak”, og tage det som et kompliment af min stil (… men måske faktisk mest som et skulderklap til H&Ms designteam) eller jeg kan sige (hvilket jeg alleroftest desværre gør): “Ja, det synes jeg også,” hvorfor jeg har valgt lige netop denne sok. Men ærligt .. hvad er det rigtige, mindst underlige at sige?
 • OK, så lige et videoklip af en eller anden stangspringer in action, og jeg synes hurtigt, I skal gøre det samme. Når I har gjort det, må I gerne svare på: Hvad fanden er meningen, og hvem er den syge høne, der har opfundet det?
 • Der er fortsat en del influncere/content creators/andet godtfolk, der brokker sig over Forbrugerombudsmandens regler for bloggere, og jeg skal da heller ikke være sen til at medgive, at der helt afgjort er nogle gråzoner, hvad det angår. Men bloggerbasser, ku’ vi ikk’ lige prøve at ændre narrativet lidt? Hvis du har problemer med at markere ting som reklame, fordi fucking alt, du har at fremvise og omgiver dig med, er sponsoreret, er det måske dine valg i livet, der skal tages op til revision. Ikke Forbrugerombudsmandens.
 • Åbenbart har jeg haft sidste undervisningsdag på Journalisthøjskolen. Og med ‘jeg’ mener jeg ‘nogle andre end mig’, for jeg var der ikke, og nu skal jeg tilsyneladende heller ikke tilbage. Tak for de sidste 4 år, vennerne.

Den moderigtige sok

25 kommentarer

 • Susse

  Jordyn Woods er Kylie’s bedsteveninde 🙂

  Mvh Susse
  Lejlighed i Odense

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Når jeg ser en blogger/influencer brokke sig over, at DE skal overholde reglerne, når alle deres kollegaer snyder, tænker jeg bare lidt, skal alle de andre socialrådgivere også brokke sig og stjæle bare fordi Britta troede, hun kunne slippe afsted med det? Det handler ikke om, hvad de andre gør. Det handler om, at overholde loven, fordi man oprigtigt ønsker at beskytte sine ISÆR meget unge følgere med købestærke forældre, fordi de ikke altid kan skelne. Heck, jeg kan ikke altid skelne! Jeg synes det er eddervigtigt at understrege, når en reklame er en reklame, ligesom det er vigtigt at kalde en spade for en spade. Og ellers, må de betale for deres spader selv. Det er da den mindste respekt man kan byde sine følgere, når det er takket være dem, at de har sponsorater til at begynde med.

  Man bliver så træt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   “Ligesom det er vigtigt at kalde en spade for en spade”. Så simpelt og sjovt kan det siges.
   Jeg har ingen indvendinger. Jeg er helt enig. Helt træt indeni mumler jeg ‘amen’ for mig selv. Det skulle give sådan en god nattesøvn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Hvis det ikke er tilstrækkeligt i forhold til søvn, kan jeg i unødvendige detaljer, forklare dig hvordan Jordyn Woods dramaet er opstået, og hvilke sider af sagen, der hidtil har været i spil, som når en sportskommentator fortæller, at Renaldo løber efter bolden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Kan ikke helt forklare hvorfor, men jeg bliver nødt til at takke ja til dit tilbud. Med unødvendige detaljer, tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Britta Nielsen er ikke socialrådgiver, men kontorfuldmægtig.
   Kh socialrådgiveren 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Korrekt! Og vigtig korrigering!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   … korrektion???

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Fuck, Louise, du har så evigt ret. Mvh den socialrådgiver studerende, der alligevel er så vant til at blive sat i bås med hende af intetanede, at jeg selv bliver i tvivl.

   Okay, så Khloe “stjal” Tristan fra en kvinde, der var gravid med hans barn, og nu er det samme mere eller mindre sket for hende. Der kom den video frem med, at Tristan snavede med nogle piger på en bar, og det er vist ikke første gang, det er sket, men Khloe vælger at tilgive ham fordi hun er gravid med hans barn og går i tidlig fødsel pga chokket fra skandalen. Khloe har et mønster med at vælge fyre, der er hende utro (host, Lamar) og kaste sig selv alt for tidligt ud i ting, så måske hun skulle have forladt ham første gang, i stedet for at være blevet med ham og arbejde på deres familie, når Tristan efter rygtet ikke engang skulle være interesseret i forældremyndighed over True. Det er så senere kommet frem, at parret ikke har boet sammen siden november, men arbejdet på deres forhold lang distance, indtil den famøse fest hvor kylie jenners bedste veninde jordyn, som har været model for khloes firma good american og basically været behandlet som en af familien, angiveligt har været sammen med tristan. Først siger Tristan at det er fake news men sletter sit opslag, så går der lang tid hvor ingen ved hvad der er sandt eller falsk, fordi Jordyn benægter og forsøger at undskylde til hele familien, selvom Khloe påstår, Jordyn aldrig har forsøgt at få kontakt til hende. Jordyn melder sig så til et program der hedder Red table talk, hvor hun forklarer, at hun ikke har givet Tristan en lapdans eller været intim med ham, men bare har sat på en stol med sine ben på hans ben, hvor hun altså sad på armlænet og snakkede med ham, og da hun så tog hjem kl lort om morgenen, kyssede han hende, til hendes store overraskelse hvorefter hun bare tog hjem, og kylie smed hende ud og satte hendes lipkit med jordyn på halv pris, og khloe slettede alle de modelbilleder, hvor jordyn var med. Jordyn siger i red table talk, at hun ikke mener hun er årsagen til at khloe og tristan gik fra hinanden, men khloe skriver på twitter at jordyn ER den eneste årsag, og det giver en masse backlash, fordi det er jo lige så meget tristans skyld, selv hvis de har været sammen. Den offentlige mening er at Khloe udsættes for karma fordi hun selv, hvis det hun mener om Jordyn er det hun mener, var årsagen til at Tristan brød med sin ekskæreste. Nogle mener dog, fx Cardie B at det kun var karma første gang det skete, at Tristan kyssede de der piger på en klub og ikke det med Jordyn, fordi karma behøver ikke blive ved og ved med at straffe folk, når de først har været udsat for noget slemt. Andre mener, Jordyn har røvrendt hele familien, fordi de basically har givet hende alting, inklusiv hendes karriere. Jeg er selv lidt skeptisk, og kan egentlig godt forstå, hvis Jordyn har haft svært ved at finde sig selv i en verden af Kardashians og vide hvad hun er værd, og derfor har været nem for Tristan at score, hvis han virkelig har fokuseret som hende som person i stedet for fx at være Kylies bedste veninde, etc. Ikke, at det gør det okay, men når man tænker på hvor mange fucked up ting fx Scot Disik har gjort og han er blevet tilgivet hver gang og hvor ung Jordyn er, kan jeg ikke se, hvorfor Jordyn ikke med tiden skulle kunne blive tilgivet også. Jordyn selv mener, at medierne kun skriver om hende fordi hun er en sort kvinde, der lavede en fejl, hvilket måske er lidt et stretch, når folk nærmere skriver om hende fordi hun er en del af the kardashians mere eller mindre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   HOLY SWEET MOTHER OF REALITY OG ALT ANDET! Jeg blev ærligt nødt til at google alle navne i dit detaljemættede udlæg, og jeg er stadig rundt på gulvet.
   Haha, men nice. Tak for at opdatere mig på Hollywood!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Du kan bare kalde mig kofie kardashian

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det vil være mig en ære, Kofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er en del blogs, der bestemt ikke behøvede at blive skrevet. Alle de 100% sponsorede fx. Og ja, disse skribenter burde leve noget liv og skrive om det, samt evt. få sig et ærligt arbejde… nå, det er nok bare dåbsattesten, der taler.

  Jeg er så glad for, at jeg nu kan købe det kluns, jeg ikke selv laver, online. Før onlinehandelens opfindelse, var tøjindkøb i fysiske butikker temmelig tæt på tortur. Ja, jeg havde en slem periode, der mellem Daells varehus’ lukning og inførelsen af nethandel …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tjah … det er vel mere en personlig overbevisning, end det er noget direkte aldersrelateret … tror du ikke? 🙂
   Okay, nu er vi til gengæld ude i en situation, hvor dåbsattesten taler. Fordi: Hvad skete der efter Daell? Hvorfor var det “stedet”, og var der ingen andre steder, der ikke var tortur?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo, altså de lukkede, og jeg fandt ikke rigtig nogen erstatning. Jeg tror, at jeg købte det meste af mit kluns i supermarkeder i den periode. Jeg kan mindes et enkelt forfejlet besøg i en tøjbutik, som jeg måtte forlade i skam, da det gik op for mig, at den største størrelse de havde, var 40! Jeg har været _noget_ større end det, det meste af mit voksenliv, og det undrede mig såre, at modetøjsfirmaer ikke ville have mine penge, men sådan er der så meget …

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ah javel! Tak for uddybningen. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nå, ja, glemte lige: Det var jo Daell’s postordreafdeling, jeg betjente mig af. Har aldrig været i det fysiske varehus. De sendte sådan et katalog, og så bestilte man på en liste. Det er derfor, jeg sammenligner det med onlinehandel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellie

  Ågud, hvor er jeg dog bare glad for din blog 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jøsses! Hvor er jeg dog bare glad for dig og den kommentar. TAK, for pokker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Så enig med både dig, Lisbeth og Maria ift. blog-reklame. Nøj, hvor jeg synes det er tåkrummende når bloggerer/influencers/whatnot brokker sig over reklame-reglerne. 😫

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Der findes selvfølgelig kvalificeret brok, men langt det meste placerer sig altså ikke i den kategori, og i de tilfælde oplever jeg de samme fysiske ting, som du gør. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kunne ikke være mere enig Lisbeth, mht reklamesnakken.
  Karoline, kan du ikke råbe det udover blogland?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det ville behage mig stort! – men jeg er simpelthen bange for, at min stemme ikke rækker længere end dette lukkede, halvopdagede forum. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen, til den med Forbrugerombudsmanden! Seriølle – folk skal tage sig en lille smule sammen og se det større billede til tider. Aner i øvrigt heller ikke, hvem Jordyn Woods er, hah!

  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tusind tak for opbakningen, den er meget værdsat 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IRL-FAQ: Når håret sympatistresser med ejermanden