Gode discountkøb og godt nyt. 

Du ved, du er københavner, når…


du har et forskruet forhold til afstande. (Og klager til Rema 1000, fordi du skal HELT FRA NØRREBRO TIL FREDERIKSBERG for at handle hos dem. Flyt til Ålbæk. Så lærer du, hvad Rema-længsel er.)

du nemt kan overtræde alle færdselslovens paragraffer på en enkelt dag. 

du mener, at kørekort er overflødigt ( og lidt provinsielt.)

du har købt præmissen om, at Jylland er en by langt, langt borte. 

‘vild natur’ betyder Amager Fælled. 

der findes fem videregående uddannelsessteder i landet: CBS, KU, RUC, DTU og Metropol. Hvad. Er. Syddansk. OG. (A)AU.

det lyder venskabeligt, når du snakker om Stine Goya. Og hvis Ganni var et pigenavn, var du også veninder med hende. 

du ved, at Nørrebro er for seje mennesker under 25, Vesterbro for seje mennesker (med kunstner/musikerdrømme) på 25+, Indre By for turister, Østerbro er P-hus for Teslaer, og Frederiksberg er for kendte og italienersokker i mokkasiner. 

du har hørt om stilhed, men aldrig for alvor har oplevet det på egen krop. 

du overordnet set kun har været i berøring med tre slags dyr: fugle, rotter og dem i Frederiksberg Zoo. (Selvfølgelig bortset fra dig på Østerbro. Du har med garanti en hest stående i Klampenborg.)

dine børn hedder det samme som skuespillerne i Matador. 

du egentlig ikke synes, det er specielt funky, at du kun kan købe Ritter Sport og Nescafé ved kassen i supermarkedet. (For slet ikke at tale om dankortsterminaler for enden af pakkebåndet.)

du – uanset hvad – er lidt cool. Det er bare et spørgsmål om at være i det rette nabolag.

du forbliver upåvirket, når du støder på kendisser i dit hood. 

du har to låse til din cykel. 

alt, du hører om i Nyhederne, foregår i gaden ved siden af din egen. 

du aldrig behøver at flytte væk. Alt andet vil være en nedgradering. 

Kære Kjøwenhavnere. Jeg er seriøst så vild med jer, at jeg – imod alle odds – overvejer aldrig at flytte hjem igen. 

47 kommentarer

 • M

  Stilhed. Som nordjyde er det et koncept, som jeg godt kender. Vil dog tilføje, at jeg først for nyligt og efter at jeg er begyndt at se en fyr fra Jerup, virkelig har oplevet det. Når vi ligger i hans seng om natten føles det reelt som om resten af verden holder op med at eksistere. Så stille er der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Du lyder da som verdens heldigste pige. Hvordan har du mødt sådan et catch?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Læseren

  ……må som ægte københavner bare sige: arhmøn….ja, det er det, man siger i kirken, nemlig….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Fantastisk læsning! Jeg hepper bestemt på en Jyde-udgave.
  Vi ved alle sammen her ude hvor jeg bor i udkanten af udkantsDK. (Altså derude hvor ingen vil følges ud med de statslige arbejdspladser, at det er sådan det er i København…..;-)) Bortset fra den med italienersokker i mokkasiner…Den var helt ukendt.
  Jeg ved hvad stilhed er. Jeg har 400m op til nærmeste asfaltvej. Den er meget lidt befærdet. kun af de lokale.
  Jeg har 2,5km til nærmeste busstoppested, hvor man skal vinke med lyset fra mobilen om vinteren, så man er sikker på, at bussen ser det og stopper. Ellers er der en time til den næste. To, hvis det er udenfor “myldretiden”.
  Derfor er der to kørekort her på matriklen og to biler. Fordi det der med offentlig transport og cykelafstande er noget man mest har i København.
  Vi har to hunde, fire katte, en kanin, et par håndfulde akvariefisk og min yngste datter har hest, altså ikke herhjemme, selvom der egentligt ville være plads til den. Den bor ca. 800 meter herfra sammen med sine andre 15 heste-venner. Det er bedst, også fordi det er der ridelæreren bor:).
  Jeg tror, jeg har 3-4km til nærmeste gadelys. Her er ingen døgnåbne Netto’er, men de lukker først kl. 22,00.
  Men det går alt sammen. Især når vi kan få lov til at komme på besøg hos jer en gang i mellem. Jeg kommer en gang i mellem i indre by, Jeg er jo turist der, dog oftest uden kamera, Men jeg kan også rigtig godt li’ Østerbro, selv om jeg ikke har nogen Tesla.
  PS, selvom her er lidt mørkt og uoplyst uden gadelys, så ved jeg altsågodt, at I ikke er sådan alle sammen…….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jydeudgave coming up. Er begyndt at notere punkter allerede. 😉
   Det lyder eddermaeme som et vidunderligt sted, du bor. Især med alle dyrene. Sådan tror jeg godt, at jeg kunne leve – og være hammer lykkelig på samme tid.
   Din PS. er den bedste, jeg nogensinde har læst. Det synes jeg lige, at du skulle vide.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Tak for listen 🙂
  Den bekræfter mig i, at selv om jeg har boet 14 år (time flies), så er jeg stadig ikke københavner 🙂 Ikke at der er noget som helst galt i at være det!
  Jeg er glad for at bo her, har boet alle 14 år på Østerbro -dog alle 14 år uden både Tesla og hest. Har dog to låse til min cykel 🙂
  Er opvokset i en lille by i Nordjylland, hvor busserne kørte en gang i timen i hverdagene og ca hver tredje time i weekenderne. Og på trods af nu 14 år (stadig lidt overrasket over det alligevel er så mange år nu), så har jeg endnu ikke ærgret mig over at misse bussen eller s-toget. Der kommer jo en mere, lige om lidt 🙂

  Et, som altid, virkelig godt indlæg! Og med en super underholdende liste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Åh, kære Nordjylland. Tænk, at du har undværet det i 14 år nu. Jeg er meget imponeret! 😀
   Tusind, tusind tak for det. Du må vide, at det gør mig ekstremt glad at læse. Virkelig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg ved godt at det her indlæg er ment som lidt stereotypt og sjovt, men for en gangs skyld må jeg være uenig med dig (og åbenbart mange andre) i ret mange af punkterne.
  Synes faktisk de fordummer (os ægte) københavnere på en lidt uheldig måde og at flere af tingene meget tydeligt afspejler den klassiske jyske opfattelse af hvordan københavnere opfatter ting (jeg har selv boet kortvarigt i Jylland, og har derfor oplevet dette så rigeligt) – jeg ved dog godt at det nok slet ikke er ment sådan!
  Summa summarum, så passer rigtig mange af punkterne i hvert fald ikke på mig og andre københavnere også.

  Hilsen fra Frederiksberg C uden mokkasiner og italienersokker

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Selvfølgelig gør de ikke det. De passer nok på 2 procent af alle københavnere, men fordi det er så åbenlyst stereotypt, tænker jeg, at det er OK. Bare vent på ‘du ved, du er jyde, når…’ og så skal jeg love dig for, at alle fordommene står i kø. Jeg passer sikkert ikke selv ind i dem, men derfor vil jeg stadig have det sjovt over det – for det er, hvad det er: For sjov.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Så sindssygt sjovt! Jeg har selv boet 20 steder på 20 år i København, fordelt på Frederiksberg, K, N, V, Amager – og er endt på Østerbro, som jeg betragter som verdens navle. Har dog hverken hest eller Tesla 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvordan kommer du så rundt? 😀
   PS. Der er dæleme også dejligt på Østerbro!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Smider begge børn i en ældgammel Nihola 😉 Tak for den bedste blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Sådan en sag skal man bestemt heller ikke undervurdere! 😀
   Og tak til DIG, for pokker! Seriøst tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vokset op på landet, hvor der ikke var busstoppesteder. Man stillede sig bare ved vejen (med en cykellygte i hånden i vinterhalvåret, for der var heller ingen lygtepæle) og ventede på bussen, som vist kun kørte én gang hveranden time. Nu bor jeg i en forstad i Storkøbenhavn. Og da det blev annonceret, at vores Netto’er, som ligger 10 minutter fra hinanden, nu skulle til at have døgnåbent, rystede jeg på hovedet. Syntes det var dybt åndssvagt! Syntes…. for i går aftes kl. 21.30 fik jeg lyst til chips og dip, og så var det pludselig ikke helt så tosset;) I dag har jeg lyst til at male i stuen. Og der ligger tre Flügger-butikker indenfor overskuelig afstand (man skal ikke over nogen broer, sagde Lollikken) – jeg er fan! København er the shit, hvis man er lidt udfordret på tålmodigheden og impulskontrollen;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   I allerhøjeste grad – og i mange andre henseender. 😉 Det lyder da også som en væsentlig opgradering. Jeg er ret vild med cykellygte-finten!
   Hehe, jeg kom lige til at tænke på, hvor meget vires forhold har ændret sig til butikkernes åbningstider på ufatteligt få år – det er skisme ikke længe siden, der konsekvent var søndagslukket. Alligevel kan jeg nærmest ikke huske frustrationen over at være løbet tør for mælk og pasta på ugens 7.-dag og ikke kunne gøre noget som helst. Det er lidt vildt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Stender

  Men jeg bor altså ikke på Østerbro. Jeg stod bare af toget og mødte dig. Jeg kommer fra en stationsby på S-togsnettet udenfor Stor-København.
  😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  … indtil man flytter til en “rigtig” storby i udlandet og så kan man ikke forestille sig at rykke til kbh igen! Elsker kbh og er født og opvokset på østerbro, men når man er native, så ser man mod udlandet, kbh kan hurtigt føles meget provinsiel, når man ikke kan undgå folk fra ens skoletid ude i erhvervslivet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ja, det giver rigtig god mening. Jeg har altid tænkt, at det må være specielt at være opvokset et sted, hvor du ikke kan komme til noget større – især når København så bare heller ikke er større. Vi andre har jo altid Aarhus/Odense/Aalborg/KBH at upsize med, før vi provinspanikker. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne fandme godt tænke mig en hest i Klampenborg. Hvor ansøger man?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Igen, spot on. Kan nikke genkende til så mange af dem. Bor selv på Østerbro og jeg gad i hvert fald MEGAGODTGERNE have en hest stående i Klampenborg. Jeg har også to låse til min cykel, er upåvirket, når jeg møder kendisser, uddannelsessteder (ville virkelig have svært ved at nævne så mange andre), nyhederne – MEN jeg LÆNGES efter at flytte herfra, vil natur er IKKE Amager Fælled, det er ikke engang store skove på Lolland, jeg har kørekort og kan efter tre år stadig ikke sove godt pga. larm, og jeg har aldrig købt noget ved kassen i et supermarked. KONKLUSION på min meget spændende og lange kommentar: jeg er ikke en rigtig københavner. YES!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Yes! 😀
   Det lyder, som om du har fundet en rigtig fin balance. Ville det være træls at være Københavner All In?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Det håber jeg. Hvor mange lever du selv op til?
   Og tjaaaaaa, næh. Måske for mig. Kender nogle ærke-københavnere, der ikke lever op til alle punkterne, men også nogle, der gør; de kan godt være liiiiiidt irriterende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Nu har jeg lige skimmet listen igennem. For et halvt år siden var jeg på 0. Nu er jeg på 3. Det vil altså sige, at hvis jeg fortsætter som hidtil, er jeg fuldt københavnerassimileret om 5-6 år! 😀
   WOW. Findes de helt seriøst? Det lyder… lidt stramt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yes!!! To låse her… men ingen italienersokker eller mokkasiner, må lige komme ind i kampen!!

  Flere beskrivelser af mennesketyper. Elsker dem! Næste må næsten være de forskellige typer på Amager – én af dem er, den “ensfarvede joggingtøj og hårfarve kvinde” i familie med “pigen i lårkort-lårkort” 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvordan kan du overhovedet se dig selv i øjnene?! Du må lige i gang med at shoppe sko – de skal være i ægte læder, og der må gerne stå Gucci eller lignende på. Men intet pres.
   Det er en GOD ide. Jeg er allerede i gang med dataindsamlingen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   PS. Lugtede jeg lige nogle Amager-fordomme der? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. C

   Du ved jeg elsker Amager ❤️ Er jo praktisk talt “gift” med en indfødt!
   Og fordom ja, men også noget sandhed… bare se denne lille hyldest til lårkort-lårkort pigen!
   https://youtu.be/-yWQ5JejCq4

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hahaha, hold kæft, hvor er det kvali, det der! Hvorfor er det først blevet en del af mit liv nu?! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. C

   Mange fra Amar kender den ikke en gang Det er også en god “lingo” pejler… omend lidt gammel, men “piksuttelæber” bliver vel aldrig forældet….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  ..hmm, eller er man Københavner monstro når man har boet her i snart 6 år? 😛 jeg bliver vist aldrig helt siden jeg altid vil længes efter den landlige stilhed jeg fik ind med modermælken.. men stadig ville det være løgn ikke at sige at 6 år i Køwenhaun gør noget ved en. 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hvis du kan tjekke af på listen, så er du vel (for den er nemlig hundrede procent ratificeret) 😀 meeen…. nej…. du er nok bare tilflytter. Undskyld.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Jeg tilgiver dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Bliv hos os!! <3
  Jeg er ganske vist ikke Københavner selvom jeg da opfylder nogen af punkterne, men bliv. Bare bliv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Bor i Indre by men er ikke turist. Og jeg ved godt hvad stilhed er for jeg bor i en indergård. Deler opgang med adskillige kendisser og er aldeles uimponeret. Så ja og nej. Kunne dog godt overveje at flytte… bare ikke fra København!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   WHAT. Betyder det, at min liste ikke passer på alle?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

   Tænker at man ret godt beviser din pointe, hvis man tror stilhed er at bo i en indergård i indre by 😀 Elsker karakteristikkerne, Karo. Hilsen jyden på Nørrebro, der nu har været her i 9år – gisp. Men mest hurra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   HA HA HA, det er det bedste, jeg har læst i laaaaang tid. 😀 😀 😀 hahahaha.
   Fedt, det er jeg sgu glad for – det burde jeg dyrke noget mere. Kh jyde – pas godt på dig selv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Bare rolig, Rema åbner på Nørrebro (Jagtvej 64) på torsdag. Kæmpe win!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Yes, hvor er det vigtigt! Tillykke med den, for faen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Tak for update! Jeg vidste ikke, det var på torsdag! Glæder mig så (pinligt) meget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ELSKER det! Også selvom jeg føler mig temmelig ramt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   😀 Det første er det vigtigste. Kun kærlighed herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Stender

  Det kunne godt få hen og blive et adelsmærke: Karoline’s karakteristikker. Velskrevne og underholdende. Husker stadig den om kundetyperne i barista-tiden.

  Skriv videre 🙂
  Damen på Østerport

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Du er godt ok sød, er du (klassisk Østerbro.) Jeg må få det dyrket lidt mere – alt for længe siden. 😉
   PS. Jeg er stadig overvældet, så endnu engang tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode discountkøb og godt nyt.