Organismespasmer (og en kliché-reference til Iliaden, vistnok).

Listetøsen – nu med endnu en liste.

#1: Hvad jeg kan forstå, har internettet – eller dele af det – været ret optaget af J. K. Rowlings nylige Twitter-udmelding, som lød i retningen af, at Grindelwald og Dumbledore havde et intenst kærlighedsforhold. Folk synes åbenbart, det er lidt træls, at Rowling hele tiden tilføjer ekstra dimensioner til Harry Potter-eventyret, og at hun kun gør det, fordi det trender at være woke. Det er ikke usandsynligt, at jeg har draget forhastede konklusioner, men har det ikke såd’n altid ligget lidt i kortene, at Dumbledore og Grindelwald var … kærester?

#2: Jeg har længe tænkt, at jeg ville tage en overfladisk politisk temperaturmåling herinde. Det er jo sådan, at vi uundgåeligt står over for et folketingsvalg lige om lidt, og jeg har aldrig været mere opsat på at sætte et kryds, der tager indflydelse, men på samme tid har jeg aldrig før følt, at det har været så umuligt som nu. Jeg véd ikke, om jeg er nået til den alder, hvor man bare bliver naturligt mættet af imbecil politik, eller om status er, at det politisk landskab rent faktisk bare er helt håbløst. Så det, jeg egentlig bare vil spørge om, er: Oplever I det samme, og hvad har I tænkt jer at gøre ved det?

#3: Havde besøg af min veninde. Hun spurgte, om jeg skulle have penge tilbage i SKAT. Jeg svarede, at det anede jeg ikke, for den slags har jeg ikke stamina nok til at håndtere. Af en eller anden grund fik hun lov til at låne mit nemID og tjekke det for mig, og det viser sig, jeg skylder mere end en måneds indkomst til staten. #life. Ærligt, jeg begyndte ikke engang at græde, for mit held er skruet sådan sammen, at selv om jeg havde et skattetræk på 92 %, ville jeg stadig stå i gæld, når regnskabet blev gjort op.

#4: Som dokumenteret på en anden SoMe-kanal havnede jeg ufrivilligt i den ubehagelige situation, hvor en mand forgæves prøvede at overhale mig. Dette resulterede i, at vi fulgtes ad – side om side – på en 1 kilometer lang strækning, svarende til cirka 10 minutters gang. I den forbindelse vil jeg gerne tilføje en regel, som fortjener udbredelse: Igangsætter du en overhaling, er det dit ansvar, at dit tempo er tilpas højt nok til, at du kan passere inden for en rimelig tidshorisont = estimeret 5 sekunder. Jeg er ligeglad med, at du midlertidigt må sætte i løb; hvis du vil overhale, skal du gøre det rigtigt. Og ja, jeg anerkender, at det her er en klassisk dansk og asocial tilgang til livet, men i visse tilfælde (som dette) er den udmærket.

#5: Hvis I stadig er i tvivl om, om vi lever i en ret mærkelig verden, kan jeg måske overbevise jer med dette produktbillede:

 

28 kommentarer

 • Fortvivlelse, når det kommer til politik, ligger lige for. Det har vi bare ikke råd til! Politikerlede fører direkte til anarki ved idioter, eller Nye Borgerlige eller gamle DF. Tre udtryk for præcis det samme. Jeg stemmer på enhedslisten, ja, jeg har endda meldt mig ind i partiet, selv om jeg ikke ligger på linje med EU-politikken fx. Jeg havde håbet at blive mere rask og få energi til at prøve at påvirke disse holdninger indefra, men så vidt er det ikke kommet endnu.

  Ånden er redebon, selvom kødet er skrøbeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er sgu et interessant ræsonnement! 😀
   Jeg tager i øvrigt virkelig hatten af for, at du har meldt dig ind i et parti. Just shoot me, men jeg tror faktisk, det ville gøre en stor forskel, hvis størstedelen af os gjorde det. Og tak for ‘ånden er redebon, selvom kødet er skrøbeligt’. Det fik jeg lige en udmærket læseoplevelse ud af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • #1 Jo det har!

  PS. Elsker billedet. Meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ej hvor gør nr. 5 mig bare helt utroligt trist

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Har det på helt samme måde. Det ER også bare enormt trist. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vent hvad HOLLA lige der…! DUMBLEDORE OG GRINDEVAL? Say whaaaat? HVORDAN er I kommet frem til det (troede jeg var #fangirl, det er dog gået forbi alle mine gennemlæsninger af bøgerne og filmene!!!)

  2: Åh, jeg gider næsten ikke at stemme, men gør det. Føler mig mere og mere partiløs med tiden i takt med min oplevelse af populist politik vinder frem frem for “ægte” holdninger og ønsker for DK. Hvad gør man så?!

  4: Enig!

  5: Jeg er mere overrasket over punkt et end punkt fem 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   HA HA, hvor må det egentlig være fedt at få den serveret. Helt ny, dugfrisk info om vores alles elskede Dumbledore. 😀
   Jeg véd ærligt ikke helt, hvordan det er kommet frem; måske nok da Rowling for år tilbage annoncerede, at Dumbledore var homo. Når jeg så læste bøgerne og tænkte lidt over forholdet til Grindelwald, nogle af de ting, der blev skrevet mellem linjerne og sådan, så gav det bare meget god mening. Især sammenholdt med Rowlings personlighed og evne til at overraske. Og nu er det så officielt! Too bad, at de to endte på den måde efterfølgende. 🙁

   2. Føler den! Gider heller ikke helt, men hey: Ingen diskussion. Det skal vi. Er det noget med at tage alle de der valgtests, nettet snart flyder over med? At krydstjekke, hvem der har lavet færrest samarbejder med dem, vi allermindst kan lide? At undersøge, hvem der ikke hælder om sig med klamme floskler og indstuderede remser? Jeg ved sgu ikke, hvad man/vi gør, Line. 🙁

   5. GRINER HAHA

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Kender en som er træt af den politiske scene og har valgt at kaste sig ud i noget “gør det selv”
  https://stiften.dk/aarhus/Gebyrgribbenes-skraek-stiller-op-til-Folketinget-Jeg-vil-goere-politik-mere-ordentlig/artikel/555061

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Se, det er jo drømmen! Megasejt og tak for link.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Angående det politiske tror jeg det er en meget tidstypisk fornemmelse. Men min irritation og flegmatiske håbløshed er ved at ændre sig. Måske burde jeg skrive til vores folkevalgte, når jeg vil have noget kommunikeret?
  Altså lissom i USA, hvor folk kontakter deres congressman? Så løsningen er mere deltagelse?

  Mest er jeg bare handlingslammet i den politiske virkelighed jeg ser foran os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det har du sikkert meget ret i. 🙂 Hvordan og hvorfor er den ved at ændre sig … ved du det?
   Jeg tror, at en del af løsningen er mere deltagelse. Jeg må med skam erkende, at jeg kunne repetere det amerikanske politiske system fra nu og til mine dages ende, og jeg ville sgu nok stadig være lidt i tvivl om ganske fundamentale ting. Derfor bliver jeg nødt til at spørge dig, om du ved, om borgere rent faktisk har haft held med det? Altså fået reel indflydelse på den måde? Og her tænker jeg ikke på tungt mediedækkede og/eller populistiske sager.
   Handlingslammelse, i holla at ya!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  siger det samme som Anne-Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Fremragende. Jeg leder ihærdigt efter en løsning! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  #1 Problemet er vist ikke det enkelt stående tilfælde, for det blev allerede sagt dengang i interviewer, at Dumbledore var homoseksuel. Folk opfangede det bare ikke, fordi han ikke kom dansende ind i lokalet på en regnbue. Dét sagt, tror jeg generelt bare folk er ved at være ret mætte af J. K. Rowling, fordi hun hele tiden be og afkræfter fanteorier, tilføjer anekdoter til en fortælling, som allerede har fået sit sidste punktum. Noget af glæden ved litteratur er jo også, at man kan få lov til at danne sine egne indtryk, uden at der skal sidde nogen og fortælle en, om de er rigtige eller forkerte, for hun har jo haft chancen for at fortælle sin historie. 18 pages, front and back. Jeg mener, hvem vælger at sige, at de har overvejet at dræbe en af de mest elskede personer, fordi HUN var træt af at skrive ham? Hun kunne jo bare have gjort det. Det var hendes historie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hej Kofie! Det synspunkt kan jeg også godt forstå. Sådan semi.
   Men noget af det, jeg beundrer og elsker Harry Potter-bøgerne for, er, at de er så gennemtænkte. Der er ikke nogen tilfældigheder, og de fleste elementer og personer er forbundne på den ene eller anden måde. Ikke blot vidner det om genialitet og talent for forfatteri, det vidner også (i min optik) om en ukuelig passion for det, Rowling helt selv har skabt. Hvis jeg var hende, ville jeg ikke kunne holde inde på alle de ubeskrevne detaljer, der er om persongalleriet. Jeg tror og håber, at de alle har været i hendes hoved hele tiden, og det kan jeg sagtens forstå, hun har lyst til at dele. Jeg ville have haft det på samme måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Det er læsestil. Vi er to meget forskellige læsere. Og jeg tror også, det er det, der gør kontroversen omkring J. K. Rowling, når hun når ud til så mange mennesker er din, min og tusindvis af andres måder at læse på forskellige, og så tror jeg nogen nemmere bliver mætte end andre? Jeg har fx ikke noget imod alle de ting, hun har udgivet til pottermore omkring personerne, omkring slottet, osv, fordi DER virker det rent faktisk gennemtænkt, velskrevet og som du selv siger, genialt. Det er i hendes, og historiens, ånd. Når hun bare skriver på twitter, bliver det så fladt og ligegyldigt, og som om hun kun gør det for ikke at blive glemt eller for stadigvæk at føle sig relevant? Ligesom når hun skriver halvfærdige manuskripter og kalder dem opfølgning til 7 af de mest læste, og elskede, romaner i nyere tid. Jeg føler, hun ødelægger det for sig selv. Men jeg tror også, jeg er meget mere firkantet på det område, end så mange andre. Twitter er for Kardashians, ikke forfattere. #ohnoshedidnot

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Okay, jeg er vild med dig, S. Både et kendskab til Harry Potter, og så citerer du lige Friends på samme tid <3
   Jeg synes, det er fedt, at Rowling ikke 'bare' har afsluttet universet, for i mine øjne er det universelt og tidsløst, hvilket også kræver, at det stadig fornyes. Men som Karoline siger, synes jeg også, det er på en måde, hvor det virker gennemtænkt og ikke som noget, hun bare løbende finder på. Dumbledore og Grindelwald har ligget SÅ meget i kortene. For at citere Friends igen: "They were LOVERS" 😉 Jeg er også spændt på historien om Nigini, og hvordan historien (igen) ender med at gå op i en højere enhed.
   #5 – jeg er åbenbart gammel og har altid været det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Okay, jeg véd godt, at det her ikke er relevant som sådan, men det er ALT for perfekt, at I er de to Sofier, jeg tænkte på (og skrev om-ish) i et indlæg tilbage i sensommeren. Og nu er I her, samme sted, i helt samme tråd. I min verden er det megasmukt. 😀

   S har dog tilladt, at vi fra nu af kan kalde hende Kofie (ikke efter Annan, men Kardashian… whatever floats your boat). Og så synes jeg desuden godt, at forfattere må være på Twitter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Haha, perfekt! Hej Kofie!
   Jeg synes også, at forfattere gerne må være på twitter. Det er jeg personligt ikke, så det rører mig ikke, hvad Rowling skriver dér. Jeg har på fornemmelsen, at hun på en helt umenneskelig måde har så meget historie i hovedet, at det ikke er muligt at få det hele ud i bøger, film og manuskripter, og jeg vil så nødig gå glip af alle de fiktive ‘fakta’ om HP, som bor i hendes hjerne. Om det så er på twitter eller hvad det er, ‘FINE BY ME’, I’ll take it (det gør jeg så ikke, for jeg er ikke på twitter, men hvis jeg har et spørgsmål, jeg har brug for at google, there it is).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   SÅÅÅ ENIG.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Det er lidt smukt med to Sofier. Det betyder dobbelt så meget visdom. Jeg synes det er fantastisk at J K Rowling har skrevet en fortælling, der stadig er relevant og fuld af lag den dag i dag. Jeg synes det er helt fint, at der eksisterer ting som Potter more med short stories, anekdoter og at hun fx er i gang med fantastic beast, etc. Jeg synes bare noget af det, der gjorde fx Hogwarts som sted Aller mest magisk var, at der var så mange hemmeligheder og tanken om, at vi stadigvæk kun kender til en brøkdel af dem. J K Rowling har givet en fantastisk gave til børn og barnlige sjæle, en opfordring til at bruge sin fantasi, til at udforske og til at fordybe sig, og så er der bare noget that rubs me the wrong way, når hun efterfølgende fratager folk muligheden for at tænke selv og danne deres egne indtryk, ved at fortælle informationer, der i princippet har været oppe til egen personlig tolkning. Men som sagt, læse stil. Det kommer udelukkende an på, hvilken læser man er, og hvilket format man foretrækker. Nogle er bare til mere interaktiv læsning, hvor andre ikke er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det har da lagt så meget i kortene!!! (Med dumbledore og grindelwald) men at nagini er en kvinde er jeg ret spændt på hvordan udvikler sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hov! 😉
   Samme her, den er jeg virkelig også spændt på. Især fordi Nagini jo virker supersød og empatisk, og jeg har svært ved at se, hvordan det går så galt. Meget interessant!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det har da lagt så meget i kortene!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  #2 Oplever det samme. Sig til hvis du finder ud af, hvad man gør ved det.
  #3 Fuck!
  #4 Enig.
  #5 What the actual fuck?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   2. Promise! Hvis jeg regner den ud, laver jeg et viralt hit, så alle får del af kagen!

   3. I know. Fuck.

   4. Fedt! Elsker, når folk bakker op om mine regler.

   5. 100 procent natural.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Organismespasmer (og en kliché-reference til Iliaden, vistnok).