I det mindste er jeg ikke fatalist.

Pølsesnak

Jeg siger til ham, at hvis han tæsker mig, er det ikke det værste, han kan gøre. 

Han siger jo. Det er det. 

Jeg siger nej. Det er ej. 

Han siger jo. 

Jeg siger nej. 

Han siger jo. 

Jeg siger, at det er tusind gange værre, hvis han ignorerer mig i en hel måned. Eller hvis han bare forsvinder uden et ord. 

Så siger han, at det er typisk stærke mennesker at have det på den måde. Slag rører dem ikke så meget. Det, det sker inde i hovedet, er meget værre. 

Jeg nikker. Giver ham ret i det sidste. 

Så siger han, at det typisk er den slags mennesker, der havner i voldelige forhold. Som om de bare bliver tiltrukket af det. 

Jeg kigger på ham og orker næsten ikke, at han ikke selv kan se det. At det er ham, og at det er mig. 

Jeg prikker til min kartoffel og mister appetitten. 

Det er den bedste ostepølse, jeg nogensinde har smagt, siger jeg. 

Det er den mest skjulte begejstring, jeg nogensinde har set, siger han, og så joker han om et eller andet med at knalde med en tør fisse. 

Vi knaldede engang, tænker jeg. Men det har du sikkert glemt. 

I DAG

Jeg tror, at den her historie begynder med et spejl. Spejlet var fra Ikea og ikke specielt i sig selv, men som det ofte går med ting, man ejer i lang tid, knytter man sig til det. Sådan var det også med det her spejl. Det fulgte med mig fra Århus til København, holdt til 4-5 flytninger og en masse slag. Det var mit foretrukne selfie-spejl, og det har set mig være spiseforstyrret og udmagret, og det har set mig blive klogere, større og ældre. Men så en dag her først på sommeren gik det i stykker. Det var min egen skyld; jeg behandlede det lemfældigt, så det måtte ske en dag, men jeg blev alligevel umådeligt ærgerlig. Det var det bedste spejl, jeg nogensinde havde haft. Så blev jeg oprigtigt ked af det, for jeg kom hurtigt i tanke om, at hvis man ødelægger et spejl, betyder det uheld. Og selv om der vist ikke foreligger evidens for netop det, havde jeg lidt svært ved at overskue syv års ekstra lort. Jeg syntes ligesom, at jeg efterhånden havde taget det læs. 

Kort efter tikkede der en besked ind på min telefon fra min kollega, som er ældre end mig. Hun sagde, at jeg ikke skulle være bekymret. Hun havde nemlig selv ødelagt mange spejle i løbet af sit liv, og efterfølgende havde hun altid følt sig usædvanligt heldig. Jeg tænkte lidt over, hvad hun skrev, og det føltes på en måde meget rigtigt. Gode ting kommer nu, og det gjorde de.

Jeg endte ikke med at stå uden tag over hovedet. Faktisk endte jeg med at købe en andelslejlighed, som er helt perfekt. Jeg fik at vide, at jeg nok også ville få en fastansættelse på Vi Unge. Ting, I véd, de der ting, de gik godt. Men alligevel havde jeg det ad helvede til. Jeg prøvede at sige det til ham, jeg pakkede det helt ind, så jeg ikke kunne blive såret. Jeg sagde noget med, at jeg burde være taknemmelig helt ind til hjertet, men jeg følte mig stadig så uendeligt ensom, når jeg sad alene i min andelslejlighed om aftenen uden nogen at holde fast i. Jeg kiggede ned i jorden, prikkede endnu mere til den forbandede ostepølse, og han sagde, at det var meget klassisk feminint at tænke sådan. Han rystede på hovedet af mig. Jeg burde jo være tilfreds.

Min Tinder-profil blev genaktiveret. Jeg tog på date med en fra PET, en folkeskolelærer, en journalist, en handicaphjælper og til sidst med Rasmus. Vi mødtes på Brus på Nørrebro, og det var i den benådede tid, hvor barerne stadig skænkede os IPA indtil midnat, og solen aldrig gik helt ned. Jeg fik lov til at tage med ham hjem, og da vi begge vågnede klokken 6 morgenen efter, var det ikke, som det plejer at være, når man kommer til at tage med en fremmed med hjem: Vi havde begge lyst til at blive der hos hinanden. På et eller andet tidspunkt cyklede jeg hjem og lagde mig med tømmermænd i toilettet, og jeg var blevet der resten af dagen, hvis ikke det var, fordi jeg havde købt et nyt spejl på DBA, som jeg skulle hente samme eftermiddag.

Da jeg et par timer senere stod og betragtede mit ømme, betændte legeme i det nye, men identiske spejl, havde jeg svært ved at se noget specielt smukt i mig selv (jeg havde stadig ikke formået at fjerne min makeup fra dagen før), men det slog mig, at der var noget meget smukt i situationen. Noget gammelt er forbi, og noget nyt er begyndt. Jeg græder stadig lidt, når jeg tænker på det. Fordi jeg først nu forstår, hvad det vil sige at lukke et kapitel og sætte gang i et nyt.

Jeg har det rigtig, rigtig godt. Rasmus er en fantastisk mand. Nu er han også min kæreste.

Og jeg har ikke spist pølser, siden jeg har mødt ham.

Mit nye spejl og mig, hehe

PS. Jeg har fået flere kommentarer, mens jeg har været “væk” – jeg er rigtig ked af, at jeg hverken ser dem eller svarer på dem før nu, men I skal alle have kæmpe <3 <3 <3

56 kommentarer

 • Lea

  Hvor er det dejligt at se dig være så glad 💜💜💜💜 Det har du fortjent.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   ♥️♥️♥️♥️ Tak. Hundrede år for sent!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Sådan Karoline, det lyder så godt, at der sker gode ting på så store områder i dit liv (som jeg altså synes, at sådan noget som job, bolig og partner er (uden at livet nødvendigvis er dårligt uden disse!)). Men du lyder glad <3 Og det er dejligt. Tillykke med det hele. I forhold til dit forrige indlæg håber jeg dog, at du får købt dig nogle bedre sko til at gå lange ture i.

  PS. Jeg har smadret så mange spejle i mit liv, især dem fra Søstrene Grene eller lignende, de små håndholdte, runde spejle med zoom på den ene side, som kan bruges til at se ting på sig selv, det ellers kan være svært at komme til. Hold kæft, der er sket mange lorteting i mit liv. Men det er stadig et godt liv.

  PPS. Jeg troede først, at det var Dødsregalierne, der hang på dit badeværelse, men det var bare endnu et spejl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juhu!

  Godt, der var en Rasmus derude, lige akkurat til dig💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Kære Karo <3
  Kæmpe stort tillykke med kærligheden. Nu er det snart denne vinters første dag, men din er ovre. Hvor er jeg glad på dine vegne. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Wuhuuuuuuu ❤️❤️👏👏💗💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hold kæft en dejlig melding. Der gør mig i ægte godt humør, at det er sådan, det står til hos dig nu❤️ Jeg har ledt efter dit navn❤️ Ps. Startet af dit skriv er ikke negligeret, men det skal næsten ikke have lov at fylde mere end der ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   <3 <3 <3 OG MEGADEJLIGT MED DIN BESKED!
   (af en eller anden grund har jeg ikke fået notifikationer om de sidste kommentarer på indlægget, så her kommer den – alt for sent!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  🙏🏻 Praise the Lord! Jeg har helt seriøst stalket dig lidt, men fandt en video fra Vi Unge, hvor du var i live, og så trak jeg vejret lidt roligere. ❤️ Tak, fordi du skrev igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Heheh, åh – hvor er det smadderdedikeret og helt enormt sødt! (Håber du fandt noget godt content … min hjerne har virkelig været på overarbejde for at finde ud af, hvad du har set 😅) Tusind tusind tak ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jaaa godt med ham Rasmus <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jaaa, der har jeg fandme været ubegribeligt heldig, altså! 😋

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • For fanden, Karoline! Det gør mig glad og varm at læse. Du fortjener alle gode ting ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg kunne skrive præcis til dig, søde Ditte. Virkelig, virkelig tak ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Hvor er jeg bare glad for at læse at du har det godt! Det har du fandme også fortjent❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg bliver så glad af det her ❤️ tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er simpelthen så glad for at læse, at tingene endelig går din vej. Det var godt nok også både fortjent og på tide! Godt at se dig poppe op igen. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Endeligt gange tak, Tine. Og i lige måde, altså … også tak for håndsrækningen, det sætter jeg så stor pris på ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • O

  Det gør mig ægte glad at vide, at du er ægte glad, Karo. Du fortjener det – og ham. Jeg håber på det allerbedste for jer! ⭐️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   ❤️❤️❤️
   Tak, Oli. Kun det allerbedste tilbage!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Åh, hvor er det skønt, at lykken endelig for alvor har tilsmilet dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg synes også det er fantastisk – også at se dit navn herinde igen. Tak for det ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria R

  🌟🌟 K A R O L I N E 🌟🌟

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årh, Maria …… nu smiler jeg stort bag mundbindet 😄😄❤️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har en rigtig dejlig Rasmus, som er min kæreste og min mand og far til mine børn.
  Hvor er det dejligt, at du også har fundet din Rasmus ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Noget kunne tyde på, at Rasmus er et good guy-navn. Det var i hvert fald på listen over navne, jeg stadig kunne give hypotetiske fremtidsbørn, fordi jeg endnu ikke har haft en dårlig Rasmus-oplevelse, hehe. Så dejligt for dig. Alt godt ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Det her varmer mig helt ind i knoglerne. Hvor er det godt at høre fra dig, Karoline <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hvor er det en – og det mener jeg helt alvorligt – gennemført varm og dejlig kommentar, Iben. Virkelig mange gange tak skal du have ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Eeeej det startede med ondt i maven da jeg læste dit indlæg, men så til sidst <3 <3 <3 <3

  Hvor er det godt, at høre, du har det godt.

  Og hvad søren, det er da er rimelig stort flot badeværelse jeg skimter der i baggrunden (alt med egen bruse-afdeling, der ikke foregår over lokummet, er store sager). Tillykke med dét og den medfølgende lejlighed 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, det er jeg ked af! Tænkte, at der skulle være en form for suspense, hvis man skulle blive hængende i min brødtekst 😉
   Tusind enormt meget tak – også for at bemærke mit luksusagtige københavnerbadeværelse, som i hvert fald er 5 kvadratmeter på en god dag (brusesektion inkluderet, selvfølgelig). Ingen guldvvarme, desværre. Og mange mange tak, du ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • w-ida

  Oh my LORRD! Det her var seriøst dejligt at læse. Verdens største hjerte herfra <33 Lad os lige få drukket dét glas vin snart, kære du.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   W!!!! Åh, du er her også. Yasss! ❤️ Dobbeltgladhed! Jeg er hundrede tusinde gange med på den vin, og jeg hopper gerne til NV for den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hvor er det dejligt, at du er tilbage! Og så ovenikøbet med gode nyheder, tillykke med det hele <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tusind, tusind tak, Helene ❤️ Det gør mig virkelig glad! Og ja, med gode nyheder … det var også lidt ved at være på tide, ikk’? Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Så dejligt at du er tilbage! Og at du har det godt <3 Elsker dine skriv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er simpelthen så fantastisk dejligt at læse. Jeg er også rigtig glad for det! Bare tak! ❤️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • NH

  Hvor helt fantastisk at høre fra dig! Og at du tilmed har det godt, startede min dag med varme i maven ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Åh, du ved slet ikke, hvor meget dét der varmede. Tusind x tusind gange tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathe

  Hvor er det dejligt, at se indlæg fra dig igen :-)) Og hvor er det et dejligt indlæg – så rart at læse, at du har det så godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg har lyst til at skrive det samme til dig (og alle de andre kommentarer): Hold nu, hvor er det dejligt at læse noget fra jer igen. Har simpelthen savnet det så meget.
   TAK <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor er det dejligt at høre fra dig igen. Og tillykke med dit nye spejl og Rasmus:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Bare virkelig mange gange tak, Maria <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie S.

  Juhuuu du er tilbage. Please sig det er for at blive. Og hurra for dig og Rasmus. Må al lykke komme din vej fra nu af!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Fuck, hvor er du sød, mand <3
   Jeg vil så gerne blive – I'll try harder! Promise! Tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Ej hvor er jeg glad på dine vegne. Og du skriver som altid medrivende. Tillykke med lejlighed, job og vigtigst af alt kærligheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   … og jeg er så inderligt glad for den kommentar. Virkelig mange gange tak for det hele <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor er det dejligt, at du har det godt❤️.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Juhu, hvor dejligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Hvor er det dejligt at høre fra dig! Har tjekket din side, næsten tvangspræget, meget i håb om, at der snart var livstegn fra dig. Og nu er du der! Med smil og lykke og en Rasmus. Tillykke ❤️
  K.h. en trofast læser 🌼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, åh nej! Jeg burde have det dårligt (og indrømmet, det har jeg faktisk! Meget!) men der er også et eller andet enormt varmende ved at vide, at jeg ikke er gået helt tabt. <3 😉 Tusind tak, Anne Sofie. Det er jeg så glad for at læse. Håber, du stadig blir' – jeg prøver selv at forblive lidt mere trofast herinde. Kram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K. Stender

  Knus og kram til din sjæl! For det må vi godt med sprit og afstand. Jeg sagde, det nok skulle gå alt sammen. Hilsen Damen fra Østerport.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det sagde du nemlig … også flere gange, og det har jeg tænkt på en del. Også flere gange – så sent som i sidste uge faktisk. <3
   Alt det bedste og afsprittede kram til dig, fantastiske menneske fra Østerport.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I det mindste er jeg ikke fatalist.