Liste over de nemmeste ting i verden

Alle burde give Nordjylland en chance

Indlægget er på ingen måde sponsoreret af Nordjylland.

Jeg tror, at jeg var omkring 12 år, før jeg var på min første ferie til udlandet sammen med min familie. Mine forældre var fattige studerende størstedelen af min barndom, så vi havde ikke råd til udlandsrejser. I stedet tog vi hvert år til Ålbæk, som er en hyggelig – men også meget lille – by i Nordjylland (placeret cirka midt imellem Skagen og Frederikshavn.) I dag har begge mine forældre deres eget sommerhus i byen. Ålbæk er efterhånden blevet mit andet hjem. Jeg er netop hjemvendt fra en weekend i det nordjyske, og som altid er jeg svært begejstret. Hvis I ikke har været der før, burde I give det en chance. Og det er der en del grunde til:

Forfængelighed: når jeg render rundt i Aarhus, synes jeg egentlig, at det er fedest med en smule mascara og en klar BB-cream til at skjule de værste urenheder. Men når jeg drager nordpå, forsvinder alle former for forfængelighed. Efterhånden pakker jeg ikke makeup med længere, og jeg kan sagtens gå rundt i 5-6 dage uden at gå i bad (ad.. men det føles OK i Nordjylland.)

Flade veje: jeg bestiger på daglig basis Ringgaden for at komme i skole. Min mor bor i Skåde Bakker, og som barn boede jeg i Højbjerg. I know hills. Men Nordjylland er flad. Bare flad.

Serviceniveau: nordjyske kassedamer virker bare ikke som nogen, der på daglig basis overvejer at tage deres eget liv. (Her er Skagen ikke medregnet. Serviceniveauet i Skagen sucks. Min teori er, at de er blevet skadede af Hellerup-ugen.)

Nordjyske fyre: Gleager. Jeg behøver ikke at uddybe.

Ingen kø i KIWI – heller ikke på helligdage: det hænger selvfølgelig sammen med, at der ikke bor specielt mange mennesker i Ålbæk. Sommetider skal man lige vente på en tysk turistfamilie, som skal købe Nutella til krydderbollerne, men ellers smutter jeg altid direkte til betaling.

Tid til alt det, du ikke prioriterer, når du er hjemme: der er ikke så meget at give sig til i de nordjyske klitter. Dine venner er hjemme i byen, og du kan ikke lige smutte på cafe og drikke en kop kaffe. I stedet har du en masse tid til at brodere, læse bøger, lægge neglelak, spille Sims 3 og andet godt, du aldrig giver dig selv tid til derhjemme.

Statistisk set mere sol: solen skinner mere i Nordjylland end i resten af Jylland. What’s not to like?

Frederikshavn: glem alt om Skagen! Frederikshavn slår seriøst Skagen i alle henseender (OK, måske ikke i forhold til fiskerestauranter eller i antal af pastelfarvede Ralph Lauren-poloer, men altså..) Frederikshavn er en overset, hyggelig provinsperle. Slå et smut forbi deres strøg, som efterhånden både huser Normal, Søstrene Grene og en yderst velassorteret H&M, hvor du er garanteret udsalgsfund! Cafe Frida, 2Takt og Essence laver desuden god mad.

Det Blå Ishus: ishuset i Tversted er nærmest blevet en institution. Glem alt om de andre ishuse, det blå er the shit! (Jeg har ingen anelse om, hvorfor det er bedre. Der går rygter om, at deres succes skyldes den hjemmelavede jordbærguf.)

Farm Fun: det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker dyr højere, end jeg nogensinde kommer til at elske mennesker. Farm Fun er en slags bondegård, hvor du kan kramme geder, nusse med kaniner, sidde på æsler og give high fives til vaskebjørne. I love it. Desværre er der en del børn, hvilket nok er den type menneske, jeg bryder mig mindst om. Men man kan jo ikke vinde hver gang.

Og sidst men ikke mindst: Du lærer at sætte pris på byen.

karoBilledet er taget foran KIWI i Ålbæk, mit hår er nyvasket (dulle!) så hvem bemærker overhovedet hudormene og pigmentfejl?

Næste indlæg

Liste over de nemmeste ting i verden