Eckhart Tolle for fuld smadder

Selvopfattelse: Verdens centrum.

Var til et møde med Bloggers Delight i forgårs, og jeg spurgte, hvad jeg – helt hypotetisk(!) – skulle arbejde på for at gøre min blog mere attraktiv.

Svar: -“Du skal måske lave lidt færre, lidt kortere filosofiske indlæg.”

Mig: –“Jeg laver faktisk ret mange lister og sårn’ …”

Bloggers Delight:“Men det er jo heller ikke specielt originalt***.”

Derfor har jeg lavet en liste. Og jeg lover, den bliver lang.

Hvad der skete siden sidst …

… kom jeg forbi en blog, jeg ikke normalt frekventerer. Den pågældende blogger – eller content creator, som hun vist kalder sig selv – harcelerede over, når andre bloggere ligesom gjorde opmærksom på, når de tog sig en pause fra deres domæner. Det må man åbenbart ikke “for helt ærligt … ingen bemærker alligevel, du er væk, okay?” (Og helt ærligt, jeg kan godt forstå, man har det sådan, hvis man går mere op i tal end i mennesker). Som den narcissistiske ged, jeg nu engang er, bilder jeg mig rent faktisk ind, at ligesom jeg sommetider tænker ‘HMMM, det er sgu lidt længe siden, Sofie har kommenteret herinde, gad vide, om alt er, som det skal være?’, at nogle af jer (bare et par stykker) ville få samme tanke, hvis jeg bare smuttede. Ikk’ modsig mig på den her.

… tog jeg til fremvisning i en lille andelslejlighed på Amagerbro. Ejeren skulle flytte sammen med sin kæreste, og nu ledte hun efter én, som ville leje hendes lejlighed i to år. Hun fik 120 henvendelser, og jeg var den eneste, der blev inviteret forbi. Jeg fik den, jeg er flyttet, jeg har min egen lejlighed. Jeg er ekstatisk. Jeg har allerede vist min nøgne krop frem til alle mine naboer, fordi stueetage i gadeplan.

… farvede jeg mit hår rødt. Eller orange eller guld. Jeg ved faktisk ikke helt, hvad det er, men jeg kan godt lide det.

… konstaterede jeg, at nogle har stjålet mit fjernsyn. Seriøst. Hvorfor?

… blev jeg i går inviteret i Go’ Aften Danmark for at snakke om mine brystvorter. Tilhører kategori: Ting, Karoline ikke er tilpas ved til 500.

… brugte jeg en halv time på at gennemspidde min brystvorte med en alt for tyk piercingstav. Eller ‘gennemspidde’ er nok misvisende, eftersom det ikke lykkedes. Jeg spiddede faktisk bare, til det begyndte at bløde, og jeg var nær grådens rand; ikke på grund af smerte, men på grund af frygten for, at hullet allerede var groet sammen.

… haft nostalgiske tilbageblik til dengang, vi havde dagligvarebutikker, der hed OBS og Favorit. Det minder mig i øvrigt om, at man kan købe tyggegummicigaretter i Nuna på Amagerbrogade, hvis man er til den slags.

… har jeg været absurd irriteret over, at Birkenstock-sandalen er blevet så mainstream. I mange år har jeg spankuleret rundt i mine ergonomiske sko og følt mig lidt frelst og jesus-agtig, men nu er jeg bare basic. Det samme gælder i øvrigt for mine skinnende cykelshorts. De er åbenbart også blevet fashion, og nu aner jeg ikke længere, hvordan jeg så skal være unik. Jeg er lydhør over for forslag.

… har haft sidste dag på femina. MEN blev tilbudt en freelancekontrakt, som jeg takkede ja til, mens jeg græd (indvendigt).

… cyklede jeg langs Bryggen efter arbejde og fik selskab på cykelstien af en af jer, der bare ville rose mig for det her hvidkaffe-noget. Hvis jeg kunne have krammet dig uden at være til fare for os begge og den øvrige trafik, havde jeg gjort det.

… blev jeg konfronteret af en ældre kvinde foran porten til min gamle lejlighed. Hun pegede på nogle blomster, jeg aldrig i mit liv havde lagt mærke til før, og nu ville hun vide, hvilken sort det var. Det kunne jeg som plante-debil af gode grunde ikke fortælle hende, hvilket – ret uventet – udmundede i, at unge mennesker nu til dags ikke interesserer sig en skid for det, der er lige foran dem. Jeg var i lidt dårligt humør den dag, så jeg sagde: “Med al respekt, du véd jo heller ikke, hvilken blomst det er,” og så stod hun bare der og så helt bovlam ud, som om det var mig og ikke hende, der havde startet verdens mest ligusterhæksagtige beef.

… sad jeg under #tørken2018 nøgen på min altan klokken 3 om natten for at se, om jeg ikke kunne få noget kulde. Det kunne jeg ikke, men nu har jeg siddet nøgen på en altan.

… stod jeg i selv-scan i føtex, mens pigen ved siden af mig havde betalt og skulle til at slæbe afsted med sine varer. Det var lige midt i ulvetimen, og da hun nærmede sig områdets alarm, gik den i gang. Den opmærksomme ungarbejder kom hen, rodede hendes pose igennem, fandt en graviditetstest og udbrød, så cirka alle 700 mennesker kunne høre det: “NÅRH, DET ER DIN GRAVIDITETSTEST, DER GØR DET, TROR JEG!”, hvorefter han trak den hen til alarmen, viftede den rundt i luften og sang ud: “JAA, DET ER DIN GRAVIDITETSTEST!“. Jeg siger ikke, det er pinligt at købe en graviditetstest, jeg siger bare, at der nok var en grund til, man valgte selv-scan den dag.

Jeg har savnet jer, og om lidt er kaffen klar. <3

*** ingen hate. Mødet var superfint.

61 kommentarer

 • C

  Eminent liste hele vejen og til slut døde jeg af grin. Hilsen fra en, der også har stået i skal selv med graviditetstest (uden bib og ungarbejder, heldigvis)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, yes! Lige den ønskede reaktion! Tusind tak, altså.
   Ps. Har vi ikke alle det? (…) 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K.Stender

  Spejder altid efter Hvid Kaffe i mit feed. Og har det ligesom Maiken,når der er stille herinde. Så krydser jeg fingre for, at du har travlt med noget dejligt og ikke kæmper med sorthed og den slags. You rock! du har din helt egen stil. Det er det læserne er her for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Du rock sgu også, for hvor er det bare fantastisk, at du lige tilkendegiver det der! Heeeelt vildt mange gange tak for det hele. 95 procent af gangene kan jeg berolige dig med, at mit fravær skyldes travlhed. De sidste 5 er oftest en kombi af alt muligt andet (overspringshandlinger og en smule sorthed – sidstnævnte heldigvis i aftagende grad). Du er go’! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du har været noget så savnet.. Hvor er det dejligt, du er tilbage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Camilla, den besked er fantastisk. <3 Tak! Du kan tro, jeg også synes, det er rart! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Vi kender ikke hinanden, men hvis du forsvandt uden at give besked ville jeg nok stille ude i Allerhuset og kræve at få dine personlige oplysninger, så jeg lige kunne tjekke op. Det kunne godt blive rigtig mærkeligt, så giv altid besked når du tager væk! Og Yeah at du er tilbage, jeg blev helt boblende glad, har tjekket næsten dagligt om du mon vendte tilbage – det er så fantastisk du er her igen! Ærligt, prøvede at erstatte dig med andre blogs, det var lidt som at forsøge at erstatte en god, hjemmelavet velkomponeret burger med tre cheese burgers fra McD. Det er bare overhovedet ikke det samme. Velkommen tilbage, ugens højdepunkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det kunne blive mærkeligt! Dels pga. situationen isoleret set, dels fordi jeg ikke længere arbejder der, men også i disse personlige data-tider, hvor vi fandme ikke deler noget med nogen! 😀 Men seriøst – 10 point for indsats og din kommentar i det hele taget. Du virker fandme som en vinder, Maiken!
   Jeg er helt rød og forlegen over de pæne ord, og det skal du have tusind tak for. <3 Burgersammenligningen er i øvrigt også smuk! I follow!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvis det er mig, så er jeg her altså! Har bare været på ferie :-* Men var lykkelig over at komme tilbage til TO nye indlæg!
  Ps.TILLYKKE MED LEJLIGHEDEN! Og kontrakten!!
  Pps. Jeg har leddegigt og samme historie med Birkenstock, som jeg fik mit første par af i 1.g i 2011 og var en ‘freak’ og en ‘hippie’.
  Ppps. Min leo-mani går heller ikke længere som originalt, det er ALLE steder nu (min mor startede altså i 80’erne!)
  Pppps. jaaaaaaaaaaaaaa <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Der var du! Velkommen tilbage, jeg håber, ferien har været god til dig! :-*
   Til første PS: TAAAK FOR FAEN!
   Og den anden: Nemlig, hvad skete der? Og hva’ gør vi nu?!
   Og den tredje: Endnu mere nemlig! Hvad skal der ske for det? Før var leo + Birken absolut go to (faktisk med cykelshorts under leo-kjolen) men det er jo så godt som disket nu.
   Og den fjerde: Yaaa, I know! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Ferie var dejligt, tak!
   Går stadig efter leo og birkenstock og venter bare på, det er gået af mode og bliver kikset igen :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg har taget mig selv i at tænke “Er Karo OK fortiden?!” da jeg tjekkede bloggen flere gange om ugen for at få et lille fiks af dit fine sprog og indlæg. Du er oprigtigt min yndlingsblogger AF ALLE. Dit univers er ægte og ærligt – og hvad mere kan man forlange. ALT GODT I DIN RETNING <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg mener helt alvorligt, at jeg bliver ganske varm om hjertet, når jeg læser sådan noget her. Hvor er det helt vildt, at du sådan tænker på mig – og at jeg er yndlingsblogger! Wow – virkelig: wow. Det er altså noget af det mest fornemme, jeg overhovedet kan forestille mig. Tusind gange tak for roserne, Nina. Det bedste direkte tilbage til dig. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  TILLYKKE! Med både lejlighed og job 🙂 Og også tillykke til os, fordi du er tilbage.
  Jeg er enig med de andre, du skal ikke lytte til Bloggers Delight. Jeg sætter stor pris på dine indlæg, både listerne, de mere filosofiske indlæg, og alle de andre. Jeg kan godt lide, at man aldrig helt ved hvilen type indlæg der venter herinde, man ved bare at uanset hvad er det absolut læs-værdigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   TUSIND TAK FOR DET, jeg er også bare så glad og heldig 😀
   Og jeg kan – med hånden på hjertet – sige, at det har jeg heller ikke tænkt mig. Jeg hverken kan eller vil gøre det specielt meget anderledes … og hvis noget bliver på en anden måde, så kommer det til at ske naturligt, fordi jeg ændrer mig – ikke fordi nogen mener, jeg bør ændre mig. Jeg tager alle de pæne ord til mig. Tak igen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, du skal skrive, som du skriver. Det der med, hvordan en blog skal være, ja, der er 100vis af anbefalinger. Skriv langt, skriv kort, lav lister, lav ikke lister, ingen/mange billeder af kattene/børnene osv. Det, der for mig gør en blog værd at læse, er, at bloggeren har noget på hjerte, og at man kan føle, at det er et rigtigt menneske, der skriver og ikke en eller anden behagesyg robot.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Anbefalinger og gode råd er der nemlig nok af. Flere af dem er sikkert også gode nok, ikke desto mindre er de totalt ubrugelige, hvis man ikke gør det, man kan lide, og hvis man ikke giver noget af sig selv. Der er jeg hundrede procent enig. 🙂 Så SELVFØLGELIG fortsætter jeg med at skrive, som jeg skriver. Jeg tror slet ikke, jeg kan andet, hehe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Sofie.

  Det er mig! Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • IM

  Jeg har faktisk savnet dine indlæg – også de lange og filosofiske af slagsen. Jeg har også været forbi herinde flere gange i håb om, at du havde lavet en opdatering. Og jeg er blevet lettet, da jeg så dig komme gående på Amagerbrogade en sen aftentime og dermed kunne konstatere, at du så ud til at have det okay.

  Og det var egentlig bare det – plus et tak for at du deler ud af dine tanker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Uh, jeg er et alt for nysgerrigt menneske til at kunne udholde denne slags! Hvor, hvornår og hvordan på Amagerbrogade? Så jeg også dig? 🙂
   Det er forresten en virkelig, virkelig sød kommentar, det der. Af hjertet tak for den – og de lange og tænksomme indlæg forbliver. Selvfølgelig! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Årh jeg elsker alt du skriver! Lyt aldrig til bloggers delight!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det tager jeg til mig 😀
   TAAAAAK! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Bliv! Og forbliv som du er! Den eneste blog, jeg følger, som er ægte oprigtig og dejlig – og hvor man ikke kaster op i munden af blog-lede. Med andre ord, elsker at du ikke er en blog-blogger. Giver det mening? :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Bliv og forbliv! Det lyder sådan dejlig catchy på en ret Brinkmannsk måde. Sejt! 😀
   Det er dog nogle vanvittigt søde ting, du lige fik kastet i min retning der. Tak, Mette! Og jeg véd, hvad du mener. Måske det er, fordi jeg netop ikke er blogger? Og fordi jeg selv virkelig får det fysisk dårligt af blog-bloggere? I don’t know, men jeg er i hvert fald enormt glad for, at jeg ikke er hoppet ufrivilligt i fælden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Jeg ville også gå og tænke, hvor du var blevet af….mor-typen you know :-* <3 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hvor er det dejligt, jeg kan regne med dig – mor+far-typen, i know. 😉 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Din blog er så dejlig oprigtig og nærværende. Jeg stoler på det du skriver og jeg er vild med dine originale lister og velovervejede tanker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er nok nogle af de ord, jeg (eller bloggen??) allerhelst vil forbindes med. Hvor er det pisse fantastisk at høre! Tak, Marie. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Mener du mig???? Bare sig ja, for det er gengældt (eller ensidigt, afhængig af svaret)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Der var du jo! 😀
   Selvfølgelig mente jeg dig. Og en anden Sofie. Det var jer to, jeg tænkte på, hehe. Ingen joke, btw!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   …. Der. Er. Ikke. Andre. Sofier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Der er i hvert fald kun én som dig, det er helt sikkert! 😂 😂 😂 😂 😂 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Yaaay! HEJ igen! Så godt at høre, at det meste har flasket sig for dig (bolig, job) og der nu er lidt mere ro på. Dejligt, at du er tilbage <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hihi, ååårh. TAAAK for den empatiske indstilling til mig. <3 Jeg synes også, det er hammerdejligt. Især at være tilbage her igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Neeej… Ikke færre og kortere filosofiske indlæg! Det er jo en af grundende til at vi kan lide at læse med her 🙂 Jeg synes, du skal holde fast i at skrive lige præcis det, der passer dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   No worries, jeg kommer ikke til at gøre mindre af noget. Men seriøst, jeg er altså rigtig glad for at høre, det er sådan, du har det. For jeg har faktisk OFTE gået og tænkt, om jeg måske skriver for langt, for alvorligt, for tungt og for kedeligt (om ting, kun jeg selv kan relatere til) så det er bare MEGA rart at høre, at det måske ikke er tilfældet. Så tusind tak for den. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har faktisk savnet dig lidt, og undret mig over, hvor du blev af… 🙈❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årh <3 Jeg har også undret mig (jf. hvem fuck er jeg?!) men nu er jeg altså lige her. Tak, du. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke L

  Helt ærligt, så har jeg sgu været lidt bekymret for om du var blevet spist eller andet farligt hen over sommeren.. Har kigget forbi, mens mit speciale langsomt bliver til noget (måske) på min skærm og ledt efter dig..
  Så altså.. jeg opdager det, når du ikke er her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg har så stor respekt for folk, der fordyber sig i specialer. Det kunne jeg aldrig selv finde ud af, og jeg er sikker på, det nok skal blive til noget (som er godt!) Hæng i! Jeg krydser arme og ben for dig.
   Og hehe, jeg er ikke blevet spist (i hvert fald ikke i den forstand, lol). Det var bare en lille pause, og NU er jeg tilbage!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg elsker det her – og ja, jeg ville savne dig, hvis du bare smuttede. Så lad være 😉 Og tillykke med lejligheden og freelance-jobbet – du skriver helt eminent!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg elsker sgu også dig lidt lige nu! Virkelig meget tak for det hele. :-* Jeg smutter ingen steder (det er i hvert fald ikke planen pt.)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Haha, fantastisk liste 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ha HA ha – thanxx. Blandet mundgodt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg bemærker når du er væk (og tænker tit; er hun mon okay) og knuselsker når du er tilbage <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Simpelthen så sødt skrevet, Louise. Tak for den! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Årh, jeg håber ikke du ændrer noget! Jeg har fulgt en del blogs gennem tiden og din er uden tvivl min all time favorite!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Er jeg virkelig?! Oh my looord, det er jo en helt sindssyg anerkendelse. TAK FOR POKKER! <3 Og jeg ændrer skam ikke noget. Jeg véd slet ikke, hvordan det skulle foregå, hehe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne Bang

  Tak for et godt grin – var du i Stansted lufthavn sidste lørdag morgen? J

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   HA HA HA HA HA JEG DØR! Det var min (5 år yngre) lillesøster … gode Gud, vi skal snart til at arbejde på at ligne hinanden mindre

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

   Aj – Hils hende og sig at den tykke gamle dame, som gloede på hende var mig, der forsøgte at finde ud af om hun var dig. Undskyld <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tro mig, jeg sendte kommentaren direkte videre til hende i det sekund, jeg fik den! Formulerede mig dog med en lidt anden ordlyd. 😉 Så vidt jeg kunne forstå, har hun ikke bemærket nogen med en stirrende adfærd, så du har nok været relativt diskret alligevel.
   Haha, jeg griner stadig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Du er fantastisk ! Og fortjener alt godt. Virkelig. Man kan mærke dig i alle dine skriv og du virker så ægte, dejlig, sjov og tænksom. Alt godt til dig – som i alt 🙌🏼😆👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Sidsel, for fa’en .. alle de komplimenter på én gang. Jeg mener det virkelig, når jeg siger ‘TAK’, for det gør mig så glad. Tak, ikk’? :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Men jeg ELSKER dine filosofiske indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg tænkte selv, at ‘filosofisk’ måske er et lidt stort ord at fylde på mine tanker, men hvis vi kan tilføje ‘lomme’ foran, er jeg med på den. 😉 Og tak, jeg kan også godt lide at skrive dem, så jeg lover, jeg ikke skruer ned for den slags.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg ville tænke over det, hvis du pludselig var væk. Og derfor er jeg også jævnt tilfreds med, at du er tilbage. Endda med en liste og en lang en af slagsen. Hurra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hehe, det er jeg sgu godt nok glad for at høre. Det varmer mit ego. 😀
   Jeg kan garantere for en masse flere (lange) lister i fremtiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eckhart Tolle for fuld smadder