Tegn & Snit.

6 semi-irriterende ting ved mig, jeg meget gerne så forbedret

Punkt 7: Det her billede af mig. Men jeg opdagede lige, at min telefon har sådan en funktion, der hedder ‘Scenelys’, og så kunne jeg ikke lade være.

 

Den kendsgerning, at jeg simpelthen bruger for meget krudt på at hade og svovle over mennesker, der ikke følger den række af skrevne såvel som uskrevne regler, jeg selv sætter en dyd i at efterleve på daglig basis. Jeg orker ikke lige at rante over folk, som cykler og sms’er, kører over for rødt eller fræser over fodgængerfeltet på deres tohjulede. I stedet vil jeg nævne dem, der stiller deres cykler op ad mit soveværelsesvindue alle døgnets timer. Det efterlader ikke blot et højt og enormt irriterende dunk i hele min lejlighed – det gør mig også så sur, at mange mennesker helt seriøst mener, at det er okay, at de må banke deres styr ind i min privatsfære. Have some fucking decency.

Min manglende overbærenhed over for mennesker, der kan sige lort som “Jeg havde ikke lige tid til at sætte mig ind i det, så jeg stemte ikke til valget.” Jeg kan komme på enkle acceptable grunde til ikke at stemme, og førnævnte er ikke en af dem.

At jeg tager berettiget kritik uforholdsmæssigt tungt. Spol tilbage til dengang, jeg skulle skrive mit første åbningsinterview for Femsen, og jeg vil være helt ærlig: Min førsteudgave var virkelig ikke særligt god. Da jeg fik feedback af mine to praktikantvejledere, gjorde de mig opmærksomme på en række ting i artiklen, som slet ikke fungerede. Ting, jeg i øvrigt var fuldstændig enig i, men jeg hørte dem nærmest ikke, fordi jeg bare sad og tænkte, at de måtte have fortrudt at ansætte mig, fordi jeg kunne skrive noget, der var så elendigt.

Mit default ansigtsudtryk, det værende nærmest fjendtligt. Og det er altså ikke, fordi jeg er blevet påvirket af de utallige white cis males 50+, som gennem årene har bedt mig om at smile (faktisk gav jeg den sidste fuckfingeren i et lyskryds på Amagerbrogade, og jeg ville ønske, at jeg altid har det mod. Det har jeg bare virkelig, virkelig ikke).

Mit neurotiske forhold til overfladisk køkkenrengøring. Jeg er hende, der ikke kan koncentrere mig om en igangværende samtale, hvis jeg har registreret brødkrummer på bordet. Jeg er også hende, som sagde til min søster og mor, sidst de besøgte mig, at de seriøst blev nødt til at tørre deres vandplask op efter sig, fordi vandet på Amager er meget hårdt og danner modbydelige kalkaflejringer med det samme (tonen var svært anklagende, fordi jeg havde sagt præcis det samme tid dem dagen forinden. Uden held).

Det faktum, at jeg giver helt eminent gode råd, som jeg på ingen måde selv er i stand til at følge. Hvad angår folks følelsesliv véd jeg altid bedst (jeg er jomfru, så jeg kan ikke gøre for det), og mens jeg prædiker, at min homegirl skal gå fra ham manden, hun er sammen med, véd jeg også, at jeg aldrig i livet ville fremmane samme mod, havde jeg været dem.

 

**** POST KEGLE-UPDATE ****

 

Jeg ville have tjekket ind noget tidligere, men jeg har desværre brugt det meste af tiden siden onsdag på at sove 16 timer i døgnet. Hold nu kaje, hvor er jeg træt! Operationen gik uden komplikationer, men foruden udmattetheden har jeg haft ret ondt og … øh … blødt lidt. Jeg er okay, og så krydser jeg fingre for, at alle de dumme celler er blevet fjernet, så jeg ikke skal igennem samme procedure en gang til. Slutteligt og allervigtigst vil jeg sige tak til jer alle for jeres søde, opmuntrende og kærlige ord. De gjorde mig både rolig og glad, og det var lige præcis, hvad jeg havde brug for.

12 kommentarer

 • Jeg bruger også undskyldningen at jeg er jomfru. Jeg kan bedst lide mine egne råd – øøøhh fordi jeg ved bedst – men jeg ved også godt jeg slet ikke er så fejlbarlig selv.

  Har lige fundet din blog, og er vild med den, glæder mig til at læse mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Så længe den sidste detalje er med, synes jeg godt, vi kan retfærdiggøre det! 😉
   Og yaaaaas, velkommen til. Det er pissedejligt at høre. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Juhu, det er så dejligt at have dig “tilbage”. Savner dine skønne indlæg, når der er længe imellem. Simpelthen fordi du skriver så godt og finurligt.
  Godt at operationen er gået godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er simpelthen så dejlig en besked at få, Ida. Tusind tak <3 Jeg har også savnet det – og jer især.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria R

  Nu med kort hår? Du er så smuk Karoline ✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   TAK <3
   Og erhm … ja. Jeg ved ærligt ikke, hvordan eller hvornår det skete – pludselig var mit lange, fine hår bare faldet af. Så lige nu har jeg en meget ufrivillig og grim ikke-frisure, som forhåbentlig viser tegn på længde inden længe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den der form for køkken hysteri bor også i mig – skufferne kan indholde havre gryn og pastaskruer mellem beholderne, men gud nåde og trøste dem, der glemmer et stykke løg i risten på håndvasken, spilder salt ved siden af saltbøssen, eller ikke hænger karkluden til tørre under vasken, og skaffer en ny pronto, når dagen er omme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   HA HA, den besked kunne lige så godt være skrevet af undertegnede. Spildt salt … åååh … I can’t even

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • NH

  Krydser fingre for at alle bøvlede celler er væk 🤞 ❤️ Da vi boede i lejlighed med samme cykel-parkerings-inferno-problem smækkede vi nogle plantekasser og blomsterkrukker op, så man ikke kunne parkere direkte op ad muren. Samtidig gjorde det et røvsygt stykke facede lidt finere og de ældre damer glade 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tak, du. <3
   Jeg tager virkelig hatten af for, at I realiserede den fremragende ide – jeg har nemlig haft den samme, men jeg ooorker det ikke. Bor ud til en semi-befærdet vej med mange åndssvage typer, og jeg frygter (og antager) at altankasser maksimalt vil have en måneds holdbarhed. Hvordan boede I på den front?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Elsker når du tjekker ind her! Får simpelthen sådan lyst til altid at stikke dig et kram og en opmuntrende highfive. Du er så dygtig til at skrive. Og sjov. Du gør det godt – det vat bare lige det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Åh, for helvede, Anne-Sofie. <3 Tak, tak, tak! Det er simpelthen så dejligt at høre, og jeg bliver så glad (og får endnu mere lyst … og bliver endnu mere frustreret over, at den sommetider glipper!) TAK.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tegn & Snit.