Franske horeunger #6

Menneskehader-listen

Hvis I synes, at overskriften vækker en smule resonans, er det nok, fordi Miriam et par gange har skrevet om mænd, hun ikke specielt godt kan lide. Modsat Miriam hader jeg bare lidt mere bredt, og jeg håber ikke, at jeg er den eneste.


Typen, der mener, at hendes paraply er vigtigere end mit syn.

Typen, som fastholder, at der ikke er noget, der hedder for høj fart, kun dårlige bilister.

Typen, som taler i telefon under hele kasseekspeditionen. (Og af samme årsag skal have gentaget beløbet minimum to gange, før de begynder at fumle efter deres pung.)

Typen, der har angivet sin kostretning og/eller diagnose som det første i sin beskrivelse på Instagram.

Typen, der siger nej tak til kvitteringen med ordene jeg kan alligevel ikke trække det fra i skat/den kan ikke spises. (Medmindre vedkommende er 90+, så er det A-OKAY.)

Typen, der aldrig giver tegn på sin cykel. Jeg tror, at det er den samme som dem, der bruger din cykel som cykelstativ og på samme tid burer dig inde og reducerer dig til en pacificeret fodgænger.

Typen, som primært benytter sig af indirekte talehandlinger i stedet for at sige tingene, som de er.

Typen, der stiller sine varer ved siden af dine på kioskdisken, en halv time før du har nået at taste din PIN-kode ind.

Typen, der hele tiden skal toppe historier.

Typen, der under middagsselskaber ikke kan sige andet end puha, nu er jeg godt nok mæt allerede/kan du virkelig spise mere?/du øser godt nok meget op/jeg skal da vist ud og løbe i morgen. Shut. The. Fuck. Up.

Typen, som stjæler cykellygter.

Typen, der er undskyldningsresistent. (Her tænker jeg specifikt på ham manden, der gik direkte ind foran mig på Nørrebrogade i weekenden, så jeg kom til at træde hans hæl ud af hans sejlersko. Ej, det må du virkelig undskylde! lød min reaktion prompte. Han kvitterede med forarget hovedrysten, mens han gjorde et meget stort nummer ud af at vise, hvor svært det var at få sejlerskoen på igen.)

Typen, der namedropper. (Idioten gjorde det. Jeg lærte aldrig at finde glæde ved at høre, hvilke seje influencers han skulle til galleriåbning hos.)

Typen, som brokker sig over at udføre pligter, som hun dybest set godt kan lide. (= mig, når jeg indvendigt har det lidt hårdt over, at jeg altid står for støvsugningen derhjemme.)

Typen, der smider sin datter ud af sin lejlighed over SMS, og 2 måneder efter skriver tak for sidst, du er hermed inviteret til min fødselsdag. 

21 kommentarer

 • Helle

  Typen der er dage om at svare på en sms eller besked på facebook. Sidstenævnte kan man jo faktisk se, hvornår den blev læst. Hvorfor?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er nemlig ræddi ræddi irriterende. Men her skal jeg ikke pege fingre, gør det selv i stor stil. Kan ikke forklare det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Typer, der omtaler sig selv som “mor” i alle samtaler, efter de har fået børn.

  “Nej, det har det mor det lidt svært med”, “Hjemme ved os, er det mor, der arbejder sent”, “Men så længe mor får lov at bestemme, hvad vi skal se i tv, haha”.

  STOP, for helvede, eller du ryger på et United fly uden en eneste Pepsi i tasken!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   1. Ja, de mødre er lidt underlige. Og de skal lade være med at omtale sig selv på den måde. Helt generelt er det der med at nævne sig selv 1 3. person bare smerteligt at overvære.
   2. Du er simpelthen så udspekuleret. De to største shitstorms i denne uge samlet i én lille sætning – jeg er imponeret! (Du havde fået topkarakter, hvis du på en eller anden måde havde fået sneget en Gucci-rygsæk til 5000 kroner “fra mor” med.)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hahaha, den med sejlerskoen! ;-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mulle

  Typen der selvdiagnosticere sig selv og afkom med fx særligt sensentiv gulten/lactose intolerans, som undskyldning for at de kan gøre som der passer dem. Der ødelægger det for os der har de diagnoser at slås med da man får smidt et “det er nok bare fordi hun vil være med på moden” i nakken når man beder om specail mad eller at der er stille i klassen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Føler med dig! Hver gang vi er ude og spise, og min mor efterspørger glutenfri alternativer, gør det lidt ondt i min krop. Altså, hun har cøliaki, men jeg tænker, at tjeneren pr. definition tænker ‘oh lord, not again!’

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh ja dem havde jeg lykkeligt glemt…. nok dem der er grunden til at man kan få dårlig respons til sin rigtige allergi og andre rigtige behov for kosthensyn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Typen, der altid skal rose alt til døde og omtale alting rosenrødt. Og når man fortæller om en dårlig oplevelse, så prøver vedkommende altid at vende det til det positive.

  Ps. Mht det sidste punkt. Det gjorde han bare ikke?!?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hæ, ja. Det er faktisk også ret irriterende. I hvert fald når man kan mærke, at positiviteten dybest set bunder i, at vedkommende doesn’t give a shit om din situation.
   Ps. Jo, det kan du tro, at han gjorde. Brunch i Aarhus her den 22. Jeg tænker, at jeg ikke kan komme. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hader virkelig også folk der stjæler cykellygter – det er så småligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ekstremt meget! Så pung dog op med de 30 kroner for et par til dig selv i stedet for at ødelægge vores andres aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg er så enig! I sådan ca. alle punkterne på din liste.
  Man får en gang i mellem indtryk af, at der er nogle folk der kun er sat i verden for at genere andre.
  Jeg trak en dag min cykel over en fodgængerovergang inde ved Nørreport. En ændre mand er også på vej over, og han går nærmest tværs over feltet, og går ind i mig (og min cykel). Han vender sig vredt om og nærmest råber; din forbandede møgkælling. Jeg var helt i chok, for det første fordi vi snakker en mand på 60+, og for det andet var det jo rent faktisk ham der gik ind i mig. Jeg fik forsigtigt sagt, at han jo lige måtte holde lidt øje med, hvor han gik. Hvortil han igen bare siger; din forbandede møgkælling.
  Jeg var virkelig rystet. Selv hvis det havde været mig der gik ind i ham, er det da ikke i orden at tale til et andet menneske på den måde.
  (I used to be a people’s person, but people ruined it for me)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jaaa, det er helt klart rarest at hade i samlet flok. 😀 Præcis det indtryk efterlades jeg ofte med. Dit sidste skarpe quote lyder lidt som jeg selv efter 6 år på Baresso: jeg begyndte at hade mennesker. Det har taget flere år at få vendt den om.
   I mine ører lyder det mest, som om det er ham, der er en møgkælling (really? Sagde han seriøst det? TO GANGE?!) Han skulle skamme sig og have en omgang smæk (altså den verbale slags, selvfølgelig.) Jeg er også rystet. Idiot.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Mit sidste quote er (heldigvis) lidt skarpere end jeg reelt føler. Jo, jeg har en meget begrænset begejstring for typer som dem du beskriver i indlægget (og i særdeleshed manden i forgængerfeltet), men jeg hader ikke folk sådan helt generelt. Endnu? 🙂
   Ja, jeg er naturligvis enig i, at det var ham der var en idiot. Og ja, han sagde/råbte det to gange. Jeg var så rystet at det rent faktisk trak tårer. Ikke sårede-følelser-tårer, mere frustrations-tårer, og en slags hvad-er-det-for-en-verden-vi-lever-i-hvor-det-her-er-ok-tårer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Typer der skal stå 2 milimeter fra din ryg når man står i kø…. personligt rum, hørt om det?
  dem der råber du ikke skal stå med din hund foran deres have fordi deres hund gør (tror jeg da er grunden) mens man kæmper med at samle en lort op egen hund har lagt foran deres postkasse… jeg kunne jo lade den være…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er sandt – det er hammer ubehageligt. Især hvis de lugter, og det synes jeg ofte, at de gør. Et godt tip er at blokere med en indkøbskurv, hvis du har sådan en ved hånden. 🙂
   Haha, hvis jeg var dig, ville jeg seriøst overveje at lade den ligge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg overvejer det til næste gang, men det ikke der han plejer at gøre det.
   jo de lugter ofte, men for mig er det værste nu at det er en tricket for min angst. Og kurven har jeg måske allerede tømt… eller er ved.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Typen der omtaler søde sager som syndigheder og siger “man må godt synde lidt”, når de prøver at nyde noget, som vi andre egentligt synes er en menneskeret at hælde indenbords.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Den type kan jeg virkelig, virkelig heller ikke lide.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Franske horeunger #6