Hvordan lykkedes jeg med at pakke min sviner ind i vat?

Resultatet af en ufuldstændig forbrænding

Det var virkelig aldrig min plan, at jeg uden videre skulle tjekke ud for så lang en periode, men det viste sig, at ikke ret meget gik efter planen. Jeg besluttede mig jo for at skrive et bogkapitel til en bog, som langt hen ad vejen handlede om mig selv, og der gik ikke ret længe, før jeg måtte opgive intentionen om at holde liv i to Jeg-fortæller-lige-om-mig-selv-kanaler på én og samme gang.

Sidste mandag afleverede jeg det bachelorprojekt, jeg på intet tidspunkt havde planlagt at gå i gang med allerede nu, men jeg er lykkelig for, at jeg gjorde det. Til min første vejledning vidste jeg ikke, om nogle af mine ideer overhovedet var tilladte (“Kalder du dét journalistik?”), og jeg blev ved med at sige, at mit mål var, at jeg bare skulle bestå. For Guds skyld, lad mig bare bestå. Da min vejleder og jeg havde vores allersidste snak, rømmede jeg mig og sagde til ham, at jeg var nået frem til den konklusion, at jeg gerne ville lave noget, jeg var glad for. Noget, jeg havde lyst til at vise frem og sige ‘se, jeg har skrevet det her, og det er jeg rent faktisk stolt over!‘.

Det er ikke helt klart for mig, hvornår jeg nåede frem til den erkendelse. Måske da jeg fandt ud af, hvor hårdt jeg kører mig selv hver dag, og at jeg aldrig kommer til at føle mig god nok eller værd at elske, før jeg begynder at finde ud af, hvordan jeg skal tilskrive mig selv en form for værdi. Jeg vil ikke fyre en masse klichéer af, men de sidste par måneder har gjort et eller andet ved mig … gjort min hud tyndere, eller hvad man nu skal sige. For et par uger siden, da jeg gik på Amagerbrogade, passerede jeg en kvinde, som meget tydeligt havde anoreksi. Da jeg fik øje på hende, begyndte mine øjne at klø, og hele min krop sitrede. Jeg blinkede og blinkede og prøvede at få styr på mig selv, men jeg kunne ikke, og jeg brød fuldstændig sammen, fordi hver enkelt celle i min krop kunne mærke, hvordan hun havde det. Det er flovt at indrømme, men normalt er jeg blevet irriteret over anorektikere, og når jeg er stødt ind i dem, har jeg ikke været i stand til at holde ignorante og latterlige tanker (“hvorfor tager du dig ikke bare sammen og spiser?”) på afstand, selv om jeg udmærket godt ved, at anorektikere tager sig sammen hele tiden, og i livet generelt nok har taget sig sammen alt for længe.

Men jeg afleverede. Jeg har ingen ide om, hvor dårlig den endelige eksekvering er endt med at blive, men fordi det føles, som om jeg har afleveret en luns af min største usikkerhed, håber jeg, at det bliver taget godt imod, og at det bare er nok til at bestå. For jeg kan ikke gøre det hele én gang til.

Jeg ville rigtig gerne have skrevet noget sjovt som afrunding på det hele, men lige nu er jeg bare træt, urolig og ked af det. I stedet for at tage mig af det, har jeg brugt dagen på at træne, klatre i træer, gå og cykle VÆK, fordi det er den eneste strategi, jeg har at gøre godt med, når jeg har det dårligt. Det er svært (for mig) at tro på, at jeg kan være færdiguddannet på mandag, at jeg får styr på mig selv og min forbandede familie, at jeg nogensinde kan få forløst min første forelskelse (like ever) på en ordentlig måde og alt det der, og lige nu er det bare, som om det hele lidt falder og smelter sammen.

I morgen tager jeg toget til Århus. Så forbereder jeg mit forsvar. Og hvis alt går vel, er jeg færdiguddannet journalist på mandag klokken 12. Resten må jeg tage bagefter. Jeg bliver rigtig glad, hvis I krydser fingre for mig.

God weekend derude. <3

PS. Totalt i frygt for at virke MEGAnedslået har jeg klattet nedenstående billede ind, får jeg har selvfølgelig også hygget, taget daglige middagslure, drukket øl og kogt supermeget, mens alt det andet har stået på.

PPS. Kan ikke tagge badedragten, men den er Britney Spears’. <3

 

44 kommentarer

 • S

  Åh altså. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den bog er værd at være stolt af, hvis du bare har leveret halvdelen af den indsats i dine ord som du gør herinde på bloggen. For du er så gennemført dig, at det ikke vil kunne undgå at skinne igennem dit arbejde, og det alene er nok at være stolt af. Jeg håber virkelig, du har klaret dig godt i dag, og jeg er i hvert fald stolt af at du har formået at gennemføre det! For det kræver sgu styrke, og der vil aldrig nogensinde være noget karaktermæssigt udfald, der vil kunne tage den styrke fra dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hvor er det dejligt at høre fra dig <3
   Du har jo endt med at få ret. Det gik godt-godt, og jeg prøvede virkelig at være, som jeg ville være, hvis jeg skrev her. Det er bare pissesvært at finde den balance, når man ikke skal op og forsvare en uddannelse som blogger, men som journalist, du véd? 😉
   Men seriøst: tak. Det er nogle afsindigt søde og kraftfulde ord, du kommer med der, og jeg forsøger at tage det hele med mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvordan er det gået i dag?
  Jeg har helt krampe i fingerne af at krydse dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Haha – du får topscore for indsatsen. Og tusind tak for den. 😀 JEG BESTOD!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Kæmpe stort tillykke med det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Af hjertet tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor dejligt – du er ude på den anden side, og hey, så er der kun tilbage at trække vejret dybt og vente – selvom det ikke just er favoritten i min bog heller.
  Men du nåede afleveringen og hvor er det sejt, bare i sig selv. Og håber og tror, du har klaret den idag! <3
  Jeg krydser hverfald alt.

  Og psst.. så er det dejligt, at høre fra dig of course <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Lige præcis. Den anden side … gud, hvor jeg håber, at den er noget ved. 🙂
   tusind tak for den dejlige besked – og rigtig mange gange i lige måde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjørt

  Jey, du er tilbage – jeg har sådan savnet dine indlæg ❤️ Held og lykke i morgen, Karoline🤞🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   <3 <3 ÅåÅrh!
   Og ja, helt og aldeles tilbage – og tak for det hele. 🙂 Jeg prøver ikke at smutte lige foreløbigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du kan tro jeg hepper og krydser fingre i morgen. Det er så vildt gået, Karoline! Dejligt at høre fra dig, og håber at du har fået lidt mere ro i kroppen (eller får det i morgen). <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Virkelig også dejligt at høre fra dig <3 Tak for det, Tine. Lige nu er min mave i oprør (den type) og søvn får jeg ikke så meget af, så krydser virkelig også fingre for noget ro i kroppen meget snart. Tak for det i hvert fald. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Dejligt, at du er tilbage, er svært begejstret for din blog og skrivestil! Eksamen skal du nok klare:-) held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Taaaaaak Linda! Det er svært ikke også at være begejstret for dig, når du skriver den slags. Er glad for, at du kan lide at læse med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg hepper og krydser også! Dejligt at se er indlæg fra dig igen- har nemlig tjekket i ny og næ, savnet et lille skrive (og heldigvis vidst igennem ig, at du da fortsat findes 🙂 )
  Alt god vind i din ryg (både med bachelor og alle de andre store spørgsmål i livet <3)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tusind, tusind tak, Line. Jeg håber på, at jeg først og fremmest har god vind om et par timer, når jeg skal cykle op på skolen (skiftetøj uanset hvad!!!) Det er dejligt, at du kigger forbi, og jeg skal nok sørge for, at der også kommer noget nyt liiiidt (men gerne meget) oftere. 😀 Alt godt – skrives på den anden side.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg krydser fingre for, at det går dig godt – på mandag, men i særdeleshed også fremover ❤️
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det sætter jeg koloenorm pris på – og tak. Både for det ene og det andet. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Med fare for at gentage mig selv: Du skriver gudeskønt!! Break a leg på mandag, og selvom du har svært ved at tro på dig selv og dine overlevelsesevner, så er vi mange, der gør så det rigeligt. Jeg glæder mig i hvert fald til følge dig og dine ord på sidelinjen i fremtiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hæh, muligvis. Men det er heldigvis en af de ting, jeg bliver allergladest for at høre (gentagelse eller ej!) og især lige nu, hvor jeg er ekstremt bange for at have præsteret en slags makværk. Tak for det – jeg lover, at der kommer til at være noget at følge med i. 😉 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Endelig tilbage, jeg var lige ved at skrive en kommentar på det sidste indlæg, og du var okay, fordi du var så længe væk..
  Men velkommen tilbage, jeg vil krydse fingre på mandag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg tror (og håber), at jeg aldrig nogensinde stopper med at blive rørt af den slags betænksomhed. Jeg er okay, og helt vildt mange gange tak <3 Det husker jeg på-

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er meget svært ikke at holde med – på den permanente måde. Jeg krydser alle fingrene for dig🤞🏻🤞🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, åh! På den permanente måde; det er sgu også sådan et menneske, jeg gerne vil være. Tak, for pokker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Knock ‘em dead! 🤞🤞🤞❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise S

  Dejligt, at du er tilbage! Jeg hepper på mandag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er jeg glad for, at du synes. (Jeg sys også 😉 ) TAK! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Der var du. Savnet. Held og Lykke på mandag, det kommer til at gå rigtig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg har en ustyrlig trang til at sige ‘i lige måde’, for det mener jeg virkelig. 🙂 Tusind tak skal du have, du. Jeg messer det for mig selv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der var du jo! ❤️ Jeg ved du består! Fordi du alt det som Linda siger. Fordi du skriver guddommeligt og fordi du er ærlig og fordi det er 100% dig. Jeg krydser big time!! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg tænker stadig på den besked du sendte for en lille måneds tid siden, for jeg bliver så imponeret og rørt, når folk gang på gang udviser betænksomhed på den måde. <3 Tak skal du ha', du skøre. Det husker jeg på. Stort kram i din vej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk. C

  Hvor er det dejligt at høre fra dig! 😘

  Har cyklet på Amagerbrogade de sidste to dage og faktisk tænkt på dig, kigget lidt efter dig, når jeg kom forbi Krunch på Øresundsvej – men jeg forstår ikke hvorfor? Har vi mon haft en samtale om stedet eller? 😅

  Jeg ønsker dig al god vind med BA i næste uge, jeg er ret overbevist om, at du klarer det helt solidt og med stolthed igennem ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, det her fik mig til at grine 😀 Det er jeg ret sikker på, at vi har. Kan det passe, at du hævdede, at det var catering kendt for sin tvivlsomme karakter? Det tror jeg. Anyhow, jeg boede lige over for Krunch til i sommer, men for cirka et år siden rykkede jeg til en lejlighed i Frankrigsgade kun 300 meter derfra (tryghedstypen). Jeg håber lidt, jeg støder ind i dig!
   Til det andet: Virkelig mange gange tak. <3 Jeg håber, at du har ret. Det ville lette mange ting.
   Ps. Og virkelig dejligt at høre fra dig. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. C

   Nåååååå ja! Nu husker jeg. Havde været til barnedåbsfest der, og det havde været en ret kritisabel oplevelse for dem 😅 Og så har det nok været på snappen, at jeg har set, du har filmet der.
   Vil kigge endnu grundigere efter dig næste gang (Jordemoder på Amager Hospital) og tage til Frankrig istedet for Rodos. Kiggede faktisk engang på lejlighed på Grækenlandsvej – er vild med det område 😍
   Sender mine allerbedste tanker til dig, søde Karoline. Puss på dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ah, ja! Jeg kan endda huske den dag – jeg havde lige set mit nye værelse for første gang. Det var den spæde begyndelse på mit amager-eventyr!
   Det ER virkelig også et pragtfuoldt område. Så tæt på alt (inklusive stranden) og alligevel så roligt og fint. 🙂 Jeg håber, at lilleputten har det godt – sammen med resten af banden <3
   ps. hvis du spotter mig, så plzz gi lyd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du virker som det sødeste menneske. Og så er du sindssygt dygtig til at skrive. Jeg krydser fingre på mandag ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hvor var det dog umanerligt sødt sagt. Lige over, Maria. Det mener jeg sgu. 🙂 Og TAK! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Jeg hepper så mega meget på dig. Du er genial med ord. Håber det hele ender godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   TAK ANNE-SOFIE!!!! Det er så pænt af dig. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er så enig med Linda og ønsker dig alt muligt held og lykke <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er fandme dejligt at høre <3 100 x tak, Ida.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, du er så utrolig sej. Og alle sejre tæller dobbelt, når man selv har slidt for hver eneste sten, man har lagt. Jeg ved ikke, hvorfor vækst altid skal føles så ad helvede til ubehageligt, når man står i det, men som læser, der overhovedet ikke kender dig, synes jeg simpelthen det er. så. vildt. at følge dig her og se, hvor meget der sker. Hvem der end hiver dig ind på den anden side af mandag er nogle heldige bæster, for kombinationen af bid, vid og hjerte er sjælden men fuldstændig formidabel.

  Jeg krydser ben, arme og finger på mandag. Pøj pøj <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   For pokker, Linda. Nu har jeg ligesom gået og samlet mig det sidste døgns tid (tørret lidt tårer af min kind og den slags), og jeg véd ikke, om jeg kan returnere med noget, der udtrykker halvt så meget taknemmelighed og rørthed(?), som jeg i virkeligheden føler efter din kommentar. Så vid lige, at den har gjort mig udsigeligt glad, og jeg er så glad for dig – sådan helt på afstand og med alle de disclaimere, der måtte være. Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan lykkedes jeg med at pakke min sviner ind i vat?