"Jeg kan da sagtens skrive bachelor om anoreksi," sagde hun og græd.

Hvordan lykkedes jeg med at pakke min sviner ind i vat?

#1: For et par uger siden var jeg ude for noget meget spændende: Jeg havde været på biblioteket på Islands Brygge og hjembragt bogen Store Mænd og Syge Kvinder (læs den!!!!!), som jeg sad og skimmede for væsentlige passager. Forrest i bogen fandt jeg sådan en klistret kode/chip/noget, som jeg pillede af (fordi den sad i noget tekst, jeg var meget ivrig efter at læse), men chippen endte med at løbe med min opmærksomhed, fordi: Jeg var helt overbevist om, at det var en hemmelig kode med et vigtigt feministisk budskab, som en anden låner af bogen ville videregive. Jeg lagde bachelorlæsningen fra mig og brugte de næste par timer på at finde chippens oprindelse, ligesom jeg tog fat i flere i mit netværk, som muligvis kunne have nogle kompetencer inden for kodeknækning og kryptering. Det her var tydeligvis en vigtig og meget oprivende opgave for mig. Sikken ære at få den slags i hænderne helt uventet. 

Spol frem til i dag, da jeg stod helt svedende og desperat ved bibliotekets afleveringsstand, som seriøst ikke ville scanne denne fantastiske bog. Fik fat i en bibliotekar og forklarede hende om min udfordring, hvorefter hun åbnede bogen og konstaterede, at en eller anden (= idiot) havde fjernet bibliotekschippen. “Så er det jo heller ikke nemt,” fik jeg vist sagt og traskede tilbage mod Amagerbro – helt trist – fordi min skattejagt nu var ovre. 

#2: Nu hvor dagpengeland måske snart bliver en realitet, overvejer jeg lidt at gå selvstændig. Jeg ser i hvert fald et stort konsulentmarked for krisehåndtering for influenter. Lol hashtag bloggergossip. 

#3: Ikke at nogen har spurgt, for det har ingen, men der sidder altid et par stykker fast på Hestenettet for erfaringer, så derfor: jeg har taget tetracyklin mod akne cirka to måneder nu, og det virker sgu. Jeg har ikke engang fået tør hud af det. Eneste hager er, at jeg ikke må spise mælkeprodukter 3 timer før og efter, jeg har taget en pille, hvilket er lidt træls. Min hud må desuden ikke blive eksponeret for sol, men eftersom compliance-begrebet næsten er opfundet med udgangspunkt i mig, er det ikke så problematisk. 

On that note skal jeg altså have skrevet en compilation med apotekertyper, du helt sikkert er blevet betjent af, hvis du – ligesom undertegnede – har bredspektrede behandlingskrævende udfordringer. 

#4: Jeg har ikke massivt belæg for at antage følgende, men jeg tror, at mange af mine jævnaldrende har haft en barndomsdrøm om at arbejde hos Vi Unge. Det havde jeg i hvert fald, faktisk var det nok en af mine største ønsker som 11-årig, hvorfor jeg heller ikke tøvede, da jeg forleden blev tilbudt nogle timer på redaktionen. Således bijobber jeg en smule på Vi Unge-bladet for tiden, og det er faktisk helt henrivende, at en af mine arbejdsopgaver har været at skrive en sommernovelle i to dele. Jeg kan ligeledes heller ikke afvise, at jeg projicerer egne forelskelsesfølelser over på novellens 14-årige hovedperson. Som hedder Mathilde. 

***

Som en person, der idealiserer at være fuldt beskæftiget med gode ting frem for travlhed, er det lidt frustrerende, at jeg for tiden har lidt travlt. Det betyder, at jeg har tvunget mig selv i at prioritere ‘skal’ over ‘vil’ – dette blandt andet afspejlet i indlægsfrekvensen herinde. I den forbindelse har jeg tænkt meget over, hvor fucking heldig jeg er over at have det her sted, hvor jeg altid kan søge hen for råd, omsorg, opbakning, meninger, erfaringer, anbefalinger, alt. Det er så megapriviligeret og i min optik det en blog skal kunne. Jeg ser desværre også, at det bliver sjældnere og udfordret fra diverse kanter, og jeg synes, det er så ærgerligt, men ikke desto mindre gør det også, at jeg sætter endnu mere pris på, at I her her. Også når jeg ikke altid selv er det. Tak for det og god mandag aften til jer alle <3

14 kommentarer

 • Sofie

  JEG ER HER! Også selvom jeg til min store ærgrelse har lidt travlt pt.
  Min store drøm som barn var også at blive en del af Vi Unge, og jeg MISUNDER dig og vil gerne læse om din ‘fiktive’ karakter :-*
  HÅBER DU HAR DET GODT. Også bachelor taget i betragtning <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er rimelig sikker på, jeg giver dig klik nok daglig, til at du ville kunne være fraværende og selvstændig på én og samme tid. Jeg vil endda oppe indsatsen, hvis du deler noget af dit bloggergossip!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fan af bloggen

  Hvor pragtfuldt, at de kommende kvinder (og mænd) får lov til at læse lidt af det, du skriver – du skriver nemlig så pissegodt!
  Hundredevis af kærlige tanker herfra 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   “Fan af bloggen” – jeg er større fan af dig! Tak for support, den har jeg simpelthen så meget brug for, og den gør mig så glad <3 million kærlige tanker tilbage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Hahaha din historie om bibliotekschip minder mig om den gang, jeg også smed alt i hænderne for at finde ud af, hvem der mon havde sendt mig et gækkebrev. Det vidste sig at være den lokale Fakta..
  Og jeg kan bekræfte, som 93’er, at drømmen engang var at arbejde for Vi Unge! Eller Wendy, haha.
  Tak for endnu et ærligt, random og godt indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Frida, for pokker! Så kommer jeg her, to måneder senere (eller for sent!) Idk. Jeg tror faktisk aldrig nogensinde, jeg har modtaget så meget som et fake gækkebrev, så jeg er stadig misundelig på dig. 😉
   Det er forresten mig, som takker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Lol @ “bredspektrede behandlingskrævende udfordringer”. Du skriver pissegodt. Hvis du vil lave skrivekurser fra dagpengeland, kunne jeg godt være intra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hæhæhæhæ, ja. Det er sgu en lækker sammensætning af ord 😂
   TAK, for pokker. Det tager jeg til efterretning. Har allerede opfundet første kursusgang inde i mit hoved, så lad os nu se……..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er lige begyndt på tetracyklin og har været i gang i 3 dage. Bruger størstedelen af min tid på at glo på min hud i spejlet for at se om der sker forbedringer, så det er bare mega encouraging at høre, at det virker på dig. Hvor hurtigt mærkede du en effekt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Perfekt! Jeg vidste, jeg skulle have det punkt med. 😀 Jeg gjorde præcis det samme, og heldigvis synes jeg faktisk også, det virkede ret øjeblikkeligt. Nærmest fra dag et stoppede jeg med at få flere bumser, men det tog selvfølgelig en lille måneds tid, før de gamle gik i sig selv igen. Jeg får stadig lidt hist og her, men de er alle ret overfladiske (modsat de andre, der bare bliver i evigheder som små snyltere). Jeg kan fint leve med det, netop fordi bivirkningerne ikke er der. 7-9-13. Jeg håber, du snart kan se forbedringer, og at du bliver glad for dem! ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Vi er her.Og vi skal ingen steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  As always: ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   And right back at ya ❤️❤️❤️ Playin as usual

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg kan da sagtens skrive bachelor om anoreksi," sagde hun og græd.