9 fordele ved at have anoreksi

Bunkerlivet: Fyrene på Journalisthøjskolen

Jeg har vist nævnt et par gange, at jeg læser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – også kaldet Bunkeren. Eftersom jeg har haft sommerferie det sidste lange stykke tid, har mit skoleliv ikke fyldt specielt meget her på bloggen, hvilket egentlig er en skam. Før jeg begyndte på  Journalisthøjskolen, havde jeg virkelig mange fordomme om, hvad det var for noget. De fleste af fordommene var rettet mod de studerende på stedet. Da jeg en kold lørdag i april tog til optagelsesprøve, blev jeg bekræftet en smule i mine bange anelser – jeg er lidt bange for at uddybe her, fordi jeg med stor sandsynlighed vil komme til at fornærme alle københavnsktalende, Politiken-læsende, stumpebuksebærende, hjemmerullede cigaretrygende personer i det danske kongerige (hvilket jeg selvfølgelig ikke har nogen intentioner om.)

En uge før jeg skulle begynde på skolen, drog jeg til hovedstaden, fordi jeg skulle på Tinderdate med en unavngiven P3-vært (som I nok godt ved, hvem er.) Han var selv blevet færdiguddannet fra Bunkeren året forinden, hvorfor det var meget naturligt, at vores samtale kredsede sig om netop den. Her luftede jeg min frygt for, at folk på Journalisthøjskolen var nogle idioter, hvortil han svarede, at idioterne altid blev sorteret fra ved optagelsesprøven. Om han har ret, aner jeg ikke. Jeg ved bare, at mine fordomme er blevet bragt til skamme. For folk er generelt pisse hamrende søde.

Jeg synes, at det kunne være hyggeligt løbende at dele mine oplevelser, tanker og observationer fra skolen her på bloggen. Så lad os begynde med noget, jeg virkelig godt kan lide: Duuuuudeeeees. Dem er der nemlig en hel del af, og heldigvis er der noget for enhver smag. Her er de mest iøjnefaldende typer:

Illustreret Bunker-skribenterne: Han er indbegrebet af svigermors drøm. Roligt temperament og altid nydeligt klædt på (skjorte og uldcardigan, stramme jeans og læderstøvler) – han er nemlig altid på vej ud for at lave interviews til skolens avis, hvorfor han skal virke kompetent over for sine kilder. Han tager skolen seriøst, men har stadig en masse selvironi, og han er god til at fejre sin arbejdsomhed med en øl i Kurt Strandbar.
(Bunker-typen er desuden min personlige favorit.)
Arbejdsplads: JyllandsPosten, Berlingske, Politiken, BT, EkstraBladet.

The next Clement:
Han er typen, som altid diskuterer interviewteknik og medieetiske perspektiver med underviseren. Når der er forelæsninger, rækker han altid hånden op med meta-betragtninger og indvendinger omkring neofunktionalismen og Taksøe-rapportens udenrigspolitiske betragtninger. Han arbejder alene, når han kan komme afsted med det, hvilket nok også er for det bedste, for vi andre kan slet ikke være med i hans tempo.
Arbejdsplads: DR2, Weekendavisen, Information, Radio 24/7, P1, udenrigskorrespondent med speciale i EU-ret.

Sportsjournalisten: Han udgør nok 60 procent af den samlede hanflok. Han bruger forelæsningerne på at læse sportsnyhederne, oddse og livestreame vigtige fodboldkampe. Den heldige sportsjournalist spiller for skolens fodboldhold, FC Åben Modus, mens den uheldige, og mindre talentfulde, må nøjes med at heppe.
Arbejdsplads: så længe der er sport.

Monte Carlo pt. 2: Han ses kun sammen med sin bro, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at de var vokset sammen fra livet og ned. De bruger det meste af deres tid i Radioland, hvor de er redaktører for Radio Genlüd. Oftest bruger de cap, og hvis man har brug for en underholdende sketch, frivillige statister eller et interview, stiller de altid op. Men selvfølgelig kun, hvis de må stå ved siden af hinanden imens.
Arbejdsplads: P3, Monday Media, Dr3.

Jeg er for kendt til det her sted og uddannelse er kun proforma-typen:
Man ser ham sjældent til forelæsningerne, til gengæld er han ufatteligt aktiv på de sociale medier, hvor han allerede har 10.000+ følgere, som ivrigt diskuterer hans samfundsdebatterende opslag. Man undrer sig over, at han overhovedet er skrevet ind på skolen, for han har allerede arbejdet freelance for flere af landets medier, og hans praktikplads var sikret, før 1. semester var overstået.
Arbejdsplads: TV2, DR.

Alderspræsidenten: Han er måske i gang med sin anden eller tredje uddannelse, og han har allerede været på arbejdsmarkedet en del år. Nu har han imidlertid fundet ud af, at han gerne vil være journalist. Han møder op til undervisning, men er sjældent at finde til de sociale arrangementer. Når underviseren mangler inputs omkring mediernes dækning af fodnotepolitikken, eller du er i tvivl om, hvem Djengis Khan er, er Alderspræsidenten den rigtige at gå til.
Arbejdsplads: some place close. Han har jo børn, han ikke kan flytte fra.

Næste indlæg

9 fordele ved at have anoreksi