"Små" ting, der generer mig (og muligvis også dig) herremeget

Den tidspressede pilgrimsgænger

Hej gode mennesker 🙂

I aftes omkring klokken 22.23 satte jeg mig i min seng, og det blev således første gang den weekend, jeg sad helt alene og uforstyrret og havde ro på. Så besluttede jeg mig for at skrive lidt, men jeg blev nødt til at droppe planen, fordi min menstruation  tidligere samme dag havde meldt sin ankomst. Flere af jer véd nok, at min menstruation var væk i mange år, og at den først kom tilbage forrige sommer (faktisk lige præcis den dag jeg kom til Amager. Det var – og er stadig – som om Amager har givet mig det, jeg har haft brug for i lang tid). Nå, men … det betyder, at jeg har svært ved at hade de månedlige blødninger, det ville nærmest være uforskammet i mit tilfælde, men det kan sommetider være svært at omfavne konceptet, fordi jeg får så forbandet ondt i underlivet. Således opgav jeg at skrive noget som helst, før jeg poppede en generøs portion piller og lagde mig i fosterstilling til lyden af Harry Potter and the Half Blood Prince – oplæst af Stephen Fry, selvfølgelig.

Jeg kan godt mærke, at jeg er træt. Dagen efter jeg vendte hjem med en journalisttitel, begyndte jeg på fuld tid på Vi Unge. Det har været sjovt og hårdt, og jeg prøver at lade være med at hænge mig for meget i, at det er et år siden, jeg sidst har haft noget, der minder en smule om ferie. Et år. For nogle uger siden, da Sankt Hans bålene brændte over hele landet, sad jeg på Amager Strand med Weemoed og drak champagne (tror jeg, at det var), og hun sagde, at jeg skulle passe lidt på min stresstilstand. Hun havde selv været et nervevrag flere måneder efter, hun blev færdiguddannet. Det er jo der, man for alvor bliver konfronteret med resten af sit liv – hvis man altså orker det. Delvist foranlediget af det har jeg bedt om fri en uge i august, og min plan er at tage til Møn for at gå Camønoen. Slukke telefonen lidt, slukke tankerne en del og bare komme væk. Hvis nogle af jer har været afsted, hører jeg meget gerne fra jer. Hvad jeg kan forstå, er der en del asfalt på ruten, jeg helst gerne vil undgå, og der er sikkert også steder, der er federe at skide end andre.

I aftes åbnede jeg også min computer for vistnok første gang, siden jeg afleverede min bacheloropgave. Jeg kiggede på bogkapitlet, redigerede lidt i det, og jeg blev lidt desperat, fordi der er så lang vej igen, men på en eller anden måde ikke så meget tid til at få det gjort. Og så igen: prioriteter. Lørdag havnede jeg (ved et uheld) til Ballerup Kræmmerfestival, fordi jeg havde forvekslet det med et antikmarked. Man kan sige meget om Ballerup Kræmmerfestival, men det er alt andet end antikt. Midt i alle Buch Copenhagen-poserne, Mokaii’erne, UGG-støvlerne, de pimpede lastbiler og hårforlængelser blev jeg revet med af stemningen, og jeg havnede i et lille, lusket og meget lidt sterilt telt med en nål i fingeren, bare fordi det virkede helt gennemført rigtigt. Og dumt på samme tid.

Da jeg og min veninde var færdige (ja, vi fik den samme tatovering. En sand egnskærlighedserklæring) sagde tatovøren til os: “Så! Nu er I ægte Amagertøser!” og selv om jeg er sikker på, at alle de indfødte her på lorteøen vil protestere over den udmelding, var der alligevel noget meget sandt ved det.

Ung, dum og 300 kroner fattigere.

 

6 kommentarer

 • Heidi

  Jeg gik lidt af Camønoen sidste sommer med en god veninde og var stor fan af Møn og naturen dernede.
  Lille tip er at du skal være varsom med at gå langs stranden fra Klintholm Havn rundt til Møns Klint.
  På 2. dagen gik vi fra Råbylille strand og rundt til klinten. Vi syntes den planlagte sti var lidt for kort til en dagstur, så vi besluttede at gå langs stranden i stedet. Og det er måske skide flot. Men vi blev sgu lidt trætte efter lidt for mange kilometer på strand, der udelukkende består af lidt for store sten, så du ikke kan få fodfæste og konstant er i fare for at forstuve begge ankler.
  Hvis du vælger at gå langs stranden, så kan det anbefales, at gå op ad stien, når klinten lige så stille starter og følge stien langs kanten.
  Det er en virkelig smuk tur og man kan sidde højt oppe over stranden og havet og nyde en stille frokost.

  Vi overnattede på B&B’s, hvilket var rart, for så er der ikke behov for de store rygsække i 30 graders varme. Både købmandsgården ved Råbylille strand og Bakkegården ved Busene kan anbefales.
  God tur:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hvor er det godt at høre. Nu har jeg læst så mange blandede ‘anmeldelser’, og jeg kom helt i tvivl om, om det overhovedet ville være en nice naturoplevelse.
   Megafedt strandrutetip, forresten! Jeg havde nemlig tænkt mig at gøre netop præcis det – at gå langs stranden, that is – men jeg tror sgu, at jeg snupper stien i stedet. 😉 TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk. C

  Jeg elsker den 😍😂 Både som symbol (jeg kender til, Amager har giver mig, det jeg manglede) og i sin enkelthed. Måske Young and Wild, men altså i kontrast til voksenliv, der nu venter forude i hverdagshjulet, så giver det virkelig god mening!

  Rigtig god ferietid – velfortjent 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hahaha TAAAAK ❤️❤️ Jeg føler også lidt en samhørighed med dig på det punkt, og jeg er så glad for, at jeg ikke er ene om at have det sådan med Amager. Og med det andet: præcis! Kontraster er så smukke, hehe.
   Hav det dejligt – og tusind tak! Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har brugt 11 dage på en sejlbåd med mine forældre, hvor vi blandt andet har været på Møn, hvor jeg også skriver denne kommentar fra. Her er skønt, og jeg kan kun slutte mig til, at Camønoen er en fabelagtig ide. Husk en smuttur forbi det yndige Liselund slot, der ligger som del af Camønoen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Shit! I sejlbåd! Det lyder jo intet mindre end fantastisk! 😀 Tak for tippet, jeg skriver det på min liste med det samme!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Små" ting, der generer mig (og muligvis også dig) herremeget