Jeg har fundet Danmarks (IMO) bedste hjemmeside.

Jyde/københavner-konstellationen

For nogle måneder siden blev jeg presset til at lave et CV (mit eget), for den slags er åbenbart en nødvendighed (dét, og så en opdateret LinkedIn-profil, men det kommer nok ikke til at ske) for at søge og få jobs nu til dags.

Sådan et CV fik jeg strikket sammen, og nogen sendte det videre til en – eller flere – virksomheder, som jeg forstod det. Efterfølgende fik jeg lidt feedback på den person, jeg udgav mig for at være på papiret, og et af mine strong features var åbenbart, at jeg er jyde.

Vi véd det jo godt. Jyder kan man stole på. Jyder er troværdige, pålidelige, hyggelige, rolige af sind. Mødestabile. På et anekdotisk plan har jeg hørt et utal af historier om jyske artsfæller, der altid lægger tryk på deres hjemstavn, når de søger bolig i Københavnstrup, og jeg har hørt historier om sjællandske telefonsælgere, som konsekvent skifter over i en jysk dialekt, når de ringer potentielle kunder op, fordi det trækker op i salgsstatistikken. Jyder tager ikke røven på folk. Til gengæld er de enormt fordomsfulde, tilbageholdne og knapt så kløgtige som deres medborgere øst for Storebælt.

Københavnere? Ja, de er smarte i en fart, arrogante, overilede, over-begejstrede og ikke helt til at regne med. Til gengæld er de velorienterede (synes de i hvert fald selv).

Fordomme er for det meste ret dumme og ret ude af trit med virkeligheden, men ikke desto mindre er det også ret sjovt, når du finder dig selv midt i én. Min eksamen på 7. semester er i gang (og mere om det senere), og min makker er en pige, som kommer fra Vesterbro.

Hun ér ægte Vesterbro.

Hun snakker højt, og hun snakker meget.

Hun siger sådn der og agtigt i alle sætninger, og det fungerer sgu meget godt.

Hun råber NEEEEEMT, når vi har fået kilder i hus.

Hun danser med bare patter. (“ALLE må gerne se mine patter! Jeg har goooo’e patter.”)

Hun trøster mig, når jeg for 42. gang i løbet af en arbejdsdag erklærer, at jeg er bange for at dumpe. (“Neeeeej, det går sådn der ægte fint, mand!”)

Hun ytrer ting som: Jeg véd, jeg er for nice. Jeg véd, jeg er lækker. (Hun siger, at jeg er lækker).

Hun har en ukuelig tro på, at alt, vi bedriver rent journalistisk, er totalt i orden.

Hun går klædt som Melanie C anno 1996 (agtigt).

Hun beroliger mig og giver mig lov til pauser, når mit tavse hoved er ved at koge over (og det er det ret ofte).

Med andre ord: Hun er helt perfekt udgave af, hvad hun er. I løbet af en enkelt dag kan jeg nå at forberede mig mentalt på en reeksamen, stille spørgsmål ved vores ambitionsniveau, recitere Syndfloden og betvivle min status som ‘tænkende, intelligent væsen’ op til flere gange, og når det sker, synes hun altid, vi er fab and fly, at jeg skal slappe lidt af, og jeg véd ikke med det første, men det sidste har hun i hvert fald ret i.

Nuvel. I dag var vi til vejledning. Vores tredje bud på et eksamensemne blev dræbt. Deadline føles meget nærværende.

Da vi var gået en halv time over tid, sagde vores kære underviser: “Pigerne. Jeg véd simpelthen ikke, hvordan jeg skal hjælpe jer nu,” og da vi cuttede Skype-forbindelsen til ham, kiggede min makker og jeg på hinanden, og ingen af os sagde et ord, hvilket på mange måder var bekymrende. Ikke så meget i forhold til mig, for jeg er tit tavs flere timer i streg, men jeg har aldrig oplevet hende være så stille så længe.

Herpå fulgte nogle hjernekogte timer, før jeg pakkede mine ting sammen, og noget af det sidste, jeg sagde, da jeg gik, var et eller andet med ‘orlov’ (perfekt krisehåndtering), og så cyklede jeg forbi Fisketorvet, hvor jeg brugte 15 minutter på at hade Normals sortiment af tandbørster.

Det kan jeg forresten ikke anbefale. At forskyde frustrationer. Det er sjældent en bæredygtig strategi.

Jeg må nok erkende, at jeg skal til at stifte bekendtskab med den der intense eksamensboble, jeg har hørt så meget om, men aldrig for alvor selv stiftet bekendtskab med selv. Det er sikkert også fint nok. Og går det hele, er det også fint nok. Og gør det ikke, har jeg et CV klar til alle de orlovjobs, jeg skal til at søge.

#1: Statusopdateringer, jeg nok ikke havde lavet i dag

 

Næste indlæg

Jeg har fundet Danmarks (IMO) bedste hjemmeside.