Spørgsmål, små drenge stiller.

Horeunger #?? (Men primært faktisk bare en masse spørgsmål)

#1: På INNOVATION X er vi pt. i gang med at løse stressproblemet i Danmark (meget ligetil, egentlig…………) og emnet taget i betragtning ville det være ret tragisk, hvis vi blev stressede i den proces. Derfor har vi i min gruppe besluttet os for at holde fri om fredagen, at møde klokken 9.30 og holde fyraften klokken 13.30 hver dag. Desuden holder vi konstante pauser (fordi pauser er vigtige for mental sundhed) og afholder bordtennisturneringer hver anden time. Jeg er meget afslappet. Véd virkelig ikke, om vi har knækket stresskoden, eller om vi bare er tumper.

#2: For en uges tid siden havde jeg fødselsdag. Det var en lortedag.

#3: Det kan lyde lidt hårdt, men jeg har altid været af den overbevisning, at folk, som ikke kan stave til forkortelser, nødvendigvis måtte være på et evolutionært lavere stadie end dem, som kan. Enten er jeg darwinistisk affald, eller også må jeg revurdere min teori. I hvert fald fandt jeg ud af, at jeg i mit nye CV har formået at fejlstave ‘SEO’ op til flere gange. Var det noget, jeg opdagede alt for sent? ….. jepzzz. 🙂

#4: Jeg véd, at flere af jer véd, at jeg lidt er plaget af en kat for tiden. Hver morgen når jeg går ud i mit køkken og sætter vand over til kaffe, er jeg ved at få hjertestop, fordi den samme creepy mis sidder uden for mit vindue og stirrer på mig. Den ser fucking ond ud, den kat. I morges var den ved at klatre ind i min lejlighed. Forstå mig ret: Jeg kan vældig godt lide katte, men jeg har for nuværende ikke den fornødne kapital til at blive dyreejer. Derfor: Er der nogle af jer, der er klar over, om katte er nudge-bare dyr, som tilfældigvis kan påvirkes til at elske naboen i stedet for at elske mig?

#5: Min største irritation for tiden er folk, som udelukkende formulerer sig i grammatisk passiv. “Så hugges der brænde. Vinter, kom an!” eller “så spises der aftensmad, ums!” Det er kun næsten ligeså irriterende som mennesker, der konsekvent omtaler sig selv som ‘man’.

#6: Jeg har det, som om det aldrig har været sommer. Hvis det ikke er utaknemmelighed, så véd jeg ikke, hvad det er.

#7: Som borger i Københavnstrup har jeg bemærket en sproglig tendens. Tendensen går ud på, at man bruger ordet ‘sådan’ (udtalt: sårn/sådn) med meget høj hyppighed i stort set alle sætninger. Det er træls, fordi jeg nu er blevet meget overopmærksom på det og er begyndt at tælle, hvor mange gange ordet kan blive benyttet i en sætning uden at være decideret meningsforstyrrende (= det nøjagtige svar er ræddi mange gange). Nu er jeg sådan lidt nysgerrig: Sker det her kun øst for Storebælt, eller er det overalt i landet? I must know.

#8: Dagens sidste spørgsmål relaterer sig til hudpleje. Det er nemlig sådan, at mit ansigt opfører sig ekstra hormonelt for tiden, og min Basiron lader ikke rigtigt til at hjælpe. Derfor har jeg købt noget koncentreret tea tree oil, som jeg har tænkt mig at blande med noget serum og smøre i krydderen. I den forbindelse vil jeg høre, om nogle af jer har erfaring med det? Her tænker jeg både på blandingsforhold, frekvens, forbehold og så videre – som jeg kan forstå det, kan man ende med at forårsage større skade end gavn, og det vil jeg helst ikke ud i. På forhånd mange tak.

 

47 kommentarer

 • kirsten

  Nu er jeg helt ny her på siden, så jeg har ikke læst så mange indlæg og kommentarer endnu.
  Men jeg har et forslag til din problemhud: Jeg har siden 2013 været plaget af rosacea i ansigtet med bumser og rødmen. Fik recept ¨på “Rozex”creme hos lægen, og det slog det lidt ned, men er vist også noget krast stads at smøre I krydderen.. Forsøgte I en periode bare med masser af vand og sæbe I stedet, det hjalp heller ikke. Nu har jeg brugt “Micellar ansigtsvand” fra Matas I flere måneder, og jeg er mindre plaget af uren hud end jeg længe har været.Rozex cremen er droppet. Om det er et tilfælde ved jeg ikke,men rosacea anses for at være kronisk, så et eller andet er der da sket. Det, jeg gør: hver aften renser jeg make up af med rensecreme,vat vædet med lunkent vand og bagefter en vattot vædet med “Micellar” gnedet godt rundt I ansigtet. Efter nogle minutter fugtighedscreme på, og så godnat!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Helt ny? Hvor dejligt. Velkommen til, Kirsten – og tak, fordi du gav dig tid til at skrive.
   Dit råd lyder som noget, der passer mit temperament godt: Nemt, mildt, billigt og effektfuldt. Tusind tak for det, måske er det min næste rutine! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Just Storgaard

  Hej Karoline
  Nu bliver det fandme mærkeligt….
  Katten på billedet ligner en kat, jeg mangler meget. Har din stirrende kat pletter på kroppen? Den kat jeg savner er helt hvid på kroppen og forsvandt fra Rungsted for 3 år siden. Han er øremærket, chippet og meget savnet. Ved du om katten har en en ejer?
  På forhånd tak
  Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  For mit vedkommende virkede tea tree Oil fantastisk i perioder, men jeg blev også “immun”. Og i de perioder, jeg var immun, kom bumserne tilbage x50 i smerte og genstridighed. Så holdte jeg pauser, hvorefter det igen virkede efter et par måneder. Jeg nåede at bruge det i et par år, hvor jeg også udviklede flere allergier. Forrige år stoppede jeg så, da min veninde sagde “er du klar over, hvor allergifremkaldende det er?” – jeg har ikke selv undersøgt det nærmere. Kan bare konstatere, at jeg har fået 5 allergier i den tid jeg har brugt det, og min hud er markant sundere uden nu, selvom det dengang var et godt Quick fix.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hold da op, det lyder voldsomt! Jeg anede ikke, hvor allergifremkaldende det er – overhovedet. Troede faktisk ‘bare’, det var lidt giftigt (som om det er meget bedre, men du véd … dårlig hud gør os/mig desperate). Tak! Jeg revurderer kraftigt brugen af olien. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Ingen erfaring med tea tree oil, men SUPER erfaring med ALT fra Pudderdåsernes Musthaves…kan købes i Matas og Magasin, som ofte kører med 20%

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årh ja, de laver nogle lækre ting, og jeg ville gerne eje det hele, men PENGE. Må spare op/vente til jul. Tak for tip, du :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Ååååååh, jeg er sådan et offer (nemt at fralægge sig alt ansvar for sit sprog) for københavnertendensen med at sige ‘sådan’ hele tiden. Det er lidt det samme men ‘lissom’. Jeg har ellers brugt hele mit liv på at snakke ordentligt på trods af mine lollandske rødder, men fire år i København og BAM. Lyder som en idiot hele tiden.
  PS. Hvad handler alt det der med ‘næstbedst/andenbedst’ om? Jeg er åbenbart heller ikke klog nok til at gennemskue dét.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Men til gengæld har ‘sådn’ lidt afløst ‘lissom’, og ved du hvad? I min optik er det en væsentlig forbedring, så når man ser det ud fra det perspektiv, er det okay. (Jeg siger også selv ‘sådan’. Det er jeg begyndt på. Også et offer af min bopæl, hehe).
   Ps. Se måske Mies kommentar – vi bitcher (på en pæn måde) bare over anglicisme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Arj, Karoline 😓 Er ked af du havde en lortefødselsdag! Hvordan kan det være?

  Og jeg siger desværre også “sådan” rigtig meget. “Så det er så’n rigtig nederen, men altså så’n er det” 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Taak. Bedre held næste år, siger jeg til mig selv. 😉 Det var bare en kombi af, at jeg brugte dagen i Aarhus til min mosters begravelse, vejret var FORFÆRDELIGT, og så skulle jeg retur til KBH samme dag – så det var egentlig, hvad jeg brugte dagen på; at græde og alene på en færgebus, haha.
   Jeg synes forresten ikke, du er sån nederen. Tværtimod! Kraaam

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Som alternativ til teatree og isotreatinin kuren, hvis du ikke helt er klar til den endnu, kunne clindoxyl måske være noget?
  Min hud kan være rigtig slem, men det er ikke decideret akne, så har ikke haft lyst til isotreatinin. Men clindoxyl har været så effektivt – det er lidt i samme boldgade som basiron, bare receptpligtig. Er sååå meget fan 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg noterer clindoxyl med store fede bogstaver på min notesblok; det lyder lige som det, jeg kunne bruge. Tusind tak for tippet! :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Et lille råd: vær lidt forsigtig med Clindoxyl. Jeg har netop brugt det og fået en ret heftig reaktion af det – er hævet, rød og det svider og klør. Det er én af de potentielle bivirkninger ved det, som man desværre ikke kan gøre noget ved (andet end at vente).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årh, det er jeg ked af at høre, Line. Håber, det snart falder ned igen!
   Desværre er vi nok ude i et af de områder, hvor det, der har hjulpet for én, har været ganske forfærdeligt for en anden, og hvor er det frustrerende. Jeg tager dit råd 100 p til mig, og så må jeg lige få snakket med en læge om, hvad der kunne fungere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan slet ikke arbejde med overforbruget af ‘sådan’. Så mange gange må ét ord ikke burges i én sætning! Og ja – det er så absolut en københavnsk ting, og ja, det er så absolut ved at sprede sig vestpå via fritidskøbenhavnere og deslige. I don’t like it… 😭

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Haha, nej. Det MÅ det faktisk ikke. Jeg er enig (men er alligevel – trods stor opmærksomhed – selv blevet overforbruger). Så vi må nok bare sande, at det snart bliver en landeplage. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Man ved man ér næstbedst
  You know yoy are secondbest
  Du ved du er andenbedst
  Det er især du, jeg selv er slem til at bruge. Hvad “du” i den grad kan forvirre ældre mennesker med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Tak! Så er jeg fuldstændig med igen!
   Høhø, det tror jeg på 😀 det er da også bare et helt og aldeles forkert brug af ordet ‘du’, og jeg tænker, at det kun bliver værre i den her meme-kultur, hvor alt bliver indledt med ‘when you … / når du …’

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Ifht. #8: Jeg har desværre ingen erfaring med tea tree oil, men 15 års erfaring med akne. Mit allerbedste råd er at gå til lægen, få en henvisning til hudlægen og en isotretinoin-kur. Jeg kan nærmest ikke beskrive hvor meget det hjalp på min livskvalitet ikke altid at skulle tænke på concealer, hvilket lys man stod i, om nogen sprøjtede vand i hovedet på en på stranden etc.

  I første omgang kan du starte med at læse mere hos verdens bedste hud- og beauty-blogger Anette, der både råder til læge, men også hvilke produkter man kan bruge:

  http://beautyspace.dk/dilemma-nar-akne-forpester/

  Håber du får bugt med det! Og at katten snart stopper med at være sådan en bittermis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   15 år. Det er præcis det samme her! Hvordan reagerede du på kuren? Jeg har flere gange overvejet at insistere på den, men jeg er simpelthen så skræmt af alle de der bivirkninger, og jeg véd virkelig ikke, om det er besværet værd, hvis min krop bliver helt smadret på samme tid. 🙁
   Og tusind tak for link, jeg har tjekket det ud med det samme. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Som Sara har jeg også været på isotetretinoin-kuren. Og jeg haft cirka 2 bumser om året siden kuren.
   Bivirkningerne er kraftige og man skal virkelig sørge for at have olie, fugtigshedscreme og lign. ved sig altid (Man kan få en olie-spray til tørre næsebor på apoteket. Redede seriøst mine næsebor gennem kuren).
   Men det kan resultere i en ren hud uden akne og det gør sgu også noget i forhold til ens generelle livskvalitet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det må gøre meget for livskvaliteten! Tror slet ikke, folk med nydelige hud forstår, hvor hårdt det kan være.
   Tak for tips, jeg overvejer det. Og totalt dejligt at høre, du er blevet fri for akne. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Jeg havde ligesom dig Sara også lidt af akne i 15 år, og jeg også fik først bugt med det efter en Isotretinoin-kur. Risikoen for skrappe bivirkninger havde også afholdt mig fra at ty til kuren, i stedet prøvede jeg alt andet (også p-piller) men selvsagt uden succes. Jeg fik dog meget få bivirkninger, og efter endt kur har jeg endelig ren og pæn hud i en alder af 27. Uanset hvad, vil jeg dog sige at du skal gøre det, det er det hele værd, når man er færdig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Årh, hvor er jeg glad for at høre, du slap for det møg (også selvom det krævede nogle heftige piller!)
   Jeg tror, jeg vil give en mildere behandling, jeg har fået anbefalet i tråden herinde, en chance først, men hvis det ikke batter, så ja … tak for det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ang. katte, så er jeg selv slave af et antal af dem og må bare konstatere, at de stort set er uden for pædagogisk rækkevidde.

  Ang. tea-tree olie, så ved jeg godt, at det er højt besunget. Jeg ville dog aldrig putte det i ansigtet. Det er jo terpentin! Vældig desinficerende og svampedræbende, sikkert, men det ætser. I hvert fald skal man ikke bruge det på åbne sår. Kan du ikke bare lade krydderen være hormonel, være lidt venlig ved den? Det skrappe stads, Basiron inklusive, irriterer og provokerer bumsegenet. Tro mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Det er imponerende, du holder ud, synes jeg 😀

   Og ja, du har ret. Det er noget crap, jeg véd det, jeg véd det … men jeg er også desperat efter en løsning nu og her, så jeg er nærmest villig til at proppe kviksølv i hovedet (ej, måske ikk helt) hvis det var, hvad der skulle til. Jeg tror dig virkelig, men jeg har lidt levet med den her hormonelle hud i 15 år efterhånden, og det eneste, der VIRKELIG har hjulpet, har været p-piller. Og dem skal jeg ikke tilbage til!
   Anyhow, jeg tager det hele til mig og venter lidt med olien. For nu. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Spray dig selv med citron olie. Katte kan ikke lide citrus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Passiv skulle aldrig have været skabt, og det samme med ‘man’! Hvem er man??? Dig selv? Din ven? Årh…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Haha, ingen véd det! Sommetider spørger jeg folk ‘Hvem?’ når de man-snakker, og de ser helt blabbede og fornærmede ud. Tror måske, der skal en anden tilgang til, hvis man gerne vil det til livs. Men hvilken? Man er ved at miste håbet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg har også en ret intens antipati mod de passive “så var man lige ude og…noget”. Hold nu op!
  Og det der med Sårn. Ved ikke om det er en sjællænder ting, men jeg opdagede det først da jeg skulle transkribere interviews til mit speciale. Hold nu op jeg kan sige sårn mange gange i en sætning! Jeg har lidt forsøgt at komme af med det igen, men det er ikke rigtig lykkedes…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Oh no … helt generelt er det der med at skulle transkribere skabt af helvede. Det tager lang tid, éns egen stemme er forfærdelig på et niveau, hvor man undrer sig over, at andre mennesker kan holde dig ud, og så bliver man ubehageligt opmærksom på, hvor sprogligt inkompetent man er. Her tænker jeg både på knudrede formuleringer og brugen af ‘øøøøh’ og ‘sådn’ 😀 Held og lykke med at få det ryddet ud – jeg tror på dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Hvordan siger de ‘sårn’ hele tiden? Kom med et eksempel tak <3 Jeg var sammen med en kjøwenhavner for nylig som sagde 'præcis' hver gang hun skulle sige enig, det lød fandme mærkeligt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sif

   Sårn bruges ligesom det engelske like. “Det er sårn lidt svært at forklare”, eller: “Det er sårn sygt irriterende med den kat”. Altså en nederen fyldord, som er meget svært at lægge fra sig, når set først har sneget sig ind:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Guuud, det har du jo totalt ret i, Sif. Havde slet ikke set det sådan! 😀
   (Og sandt. Det sætter sig fast!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg må indrømme, at jeg ikke sådan på stående fod kan komme med noget bedre end Sifs input.
   (Hehe, kjøwenhavnere er sådan ligesom katte; søde og spøjse).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg kan ikke lide anglicismer: Du i stedet for man, andenbedst i stedet for næstbedst.
  Og jeg hader, når jeg selv gør det.
  Desuden irriterer det mig voldsomt, når man ikke kan bøje holder, det er snart hver anden, der siger holdte i datid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Holde er også svær (ikke for os … men for andre, altså!) Jeg havde en oldtidskundskabslærer i gymnasiet, og han sagde: Holte er en by på Sjælland.
   Bum. Så lå det ligesom fast. Glemmer det aldrig. Eller ham for den sags skyld. 😉
   Personligt er jeg lidt ambivalent med anglicismer, og nu er jeg åbenbart også lidt dum, fordi: hvordan er dine eksempler anglicismer? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   ‘Andenbedst’ er direkte oversat fra ‘second best’ – på alm. dansk ville man sige ‘næstbedst’. ‘You’ i betydningen ‘man’ bliver på dansk til ‘du’ (selvom man mener ‘man’), fordi folk ikke er bevidste om, at ordet har to betydninger på engelsk. Bonusinfo: min all-time hadefavorit i den genre er ordet ‘rollemodel’. Det er verdens ringeste fordanskning af et begreb, der allerede FINDES et dansk ord for. Nemlig ‘forbillede’. Idioter!!!

   Og mht tea tree oil: Da jeg var teenager i slut-90’erne var det herremoderne at bruge mod bumset hud. Det hjalp ikke en skid og det udtørrede mit ansigt til ætsestadiet. (Selv tak for grundig og objektiv empiri).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   HA HA HA. Jeg læser først din kommentar nu, hvor jeg er blevet gjort opmærksom på den gennem din blog. Det er ved at blive lidt meta, det her. Og jeg forstår, du har følt dig lidt rantende, og jeg forstår, hvor du kommer fra (ps. er det egentlig ikke paradoksalt, at du bruger ordet ‘rant’, når du på samme tid ranter herremeget over anglicismer, hva’? Eller er det bare mig? 😀 )

   Fuck det, by the way … min hud er derude, hvor jeg giver en fuck for empiri. Min olie er lagt på køl.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Det er jo åbenbart eneste måde at få dig i tale på – lige blive lidt meta/psykotisk på eget domæne! 🙂
   Haha, touché, jeg er pisseinkonsekvent! Men alsså, hallo, har du læst min blog? Jeg ææælsker anglicismer brugt med fuldt overlæg – det er sproglig dovenskab, jeg ikke kan ha’!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ja, sorry …….. jeg er ikke engang den fornærmede eller reserverede type. 🙁
   Om jeg har læst din blog? ØH HAR KONGEN EN SJOV HAT. (Svaret er ja. Og jeg opfordrer dig til at skrive noget mere, fordi det ville gøre mig glad i min sjæl). Sproglig dovenskab er nok det mest irriterende fænomen i hverdagen, og jeg er af den klare overbevisning, at lemfældig, uambitiøs omgang med sprog resulterer i sprogligt forfald. Igen: Fuck evidens. (< personlig empiri).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis det er til nogen trøst, så havde jeg den VÆRSTE fødseldag EVER i lørdags. Faktisk er jeg stadigvæk skide pissehamrende røvsur af ren og skær skuffelse. Fødselsdage KAN være rigtig gode, men nogle gange er de altså også stærkt overvurderede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Skøre … det er da overhovedet ikke nogen trøst, og jeg er pisseked af at høre, at du havde den værste fødselsdag ever. Det lyder da totalt skod! Håber virkelig for dig, at skuffelsen snart bliver afløst af noget rarere. Stort krams <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spørgsmål, små drenge stiller.