Jeg forstår ikke... #12

Podcastservice


Jeg har lagt mig syg med influenza (igen). Planen var egentlig, at jeg skulle have været på skolen sammen med David for at videreudvikle pressemeddelelser. Min krop var bare så træt, lugtende og feberramt, at Ringgaden virkede uendeligt stejl og lang. Hurra for moderne teknologi og FaceTime, som i stedet gjorde det muligt at få lidt selskab og akademisk output direkte fra sengelejet. Apropos teknologi blev jeg i går bedt om at give lidt anbefalinger fra podcastverdenen. Jeg har lagt mit hoved i blød for at komme i tanke om min personlige creme de la creme-liste. Selvfølgelig har jeg givet Serial, Third Ear og lignende et lyt, men jeg må erkende, at det ikke er dem, som har taget mig mest med storm.

Tværtimod er jeg blevet bekræftet i, at jeg blot er en simpel public service-tøs, og mine favoritter skal således findes i P1’s og Radio24syvs arkiver. Alle udsendelserne har deres faste sendetid på deres respektive kanaler, men de har desuden det tilfælles, at de også er værd at hente ned som podcasts.

Podcasts, programmer og andet godt at lytte til…

Hjernekassen på P1: Peter, min yndlings af de to Madsen-brødre, tager hver uge fat i vedkommende og spændende emner, som han går i dybden med og gør os klogere på. Det kan både være dialekter, teenagehjerner, diskodans og epilepsi. Der er altid gæster med i studiet, som HjerneMadsen varmhåndet tager sig af. Man starter fra bunden og bygger langsomt på, og når programmet er slut, kan man erklære sig miniekspert og godt klædt på til næste omgang Trivial Pursuit.

Det, vi taler om: Ditte Okman, Jim Lyngvild og Henrik Qvortrup i samme program, siger du? Galt, genialt, kontroversielt, super stenet – eller bare lidt af det hele? Okman er vært, og sammen med sit gakkede panel gennemgår hun ugens gang, sladder, Fie Laursen, Penkowa og andre ting, vi taler om. Programmet er underholdning, men uden at være dumt eller ligegyldigt.

Bagklog: Hvis Okman er den irriterende lillesøster, er Esben Kjær den rolige og underfundige faderfigur. Hver lørdag formiddag tager han lytteren med gennem nyhedsugen med blik på kontroverser, konflikter og shitstorms. Esben er helt forbandet intelligent, veltalende, sjov og likeable, og hans gæster er ofte interessante politikere, mediefolk eller kunstnere.

Sproglaboratoriet: Hvis du ikke allerede er vild med ord, så bliver du det efter et lyt til Sproglaborstoriet. Bliv fanget af lakuner, årets ord, sproglige tendenser og BYD selv ind, hvis du ikke forstår, hvorfor man er græskkatolsk, når man er ligeglad, eller hvor pokker kridthuset kommer fra.

Eksistens: Een gang voldtægtsforbryder altid voldtægtsforbryder. Eller hvad? Findes der gode og onde mennesker, og kan man forandre sig til det bedre? Hvorfor bliver Kierkegaard og Løgstrup ved med at være så relevante? Få svar på det hele. Måske. Det er trods alt filosofi.

Fitness M/K: Anders Nedergaard er vært, og han gør det helt forbandet godt. Programmets væsentligste force er, at det gør op med pseudovidenskab, sejlivede myter og generel bullshit. Tilgangen er altid akademisk og fagligt funderet, men med humor, et smil på læben og velvalgte og veltalende gæsteværter. (Jeg lytter ikke til programmerne med fokus på løb, coz I really couldn’t care less, men her har Nedergaard eksempelvis fat i Morten Elsøe og Morten Svane om bogen Slut med Forbudt.)

Mennesker og Medier: Kurt Strand er sandsynligvis journaliststandens guru. Han er dygtig, han er flot, han kan interviewe, og så laver han et ekstremt lærerigt og hyggeligt program hver fredag på P1. Temaet er altid medierne og deres dækning af sager, presseetiske overvejelser og granskning af journalistik, som måske er på kanten af det korrekte. Lyder det akademisk og tungt? Det er det ikke. Alle kan være med, og jeg lover jer, at I bliver klogere.

Andet godt…

Filmnørdens Hjørne – Podcast 135 (Den om Harry Potter): Filmnørden har ikke læst bøgerne, men laver i stedet en tematisk gennemgang af Potter-filmene. Jeg har ikke hørt podcasten færdig endnu, men den virker lovende, og hvis man er fan, er den nok lidt af et must.

Harry Potter-lydbøgerne oplæst af Stephen Fry. Jeg har nævnt dem før, men gør det gerne igen, for de er geniale.

21 kommentarer

 • Anna

  Giv Strangers et lyt! Glimrende storytelling af danske Lea Thau, hvor fremmede deler deres inderste med hende, og hvor hun i høj grad bruger sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ikke heeeelt så skarp på historien, som jeg gerne ville være, men det skyldes religionsstridigheden i Rom omkring år 1000. Paven og Patriarken i Konstatinobel var uenige om, hvem der skulle være højestbefalende inden for kristendommen, fordi de hver især repræsenterede to retninger; romersk-katolsk og græsk-ortodoks. Imellem var de græskkatolske, og efter sigende var de fløjtende ligeglade med stridigheden. 😉
  Og 1000 tak, Janne. Det er jeg SÅ glad for!
  Din kommentar kom igennem, jeg skulle bare lige nå at sove længe her til morgen. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Prøver lige igen mit sprm kom ikke frem? Hvorfor hedder det græskkatolsk når man er ligeglad? Og dejlig blog …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  My dad wrote a porno! Den er så skide skæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Go’ smag! 😉
  Det tænker jeg også. Håber, at du bliver ligeså afhængig af de resterende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg skammer mig! Og jeg skammer mig meget. Jeg troede jo, at jeg kunne hjælpe dig med din økonomi eksamen og jeg ringede til folk, der er MEGET klogere end jeg er, men ingen af os vidste hvad du talte om, og så blev jeg flov.
  Jeg blev så flov, at jeg ikke turde skrive til dig igen.
  Men her er jeg, igen, og håber, at du tilgiver min forsvinden OG at du stadig har lyst til at drikke kaffe med mig, selvom jeg snød dig på det groveste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle! Du skal hverken skamme dig eller være flov – overhovedet. Bare tanken om, at du har ringet rundt til folk, er jo for vild, og jeg bliver helt glad og varm om hjertet. Hvor er det sødt!
   Så NO hard feelings, og min eksamen gik desuden rætti fint – desværre er jeg stadig blank på dit område. Coffee still standing!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Hvor er du sød 🙂
   Tak!
   Du kan bare sige til når det lige passer dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Vi har totalt samme podcast smag!
  Hjernekassen, Eksistens, og Bagklog på P1, yay <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • What uuup, Helena! Sådan skal det lyde. 😀 Du blir’ nok den næste, jeg beder om gode pod-råd, når jeg en dag løber tør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Okay, så det viser sig så lige, at jeg virkelig meget kender “Din David”. Som i, vi har gået på samme gymnasium, og han var min tutor på bacheloren. Hvor vi også havde fag sammen. #weird #smallworld 😀

  God bedring!
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Are you kidding me?! Ej aij aij, jeg kan ikke håndtere, når verden skrumper så meget ind! Hvor er det vildt. Det kan være, jeg lige konfronterer ham med det. Er ret meget i tvivl om, at han bliver hylet ud af den.
   Og tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, altså vi er stadig facebook-venner, men vi har aldrig haft noget forhold som sådan. Bare the occasional beer’n’stuff 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heh, tak. :-*
  Og sig hvad! Hvor er det vildt! Hvordan er det gået for sig? Og hvordan tilgår man denne podcast?! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak ❤️
   Lad mig endelig høre, hvad du synes, når/hvis du får tid til den en dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella

  Fedt indlæg – lige hvad jeg manglede! Er fast lytter af M&M men er ikke rigtig blevet fanget af andet.. En gang i mellem hører jeg lidt P1 Orientering eller P1 debat, men det er jo ikke ligefrem let underholdning. Tak for nogle gode forslag! Og tak for en rigtig god blog. Hvert indlæg er en fornøjelse at læse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Velbekomme! Mads og Monopolet er også helt igennem fantastisk, men jeg nænnede ikke at skrive det på, for helt ærligt.. findes der efterhånden en dansker, som ikke kender det? 😀 Orientering og Debat er også gode – især til morgenkaffe, mens man gør sig klar.
   Og tusind, tusind tak Daniella. Din kommentar var også lige, hvad jeg manglede. Det er simpelthen så dejligt at høre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Politikens Poptillæg med Lucia Odoom!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg forstår ikke... #12